הסקוואדרה אזורה:: פראנדלי ושחקניו העפילו למונדיאל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Fratelli d'Italia, ‏7/7/12.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. uri מנהלים

יכול להיות. אצטרך לראות את המשחק שוב בכדי לתת דעה שונה, אם ראוי וצריך. כך או אחרת, בופון הוא לא בעיה, ואם כן, אז בין האחרונות, ממש בקצה, שיש לנבחרת.

2. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

הטורניר הזה שלישי בחשיבותו לגביע עולם ויורו. מן סופר קאפ של הפיינליסטיות. כלומר, מעמד על למשתתפות בו שמבוסס על הצלחה קודמת. מיליוני אנשים בעולם עוקבים אחריו. זה לא משחק אימון ולא משחק ידידות. אני מבין שקל לברוח לרעיון "משחקי אימון" כאשר ישנן שתי נבחרות בטורניר שמחזיקות בפער שלא ניתן לגישור על ידי דור השחקנים הנוכחי. אבל בכל זאת, מה אתה אומר על פראנדלי?

אגב, זה רק אני או שבאלוטלי נראה בטורניר הזה כמו שחקן כדורגל מקצועי (אפילו בחזות)?

3. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

אני מצפה כבר לביקורות הארסיות של אורי הרבה זמן כי התקשורת באיטליה לא ממש תוקפת את פראנדלי באכזריות כמו עם מאמנים קודמים, למשל ליפי שלפני 4 שנים בטורניר הזה כשל לחלוטין. זאת נבחרת שלא עשתה הכנה לטורניר, לא לקחה אותו ברצינות, כי הוא כנראה באמת לא חשוב, אבל אני חושב שאפשר לנצל הרבה תועלת מטורניר כזה שעלול להכין את השחקנים לשנה הבאה בברזיל (אלא אם כן משהו חריג יקרה, אתם יכולים לפרש את המשפט הזה לפה או לשם).

חוץ מההכנה המאוד לקויה, הכושר הרע של השחקנים, פראנדלי כל הזמן משנה מערכים. נדמה שהפעם הוא עשה מה שאני הייתי עושה כאשר שחקתי במנג'ר לפני כמה שנים טובות. בנוסף לשחקנים הפצועים והמורחקים, הוא הוריד לספסל את השחקנים עם מדד הכושר הנמוך. אבל מילא זה, גביע הקונפדרציות, לפחות השחקנים נלחמים ומגיבים בצורה אגרסיבית, קצת יותר טוב ממה שהיה בדרום אפריקה 2009. שאלתי בפורום העולמי מה דעתכם על המערך של עץ האשוח הזה, ואף אחד לא ענה לי, אבל כעת אני לא ממש צריך תשובה ממכם. הוא פשוט לא מתאים לנבחרת האיטלקית עם השחקנים הנוכחים. בכדורגל, קודם כל צריך לראות איזה שחקנים יש בסגל, מה הן תכונות האופי שלהם ורק אז להלביש עליהם מערך. במיוחד בנבחרת, שאין הרבה זמן להתאמן ביחד והגיבוש נוצר בעיקר קבוצות. אז הנה, לא צריך הרבה גיבוש טקטי, רוב הסגל מורכב משחקנים של יובנטוס ומילאן.

כעת הרבה מאוהדים מתגעגעים להגנה של פעם, הנוסטלגים שבינינו....אבל היום בכדורגל ההגנה מורכבת מכל ההרכב, לא רק השוער והבלמים, אלא גם שאר השחקנים. מונטוליבו ואקווילאני התחילו את המשחק בעמדה שלא מתאימה להם, הם קשרים אחורים? מילא קייליני ובונוצ'י רגילים לשחק נגד חלוצים כמו מאוריסיו פיניה וסרג'ו פלייסיה, והפעם הזאת נגד שחקנים קצת יותר זריזים וצעירים כמו ניימאר או קאגאווה, עדיף שההרכב יהיה מבוסס על המשחק של יובנטוס (3-5-2, רעיון שאפשר לנסות אותו). תהיה זאת טעות להצביע על ההופעה של בופון, על הטעות של קייליני, על איבוד הכדור של השחקן הזה או הזה. חוסר שיטת המשחק הקבועה מראש, חוסר התכנון, האלתור, באיטלקית קוראים לזה - L'arte di arrangiarsi - קשה לתרגם את זה לעברית, אבל הביטוי הכי קרוב יהיה "אמנות הלהסתדר איכשהו". מין "יהיה בסדר" שכזה. אם זה המצב, הבעיה היא עמוקה.

זה נראה לי מוזר ששחקני כנף לדוגמה צריכים לעשות הרבה עבודה שחורה, במקום לעזור לבאלוטלי בהתקפה שמצליח בדרך כלל לבד להסתדר עם איזה ברזילאי ששומר עליו ולסדר לקבוצה כדורים נייחים. הוא צריך לשחק ליד עוד חלוץ, הוא עושה הרבה עבודה חשובה, הוא יכול לפנות שטחים, אבל מי ייכנס לרחבה, יקבל את הכדור ממנו שהוא מקבל? אז הנה, פעם אחת, עקב יפה לג'אקריני מכדור ארוך, אבל צריכה להיות שיטה קבועה, צריך להיות איזה שחקן שינצל את הפיזיות של באלוטלי ויחדור להגנת היריבה תמיד. מארקיזיו אולי הוא השחקן שיודע לעשות זאת, אבל חוץ ממנו?

או שמנסים לחקות את ספרד או שחוזרים לקאטנאצ'ו? תחליטו כבר!

נערך לאחרונה ב: ‏23/6/13
  4. SerieA Il Capitano

הנבחרת זקוקה לפירלו, דה רוסי ובעיקר לאחד משוגע, קסאנו. שלושים דקות ישבנו להם על השער ומלבד הבישול של באלוטלי לא הייתה שום הברקה.

קסאנו חסר תחליף.

ועם כל הכבוד לטענות על הקישור, החור בהגנה בגול השלישי ושני הריבאונדים של הברזילאים קשורים יותר לרביעייה מאחור.

5. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

התגובה של יואב זהב.

גם אסי צודק - השמן חסר תחליף ובכל מקרה היכולות הנדירות של באלוטלי מתבזבזות אם אין מי שינצל את העבודה שלו.

באופן כללי היו היום יותר מדי שחקנים משלימים טובים שלא היו להם מספיק שחקני על להשלים. כששחקנים משלימים כמו מרקיזיו, אקווילאני ודיאמנטי נדרשים להוביל והם הרוב, יש בעיה גדולה בקישור.

6. uri מנהלים

שהוא מכוער ושיש לו זין קטן! חה-חה אני לא שומר בבטני משהו חד וחריף שאני אמור להקיע עכשיו על דפי הפורום הנקי. יש לי ביקורת דומה לאלו שכותבים וכתבו לפני, את אותה הביקורת שאני זורק בקימצות לפני, תוך כדי ולאחרי משחקים. כמו שנכתב הנבחרת תחת פראנדלי היא חסרת מערך, שיטה אולי, ולפעמים גם נדמה כנעדרת אופי. אחרי שנים הוא עדיין נראה כמחפש, כמשוטט. מול ספרד אנחנו משחקים כדורגל ספרדי, מול ברזיל מנסים לשחק כדורגל ברזילאי. הוא רומנטיקן רעב לנעורים, נכסף לתמימות. מתעקש על שחקנים מסויימים רק כי עונים לצורך הזה ולא כי הוכיחו את עצמם בנבחרת, ומתעלם מאחרים כי אינם עונים לטעם זה שלו. בגלל גיל, עקב אופי, ולעתים אף נדמה רק כי לא באים לו טוב בעין המשתוקקת לכדורגל הרומאנטי הזה שהוא חולם עליו בלילות. ניתן לשער, שאם היה איתנו בעבר, שחקנים כמו גטוזו ומטראצי היו שרופים אצלו מבלי הזדמנות. ואני לא יכול לדמיין נבחרת איטליה בלי שחקנים מהסוג הזה, ויותר חשוב, זוכים ללא שחקנים מהסוג הזה. הוא מתעקש על לבנות את הסגל מעוד שחקן דומה, מבלי לתת מקום לשחקנים בעלי אופי ותכונות שונות. אולי זה רק אני, וכנראה שלא, אבל פעם הינו נבחרת שניתן לנצח אותה רק בפנדלים או בעזרת שופט שקיבל שוחד יפה. היום, אנחנו נבחרת שאף אחד לא פוחד ממנה. פעם היו רואים את המדים הכחולים ושוברים את הראש, היום באים מולינו לשחק כדורגל. ואני מסרב להאמין שמדובר רק באיכות השחקנים שהיו בעבר ואינם עוד, כי אם חושב שהדרך והגישה של פראנדלי אחראית לכך הרבה יותר. סביר להניח שמאז שהוא מונה למאמן הנבחרת יש הרבה יותר סינים עם חולצות כחולות, אבל לי הרבה פחות אמונה שנזכה בטורנירים. ולפעמים אני גם תוהה, מה היה לשיטה הזו להציע ללא פירלו ובאלוטלי. מה שמצביע על כך שהאינדבידואל הרבה יותר משמעותי תחתיו, מאשר הרוח הקבוצתית. אפשר שאהיה יותר קונקרטי, ואמשיך ואשאל אם שחקן בסגל כמו לדזמה לא היה מועיל יותר מעוד קשר בעל אופי דומה שכבר יש לנו בסגל (למשל אקווילאני). האם ההתעקשות שלו על ג'ובינקו (שאף אחד לא הזכיר לי משחק טוב שלו במדים הכחולים) באמת מועילה יותר מהתעלמות מקסאנו למשל. או אם יש צדק שאסטורי הוא שחקן קבוע, בעוד שקנברו כדוגמה, לא זכה אף לא לזימון אחד. אבל אני אעצור כאן, לא כי אין עוד נקודות להעלות, אלא כפי שכבר כתבתי אני רואה לנכון כרגע לאמץ את גישתו של יותם. לא כי אני מעריץ אותו בסתר (אני כן!) אלא משום שאני אופטימי וכן רוצה להאמין שהטורניר הזה, הוא כן בסופו של דבר, מבחן של פראנדלי מול עצמו והדרך ההרפתקנית והרומנטית שלו. שלאחריו הוא יתפשר על חלומותיו ויתן יותר מקום להיסטוריה שלנו כנבחרת. אולי אז נחזור להיות נבחרת שלפני המפגש איתנו לשחקני הנבחרות היריבות ירעדו הרגליים והמאמנים ישברו את הראש ויתרגלו פנדלים.

עם ובלי קשר, פראנדלי הוא מאמן מצויין, אבל, כך מתבהר, פחות מתאים לנבחרת. בטחו ובטח לכזו שאני רוצה ורגיל לראות.

נערך לאחרונה ב: ‏23/6/13
  7. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מאוד מסכים אם מה שאתה אומר.
    אבל אי אפשר להתעלם מהדור שחקנים הדי בינוני שעומד לראשותו. והשוואה הבלתי נמנעת לדור של נסטה-קנאברו-טוטי-דל פיירו עושה לו עוול די גדול וחיים לא קלים.
    אתה מצפה לראות את אילטיה של פעמים אבל בלי השחקנים של פעם זה לא ריאלי.

8. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

9. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

10. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

קשה לי להאמין שנוכל להוות יריב ראוי לספרדים, כשכעת אנו מתבשרים שמאריו באלוטלי לא יהיה כשיר למשחק. כשירותם של פירלו ומונטוליבו עדיין מוטלת בספק. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

11. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

אולי אני אופטימי מדי - אבל יכול להיות שהפציעה הזאת דווקא באה לטובה (חוץ מהעובדה שהוא שחקן מילאן והכל).
    לא היינו עוברים את ספרד עם המשחק הרגיל של פראנדלי, כשבאלוטלי הוא ציר בהתקפה והרבה שחקנים מצטרפים אליו מאחור. נכון, הוא כנראה השחקן היחיד בהתקפה שבאמת יכול לשמור על הכדור תחת הלחץ של הספרדים, אבל אולי דווקא משחק מסודר, עם קווי הגנה מאורגנים ולא שבירים בכל פעם שיש אפשרות למתפרצת (עולה לנו בלא מעט גולים) יכול לתת לנו את הניצחון. זה כמובן יצריך 100% ערנות מההגנה ו-110% יכולת של שחקני הקישור, 200% מצד ג'ילא אבל אני חושב שזה אפשרי ככה. לשחק התקפי מול ספרד = התאבדות.

נערך לאחרונה ב: ‏25/6/13
  12. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

די נטאלה אמר לפראנדלי שיחסוך לו את הנסיעה הזאת לברזיל, כי הוא מעדיף להתכונן לשנה הבאה בצורה נכונה. אין לנו אוסבלדו, אין לנו אף חלוץ מטרה חוץ מג'ילארדינו, לא פאציני, לא סאו, לא בוריילו. עושה רושם שג'ילארדינו ישחק בכל מקרה, השאלה אם אל-שעראווי וקאנדרבה גם, במערך של 3-4-3. מאג'ו וג'אקריני אמורים להיות המגנים, בזמן שיש שלושה בלמים עם בופון.

13. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

בדיוק ככה רציתי שאיטליה תשחק. הגנה מעובה, מתפרצות איכותיות. ג'אקריני נראה כמו תגלית הטורניר עם התפקיד הזה - פשוט משחק מצוין שלו ושל מאג'ו המקביל מימין. ולמרות כל המחמאות, הגענו למצבים כל כך טובים שלא ניצלנו כך שזה לא שווה כלום, כי נבחרת ספרד מסוגלת לשים בכל רגע את הגול ולסיים את המשחק הזה גם אם זה נראה כאילו היא משחקת בהליכה.

14. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

יכול להיות שדווקא עדיף שלא כבשנו במחצית הראשונה כי בחצי השני ספרד מסוגלת לשטוף את המגרש ובכושרה האמיתי אף לכבוש ללא בעיות. עלינו להמשיך את היכולת המצויינת ולקוות לעקיצה של ג?ילא.

ג?אקריני הפתעה עצומה.

15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

פציעה? או שפראנדלי באמת לא יכול בלי הshemale שלו?

מצב נושא:
הנושא נעול.