הספרדים בגולה - שחקנינו במקומות אחרים...

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏11/7/08.

1. RubberSoul Member

ליון במוקדמות,אף אחד לא אמר שהיא בלי סיכוי.
    להזכיר לך שעדיין ליון אחת הקבוצות הגדולות באירופה,ולא עוד קבוצה בליגה בינונית.

2. Ohad_Glr Member

ליון לא החתימה כבר את ליסנדרו לופז מפורטו? או שאני טועה?

נערך לאחרונה ב: ‏28/7/09
  3. REAL MADRID Member

אחד הנושאים הבודדים שדעתי היא כדעתו של עמי היא עניין הספרדים שמשחקים בחו"ל והשחקנים הזרים שעוזבים את הליגה הספרדית. שחקן כמו פרננדו מוריינטס אינו מספיק טוב ככינור ראשון בקבוצה בכירה, וגם לא כשני אך קבוצה כמו סארגוסה שהוזכרה בעבר - יכולה להיות תחנה נהדרת עבורו. גם בולנסיה יש לו מה לתרום ולולא היה מסיים חוזה אני משוכנע שהיא ממשיך במועדון.

דני גוויזה הוא אכזבה נוספת אבל אפשר להבין את ההיגיון פה. ריאל מדריד וברצלונה הן לא אופציה. סביליה מחזיקה בקאנוטה ופביאנו, אתלטיקו באגווארו ופורלאן, ולנסיה אינה אופציה בשל מחירו הגבוה (יחסית..) ו-ויאריאל היא למעשה היחידה אשר נראתה כאופצייה ראויה עבורו לאחר שניהאט ופרנקו עזבו וגם עתידו של רוסי לא בדיוק ברור. אך נילמאר חתם במחיר זול יותר ויורנטה עתיד לראות הרבה הרכב ככה שגם היא לא בדיוק אידאלית עבורו. חבל.

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה לא טועה, נשמע לי מוזר המעבר הזה, למרות שהם יכולים לשחק יחד תיאורטית

5. Ohad_Glr Member

ליסנדרו כחלוץ נסוג וגוויזה כחלוץ מטרה. לא מת על זה, אבל יכול לעבוד.

6. riquelme1 Member

מחצית בברנבאו, ושוב ריאל מדריד לא מרשימה, נגד קבוצה כמו קייטו ועוד בבית. ריאל צריכה להגיד תודה לדודאק שמציל אותה מבושה.

משהו פה מסריח.

7. Raulito Madridista

בסופו של דבר - גויזה נשאר בפנרבחצ'ה

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-08-14_guiza446.Xxx

שינוי מפתיע של הרגע האחרון מנע את הצטרפותו של גויזה לליון הצרפתית. אוריזול אילדירים, נשיא הקבוצה, הצהיר בפני התקשורת שהקבוצה לא מוכנה לוותר על גויזה(אמש פורסם שפנרבחצ'ה קיבלה את הצעתה של ליון בך 12 מיליון יורו עבור השחקן), וליון החתימה בסופו של דבר את החלוץ גומיס מסנט אטיין, שהיה ברירת מחדל על פי התקשורת. אויזול אמר:"זה יהיה בלתי-אפשרי עבורינו למצוא שחקן עם אותם איכויות כמו של גויזה, במחיר כזה ובשלב כזה של העונה. גויזה שיחק טוב מאוד יחסית לעונה ראשונה בתורכיה ויש לו יתרון של ניסיון בליגה הזאת על פני אחרים. הוא יודע שהעונה מצפים ממנו להרבה ובטוחים שהוא לא יאכזב. השנה הוא שחקן אחר ויש לו מטרות גדולות". מאמן הקבוצה אף הגדיר אותו כאחד החלוצים הטובים באירופה. הנשיא גילה בנוסף שהקבוצה דחתה הצעות מוולנסיה וזניט עבור גויזה. המנהל הטכני של ליון, פאסונולי, הכחיש בכלל כל סוג של תקשורת עם התורכים:"אני לא יודע מאיפה הפירסומים האלו, גויזה ממש לא היה סגור אצלינו. השקענו את מירב המאמצים ברכישתו של גומיז כבר כמה ימים, זה לא שהסיפור צץ מהיום".

8. Raulito Madridista

שלוער לגויזה בליגה האירופית

http://img377.imageshack.us/img377/8280/20090730honved7.Xxx

פנרבחצ'ה הביסה אמש 5-1 את הונבד ההונגרית במשחק הראשון על העלייה לשלב הבתים בליגה האירופית ולמעשה הבטיחה כמעט במאה אחוז את מקומה שם, וכוכב המשחק היה כמובן דני גויזה שכבש שלושער נהדר. מי זוכר בכלל שהוא התאכזב שמעברו לליון לא יצא לפועל?; החלוץ הספרדי פתח את העונה בצורה פשוט מושלמת, וכנראה שהתורכים עשו בשכל שלא רצו למכור אותו. 'זה היה גויזה של מאיורקה - חד, מהיר, ואחד שמנצח משחקים', נכתב בעיתונות התורכית. רוברטו קרלוס העלה את התורכים ליתרון בדקה ה-13, וכרבע שעה לאחר-מכן גויזה עצמו נכנס למשחק. גוקהאן התנהל עם הכדור בצד ימין קרוב לרחבה, ומסר לגויזה שבעט טוב לרשת, לאחר התקפה של שש-שבע מסירות ללא הפרעה. 10 דקות אחר-כך כבש גויזה את השני כשבעט לרשת העליונה אחרי מסירה של אמרה בצד שמאל, והוריד את התורכים להפסקה ביתרון משולש. בדקה ה-61 הוא כבש את השער השלישי, שוב מבישול של גוקאן.

נערך לאחרונה ב: ‏31/7/09
  9. Raulito Madridista

פרננדו מוריינטס:"לריאל מדריד יש קבוצה לזכות בליגת האלופות"

החלוץ הספרדי שזכור בריאל מדריד לטובה התראיין למגזין 'הכדור' ודיבר מן הסתם על מה ריאל מדריד הנוכחית.

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2009/08/17/futbol/equipos/real_madrid/1250520393_0.Xxx

תחילה הדגיש מוריינטס שהוא לא רוצה לפגוש את ריאל מדריד בשלב מוקדם בליגת האלופות - "אני מעדיף שלא לשחק נגדם כל-כך מהר. אנחנו במארסיי רוצים השנה להצליח בליגת האלופות וחשוב שנביא תוצאות טובות כבר מההתחלה, דבר שיתן לנו ביטחון וישמש כקרש קפיצה לקראת ההמשך. וברור שיהיה קשה מאוד לשחק נגדם. לריאל מדריד יש קבוצה לזכות בליגת האלופות והם ילכו חזק על התואר הזה".

מוריינטס ממש לא שכח את העבר וסיפר:"כמובן שתמיד שאפנו בקבוצה לזכות בליגת האלופות. שלוש הזכיות בצ'מפיונס הם הזכרונות הכי טובים שלי מהקבוצה. לכל גמר וכל זכייה יש משהו מעניין אחר, כיפי אחר ומרגש בצורה אחרת". בשלב מסויים סבל מוריינטס מפרוייקט הגלאקטיקוס כאשר רונאלדו הגיע על חשבונו ומעמדו הפך לשולי. בכל-מקרה, על פרז, שביצע את המהלך, יש לו רק דברים טובים להגיד - "פרז מכניס עניין לכדורגל, הוא מוציא את כולם מהשלווה. לא כל אחד מסוגל להחתים שחקנים גדולים כאלו. אני מבין את הרצון של פרז לבנות בריאל מדריד את הקבוצה הכי טובה. ולהביא את השחקנים הטובים ביותר זה דבר מאוד מרגש".

על הרכש החדש, צ'אבי אלונסו - "אני מכיר אותו מהנבחרת ושיחקתי איתו בליברפול כמובן. הוא המוח של הקבוצה, הוא עושה את העבודה בצורה פנטטסטית. ריאל מדריד עשתה צעד ענק בכך שהביאה אותו, ואלונסו יוסיף הרבה לקבוצה. לכל שחקן בריאל מדריד יהיה קל יותר כאשר משחקים לצידו שחקנים כל-כך טובים. בכל מקרה, אלונסו הגיע בזכות ולא בחסד לליברפול ובטח הם מאוכזבים שנאצלו לוותר עליו".

נראה לכם שמוריינטס יכול להתייחס לריאל מדריד ולא לדבר על חברו הטוב ביותר, ראול גונזאלס בלאנקו? - התשובה היא לא, למי שלא הבין את הכיוון. מוריינטס ממש לא דואג למעמדו של ראול - "הוא ממש לא הולך להתכונן לקראת ישיבה על הספסל. ראול נמצא בריאל מדריד כל-כך הרבה שנים כי הוא בכל פעם מוכיח מחדש שהוא הטוב ביותר. ראול נתן המון לריאל מדריד בפרט ולכדורגל העולמי בכלל, והוא ימשיך לתת". בנימה אישית יותר, אמר מוריינטס - "בטח שאני מתגעגע לראול, היה תענוג לשחק איתו והוא אדם מיוחד, שלא פוגשים כל יום".

מוריינטס סביר להניח היה רוצה לעמוד בחוד הקבוצה כאשר מאחוריו נמצאים שחקני הקישור הטובים ביותר. "יהיה מענג לראות את הקבוצה הזאת משחקת כדורגל. כשמשחקים מאחורייך כריסטיאנו רונאלדו, קאקא ואלונסו, בטח שהחלוץ יהיה מאושר. הם יכולים לתת כדור עומק טוב או מסירה גאונית מכל עמדה במגרש".

מהחלק הזה עבר מוריינטס לדבר קצת על ברצלונה, וגם לה הוא החמיא - "זו קבוצה חלומית, הטרבל שהיא זכתה בו בעונה החולפת בלתי-נתפס, זה היה כל-כך מוצדק". אבל לגבי העונה הבאה, מוריינטס בטוח שזה לא יחזור - "ברצלונה תתקשה מאוד לשחזר את ההצלחה שלה, כי ריאל מדריד בונה קבוצה סופר-תחרותית". על מסי אמר מוריינטס שהוא אחד משלושת השחקנים הטובים בעולם ושזה תענוג לראות אותו משחק.

לסיום סיפר מוריינטס שהוא שמח מכך שהוא עדיין אהוד מאוד בקרב חובבי הכדורגל הספרדי. "אנשים תמיד מריעים לי וחולקים לי הרבה כבוד ברחוב וזה מחמם את הלב ועושה אותי גאה".

* מיצ'ל סאלגדו, שחוזהו בריאל מדריד בוטל, עבר לבלקברון האנגלית בהעברה חופשית וחתם על חוזה לשנתיים.

-------------------------------

הייתי מעדיף שסאלגדו יישאר בליגה הספרדית, למשל שיעבור לסראגוסה, אבל הוא בחר ללכת לפריימרליג כנראה גם מתוך סקרנות ורצון להחליף אווירה לפני הפרישה. אני מקווה עבורו שהוא ישחק יותר מאשר בריאל מדריד ושיסיים את הקריירה בכבוד.

בקשר למוריינטס - אני קורא את הדברים שהוא אומר על ראול ופשוט יש לי חיוך רחב. הם היו צמד-חמד... אני זוכר את החיבוק שלהם בגומלין רבע הגמר ליגת האלופות בעונת 04\2003...רק חבל שהמשחק הסתיים בצורה כואבת. וגם זכור לי שראול טס לצרפת לראות את מוריינטס באחד ממשחקיו במונאקו והראו אותו ביציע.

נערך לאחרונה ב: ‏18/8/09
  10. קטלוני Member

בנוגע למה שאמר ראוליטו על מוריינטס וראול אני חייב לומר שלמרות שאני אוהד ברסה שאהבתי מאוד לראות את הצמד חמד הזה שפשוט הבין אחד את השני והיו חברים גם מחוץ למגרש.

11. Raulito Madridista

מייקל ארטטה קרוב לחזור למגרשים

http://www.arenabola.com/data/2_730_Mikel_Arteta.Xxx

הקשר הספרדי המוכשר שעבר אשתקד פציעה קשה, כשקרע את הרצועה בברך במשחק נגד ניוקאסל והושבת לשבעה חודשים, עשוי לחזור לשחק בקרוב, או ליתר דיוק תוך שבוע עד שבועיים, כך לפיו דבריו של המנג'ר שלו דיוויד מוייס. "ארטטה מתקדם היטב ובהחלט אפשרי שתוך שבוע-שבועיים הוא יתאמן באופן מלא עם כל הקבוצה", אמר מויס. עם זאת, מוייס ציין שהשלב הבא הוא לא הקבוצה הבוגרת, אלא קבוצת המילואים "לא נוכל לתת לו ישר לשחק בפריימרליג, קודם כל הוא יצטרך לשחק בקבוצת המילואים. אנחנו לא רוצים לעשות טעויות". אברטון מחכה בקוצר-רוח לשובו של הכוכב שלה, כאשר עד עכשיו היא פתחה את הליגה בצורה לא טובה, כשהיא הפסידה בשניים מתוך שלושת המחזורים הראשונים והיא נמצאת במקום ה-15.

12. RubberSoul Member

חואנדה ראמוס מחליף את זיקו כמאמן צסק"א מוסקבה הרוסית.

המאמן שסיים חוזה בן חצי שנה בריאל מדריד ינסה להתאושש יחד עם צסק"א ולהרים אותה גבוה.

13. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

גם זניט רוצה מאמן זר. אבל מה לעשות, יש רק אידיוט אחד שייקח קבוצה במשבר 3 חודשים לפני סיום העונה. לא למד כלום בריאל חוייאנדה.

14. riquelme1 Member

נחשו מה? חואנדה ראמוס פוטר מצס''קא מוסקווה אחרי חודש בתפקיד, וממשיך את רצף הכשלונות שלו מאז שנטש את סביליה באמצע העונה בשביל הכסף האנגלי.

זה סופו של כל רודף בצע שההצלחה עולה לו לראש, הביא את סביליה להישגים מרשימים וחשב שהוא המאמן הטוב בעולם, אבל שכח שסביליה היא זאת שגרמה לו להיות מאמן טוב ולפני זה הוא הוא היה רק מאמן בינוני, נכשל בטוטנאהם, נכשל בריאל וכרגע פוטר מצס''סקא אחרי שהפסיד בדרבי והפסיד למנצ'סטר בליגתה אלופות.

בן אדם מסכן, אבל גיע לו.

נערך לאחרונה ב: ‏26/10/09
  15. Ohad_Glr Member

סוף סוף.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏26/10/09