הסתיימה העונה האירופאית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Nesta, ‏1/7/08.

1. GRANDE LAZIO Member

איזה גול מגעיל.. איך לעזעזל אפשר להשאיר את רונאלדו בדד 5מטר מהשער? ההגנה של אינטר היום ובמפגש הקודם פשוט פתאטית ומסכנה. סמואל, קורדובה, ריבאס, סנטון, כולם אותו דבר.

שחקנים גדולים בדרך כלל מכריעים משחקים גדולים, זלאטן החמיץ 2 מצבים של שערים בטוחים בחצי הראשון, לעומת רונאלדו שבמצב הראשון האמיתי שלו שם ת'כדור ברשת. זה ההבדל.

גם בעונה שעברה מול ליברפול, זלאטן הגיע למצבים טובים בגומלין, אבל הוא החמיץ בשלומאליות.
    כנראה שהשבדי לא בנוי מבחינה מנטלית למשחקים גדולים כאלה. חבל, כי הוא מפוצץ בכישרון.

אגב, אני מקווה שהוא כן יכבוש ויסתום לי ת'פה, הלוואי שאינטר עוד איכשהו תצליח לחזור למשחק.
    אך לצערי אני לא רואה את זה קורה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏12/3/09
  2. AS R Member

יש למישהו קישור לרומא- ארסנל ? דווקא עכשיו ATDHE נפל..

3. GRANDE LAZIO Member

4. 亚历山大帕托 Member

טוב, נו... עונה הבאה מילאן חוזרת... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

5. GRANDE LAZIO Member

צודק.
    אין כמו מילאן בצ'מפיונס. מייצגת הכי טוב את הכדורגל האיטלקי באירופה.
    הכדורגל האנגלי שולט, כמה שמתסכל לומר את זה.
    אין לנו מה למכור.

6. 亚历山大帕托 Member

רומא היא האיטלקית "המצליחה" ביותר בצ'מפיונס בשנתיים האחרונות, או לפחות זאת שהולכת אחרונה.

א. כל הכבוד לה.
    ב. עצוב, אבל זה מצב הקלצ'ו כיום.

7. uri מנהלים

שוק תחילה, הצפה ברגש העצב אחר כך. נרדמתי חמוץ פנים כשליבי כבד. היום, מעל הכל מתוסכל. מתוסכל כי במבט (רופף) אחורה, חוסר המזל וצירוף יוצא דופן של מקרי ביש גדא הן שמנעו מהאיטלקיות לחגוג בסיום הערב. בעיקר ממורמר עבור יובנטוס ורומא, אשר הפציעות, הן-הן אלה שהכניעו אותן ולא היריבות. אינטר, חרף בעיות בעמדת הבלמים, יכולה לבוא בטענות רק לעצמה. היא שיחקה נכון, שיחקה חכם, אבל החמיצה כמו שמחמיצים מולה, ספגה כפי שסופגים מולה, ושילמה על כך, כפי שרגילים אלה הפוגשים אותה.

עצוב תחילה, גאה תמיד!

פורצה קאלצ'יו איטליאנו, אשר הוכיח במשחקים הללו שאין לו מה להתבייש מול שום כדורגל בעולם.

פורצה אודינזה! בהצלחה מול מי שכנראה הקבוצה הטובה במפעל (ביש המזל פשוט לא מרפה מאיתנו הא...)

:aaa15:

נערך לאחרונה ב: ‏12/3/09
  8. riquelme1 Member

ביש מזל, אין מזל, תירוצים בלי סוף. הכדורגל האיטלקי חולה מהשורש כבר כמה שנים, והעונה זה בולט מאי פעם.

9. THE STRETFORD END Member

בעונות שהקבוצות האנגליות היו מפשלות פעם אחר פעם באירופה,בכדי לעודד את עצמי על מצב הליגה האנגלית הייתי גם אני מדבר על האין מזל,על הנשמה שתמיד קיימת,על התקדמות כי,וואלה,לא הפסדנו הפסד מוחץ אלא הצלחנו להחזיק מעמד לעוד כמה דקות ואפילו הגענו לכמה הזדמנויות ואם,רק אם...
    את האמת ידעתי עמוק בפנים וזו היתה אמת כואבת.

רומא,פציעות או לא פציעות(גם ארסנל חסרה שחקני הרכב פוטנציאלים)כבר מספיק מנוסה,כולל המנג'ר שלה
    בליגת האלופות,זו הופעה שלישית ברציפות אם אני לא טועה במפעל הזה,
    אפשר היה לצפות להתקדמות וזו לא היתה יונייטד,ברצלונה או באיירן מינכן,
    אלא ארסנל בעונה הכי חלשה שלה מזה כמה עונות טובות וכשהראש שלה נתון בכאבי ראש במאבק על המקום ה 4 באנגליה.

אינטר,זו אלופת איטליה הבלתי מעורערת כבר כמה עונות?
    אז מה אם אתמול היא הגיעה לכמה הזדמנויות קורצות והחטיאה?
    יונייטד אתמול במשחק בינוני,הילוך שני,כבשה 2 שערים(איפה ההגנה האיטלקית המפורסמת?)
    רכים,הגיעה לכמה מצבים מול השוער גם כן ובכלל שלא נדבר על המשחק הראשון בסן סירו,
    אם זו הקבוצה שלוקחת בהליכה את הליגה באיטליה כבר תקופה ארוכה אז...

יובנטוס יוצאת נקי,היא תמיד היתה הקבוצה הכי לא איטלקית באיטליה עבורי,
    היא פגשה צ'לסי מטולטלת ולא מרשימה העונה ועדיין אצל יובנטוס אפשר לראות תהליך של התקדמות,
    אחרי החזרה לסרייה א',חזרה למאבק בצמרת,חזרה למעגל ליגת האלופות.

הנחמה היחידה שהיתה לי בימי החושך האנגלים דאז,שיותר גרוע,לא יכול להיות ומפה אפשר רק לטפס קדימה,אבל בשביל זה צריך לעשות הרבה מאוד שינויים בכל האספקטים והשינוי הראשון צריך להיות בחשיבה על הכדורגל,צורת וסגנון המשחק ומה לעזעזל לא בסדר בו.

10. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדיבור על ארסנל חלשה - זאת אפילו לא טענה. רומא גם היא נמצאת בעונה הכי חלשה שלה בשנים האחרונות. תפתח טבלה, אתה תבין לבד. על אותו משקל אני יכול לדבר בגנות ארסנל ולדבר על תעודת עניות למועדון הזה שאחרי כל-כך הרבה שנים בשלבי הנוקאאוט, צריך בעיטות עונשין כדי להעפיל על חשבון רומא חלשה בצורה נדירה, שגם היא עסוקה במאבק על המקום הרביעי. דרך אגב, בניגוד לארסנל שנאבקת עם אסטון וילה (מה שלום אברטון? הם גם קרובים לשם?) רומא נמצאת במאבק משולש ולנוכח הכושר של לאציו - במאבק מרובע. תסמוך עליי שהיא קורעת את התחת בליגה לא פחות מארסנל.

דיברו על ההגנה של מנצ'סטר יונייטד בתור הטובה בעולם. בליגה לא ספגתם איזה 13 משחקים רצופים. ומה למדנו? שאינטר באולד טראפורד חתכה את ההגנה שלכם פעם אחר פעם. זה שזלאטן בדיחה בכל מה שנוגע לליגת האלופות ולא מסוגל לנצל את זה - זה משהו אחר. אבל אני לא הייתי מציג לראווה את כל הנוצות שלי אם ככה נראית ההגנה הכי טובה של הפרמיירליג, כשהיא בשיאה (הליגה).

וכן, מנצ'סטר יונייטד עצמה היא בשיאה. העונה הבאה היא המבחן של אינטר - לא העונה. מוריניו בא עם אג'נדה מסוימת מבלי להכיר אישית את הקבוצה וזה לא הלך. הרכשים שלו נכשלו והוא לא הכיר את השיטה, את המועדון ואת המסגרת. עכשיו כשהוא יודע מה עומד לרשותו, אפשר יהיה לבחון באמת את המרקאטו שלו ולראות את אינטר בצלמו ובדמותו - אפילו אם זאת תהיה אינטר שדומה בשיטה לזאת של מאנצ'יני.

השליטה של אינטר לפני שנתיים בליגה לא רלוונטית - זאת לא השליטה שלה כיום. כיום היא לא שולטת ולא לוקחת שום תואר בהליכה. הבאתי לדיון של היונייטד כמה ציטוטים מהחודשים האחרונים שהסבירו עד כמה אינטר "גונבת" ניצחונות ונקודות. לפני שבועיים פורסמה גם טבלה של הליגה ללא טעויות שיפוט - אינטר פתאום מצאה את עצמה במקום הרביעי. להציג את אינטר כאילו היא דורסת את הליגה וכאילו היא 8 רמות מעל הסרייה A - זה פשוט לא נכון.

אתמול היה לי יום נהדר. בניגוד לאורי, גם ההדחות אתמול לא הצליחו להוריד לי את החיוך מהפנים. אם איטלקופיל כמוני רגוע ונינוח אחרי המשחקים האחרונים, כנראה שזה בגלל שבאמת יש סיבה לאופטימיות. מי שעוקב אחרי הליגה בשנים האחרונות אמור לדעת את זה.

זה התחיל עם 7-1, עונה אחר-כך אף איטלקיה לא הצליחה להבקיע אפילו בשלב הנוקאאוט מול אנגליות ועכשיו פתאום השד לא נורא כל כך. מבקיעים, נלחמים, גם לאנגליות קשה (בטח כשזה נוגע לארסנל וצ'לסי) - זה לא הטיולים של פעם. אני מסתכל על המאזן העונה בין אנגליות ואיטלקיות ואני רואה התקדמות. 9 משחקים - 4 ניצחונות לבריטים, 3 ניצחונות לנו, 2 תיקו. אז כן, ניצחון אחד שלנו היה בגביע אופ"א, עוד אחד היה בשלב הבתים (גם ניצחון אחד שלכם) ובכל זאת זה מאזן סביר בהתחשב בכך שכולם רוצים לצייר את זה כאילו אין לנו מה למכור מולכם ושהליגה האיטלקית כל כך חלשה. בעונה הבאה גם מילאן חוזרת לתמונה. הרי ידוע שנגדנו אתם היונייטד תמיד משתינים במכנסיים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

11. THE STRETFORD END Member

Nereo Rocco

אתה לוקח פירורים וחלקם לא מובנים ומנסה להרכיב מהם עוגה.

אז אינטר הגיעה למצבים מול ההגנה הטובה באירופה של יונייטד...נו,אתה רציני?
    גם סטוק סיטי,ווס ברומיץ ופולהאם הגיעו למצבים טובים מול אותה הגנה ולא כבשו,אז מה זה אומר?
    כדורגל זה לא משחק מחשב שאם כתוב שם על רמה מסויימת של שחקן הגנה אז אי אפשר לעבור אותו או משהו כזה.

אינטר,גונבת נקודות או לא גונבת נקודות בליגה,הטבלה לא משקרת,
    יש מי שיודע לקחת ויש מי שלא,היא לוקחת,כבר כמה עונות היא לוקחת באיטליה,
    הדרך פחות יפה,פחות מרשימה,פחות אני לא יודע מה אבל היא לוקחת והאחרות לא
    וכשהיא מגיעה לאירופה,היא לא יודעת מה לעשות,כמו נגד ליברפול עונה שעברה,כך גם מול היונייטד,
    בקלות רבה היא מוצאת את עצמה בחוץ.

אם אתה רוצה לעשות השוואת של מי יותר חלשה העונה,רומא או ארסנל ומשם לאבחן התקדמות של רומא או של הכדורגל האיטלקי אז...

אם היה לך יום מאושר אתמול וחייכת,מצויין,שלא יגמר לעולם.
    מילאן...בכדי לחזור לעניינים היא היתה צריכה את...בקהאם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

12. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכנתי אחלה עוגה. אתה זה שמצליח לסובב אותה כל-כך ולהפוך אותה לעוף בגריל.

קצת יותר ריכוז מצידם של זלאטן וסטאנקוביץ', ואתם גומרים עם 3 (לפחות) כדורים ברשת במשחק בית. אינטר לא זאת שהתהדרה בהגנה הטובה בעולם ולא היא זאת שהתהדרה שיש לה את הבלמים הכי טובים בעולם ואת הגמן השמאלי הכי טוב בעולם. אם גם סטוק, ווסט ברום ופולהאם מגיעות ככה למצבים מול ההגנה שלכם - ההגנה שלכם זה הבלוף הכי גדול של העשור.

בסדר. אבל אתה מציג את זה כאילו אינטר 8 רמות מעל הסרייה A ואם אינטר מודחת מול האנגליות, אז כל אנגליה 8 רמות מעל איטליה.

אם זה מה שהבנת מהדיבור שלי על ארסנל ורומא - עזוב.

13. THE STRETFORD END Member

אני אוכל עוגה ועוף ביחד בשמחה רבה.

קצת יותר ריכוז של אושיי וגיגס במחצית הראשונה והמשחק היה נגמר גם כן,
    קצת יותר ריכוז של גיגס ורונלאדו בסן סירו ואפילו לא היה לאינטר בשביל מה לנסוע למנצ'סטר,
    אתה מבין לאן התמונה הולכת נכון?

אתה שמעת את פרגוסון מתהדר שליונייטד יש את ההגנה הכי טובה בעולם?
    אתה שמעת מישהו משחקני יונייטד יוצא בהצהרות שחצניות או משהו דומה בדבר ההגנה הכי טובה בעולם ושלאינטר אין סיכוי להגיע למצב?

זה כדורגל,יש הגנה חזקה והיא חזקה,מאוד ויש גם שוער מצויין וקבוצות עדיין מגיעות למצבים נגדם,
    לפחות מצבים,פחות מצבים קורצים אבל זה כדורגל,לא משחק מחשב או נוסחה מתמטית של שחור ולבן.

אינטר אלופת איטליה כבר 3(?)עונות ברציפות,ללא עוררין,הטבלה לא משקרת,
    גם לא עכשיו כשהיא בפער של 7 נקודות מהמקום השני,12 מהשלישי ו17 מהרביעי,
    בדיוק כמו יונייטד באנגליה(לא בהפרשי הנקודות)
    אז כן,כמו שיונייטד בכמה רמות מעל לליגה באנגליה כך גם אינטר באיטליה,
    אתה רוצה לעוות גם את הנתונים הללו,בבקשה.

הליגה האיטלקית בבעיה קשה,אתה רוצה להמשיך ולהתעלם מזה,זכותך,
    אתה מתעודד מאינטר שהגיע למצב או ליובנטוס שהצליחה לכבוש או רומא שהצליחה להגיע לפנדלים
    כסוג של התקדמות,זכותך.

כן,זה מה שהבנתי ממה שכתבת על ארסנל - רומא,לעזוב?עזבתי,גם רומא עזבה מוקדם מדי פעם נוספת את ליגת האלופות.

14. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מבין לאן התמונה הולכת - היא הולכת הישר החוצה מהדיון הזה. אתה לוקח את זה לכיוון שאני לא מדבר עליו בכלל. נהדר שיונייטד בעצמה החמיצה ויכלה לסגור את המשחק - איך זה רלוונטי לנושא שאני מדבר עליו? אני מדבר על ההגנה שלכם. לא של אינטר. פרגוסון לא התהדר, אולי גם השחקנים לא התהדרו - שיהיה. אתם התהדרתם בזה וכל מי שטען לעליונות של מנצ'סטר יונייטד התהדר בזה. אני לא מנותק מהעולם. אני יודע טוב מאוד שוידיץ' מועמד לשחקן השנה באנגליה. אני יודע טוב מאוד על המעמד של פרדיננד בעיני האוהדים. אני יודע טוב מאוד שאתם בכל הודעה שנייה מהללים את אברה בתור המגן השמאלי הטוב באנושות. אני גם יודע שאינטר הצליחה לחדור את ההגנה הזאת די בקלות מספר פעמים.

עכשיו מה הקטע? אתה בא ומספר לי שסטוק, ווסט ברום ופולהאם עושות את אותו הדבר בליגה האנגלית! כשאני מחבר את זה לידע המוקדם שלפיו רוב הניצחונות שלכם הם מינימאליים, אני מגיע למסקנה המעניינת שאתם במקום הראשון בנס. הרי אם בכל משחק קבוצות תחתית מחמיצות מולכם החמצות כאלה, ברור שאלילת המזל לצידכם ושהיא הסיבה לכך שאתם פתחתם פער זהה לזה של אינטר בראש הטבלה באנגליה. אתה חושב שאתם שווים מקום רביעי באנגליה? כי אם מה שאתה אומר על המשחקים מול סטוק ודומותיה נכון - זה המצב.

יש גם אפשרות כזאת:
    חירטטת כשדיברת על סטוק, ווסט ברום ופולהאם, כדי להוריד מערכה של אינטר.
    אני ראיתי את המשחק. פרגוסון נלחץ ממה שאינטר עשתה לכם והוא בעצמו הודה בזה. אתה גם כל הזמן מדבר על הילוך שני. המהלך הטקטי שבו פרגוסון הזיז את גיגס סותר את זה. כדי לשפר את המצב של הקבוצה שלך כשהיא משחקת בהילוך שני, אתה צועק קצת על הקו ומדרבן/מעיר אותם. אם אכן הייתם משחקים בהילוך שני, זה מה שפרגוסון היה עושה וזה היה אמור להספיק. אבל הוא עשה יותר, כנראה שהוא ראה משהו שאתה לא ראית (או שפשוט לא רצית לראות) - הוא היה צריך לעשות שינוי טקטי מכיוון שהוא ידע שלא הייתם מחזיקים מעמד. גם הוא יודע שיש גבול לכמה אפשר להסתמך על זה שזלאטן יחמיץ.

אבל לא, זה בסדר. אתה רוצה להאמין שהכל קרה מכיוון ששיחקתם בהילוך שני, כאילו מדובר בשמינית גמר גביע הליגה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

15. uri מנהלים

אחרי תקופת השפל של אודינזה, מארינו עבר לשחק לא פעם במערך זהיר יותר של 4-4-2, אבל בשבועות האחורנים, נראה שהבטחון חוזר לזברות והקבוצה חוזרת למערך המפתה ולכדורגל היפה. גם הערב הקבוצה צפויה לעלות במערך ההתקפי עם השלישיה הבינלאומית שלה בהתקפה. לוקוביץ' יעדר בגלל פציעה. איסלה עדיין סובל ממתיחה בשריר וספק אם יפתח. ההרכב המשוער:

-------------האנדנוביץ'-------------
    פאסקוואלה--פליפה--קודה--זאפטה
    ---ד'אגוסטינו--אינלר--אסאמוה---
    ---די נאטלה--קוואליירלה--פפה---