http://up76.siz.co.il/up3/1ndwzazyyxni.Xxx אחרי שיריבתה פיטרה ספרדי אחד, גלאטסריי מביע התעניינות בחואנדה ראמוס, המאמן היוצא של ריאל מדריד. לספרדי עדיין אין תכניות עדיין תכניות לגבי עתידו ופנוי להצעות. ראשי הקבוצה הטורקית רואים בו כאופצייה הראשונה לאימון הקבוצה. עוד דווח כי חואנדה והקבוצה הגיעו להסכמה כי המשא ומתן יחל בין השניים בעוד כמספר ימים אחרי חופשתו של הספרדי.
http://estaticos03.marca.com/imagenes/2009/06/08/futbol/futbol_internacional/espanoles_mundo/1244435100_0.Xxx קיקה סאנצ'ז פלורס סיים את עבודתו בבנפיקה ליסבון. למאמן הספרדי היה חוזה גם לעונה הבאה, אולם הצדדים החליטו בהחלטה משותפת, לא להמשיך את הקשר, ואתמול בלילה פורסמה הודעה רשמית מטעם הנהלת הקבוצה. נראה שמה שהוביל להתרת החוזה של המאמן היו בין השאר חילוקי דעות עם ההנהלה לקראת העונה הבאה, שכן הישגיו העונה היו לא רעים - בנפיקה אומנם סיימה במקום השלישי בליגה ופיספסה את הכרטיס לליגת האלופות, אך הקבוצה הצליחה לזכות בגביע הליגה הפורטוגלי. הכיוון של המאמן הוא חזרה לליגה הספרדית. עריכה: התבלבלתי ותיקנתי. תודה שחם. הודעתך נמחקה...
גויזה לליגה הרוסית? http://www.ajansspor.com/resim/guiza_shakhtar_okcu.Xxx חלוצה הספרדי של פנרבחצ'ה מבוקש על ידי זניט סנט-פטרסבורג שבונה את עצמה מחדש לאחר שהשחקנים הבולטים שעזרו לה לזכות בגביע אופ"א בעונת 08\2007 עזבו, והיא הציעה למועדון התורכי עיסקת חליפין - החלוץ פאתיח טקה שלא מימש את הפוטנציאל שלו בקבוצה, יעבור לפנרבחצ'ה, שתשלח את גויזה לזניט. בתקשורת מדווחים שבשבוע האחרון הועלתה האופצייה הזאת בין המועדונים ושני הצדדים מגדירים את האופצייה כמעניינת, ובפנרבחצ'ה אפילו הביעו הסכמה לא רשמית לעניין. זניט גם מוכנה לשלם עבור גויזה בן ה-28 כעשרה מיליון יורו. עדין לא ברור מה השחקן עצמו חושב על האפשרות הזאת, אך בכל-מקרה, לא בטוח שהשחקן מעוניין להמשיך בתורכיה, בשל הביקורות העצומות שקיבל וגם משום שלואיס ארגוניס שהביא אותו לקבוצה, כבר לא שם. -------------------------------------------- הייתי רוצה לראות את גויזה חוזר לליגה הספרדית איכשהו. רק שבתורכיה הוא מרוויח משכורת גבוהה וכנראה שזה גם שיקול מבחינתו. הוא לא יחזור לספרד לקבוצת אמצע טבלה או תחתית. אולי לקבוצה בדרג ב' הוא מתאים - זה יהיה מעניין לראות אותו למשל בויאריאל או וולנסיה.
גויזה חלוץ טוב. אני אמנם לא מת עליו ותמיד אקשר (שלא בצדק) בין גויזה לבין אי הזימון של ראול ליורו 2008, אך מגיע לו יותר טוב מזניט ובטח שיותר טוב מפנרבחצ'ה. יש לו עוד מה לתרום, הוא הצליח איכשהו (שלא הצדק) לשמור על המקום שלו בנבחרת ספרד והוא צריך לחזור כמה שיותר מהר לליגה הספרדית לפני שיאבד את זה. אני חושש שפנר לא תוותר עליו כ"כ מהר ורק הצעה כמו של זניט תצליח לשכנעה למכור אותו, כלומר - לא ברור לי איזה קבוצה בליגה הספרדית (אשר מתאימה למידותיו) תצליח להחזירו לספרד.. אולי קבוצה כמו ויאריאל או סביליה.
הבעיה שלסביליה ו-ויאריאל יהיה כקשה לעמוד במשכורת שלו. הגענו למצב שבו חלוץ דרג ב' בספרד לא יכולה למצוא קבוצה ראוייה- בבארסה וריאל כמובן שאין לו מקום.
עמי, אני חושב שהמשכורת משנית פה. אם גויזה באמת רוצה לחזור לספרד וקבוצה מספרד באמת תרצה אותו - הם יגיעו לפשרה.
המשכורת של גוייזה, 2.5 יורו בעונה, לשם השוואה- זה הסכום הכי יקר של שחקן בולנסיה. הסיבה שגוייה ערק לטורקיה אחרי שהיה מלך השערים של ספרד, זה בגלל כסף, אחרי זה אראגונס. ועם חלוץ כמו גוייזה שהוא לא החלוץ הכי טוב בעולם, אבל הוא בהחלט חלוץ סביר שהיה מלך השערים לפני שנתיים, שכבש כמויות יפות גם בחטאפה, מעדיף לערוק לליגה כמו הליגה הטורקית, שעם כל הכבוד עדיין לא בין הליגות הטובות באירופה, מעוררת דאגה. גלא' ופנר לא פחות עשירות ואולי אף יותר עשירות מקבוצות כמו סביליה, ולנסיה, וויאריאל.
זכותו של גויזה לעשות כרצונו, הוא נמצא על צומת דרכים בה הוא צריך לעשות את השיקולים שלו ולהחליט האם הוא מעוניין לחזור ולשחק כדורגל בספרד (ולקצץ אחוזים נכבדים משכרו) או להמשיך לעשות כסף.. לא אני ולא אתה יכולים לקבוע איזה החלטה נכונה ואיזה לא, אין פה החלטה לא נכונה למעשה.
איך זה יכול להיות אם ההבדל בין עונה שעברה לעונה הזאת הוא כולה 2 שערים? והוא שיחק העונה הרבה פחות מהעובדה שעברה אז זה הגיוני.
יש הבדל בין שחקן שמקבל יותר מ30 הזדמנויות לבין שחקן שמקבל פחות מחצי ממנו(ואני לא מדבר על כל הפעמים שפפ הכניס את בויאן ל5 דקות). גוויזה שיחק 44 משחקים והבקיע 14 בכל המסגרות. וגוויזה הוא שחקן הרכב בפנר,בויאן הוא שחקן ספסל. בויאן אגב,הבקיע 11,בפחות הזדמנויות משחק.
בויאן משחק בברצלונה, גוייזה משחק בפנר, יחיי ההבדל. מה גם שפנרבחצ'ה עברה עונה זוועתית עם הדחה מודמת מליגת האלופות ומקום רביעי בליגה הטורקית. שים את גוייזה בבארסה והוא כובש 30 שערים בעונה.