הספרדיים שבגלות: פפ יאמן את באיירן החל מהעונה הבאה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Iker Casillas, ‏18/11/11.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

2. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

תואר קבוצתי ראשון לפרננדו טורס :aaarse:

3. Lazarobbie Member

והנה השני.

4. riquelme1 Member

מנצ'סטר סיטי וצ'לסי רוצות את חאבי גארסיה, ומוכנות לשלם עליו 30 מיליון יורו.

הפירסומים האלה מגיעים לספרד בתדהמה, אם אשכרה לא מבינים איך הם רוצות להשקיע עליו כזה סכום, ושאתה קורא טוקבקים ספרדים אתה רואה כמה הספרדים לא מודעים לכשרון שלו ומדברים עליו כשחקן זניח.

טיפשים, הוא שווה את הסכום הזה וגם שווה מקום בנבחרת, אחד הקשרים האחורים הטובים באירופה לדעתי.

5. xavi6 Member

איפה הוא שווה מקום בנבחרת, ובמקום מי. בוא תראה לי.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לדעתי הוא יותר טוב מבוסקטס. בלי קשר למקום בנבחרת או לא, הוא אכן מהקשרים האחוריים הטובים שאני מכיר כיום.

7. xavi6 Member

אולי, אני לא מתכוון להתווכח איתך כי זה דיון עקר. אתה חושב שרמת החיבור שלו עם הנבחרת תהיה יותר טובה משל בוסקטס, ורמת הטכניקה שלו מספיק טובה לשיתוף פעולה חלק עם הנבחרת כמו בוסקטס, או בעיקר-סגנון המשחק שלו כקשר אחורי מתאים לנבחרת יותר מסגנון המשחק של בוסקטס כקשר אחורי?

נערך לאחרונה ב: ‏20/6/12
  8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא יוצא לי לראות את נבחרת ספרד, בהסתמך על מה שאני קורא והרכב השחקנים בקישור אני משער שהסגנון דומה למה שאנחנו רואים בבארסה? אם כך, אולי אכן עדיף לתת קרדיט לבוסקטס בנבחרת. אני לא בטוח, אבל אולי. אבל למרות זאת, בכל קבוצה אחרת שהיא לא בארסלונה או ספרד, אני כבר אעדיף בוודאות את חאבי גארסיה על פני בוסקטס. מה גם שבנבחרת עצמה יש את חאבי מרטינס, שאם הוא שם על תקן אופציה לקישור ולא להגנה, אני שוב אעדיף את חאבי גארסיה.

אפשר לכוון את הדיון לנבחרת ולטחון על השוואות בין השחקנים, אולי נסכים ואולי לא, אבל מבחינתי בשורה התחתונה מדובר בשחקן מהטובים בעמדתו שיש כיום ובכזה שלא זוכה להרבה קרדיט כמו שעמי כתב. דעתי על בוסקטס היא פחות חיובית ונוטה לכיוון ההפוך, שהוא זוכה ליותר קרדיט מהמגיע לו, ואת זה אני כותב בלי קשר לתיאטרליות שלו שאני משתדל לשים בצד כשבאים לדבר על הצד המקצועי.

9. xavi6 Member

אני מכבד את דעתך, ושמעתי הרבה אנשים שחושבים שהוא אוברייטד ושהוא מצליח רק בגלל שהנבחרת וברצלונה משחקות בסגנון שמתאים לו. חובת ההוכחה עליו סביר להניח אם הוא יצא מגבולות קטלוניה לכדורגל "אחר", אבל האמת, אני לא רוצה שהוא יבחן במבחן הזה, כי זה לא מעניין אותי. העבודה שלו בקישור של ברסה וספרד היא מדהימה,היא מושלמת, היא יותר ממושלמת, ולא סתם הקולגות ובעיקר המאמנים שלו כ"כ תופסים ממנו-אם גורדיולה רואה בו כסמל לאיך שחקן ברצלונה מהנוער צריך לשחק, ודל בוסקה אומר שאם היה שחקן הוא היה רוצה להיות בוסקטס, כנראה גם הם רואים בו את המשהו שאתם מפספסים.

בעיניי מדובר באחד השחקנים שעולם הכדורגל והאוהדים רואים בו בעיקר כצוללן המסריח, וזה נכון-אבל הם נותנים לזה להשפיע על דעתם ביכולת המקצועית. הם לא מוכנים לראות מעבר, וככדורגלן נטו-מדובר בתופעה מבורכת והלוואי וכל קשר אחורי היה משחק טיפטיפה עם השכל שלו, ופחות מכסח ורץ מצד לצד כמו תרנגול בלי ראש.

חאבי גרסיה אולי טוב, אבל אל תשכח שהוא לא התמודד עם השחקנים שבוסקטס מתמודד איתם ולא עם הלחץ שבוסקטס מתמודד איתו. כשהוא יעבור לקבוצה גדולה, אולי אז באמת נוכל "לבחון", אבל עד אז בעיניי זה טיפה מעליב ולא רציני לעשות את ההשוואה כאשר אחד משחק בליגה נחותה משמעותית מהליגה של השני, ורמת הלחץ והאינטסיביות היא שונה לחלוטין בין שתי השחקנים.

10. סדרו קייטע Member

בוסקטס הוא הקשר האחורי הכי טוב בעולם, איכשהו לא נראה לי שחאבי גרסיה יותר טוב ממנו.

אין ספק שהוא שחקן בלתי נסבל מבחינת התנהגות על המגרש והוא ללא ספק מטרה נוחה בגלל שהוא אפור ביחס לשחקנים לצידו. אני אפילו מסכים שביורו הנוכחי הוא רחוק מלהבריק. אבל הוא עדיין הקשר האחורי הטוב ביותר בעולם.

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ירדן,

העבודה שלו בשנים האחרונות בתוך המכונה שנקראה ברסה היא ללא רבב. במעט שראיתי אותו בנבחרת ספרד, בעיקר במונדיאל האחרון, הוא לא נראה באותה רמה כמו במדי קבוצתו ולא הרשים אותי באותה מידה. אבל חאלס בוסקטס, כבודו במקומו מונח.

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

רק תפרסם אחרי זה את דירוג 13 הקשרים האחוריים הטובים בעולם בבקשה, בסדר מדויק, כדי שנדע כולנו מה המצב או קיי? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

מזכיר לי את הסקרים האלו שצצים בעולמי פעם בשנה בערך על הקבוצה הגדולה בהיסטוריה, המגן הימני הטוב בעולם, הסטופר השמאלי הסקסי ביותר וכו'...

13. סדרו קייטע Member

בהקשר הזה, אני מת על טענות דוגמת "בוסקטס מתאים לברצלונה, אבל לא היה בולט בסביליה / בנפיקה/ שקר כלשהו".

בוסקטס הושיב על הספסל את יא יא טורה ומאסצ'ראנו (ולא בגלל שהוא שחקן בית, גם בוז'זאן שחקן בית וגם פדרו ולא היה לגווארדיולה בעיה להושיב אותם על הספסל (פדרו) או לוותר עליהם בכלל (בוז'אן)). ברצלונה איתו שיחקה הכדורגל הטוב ביותר בהיסטוריה שלה. הוא שחקן סופר יציב ומתלבט יכולת המסירה שלו (לטווח קצר) אפילו לצד המוסרים הטובים בעולם. צ'אבי הגדיל לעשות ואפילו הגדיר אותו כמוסר הטוב בעולם לטווחים קצרים. אבל העיקר שבסביליה הוא לא היה בולט.

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

איפה רשמתי טענה כזו? אני עדיין מחכה לרשימה המדוייקת...

15. סדרו קייטע Member

הטענה הזו לגטימית לפחות כמו הטענה ששחקן כמו חאבי גראסיה עדיף עליו.

נ.ב1

לא טענתי שאתה אישית כתבת את זה למרות לטעון שגארסיה עדיף עליו זה די דומה.

נב2.

טופ 6 מספיק? ממש מהראש, אולי שכחתי מישהו.

בוסקטס, יא יא טורה, דה רוסי, חאבי מרטינז, מסצ'ראנו, לא חאבי גארסיה.

אני לא מחשיב פה קשרי 50/50 כמו אלונסו או שווינשטייגר (טורה יכול להכנס להגדרה הזו, אבל בברצלונה הוא שיחק כקשר האחורי ביותר כך שאני מכניס אותו לרשימה).

נ.ב3

כמובן שיש שחקנים שלא ראיתי כך שאין לי דעה עליהם (אמווילה למשל, או איזה קשר עלום שם בברזיל). את חאבי גארסיה ראיתי די הרבה פעמים.