צודק לגמרי,אני אישית התווכחתי איתך בעבר בנוגע לשיתוף של ווארגס ואני מודה בטעות שלי. אני עדיין חושב שמבחינת פונטנציאל יש לו מקום בהרכב אבל הוא לא מגבה את זה בהופעות שלו. גם בנוגע לסנטאנה יש צדק בדברייך,וכנראה שאת השינויים בהרכב נראה במשחקים הבאים.
מרות ה-1:0 הקטן על אנורתוזיס אני חושב שאינטר שיחקה היום מצוין, שלטה ללא עוררין בנעשה במגרש, במרכז השדה, הגיע ללא מעט הזדמנויות במזל זה נגמר רק ב-1:0, מוריניו העלה גם הרכב טוב לטעמי אולי למעט סולי מונטארי, אני חושב שמול אנורתוזיס היה מקום לתת לבאלוטי לפתוח בטריו עם אדריאנו וזלאטן.
??©??§ ? ??¨?? ?©? ??? ??¨, ??? ????? ?? ?. ?¢?? ??©??§ ??? ????? ?. ????× ??¦?¤? ???¨? ?¨??? ??§?¦?× ????¨??, ??? ????. ?? ??? ?¨???§ ?©? ??¦?? ? ?§??? ?????¦? ??? ?¤???????, ?©??¦?¨? ??? ??¦??? ?????. ??¢?? ??? ???¨? ??©?? ?????×? ???? ?? ???? ??§?¨? ??? ????? ??? ???§? 90.. ???? ?¦?¨?? ??????¨ ??? ??? ???¤? ??? ? ??¦?. ??©??§ ??¨??¢, ?????×? ??? ?¨??¢. ?? ?? ??? ??¨ ?©??????? ?¨??¦?? ??¨???×. ??§??©? ??¦? ???¦? ?-90 ??§??× ???©??§ ?????? ???... ??? ?©???¨??? ? ? ?? ?¤? ??? ?¢?? ??¤? ? ????¦??×. ?¨?§ ?????? ??? ????¢ ??? ???©??§ ??? ??×?¤?×? ????? ???? ???.
קצת ציונים : דוני 6.5 - אחריי שהתנער מהפציעה שהוא סחב במשחק מול אינטר, דוני הציג יכולת מצויינת עם כמה הדיפות יפות מאוד. סיסיניו 7 - השתיק את המבקרים עם משחק הגנה מושלם ותרומה להתקפה עם הכדרור המצויין שלו, רק שימשיך כך. מקסס 8 - למרות שיכל למנוע את הגול של טרי, מקסס היה הסלע בהגנה של רומא, לקח מנהיגות ולא נגרר לפרובוקציות המגעילות של שחקני צ'לסי. פאנוצ'י 7 - להחתים מיד על הארכת חוזה! השקט שלו, הנסיון, המשחק האלגנטי, תענוג. ריסה 6 - רץ ללא הפסקה ומשקיע המון, אך עדיין לא מחובר עם שאר ההגנה במיוחד עם השחקן שמשחק איתו על אותו צד. לריסה יקח עוד זמן להתחבר לקבוצה בצורה מושלמת אבל רואים שהוא בדרך הנכונה. בריגי 7 - בשעה טובה מקבל את המקום בהרכב ולא במקרה במשחק הכי קשה של רומא בצ'מפיונס ליג. כמו קאסטי בעונה שעברה, בריגי שהיה מועמד לעזוב בקיץ עשה התקדמות גדולה מאוד ואני לא יתפלא אם ימשיך לקבל מקום בהרכב גם במהשך העונה. דה רוסי 6.5 - עזר להגנה ושמר על מרכז המגרש ביחד עם בריגי ואקווילני, הייתה חסרה לו הדחיפה הקבועה קדימה והוא מיעט ליצור מצבים התקפיים. אקווילני 7 - סופית, הוכיח שהוא באנקר בהרכב ועם כל הכבוד ליצירתיות של פיזארו, אקווילני נהפך לשחקן יותר ורסטלי, משקיע מאוד ולא מפסיק לרוץ. טאדיי 6 - היה עסוק בלהעלים את ברידג', הצליח לעשות זאת אבל על הדרך לא היה מעורב מספיק בהתקפה. ווצ'יניץ' 5.5 - כמו טאדיי היה עסוק מדיי בעבודה הגנתית אך לא כמו טאדיי, אין לו איכויות הגנתיות גבוהות שגרמו לבוסינגווה הרבה חופשיות. טוטי 8 - השלים 90 דקות, סיכן את השער של צ'ך, ירד לקישור לקבל את הכדורים אך הטאץ' האיכותי שלו עדיין חסר דיוק.
אני בניגוד אליך חושב שאתמול הוא היה אחד השחקנים הטובים שלנו. אני מאוד מרוצה ממנו עד עכשיו. הגנה טובה, מצטרף יפה להתקפה(אתמול זה לא דוגמא) והמון השקעה, הקרבה ונחישות. שימשיך ככה ועשינו אחלה של עיסקה. סיסיניו דווקא הפתיע אותי אתמול לטובה עם העבודה ההגנתית המצויית שעשה מאלודה. עכשיו כבר קשה לי להאמין שקאסטי יחזור ויועדף על פניו. יהיה לו קשה להוציא אותו מההרכב. דבר אחד שהפריע לי אתמול- צ'לסי לחצו אותנו עמוק בתוך חצי המגרש שלנו, ולא פעם שחקני ההגנה עשו לי התקפות חרדה עם העקבים בתוך הרחבה שלנו.
אין בזה שום בעיה,אני בעד שאלכס ונדבד יקבלו מנוחות,גם כדי שהם לא ישחקו למשך העונה וישארו רעננים וגם כדי שיאקווינטה מרקיוני וסבה לא יתייבשו כלכך.
מנשה ההגנה שלנו(רומא) הייתה אתמול ביום הטוב ביותר העונה. אחרת מזו ששיחקה נגד אינטר. מקסס וסיסיניו פשוט היו מעולים בחלק האחורי אבל זה דיון על האיטלקיות אז בואו נעבור הלאה וכל השאר, היסטוריה. סמפדוריה יוצאת למשחק חוץ קשה מאוד נגד פרטיזן בלגרד ומהתרשמות ראשונה שלי מבלגרד בבית אפשר לנצח אותם, ה5-2 של מכבי פתח תקווה שם נחרט בליבי לעד! אודינזה הפייבוריטית במפגש היום מול טוטנהאם החזקה שפתחה את העונה בצורה נוראית. שיהיה בהצלחה לאיטלקיות היום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
ההגנה שלנו הייתה ביום פנטסטי. יופי של משמעת טקטית ויופי של עבודה. מה שהפריע לי היה הדרך שבה הקבוצה הניעה את הכדור קרוב לרחבה ולא הדרך שבה הקבוצה התגוננה כשהכדור היה אצל צ'לסי.
כן, אני בדיוק כמוך. בחלק הקדמי רק אקווילני וטוטי היו במיטבם. אקווילני פשוט נתן 1000% במגרש והוחלף בדקה ה60 כי כבר לא היה לו כוח לזוז עוד רגע אחד. דה רוסי היה חלש מאוד, איבד המון כדורים ולא היה מספיק חד. כדורי עומק סתמיים לטוטי לא עזרו ויצרו אולי רק מצב או שניים. בשורה תחתונה רומא לא בעטה אפילו בעיטה אחת למסגרת אבל אהבתי איך שספלאטי הכין את השחקנים למשחק בסטמפורד ברידג'. מקסס וסיסיניו שוב, המצטיינים של המשחק!!
זה נשמע כאילו אקווילני לא מסוגל לסיים 90 דקות בגלל שהוא רץ בלי סוף. לא כמו בעבר, אקווילני עושה המון תנועה גם בלי כדור ושורף לא מעט קילומטרים אבל אתמול הוא הוחלף בגלל פציעה והוא בספק למפגש מול אודינזה.
קובי, אני פשוט לא מצליח להבין אותך. אתה מצטייר לי כנציג הבולט והרועש ביותר של רומא, זה המגן עליה מכולם, לפעמים בצדק ולפעמים שלא. אבל תמיד עומד איתן כדי להדוף את הביקורת, נלחם על כל פסיק של יוקרה, מנסה להגן על מעמד המועדון, על היכולת, השאיפות ולאחרונה על כבוד הרכש הבינוני. ואילו היום אחרי משחק בו הקבוצה שלך הפסידה, משחק בו הקבוצה שלך איימה רק פעם אחת על שער היריב, אתה בא ונותן ציונים כאילו הרגע זכיתם בגביע אירופה, ציונים שאני בספק אם אוהדי צ'לסי יתנו טובים מהם לשחקני הקבוצה שלהם. אתה נותן ליסיסיניו את הציון 7, ציון שבהחלט מעל הממוצע, ציון נדיב שהוא לא קיבל באף כליתקשורת. ואת זה אתה נותן כי אחרי כמה משחקים הצליח לסיים 90 דקות ללא טעות בהגנה, אתה מדבר על התרומה ההתקפית שלו במשחק בו פעם אחת איימתם על השער וגם זה היה מהלך שבו המגן הברזילאי לא הי מעורב, אתה מתעלם ממספר הכדורים הארוכים שהוא בעט הישר לרגלי היריב, מעביר הלאה את את כמות המסירות שלו מהם צ'לסי יצאה להתקפות משלה. אז נכון, סיסינו עשה עובדה טובה על מאלודה, אבל מעבר לזה... וכך לגבי כמעט כל הקבוצה. לתת ציונים כה גבוהים לאחר משחק בו הפסדת ולא איימת על השער מסמן על סטנדרטים נמוכים לקבוצה שלך, שאיפות של קבוצה קטנה. שלא תבין, אין לי בעיה לקבל את זה, אלא שכל אלה באים בחוסר התאמה צורם להתנהלות שלך ברחבי הפורום, דיסונאנס שאני מתקשה לעכל.
משחקים מאוד מסקרנים יש היום בגביע אופ"א, פחות המשחק של מילאן, כיוון שאני בטוח שיש לה את העומק המתאים ללכת עד הסוף גם אם תתמקדם בעיקר בליגה, אבל יותר המפגשים של סמפדוריה ואודינזה. באמת מעניין איך שתי הקבוצות הללו, הנמצאות במצב לא רגיל עבורן, במצבים הפוכים זו מזו. סמפדוריה נמצאת מתחת לקו האדום, והשאלה היא האם יראו שם את המצב כמאוד רע, ידאגו ויפחדו לרדת ליגה, ולכן יוותרו על גביע אופ"א כדי לתת הכל כדי שהעונה הזו לא תגמר בכי רע. או שלהפך, יראו את מצבם כלא טבעי וכזה שהם בוודאי יצאו ממנו ולכן גביע אופ"א יכול להיות דווקא המקום בו יוכלו להציל את העונה. מנגד אודינזה, הנמצא במקום השני בליגה, האם שם יחשבו שאולי זוהי הזדמנות חד פעמים להתעקש חזק בליגה, ולתת את הכל בנסיון לסיים במקום שיוביל לליגת האלופות בשנה הבאה, או שיבינו שזה לא מקומם ובטבעיות ובמהירות יעשו את דרכם מטה, כך שגביע אופ"א יכול להוות בשביל אלטרנטיבה להצלחה. באשר ליריבותיהן, טוטנהם שתשחק מול אדינזה נמצאת במצב דומה לזה של ספמדוריה ואני סקרן לדעת אם רואים שם בגביע אופ"א כגלגל הצלה לעונה, או מכשול נוסף בנסיונותיה להישאר בליגה. פרטיזן בלגראד, בטוחן תתן את הכל בגביע אירופה, ואיצטדיון ביתי יהיה לצידם. השאלה היא עד כמה הכדורגן הסרבי חזק די, כדי לא רק לרצות, אלא גם להצליח.
אורי, יכול להיות שהתרגלתי ליכולת ירודה של רוב שחקני הקבוצה וברגע שהם הראו סימני התאוששות, הציפיה הממושכת גרמה לי להגזים עם הפידבק לסיסיניו. מצד שני, העיתונאים חילקו גם הם ציונים וסיסיניו קיבל 6.5. האם אתה תובע אותי על סובייקטיביות בגלל חצי נקודה מכיוון שאתה בעצמך סובייקטיבי בדעתך על סיסיניו? או שלא ראינו את אותו המשחק בו רומא אומנם הפסידה 1-0 בביתה של הקבוצה שנמצאת בכושר הכי מאיים באירופה, אך הציגה יכולת מאוד משכנעת אותה שיבחו השחקנים אחריי המשחק. שלושת השחקנים שקיבלו ממני ציונים גבוהים הציגו יכולת מצויינת והיו המצטיינים במשחק ואחראים על הקאמבק היחסי של רומא. הקבוצה בעטה 8 פעמים לשער, 0 פעמים למסגרת, האם הנתון הזה מנוגד לטענתי שסיסיניו היה מעורב בהתקפה והעביר את הכדור בעזרת טכניקה שלא רואים כל יום אצל מגן? האם סיסיניו הוא זה שצריך לבעוט לשער? הוא קיבל את הציון הגבוהה מכיוון שהתרומה ההתקפית לא באה על חשבון משחק ההגנה בו העלים את השחקן עליו שמר עד שזה הוחלף במחצית. הכושר הנוכחי של רומא וגם זה של צ'לסי, היכולת הטובה של השחקנים, המשחק הטקטי הישן והטוב של ספאלטי שנראה לראשונה במשחק של רומא העונה, משחק בנגיעה אחת עם מסירות קצרות בקצב שלא נפל מזה של צ'לסי, החזרה של טוטי למגרשים, כל אלה השאירו בי הרגשה טובה מאוד אחריי ההפסד, דבר שלא קרה לי לעולם אחריי הפסד, מין הרגשה שיצאנו לדרך חדשה.
ואתה רוצה לדעת מה היא הפציעה של אקווילני?! מתיחה בשריר. אני חושב שהמתיחה בשריר שלו נובעת מכל האנרגיה שהוא שפך בסטמפורד ברידג', הוא השקיע כל כך הרבה שזה גרם לו למתוח שריר ולהיות בספק למשחק הליגה מול אודינזה. נקווה שהוא יחלים במהרה.
מחצית מרשימה של אודינזה, שבהחלט מייצגת בכבוד את המקום השני בליגה. כדורגל שמזכיר את רומא של ספאלטי - אפילו יותר מאודינזה של ספאלטי - לא רק במערך, אלא גם בצורת המשחק המבוססת על מסירות קצרות ומהירותף ותנועה מתמדת של החלק הקדמי והצטרפות המגנים. משחק שוטף שנעצר רק בעזרת העבירות החוזרות של שחקני טוטנהאם, שמצידה לא השאירה את מגני הביאנקונרי מחוסר עבודה, הצליחה לנצל מדי פעם את היתרון של 5 קשרים מול 3 שהיה לה, אבל נראה לי שיום רע של האנדנוביץ' גרם ליותר מבוכה במחצית הזו, מאשר שחקני ההתקפה של התרנגולים. אודינזה היתה שווה שער של כדורגל, אפילו יותר מאחד, אבל כבשה את היחיד מפנדל אחרי טעות גמלונית של גומז, שוער טוטנהאם, שיכול להיות שיצא בזול ללא האדום.