הסכסוך הערבי-ישראלי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ראול, ‏9/12/04.

1. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

תראו, כדי לשים קץ אחת ולתמיד לסכסוך הזה יש לעשות 2 מדינות ממערב לירדן, אחת לכל עם. הבעיה היא שבגבולות שמציעים השמאלנים, האמריקאים והאיחוד האירופי למדינת ישראל ישארו עוד כ-1.2 מיליון ערבים, בעוד שבגבולות המדינה הפלסטינית החדשה לא יישאר ולו יהודי אחד, מאחר וכל המתנחלים יפונו משם. ואני שואל את עצמי מה השגנו בכך? האם אתם באמת בוטחים בכך שערביי ישראל לא יקומו עלינו בשלב מסוים? האם ערביי ישראל כל-כך שונים מאחיהם הפלסטינים, איתם הם מזדהים בכל הזדמנות שניתנת להם?

כדי שבאמת תישאר לנו מדינה, אני מוכן לסגת מהשטחים, ולפנות משם את כל המתנחלים. אבל בתמורה לכך אני רוצה שבמדינה שלי לא יישאר ולו ערבי אחד. כפי שכל שמאלן יודע לקרוא לפינוי אחיו היהודים מגוש קטיף ועמנואל, הוא גם צריך לקרוא לפינוי ערביי סכנין, טירה וטייבה למדינה הפלסטינית החדשה, ולא זה ייגמר באסון.
    גם בין יוון וטורקיה היה פעם סכסוך ארוך שנים ועקוב מדם. יוונים חיו בשטחי טורקיה, טורקים חיו בשטחי יוון, מלחמות, כיבושים, ממש שישו ושמחו. הם הבינו שכדי לפתור את הסכסוכים יש להעניק לכל צד מדינה עצמאית, בה לא יהיו נתינים של המדינה השנייה, וכך "טרנספרו" מיליוני טורקים מסלוניקי לטורקיה ולהיפך. יצא מזה משהו כל-כך רע? ממש לא.

שתי מדינות לשני עמים זה פתרון נפלא, אבל שיהיו באמת מדינות לשני עמים, ולא מדינה וחצי לפלסטינים. אפילו אולטרא-ימנים כמו אביגדור ליברמן אמרו שהם מוכנים לפנות את בתיהם בהתנחלויות בתמורה למדינה יהודית אמיתית בגבולות 67', ואני מוכן להביא לכם את הראיון איתו כדי להוכיח זאת. כמה חבל שלמנהיגים אצלנו אין חזון, והם לא צופים את הבעיה הדמוגרפית שתתעורר עם ערביי ישראל בעוד כמה עשרות שנים.

2. Max Member

כולכם מדברים על טרנספר, שיעברו למדינה אחרת ובלה בלה בלה, למה הם צריכים להיות עצם בגרון שלנו וכו', אז יש לי שאלה אליכם, למה אנחנו צריכים להיות עצם בגרון של כל המזרח התיכון? הציעו לנו את אוגנדה, הציעו לנו שטחים אחרים, למה דווקא את המשבצת הזו רצינו? זכות אבות? אותו דבר טוענים הפלשתינאים, רק שאצלהם הטענות מבוססות על קצת יותר מאשר ספר מאובק כי הם באמת חיו פה ב 400 שנים האחרונות.
    אז עכשיו אתם מציעים להעיף אותם מפה, הועלתה עירק, למה לעזעזל אתם חושבים שעירק תסכים לקבל אותם אליה? אתם לא מבינים שלהבדיל מהמדינה היהודית, שמקבלת את כל היהודים בתפוצות, בעולם הערבי זה לא רק הלאום הערבי אלא גם הזהות המדינית, ז"א שבן אדם שגר בסוריה הוא לא רק ערבי אלא גם סורי וערבי שהוא לא סורי לא שייך לשם.

אז נכון, אולי לא יהיה פה שלום, אבל אם נתנתק תהיה לנו את כל הלגיטימציה לתקוף אותם אם הם לא יפסיקו עם הפיגועים.
    כמו כן, על הקטע של המביאים להם אצבע אז הם יקחו את כל היד, לא מחוייב במציאות, כי אם כל הכבוד יש גבולות שאתה מציב במשא ומתן אשר מהם אתה לא מוכן לחרוג, ולכן להגיד שאם תביא להם ס"מ מרובע אז בסוף הם יקחו את כל המדינה זה בולשיט.

3. ראול Member

בולשיט...
    ועל מה הם מסתמכים, על זה שאמרת "הם באמת היו פה ב400 שנים האחרונות" ?
    שאלות של מי היה קודם לא מתאימות לסכסוך הזה... צריכה לקום מדינה פלשתינית ללא ספק, אבל לא בארץ. טרנספר כולל. למה? כי במקום לקבל מדינה בצורה מסודרת מהאו"ם שלצערי הוא מי שקובע כרגע, הם יצאו למלחמה. הם הפסידו כמו בשאר המלחמות הבאות... אז יש לנו זכות וטו לא רעה על המדינה הזאת.

הפלשתינאים הפסיו לצה"ל אז עכשיו מה שנשאר להם אלו טריקים זולים שהצבא שלנו מושחט ונאצי. חתיכת צבועים מסריחים...

חוץ מזה רוי, בהודעתו השניה, אמר בערך כל מה שהיה לי להגיד. ח"ח.

ארתור, http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/peace.Xxx > :aaaprot:

נערך לאחרונה ב: ‏10/12/04