אתה באמת חושב שהיכולת של וולפסבורג היא דומה או יותר טובה מהיכולת של ויאריאל ?!?! , ההבדל היחיד לטובת וולפסבורג הוא שויאריאל עלתה מהליגה האירופאית ווולפסבורג עלתה מהליגת האלופות, ויאריאל נראית טוב אך ורק בליגה ולא בגביע, וולפסבורג נראית לא רע בגביע ואיום בליגה. ויאריאל לא הפסידה בביתה מזה 6 משחקים, והיא במומנטום מצוין כדי לעבור את הקבוצה השקועה מגרמניה . מנגד זה , ולפסבורג התחילה לא רע את העונה אבל אחרי 3 הפסדים לגדולות היא כמעט הפסיקה לפעול, הניצחון האחרון שלה היה בתחילת נובמבר על הופנהיים, גרפיטה ודזקו כבר הפסיקו לייצר שערים בכמויות אדירות כמו שנה שעברה וכושר המשחק שלהם יורד ממשחק למשחק עד שהפגרה הגיע להם עכשיו ונראה מה יהיה בהמשך. לדעתי, ויאריאל היא הפייבוריטית אך וולפסבורג תשתנה בפגרה.
ערב שמח מצד אחד,ערב עצוב מצד שני. נתחיל מהעצוב. אתלטיק בילבאו הגיע אחרי תיקו ביתי שנתן לאנדרלכט שערי חוץ. אבל אתמול הם התפרקו,והובסו בבלגיה 4-0 ויתרכזו רק בליגה. ככה אתלטיק מסיימת עונה מופלאה באירופה,והיא תעבוד קשה כדי לחזור למעמד הזה שוב. הסיפור הבאמת עצוב הוא ויאריאל.מאז פיטורי ולורדה,הקבוצה מתפרקת עוד יותר.יש לה מאמן-לא מאמן,ואחרי שישייה בברנבאו,היא סופגת רביעייה בוולפסווגן ארנה מוולפסבורג ועפה מהליגה האירופית.קפדוילה צימק. ולשמח: משחק מעולה שוחק בהר הגעש של גלאטסריי. אתלטיקו עם ניצחון ענק 2-1 עולה למשחק מול ספורטינג ליסבון. אחרי מסכת החמצות נוראיות של רייס,סימאו תיקן עם שער נהדר. אחרי 2 דקות בא השוויון מקייטה,אבל את המילה האחרונה דייגו פורלאן אמר. בדקה ה90,כשכולם התכוננו להארכה,בא פורלאן והקפיץ את הקולצ'ונרוס לשמינית גמר הליגה האירופית. ולנסיה באה למסטאייה עם הגב לקיר מול קלאב ברוז',שקטעה רצף ארוך בלי הפסדים באירופה. בתחילת המשחק מאטה פתח את הכיבושים,ועד הדקה ה97,בהארכה,לא נכבשו שערים. עד שתוך 10 דקות הבקיע פאבלו צמד נהדר שסגר 3-0 לולנסיה שעולה לקרב ענקיות מול ורדר ברמן.
מזה מופלאה...ממש בלתי נשכחת, עלו מבית עם ברמן, הפסידו להם פעמיים(כולל 4-0 בבית), ואוסטריה וינה ונסיונאל מפורטגל שתי קבוצות ברמה נמוכה, וקיבלו עוד רביעייה מאנדרכלט, שכבר מזמן לא מעצמת כדורגל. ממש לא קמפיין גדול, עם כי לא ציפתי ליותר. העובדה שאתלטיק משחקת רק עם שחקנים באסקים לא יכולה להרשות להם לשאוף קדימה חוץ מפעם ב 10 שנים אולי ליגה אירופאית או משהו כזה ולא מעבר, בכדורגל המודרני עם כל הכסף דבר כזה לא יחזיק מעמד יותר מדי זמן. אתלטיק חייבת לשבור את המסורת הנפלאה יש לומר, ולהתחיל לרכוש שחקנים שהם לא באסקים\זרים עם היא רוצה לשאוף קדימה, בילבאו הוא אחד המחוזות העשירות בספרד, בעל אוכלסיה ענקית ואחד הגדולות בספרד, כסף לא חסר שם ובקרוב יהיה שם איצדטיון של 50 אלף איש, צריך להתקדם. הגולים שויריאל ספגו היום זה בדיחה עצובה, גונזלו בעונה איומה היה שחקן ספסל אצל ואלוורדה, וגארידו הפתטי מציב אותו בהרכב, אנחל עם גול עצמי מזעזע, 10 שערים ב-2 משחקים לויאריאל, עם ואלוורדה הם לא ספגו במשחק אחד יותר מ3 שערים, עצוב מה שההנלה עשתה שפיטרה אותו. אתלטיקו במשחק אדיר שלה, לא תיארתי לעצמי שליטה כל כך מוחלטת שלה במשחק חוץ באליסמיין, אסונסאו ובעיקר ראול גארסיה אחראים לכך, אבל גם משחק מצויין לרייס וסימאו שפורחים לאחרונה(בתפקידים הרגלים שלהם), וגם ההגנה עשתה עבודה טובה חוץ מפראה האסון. את ספורטינג אתלטיקו צריכה לעבור, ספורטינג מאז שחהליפה מאמן נראת טוב, ויש לה שם קבוצה מוכשרת עם מאטוניו, ולוסו, והאקס...סינמה פונגול, אבל אתלטיקו טובה יותר. ולנסיה מקבלת את ברמן לקרב ענקיים כמו שאמרת, לדעתי האלופה תבוא מהמשחק הזה.
עמי, אתה לא מבין-יש דברים שלא נשברים. אסור אסור אסור לבילבאו לשבור את המסורת. זה מה שמייחד אותה ולכן היא מיוחדת, ולכן כל הישג שלה שווה פי 7 מכל הישג של סרגוסה או ויאריאל או ונלסיה או ברצלונה וריאל מדריד. אין לך מושג מה זה מסורת ואין לך כבוד למסורת, אתה רק רוצה שחקנים ושמות גדולים בקבצות האלה, שישפכו כסף ושיביאו כדורגל וכבוד לליגה. מתי תבין שיש דברים יותר חשובים? כמו זהוצ ויחודיות של קבוצה שמייצגת עם שלם? אתה אומר שהיא לא תחזיק מעמד? חביבי, היא החזיקה מעל 100 שנה מעמד! בלי לרדת ליגה! זאת אימפריה שאתה יכול למרקר את מילותי-לעולם לא תתפרק. לעולם. היא אימפריה.
אני מסכים איתך שבילבאו היא אימפריה, ומגיע לה כל הערכה והערצה למסורת הנפלאה הזאת כמו שאמרתי, אני לא נגד הדברים האלה, אבל בילבאו ככה לא תצליח להתקדם רק עם שחקנים באסקים, עם כל הכבוד למונאין, יורנטה, יסטה ושאר השחקנים הנפלאים, בשביל שבילבאו תחזור להיות בורג חשוב בצמרת הספרדית ואולי אף תזכה באליפויות כמו בשנים עברו, היא חייבת לשבור את המסורת הזאת, לפני 20 ו30 שנה זה היה אחלה, עכשיו זה כבר פתטי, בילבאו לא יכולה להשיג כלום וזה רק ילך ויהיה יותר גרוע. אין ספק שמגיע להם כל הכבוד שהצליחו לשרוד ואפילו זלכות ב9 אליפויות עם המסורת הזאת, אבל הגיע הזמן לשבור אותה, ככה אני חושב לפחות. עם הקאדר שחקנים באסקיים המוכרים שצינייתי, ועוד כמה זרים טובים, בילבאו יכולה לרוץ חזק למעלה, יש לה קהל אוהדים מהטובים בספרד, יש לה איצטדיון שמלא כל משחק ליגה ב40 אלף, בקרוב איצטדיון חדש, הגיע הזמן גם למסורת חדשה, לבילבאו יש את הפוטנציאל להיות קבוצת צמרת בספרד, אבל לא רק עם שחקנים באסקיים, זה בלתי אפשרי.
זה אפשרי ועוד איך, ככל שהשנים יעברו בכל עמדה יהיה שחקן טוב יותר. יש להם נוער מעולה וככל שהשנים יעברו אם את' תלמד לשמור על השחקנים המובילים שלה כמו שהיא עושה כיום עם יסטה ויורנטה, היא תשחק בצמרת. לא חייבים כסף, ותאמין לי שכסף היה גם אז. אל תגיד אתה לא נגד המסורת הזאת ואז תגיד שזה פתאטי. אתה סותר את עצמך. אתה לא נגד זה אבל חושב שזה פתאטי ושצריך לשבור את זה?
יש אלף ואחת סיבות לירידה הגדולה ביכולת של ויאריאל - פתיחת עונה גרועה שהורידה את הביטחון לשחקנים, פציעות מעיקות כמו זו של קאסורלה, גונזלו רודריגז ועוד, אי-חידוש הסגל בצורה מספקת, סופו של עידן וכמובן שגם היעדר יד מכוונת כמו מנואל פלגריני. לא ראיתי את המשחק אתמול, אבל לטעמי גונזלו לא היה צריך לשחק. הוא שב לאחר פציעה ממושכת ומולו ניצבו שני חלוצים אדירים ובכלל קבוצה שיודעת לתקוף. גארידו נתן לו את חולצת ההרכב וזה לא היה אקט חכם במיוחד. קאפדוויליה כבר הצליח לצמק את התוצאה בדקה ה-29 וחבל שויאריאל התפרקה. השנה יש תחושה שויאריאל מתפרקת כאשר הדברים לא דופקים, אין יותר את קור הרוח, הסבלנות ואולי גם הביטחון שפלגריני היה משרה על השחקנים. קשה להגדיר אם ההדחה הזאת היא ביזיונות או לא - וולפסבורג זו אלופת גרמניה ויש לה התקפה קטלנית, מצד אחד וגם לעיתים קבוצה שלא נוחלת הצלחות בליגה, מרגישה משוחררת ופתוחה במשחקים האירופים. ומצד שני, וולפסבורג בעונה גרועה ו-ויאריאל הובסה ללא מענה. עכשיו הצוללת תצטרך להתרכז בליגה ואני מקווה שהיא תסתננן בכל-זאת למקום השישי איכשהו. וולנסיה הצליחה להעפיל אתמול לשלב הבא וזה מה שחשוב, אבל אני חושב שוולנסיה צריכה לפרק בביתה קבוצה כמו ברוז' ולא להיגרר להארכה מיותרת מאוד, מה גם שוולנסיה כבשה שער מהיר מאוד - מאטה(סוף-סוף) כבש את השער הראשון כבר אחרי דקה אחת(19 שניות אם ממש רוצים לדייק), והיתרון המהיר היה אמור להוריד מהלחץ על העטלפים. פאבלו הרננדז כבש אתמול צמד וזה לא מחזה שכיח. במארקה אפילו הזכירו אותו כמועמד חזק להגיע לסלקסיון. אני הייתי מחכה עם ההתלהבות הזאת. אגב, אמארי חרג ממנהגו ושיחק אתמול עם שני חלוצים - זיגיץ קיבל את חולצת ההרכב הראשון וכנראה היה פושר, שכן הוא הוחלף אחרי 58 דקות. גם אם לאנדרלכט יש קבוצה טובה יותר מבילבאו, זו לא סיבה לספוג רביעייה בחוץ ולבייש ככה את הכדורגל הספרדי. בילבאו חטפה שוק אחרי השער המהיר של הבלגים(ארבע דקות לקח להם לכבוש), ולא הצליחה להתאושש. אתלטיקו לא הורידה את הראש אחרי התוצאה המאכזבת והלא צודקת מהמשחק בויסנטה קאלדרון, יצאה לתורכיה במטרה לנצח ועמדה במשימה כמו שצריך. מעניין אם הקבוצה מסוגלת ללכת רחוק במפעל. רק הפציעה של אגווארו מונעת חגיגה גדולה אצל הקולוצ'ונרוס.
היה פשוט מביש לראות אתמול את בילבאו מתפרקת בבלגיה. אתה מצפה מקבוצה במקום ה7 בספרד לקצת יותר מלחמה ומשמעת טקטית. במקום זה ראיתי בילבאו מרוסקת,בלי הגנה,התקפה נרפית וחסרת מוטיבציה, באמת גועל נפש לכל אוהד בילבאו ומי שרצה לראות אותם מתקדמים. להבדיל,כל הכבוד לאתלטיקו מדריד על משחק אפרורי אבל יעיל באיסטנבול ויש לי תחושה שאתלטיקו הולכת עד הסוף באירופה השנה,כמו בגביע הספרדי.
האפרוריות הייתה בעקבות היריבה שהיא לא דומה לקבוצת כדורגל...שני משחקים שמי שראה אותם פשוט גילה שהם באו להעביר זמן, שני משחקים שהם פשוט לא עברו את החצי, ארדה טוראן היה מרוכז כל הזמן בלהסתובב סביב עיגול החצי למשימות הגנתיות... זה שקיבלנו שני גולים והעפלנו רק בדקה ה 90 מצד אחד מראה כמה הקבוצה בעייתית אבל כמה יש אופי ובישול ענק של רייס וגול עוד יותר ענק של פורלאן !!! באמת שאני מצדיע להם על המשחק אתמול כי לא קל לנסוע לעלי סמי יין ולעמוד מול בונקר כזה ולהשיג את התוצאה הרצויה בסוף !!! לגבי ולנסיה, ממה שראיתי בחגיגה אירופית במחצית כבר היו צריכים לעלות, את שלהם הם עשו ובאמת שנראו ממש טוב ויאריאל היה די צפוי כשבמשחק הקודם אם היה נגמר בתוצאה הזאת אף אחד לא היה מופתע, וולפסבורג פשוט התעללה בהם בשני המשחקים... בילבאו,הופתעתי שהם הגיעו עד השלב הזה, וחבל שהודחו בצורה הזאת
באמת חבל שהמשחק בבלגיה התקיים בכלל. פירסמתי את הוידאו של מה שהלך בבילבאו. זה היה שווה השעיה מיידית וקנס כבד.
זה לא יאומן שלליגה הצרפתית יש יותר נציגות מהליגה הספרדית ברבע גמר הצ'מפיונס. אפילו בליגה האירופית אף קבוצה לא מצליחה לנצח. רק ברצלונה נשארה בצ'מפיונס,אולי 0 נציגות בליגה האירופית.
זו עונה איומה בליגה הספרדית. היו תקוות השנה בליגה הספרדית שויריאל תהיה חזקה מספיק, שאתלטיקו תרוץ חזק, שסביליה תיתן עונה גדולה, שריאל תרוץ גם באלופות עד הגמר. ריאל טובה בליגה אבל עפה באירופה, אתלטיקו כרגע באירופה אבל היא זוועה בליגה. היחידות שכנראה אפשר כבר עכשיו להגיד שהגיעו פחות או יותר לעונה הזאת הן ברצלונה וולנסיה, שנותנת עונה טובה בליגה וייתכן שתמשיך באירופה. עונה זוועתית, ומכאן הכדורגל הספרדי רק יכול לעלות. הרי הוא נמצא כרגע בבור רציני אז חייבת להגיע עליה. השאלה מתי.
לא ייאמן איך שוב סביליה הורסת לעצמה הזדמנות אדירה להיות ברבע הגמר...לפני שלוש שנים נגד פנרבחצ'ה והשנה נגד צ'סקא...הקבוצה נהנית מהגרלות קלות אבל שוב לא מנצלת את זה
סביליה לפני שלוש שנים ניצחה את פנר' שהיא קבוצה יותר טובה מצ''סקא הנוכית, שהיא הקבוצה הכי חלשה במפעל עם סגל שחקנים בינוני להחריד שרק פתחה את הליגה שלה לפני שבוע. סביליה היום ביזתה את הכדורגל הספרדי, ואת עצמה, בבמה הכי גדולה של אירופה, ועוד בבית. מנולו חימנז הוא אחד המאמנים הכי גרועים שראיתי בחיים שלי, אני קורא לו להתפטר עוד מהעונה שעברה, על הסגל שהוא בנה העונה, על ההרכבים, על החילופים. יום עצוב לכדורגל הספרדי, גם ריאל, גם ולנסיה, גם אתלטיקו, וגם סביליה לא מנצחות. זאת שנה שחורה לכדורגל הספרדי. בטח שזה יאמן, הליגה הולכת ומדרדרת, ושאתה רואה את ליון במקום הרביעי בצרפת, עוברת בצורה כזאת, וכל הקבוצות מתפרקות מולה שבוע אחר שבוע, אתה מבין שהליגה הספרדית במצב הכי גרוע שהיה בו מיזה שנים, היום ספרד קיבלה סטירת לחי מצלצלת לרמת הליגה שלה, מזמן לא היתי נבוך ומבויש ככה.
השיכלול בדירוג אופ"א מחבר את סך הכל חמשת השנים האחרונות. עונה אחת רעה זה לא סוף העולם, אבל עוד שנתיים כבר לא מחשיבים לכם יותר את העונה שברצלונה וסביליה לקחו את התארים באירופה ואז אתם בסכנה לאבד נציגות בדיוק כמו איטליה. כאמור, הסכנה עדיין לא לגמרי ממשית כי שנה הבאה הכל יכול להראות אחרת. אני מאמין שפעם הבאה ריאל יעברו את שמינית הגמר ואף מעבר לכך למרות שזה מוקדם לקבוע. ריאל לא צריכים לעשות עוד הרבה שינויים כדי להיות קבוצה בלתי ניתנת לעצירה. בחירת המאמן לעונה הבאה תיהיה המפתח כאן.