הספרדיות באירופה - עונת 10\2009

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏31/7/09.

1. REAL MADRID Member

עמי, זה אמנם אינו קשור ישירות לדיון הזה אבל יש לי שאלה. ביקרת בצורה חריפה את רמת הליגה בעונה שחלפה. לאורך כל חלון העברות ביקרת את בריחת השחקנים הטובים ואת האדישות של קבוצות הדרג השני. ולמרות כל זאת, אתה מלא מחמאות כרגע ללא מעט קבוצות עד היכולת שמציגות במשחקי ההכנה (כולל האלה הרשמיים במוקדמות המפעלים האירופאיים) עד כה - הליגה התחזקה?.

2. Mr.Eko Member

אל תיהיה כל כך בטוח,ההגנה ומרכז הקישור של צ'לסי זה לא בדיוק דבר שכדאי לזלזל בו,בברידג' היא תעשה לאתלטי חיים קשים מאוד.

אני חושב שצ'לסי פייבוריטית על אתלטי בכל העמדות עד להתקפה ,שם היא לדעתי עומדת די שווה בשווה עם אתלטי ואני אף נותן לה יתרון קל.

נערך לאחרונה ב: ‏28/8/09
  3. riquelme1 Member

אני יענה לך תגובה רצינית יותר מאוחר, כי אני צריך ללכת. אבל כן, הליגה התחזקה מאוד מהעונה שעברה, ולמרות החשש בהתחלה אנחנו נירא ליגה הרבה יותר חזקה מהעונה שעברה, בלי שום קשר לריאל שהתחזקה.

4. REAL MADRID Member

אני אחכה לתגובה רצינית יותר, לא ראיתי אף קבוצה (אפילו לא אספניול) שהיא לא ריאל מדריד שביצעה הקיץ רכש יוצא דופן. מה ימנע מגיחון למשל לא לקבל שביעייה פעם נוספת?..

5. david silva Member

הליגה הספרדית התחזקה בצורה משמעותית. לא תמיד רכש מאסיבי מעיד על שיפור, יש הרבה מאוד שחקנים צעירים מוכשרים שיהפכו השנה ליותר טובים, פרט לעובדה שהרוב המוחלט של הכדורגלנים הטובים בעולם נמצאים בליגה הזאת (לא, לא רק בבארסה ובריאל) , יש שיפור בקבוצות מרכז הטבלה. מבט על הסגל, למשל, של חטאפה, סראגוסה אספניול מראה על המון המון כישרון. בל נשכח שאתלטיקו, ויאריאל, סביליה ו-ולנסיה בקונסטלציה מסוימת עשוית לתת פייט רציני בצמרת (ומי יודע, סוסיאדד לפני כמה שנים כמעט לקחה אליפות מריאל הגלקטית עם סגל הרבה פחות טוב. סביליה לפני שלוש שנים היתה קרובה מחזור אחד לאליפות).

החלק העליון של הטבלה הספרדית בסדר רנדומלי - אתלטיקו, ויאריאל, סביליה, ולנסיה, ריאל, בארסה, חטאפה, סראגוסה, אספניול, דפורטיבו - אנחנו רואים כאן 10 קבוצות, לכולן יש סגל איכותי (מי פחות ומי יותר) כל שמתוך ליגה שלמה חצי מהקבוצות ברמה די גבוהה וזה מראה על חוזק.

בטח חלק מסתכלים על דפור' וחושבים שזה טיפשי להכניס אותם לרשימה, אז דווקא שווה להרחיב על הקבוצה שלטעמי היא הכי פחות טובה מבין שאר הקבוצות שרשמתי. ברור שהם לא ברמה של 6 הקבוצות הבכירות, אבל יש להם סגל די איכותי בזכות העובדה שהם שמרו בסופו של דבר על שחקנים כמו פליפה לואיס,אנדרס גוארדדו ולאפיטה. כמובן שיש הגנה לא רעה בכלל עם לופו וזה קסטרו.
    ריאל צריכה להיזהר מאוד ביום שבת.

6. riquelme1 Member

החלוץ הכי טוב בסגל של דפור הוא בודיפו, ואחריו מיסטה. הסגל שלה הוא אחד העלובים בפריימרה, זאת קבוצה שדווקא מראה על חולשה של ליגה, הקבוצה הזאת לא עשתה כלום, פשוט כלום בחלון העברות, חוץ מלהביא איזה שחקן מהליגה הנורווגית משו.

יש לה את המאמן הכי גרוע בליגה הספרדית בעשור האחרון, מיגל אנחל לוטינה שכבר הספיק להוריד 3 קבוצות ליגה בעשור האחרון, המשחקים שלה הם המשעממים ביותר.

7. david silva Member

אין להם חלוץ משמעותי (אלא אם אדריאן יעשה השנה את הפריצה ולדעתי קיים סיכוי לכך) אבל יש עוד כמה ימים לחלון. סגל אחד העלובים? גוארדדו, לאפיטה, זה קסטרו, לופו, ארנזוביה, פליפה לואיס... זה סגל עלוב? זו קבוצה שמאוד קשה לנצח אותה בבית.
    ואני מקווה שהדיון הזה לא יהיה על לה קורוניה אלא על קבוצות קצת יותר מעניינות ואיכותיות -לא חסרות כאלה בספרד

8. Sergio Ramos Member

סילבה, דווקא דפורטיבו נחלשה במעט מהעונה שעברה(אתה יכול לקרוא לזה גם צועדת במקום - מפני שגם בעונה שעברה היא לא הייתה קבוצה מרשימה יתר על המידה והסיבות לכך שהיא ומלאגה בלטו לנו בצמרת ברורות - בין היתר החולשה של הליגה ונוכחותם בתחתית הליגה של קבוצות מצוינות דוגמת אספניול, סרגוסה, מאיורקה ובטיס שירדה ליגה), דה גוזמן, חואן וורדו ועומר בראבו עזבו אותה ועל רכש בולט לא שמעתי מצידה חוץ מאנגולו האלומני וטאבורדה.

כמובן שאין לה סגל עלוב, השחקנים שהזכרת עדיין כאלה שיכולים להחזיק אותה בצורה מכובדת בחלק העליון, בדגש על גוארדאדו ולאפיטה המוכשרים בחלק הקידמי. מה גם שהיא הוכיחה הרבה אופי בשנתיים האחרונות, הריאזור תמיד היה מגרש מתיש להתארח בו(תשאל אותנו, ריאל מדריד..), בעבר הלא רחוק היא עוד נלחמה על ירידה ולוטינה הצליח מאז לשנות משהו בגישה של המועדון שהתרסק כלכלית בזמנו אחרי תחילת שנות האלפיים היותר יפות שלה. למרות הכל, היא לרוב הציגה כדורגל אפור לאורך העונה שעברה ואני אעדיף אחרות במקומה על פני הצמרת העליונה של הליגה.

מה בקשר לעונה הבאה? אני חושב שהיא הפחות מוכשרת מבחינת הסגל בכללותו משאר הקבוצות שהבאת ברשימה שלך, אבל לא הייתי מהמר על זה כאינדיקציה למה שהולך לקרות.

(וסליחה על הסטייה מנושא העיקרי של הדיון..)

9. RubberSoul Member

הליגה האירופאית:

בית 2:
    ולנסיה
    ליל
    סלביה פראג
    ג'נואה

בית 7:
    ויאריאל
    לאציו
    לבסקי סופיה
    רד בול זלצבורג

בית 12:
    ורדר ברמן
    אוסטריה וינה
    אתלטיק בילבאו
    נאסיונל

הגרלות סבירות לספרדיות,בעיקר לאתלטיק שדווקא היא קיבלה בית שהיא יכולה לעבור.

10. Sergio Ramos Member

כמו בהגרלה הקודמת, המזל שוב האיר פנים לבילבאו, למרות שגם הבית הזה אינו קל במיוחד אך בהתחשב בשאר האופציות שהיו לה, זהו בית נוח מאוד בשביל קבוצה מסוגה. ראיתי חלק מהמשחק של נאסיול נגד אסטון וילה, ולא בכדי הם הדיחו את האנגלים בדקה ה-90, מדובר בקבוצה טובה בסה"ב. ברמן כמובן עומדת כחזקה בראש דירוג הבית; ויאריאל פייבוריטית מובהקת יחד עם לאציו לשלב הבא, אך תצטרך להיזהר מלבסקי סופיה; ולנסיה לעומת שתיהן קיבלה את הבית הפחות נוח עם ליל, גנואה וסלבה פראג. אין ספק שהיא המוכשרת מבין כולן, אבל ראינו איך הודחה מהר מן הצפוי בשנה שעברה.

11. riquelme1 Member

בקיצר ולעיניין, כולם צריכות לעבור, כנראה שזה מה שיהיה. בילבאו קיבלה את הבית הכי קל, גם ברמן היא כבר מזמן לא ברמן של פעם, ובילבאו צריכה לעבור.

בכלל, ויאריאל וולנסיה מועמדת מספר 1 לזכות בליגה האירפוית העונה.

12. kaz Member

כמה עולות בכל בית?

13. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

2 עולות

14. riquelme1 Member

סביליה חייבת לעלות לשלב הבא, אי העפלה לשלב הבא יהיה כשלון חרוץ, מבית כל כך קל, אולי הקל ביותר בהיסטוריה של ליגת האלופות, רינג'רס שטוטגארט והשנייה, שאנ יאפילו לא יודע איך קוראים לה, זה בית יותר קל מימה שהיה לסביליה בגביע אופ''א בעונה שעברה. אם זה היה סביליה של לפני שנתיים, אין לי ספק בכלל שסביליה עולה לשלב הבא כבר במחזור ה-3.

אני לא יודע איך לאכול את סביליה העונה, אומנם היא עשתה חיזוק טוב, אבל השטויות של מנולו חימנז אם שיטת הרוטציה המוזרה שלו, הוא מחליף הרכב כמעט כל משחק, לסביליה יש סגל חזק אם קצת בעיה באמצע לדעתי, אבל היא צריכה להגיע רחוק.

15. david silva Member

אם פרוטי יעשה השנה קפיצת מדרגה אז הם יכולים להגיע רחוק. בינתיים הפר בין צד ימין של נאבאס לצד שמאל יותר מידי גדול