קבוצה בלי הגנה לא יכולה להתרומם. חוצמזה,הליגה הספרדית קשה מידיי בשביל שקבוצה כמו בילבאו ,עם כול האמצעים המועטים שיש לה ,תהיה מסוגלת להתמודד ברמות הגבוהות (מקומות בליגה האלופות) ואפילו אבדתי את התקווה שנגיע לאו"פא, עם כול ההתחזקות של קבוצות מרכז הטבלה .
בוריס, לגבי ריקלמה, הבנתי שבספרד מורידים את מספר הזרים ואז גם בארסה וגם ויאריאל בבעיות. הצהובים מלאים בדרום אמריקאים (ריקלמה, פורלאן, ארואברנה, פיגרואה, זה מה שעולה לי בראש אחרי שהחזירו את בטגליה לבוקה), וגם לבארסה לא חסר (רוני, אטו, בלטי,מרקס, מאקסי).
בארסה בצרות כי רוני, אטו ומארקז לא מאוזרחים, וכל עוד אחד מהם לא משיג את הדרכון הנכסף הם לא יוכלו להיות בו-זמנית על המגרש (וריקלמה לא יוכל להיות בסגל). באשר לדרכונים של שחקני ויאריאל, אני לא בטוח. בכל מקרה, ריקלמה לא יהיה זה שיסבול.
ריקלמה אמור לקבל דרכון השנה בגלל שורשים מצרפת. ואם לא אני מאמין שאחד משלשת השחקנים .מרקז,אטו,רוני יקבלו . ויסללו את דרכו של רומאן לבארסה. בוריס לדעתך ריקלמה יחזור לבארסה? ואם כן האם לרומי יש מקום בהרכב?
אם אחד מהשלושה - רוני, אטו או מארקז, יקבל אזרחות אירופאית, זה לא אומר שריקלמה יחזור. לכל השלושה יש עדיפות על פניו, ובקבוצה יעדיפו קודם כל ששלוש משחקני המפתח של העונה החולפת יוכלו לפתוח על פני שחקן שבמילא אין לו מקום בברצלונה.
שלושת הזרים של ויאריאל הם ריקלמה, סורין ומרקוס סנה הברזילאי. כל השאר מסודרים בדרכונים איטלקיים וספרדיים. לגבי ריקלמה, אין לו מקום בהרכב של בארסה גם אם הוא ימציא שורשים שוייצרים. הוא רק יכול להרוס את מה שנבנה אצלם בשנה וחצי האחרונות(לא שיש לי התנגדות). העמדה הקידמית היחידה שאותה אולי אפשר לחזק היא העמדה של ג'יולי בצד ימין. באמצע הקבוצה מסודרת, במיוחד עכשיו כשואן בומל מגיע וכל הפצועים חוזרים.
דל הורנו סופית שחקן של צ'לסי החל מהעונה הבאה . בראיון לאתר של בילבאו:"זו הזדמנות של פעם בחיים ואני לא מתכוון לפספס אותה. אני מכיר את מוריניו ואת חלק מהשחקנים שלהם ,העובדה שהוא יודע לדבר ספרדית תעזור לי מאוד. החלטתי לעבור גם בגלל הכסף שיאפשר לבילבאו לחדש חוזים עם שחקני מפתח כמו טיקו,יסטה ,איראולה ואצ'ברייה... " בילבאו תקבל 20 מיליון אירו תמורת השחקן ,ודל הורנו ירוויח 3 מיליון אירו לעונה .
השאלה היא, כמובן, האם יסטה ואיראולה ירצו לשפר את החוזה שלהם. בילבאו היא לא קבוצה שנוהגת לשחרר שחקנים (בסופו של דבר, הדבר היחיד עבורו הם צריכים כסף זה לגנוב שחקנים מסוסיאדאד), ושני התותחים הצעירים יכולים לנצל את סוף החוזה בעונה הבאה כדי להתקדם.
באמת הייתה לו עונה בסדר,לפני העונה הוא אמר שהוא יכבוש כמות מסוימת של גולים ואני חושב שהוא עמד בה..וחוץ מזה הוא היה לא רע..בטח בשנה ראשונה של הסתגלות במועדון כמו בארסה.
אני היחיד ששם לב לאנדרדה ברשימת הנמכרים של דפו? אם המחיר שלו יהיה לא גבוה מדי, וגם אם כן, ריאל יכולה לקפוץ פה על בלם מצויין, שאולי עבר עונה בינונית בדפו, אבל הוא עשה עליי רושם של בלם מצויין ביורו ובעונה שעברה.