הסתיימה העונה האירופאית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Nesta, ‏1/7/08.

1. uri מנהלים

האמת מאסתי מכך שאנחנו קבוצה סימפטית, תמימה ואטרקטיבית, קבוצה שאוהדים מכל רחבי העולם אוהבים לחבב. הם מחבבים אותנו כי לעולם לא נשכנו אותם חזק עם השיניים, לא עקצנו אותם עקיצה ערסית. פיורנטינה של פראנדלי היא מעל לכל קבוצה נאיבית שכושלת פעם אחר פעם ברגעי האמת החשובים. גם אתמול, בכל הקשור ליכולת הכדורגל, לא נפלו מהבווארים באיצטדיון שלהם, אלא בעוד שאנחנו החמצנו, לא מסרנו כשצריך וכשלנו, באיירן מינכן, עם הנסיון, בטחון והשקט חתכו לנו את הגרון.

יש מקרים בהם אני שונא להיות צודק, אתמול גידפתי את עצמי על כך שכבר לא פעם אני כותב כאן שלוארגז כבר מזמן אין מקום בהרכב, זמן הקרדיט שלו עבר ממזמן. אני גם כותב שסאנטנה הוא השחקן החלש ביותר בהרכב שלנו, וכל שבוע אני נאךץ להסכים על דברי. אתמול, במשחק בו החרא באמת צף, יכלנו לראות עד כמה חלש וארגז שלא תרם שום דבר בהתקפה ולא היה קשור למשחק ההגנה, בשני שערים הוא עלה לנו. גם סנטאנה איבד יותר כדורים מכל אחד אחר, כל הרמה שלו הלכה או לרגלי היריב או הישר לדגל הקרן.
    האמת שאני כועס על פראנדלי, איך משהו שאני רואה גם מול קייבו ורג'ינה, הוא צריך לחכות לתבוסה נגד באיירן כדי להבין. אתמול אחרי שהוא הוציא את וארגז וסאנטנה אני מקווה שהוא סוף סוף הבין. אבל כפי שכבר אמרתי, על סנטאנה וארגז אני לא כועס, אני יודע היטב מה לצפות מהם, לפחות ברגעים כאלו, מי שאני כן כועס עליו זהו מוטו שמתחילת העונה, כן כבר למעלה מחודשיים, לא נתן עדיין משחק טוב אחד, וטוב אני מתכוון כפי שהוא עצמו הרגליני.

אם אני אומר לכם שאני עדיין מאמין שאנחנו נעלה מהבית הזה אז אני אשקר. אני חושב שאנחנו חייבים את מלא 9 הנקודות כדי לעלות, ולמרות שיש לנו 2 משחקי בית אני חושש שזה לא יקרה. אולי כדאי כבר להתמקד בליגה כדי להגדיל את הסיכויים לסיים שוב בין 4 הראשונות, כדי שלפחות הנסיון הכה חשוב שאנחנו צוברים פה לא ילך לפח.

-------------------

בעניין יובנטוס. אני שמח לראות מאמנים שמפנים את דברי (נו לא באמת), ואחרי שביקרתי את ראניירי על העדפה של סליהמידזיץ' ולא מרקיוני/ג'ובינקו המאמן הוותיק שמע לדברי. מארקיוני אולי לא היה השחקן הטוב במגרש ובטח שלא האיש המרכזי בנצחון הזה, אבל כמו גלגלי עזר באפניים, היתה לו חשיבות לשמירת האיזון של כל המערך ההתקפי.

אני זוכר שלקראת סוף העונה הקודמת ניהלתי פה דיונים עם כמעט כל אוהדי יובנטוס על כך שאמאורי הוא שחקן גדול והוא יהווה רכש מוצלח עבור הביאנקונרי. רוב אוהדי יובנטוס כאן סירבו לקבל את דברי. מפתיחת העונה וגם אתמול אמאורי מראה שהצדק היה לצידי.

דל פיירו ונדב כבר בני מאתיים, ובגילם קשה עד בלתי אפשרי לתת עונה שלמה, ארוכה ומוצלחת ולכן יש לחלק את הכח בקפידה. לפי היכולת הלא משכנעת שלהם בליגה ויכולת אדירה בליגת האלופות אפשר להבין איך שני אלה בחרו לחלק את הכוחות הפיזיים והנפשיים שלהם, אפשר לראות למה הם נתנו את ההעדפה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏22/10/08
  2. פרנקו בארזי Member

ראיתי את המשחק של יובנטוס ואת פיורנטינה ראיתי רק בתקציר, אבל על פניו זה נראה שהתוצאה 3-0 מאוד משקרת והגורם העיקרי להפסד של פיורנטינה היו כמה החמצות די מדהימות של ג'ילה ומוטו, לא?
    הגולים של קלוזה וזה רוברטו היו מיותרים ונבעו בעיקר מטעויות בהגנה (בגול של קלוזה כיסוי מזעזע של ורגאס, בגול של זה רוברטו אף אחד לא יצא לסגור אותו)
    אני מאמין שפיורנטינה יכולה לנצח את באיירן בבית בעוד שבועיים וגם את ליון (גם ה2-2 בחוץ נבע מחוסר מזל משווע), המוקש העיקרי לפי דעתי יהיה דווקא נגד סטיאווה בוקרשט.
    אבל קודם שהויולה ינצחו את שני משחקי הבית הקרובים שלה...

3. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

לגבי נדבד אני מסכים,הוא גם אמר שהוא נשאר עוד עונה בשביל הצ'מפיונס,וזכותו וזה מקובל,ראנירי צריך להבין שהוא לא ריך לפתוח כל משחק ויש לנו יהלום ענק בשם ג'יובינקו שרק רעב לקבל את ההזדמנויות שלו ומגיע לו .אבל לגבי אלכס אתה טוה,כן ברור שצריך לחלק את הכוחות ולתת לאלכס לנוח אבל אלכס מוכיח כל פעם שהוא שחקן ענק שיש לו מה למכור,גם בליגה וגם ובצ'מפיונס הוא ממש לא מראה יכולת ירודה...

4. uri מנהלים

זה לא עניין של טועה ושל צודק. דל פיירו בליגה מראה יכולת פושרת, הוא טוב, הוא מאוד חושב עבור יובנטוס, אבל הוא לא מוביל אותה במשחקים בליגה והוא גם כבש רק שער אחד העונה וגם זה בבעיטה חופשית. בליגת האלופות, לפחות במשחקים שראיתי נגד זניט וריאל, הוא היה השחקן הטוב על המגרש, הוא כבש פעמיים, הוא הנהיג ואפשר היה לראות בעייניו את הנחישות והרצון העז להצליח שלא רואים אצלו במשחקי הליגה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏22/10/08
  5. NUOVA GUARDIA Member

אתה רואה?! אתה מדבר כמו פחדן. רומא צריכה ללכת על כל הקופה, ועם טוטי בהרכב אני חושב שיש לה מה להציע במשחק היום בלונדון. עם רומא תתגונן היא תפסיד 0-1 ואז מה יצא לה מזה?! אני חושב שעם רומא תתקוף מהפתיחה ותעקוץ את צ'לסי בדקות 10-25 אפשר לצאת עם שלוש נקודות מהמפגש הקשה הזה.

6. messi10 Member

צ'לסי מגיעה כפייבוריטית מוחלטת למשחק הזה אבל לרומא יש הרבה מה לתרום כאשר טוטי חוזר להרכב. אין ספק שרומא היא אנדרדוג כאשר היא תפגוש כל קבוצה מהבמה המרכזית עקב הפתיחה המקרטעת בליגה ובצ'מפיונס ליג בכלל. רומא יכולה להוציא נקודות מלונדון, אבל גם יכולה לחזור חבולה.

7. yonmu Member

מתי פעם אחרונה צ'לסי הפסידה משחק בסטאמפורד ברידג'?

מנצ'סטר יונייטד, ככל הנראה הקבוצה הטובה באירופה, יצאה משם עם נקודה בתחילת העונה. מאז צ'לסי רק נכנסה לכושר טוב עוד יותר, כשמולה, עומדת רומא, קבוצה עם רבע מהתקציב, רבע מהסגל, וחצי מהכשרון.
    אין לרומא מה למכור מול צ'לסי. הנקודה החזקה של רומא היא מרכז הקישור (דה רוסי, אקווילאני), אבל מולם יעמדו שחקנים אדירים גם כן כמו באלאק ולמפארד. לרומא אין שחקני אגף שיכולים לתת הברקות (מלבד ווצ'יניץ'), מה שאומר שרומא תהיה חייבת לתקוף דרך האמצע - דרך מיקל, דרך טרי, דרך קרבאליו.

נשמע לך משימה קלה?

אני מקווה למשחק הגנתי של רומא, כי כבר נמאס לי לראות אותכם מושפלים.

8. yoni10 Member

אין מה לעשות, אורי. התשוקה של השחקנים היום העולם ובטח ובטח שביובנטוס זה ליגת האלופות. אחרי עונה אחת במגרשי ב-B ועוד עונה חסרת מפעל אירופי אפשר להבין את הבדלי ההשקעה של השחקנים, בעיקר הותיקים יותר.

9. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

הרכבה של רומא לפי הקוריירה דלה ספורט :
    דוני
    ריסה, מקסס, חואן, פאנוצ'י
    דה רוסי, בריגי
    ווצ'יניץ', אקווילני, טאדיי
    טוטי

הרכב אולי הטוב ביותר רומא העונה, חבל רק שכמעט כל השחקנים נמצאים בכושר ירוד ביותר, אם זה בגלל חזרה מפציעה או מסיבות אחרות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏23/10/08
  10. Lupo Member

במבט ראשון לעלות בסטמפורד ברידג' עם בריגי בהרכב זה מוזר. אבל אני חושב שהוא יכול לעשות עבודה הגנתית טובה יותר מזאת של פיזארו ואקווילאני שמשחקים בעמדה הזאת. מקווה לראות את אקווילאני מסכן את השער הרבה מהעמדה שהוא יוצב בה היום.

11. Quaresma Member

הרכב של צ'לסי נגד רומא:

צ'ך, בוסינגווה, טרי , קראבילו , ברידג', מיקל , דקו, למפארד, אנלקה, קאלו ומאלודה.

12. NUOVA GUARDIA Member

שמת לב איך רומא שיחקה במחצית הראשונה, אחרת מזו ששיחקה ביום ראשון. משחק עמידה מצויין, אני פשוט מסיר בפני ספלאטי את הכובע(אני לא מאמין שאני אומר את זה) הוא הכין אותם כל כך טוב למשחק מול צ'לסי ומקסס וסיסיניו פשוט גדולים בחלק ההגנתי. בקישור אקווילאני משחק מצויין עד עכשיו ודה רוסי חייב להשתפר ומהר, הוא מאבד כדורים והוא לא חד מספיק. בקשר לגלדיאטור טוטי אין מה להגיד, פשוט מחצית מצויינת של השחקן המצויין הזה. נקווה שרומא תמשיך כך גם במחצית השנייה ובמחשבה שנייה רומא בהחלט יכולה לצאת עם 3 נקודות מהסטמפורד ברידג' היום.

13. Lupo Member

מחצית טובה של רומא מבחינה הגנתית, קצת פחות מבחינה התקפית.
    רביעיית ההגנה ביום מצויין, רק שסיסיניו לא ימעד, הוא מצויין היום ואסור לו לקלקל לעצמו.
    בריגי היום עושה עבודה טובה. אם הייתה לו טכניקה ברמה גובהה יותר היינו יכולים למצוא את עצמו ליד השער של צ'לסי עוד מספר פעמים.
    חבל לי על ווצ'יניץ' שדי תקוע בצד שמאל ולא מצטרף לטוטי בחוד כשאנחנו יוצאים מהר קדימה.
    טוטי נהדר. משחק מצויין שלו עד עכשיו.

14. kadm Member

חבל על ההפסד.
    עוד יותר חבל, שאם כמה שהגול של טרי היה יפה, הוא היה צריך לקבל צהוב שני פעמיים לפני הגול, אם אני לא טועה.
    נקודות טובות: שוב, כמו מול היונייטד בשנה שעברה, אקווילני במשחק גדול, סוגר שחקנים כמו מיקל, וגורם לעצירה של צ'לסי לא מעט פעמים, בדיוק כמו שנה שעברה במחזור השני של ליגת האלופות, כסגר את רונאלדו (מה שאומר שמנצ'סטר לא הצליחה לעשות כלום כרונאלדו היה משותק), ואז כמו היום, דקה 70 נפצע,יצא, ואז מרכז המגרש הרומאי נפרץ והישתחרר מהלחץ ורומא מקבלת גול.

15. Lupo Member

משחק הגנה הירואי של מרכז ההגנה שלנו. כל הרשעים יכולים לצחוק, אבל בכושר הנוכחי פאנוצ'י הוא אחד הבלמים היותר טובים באירופה.
    למרות ההפסד, אני מקווה שזה המשחק שיוציא אותנו לדרך הנכונה. אולי ההתקפה לא תפקדה היום כמו שצריך אבל נתנו משחק טוב מול סגנית אלופת אירופה והקשנו עליה בביתה.
    חבל לי שוב, שהסתגרנו מאחור יותר מדי במקום לנסות לחפש משהו בחצי המגרש של צ'לסי שהיה היום פחות או יותר להשכרה.
    פורצא רומא!