אז למעשה אתה מציע מלחמה, כי זה מה שיהיה אם המצב ימשך כמו שאתה מתאר אותו. ותעשה לי טובה, אל תקנה כל מה שהתיקשורת הישראלית מוכרת. סלע, הגזמנו קצת, לא?
אז רגע רוזנר, מה שאתה מציע זה שבשביל למנוע מלחמה, נתחיל להחזיר כל שטח שדורשים מאיתנו ? במידה והם רוצים שלום אמיתי, שיתפשרו גם.
הם מתפשרים בכך שהם מוכנים לקבל את השטח שלהם בחזרה בלי פיצוי של כל המשאבים שהרווחנו על שטח שלא שלנו כל השנים. השלום יהיה שווה את זה לכל האזור, פה אין ספק.
היי ריקי, גם את מהאלה שמוסיפים קיסם למדורה ומשלים את עצמם שככה יהיה יותר נעים וחם? כי אם כן אז את לעולם לא תביני לאיפה אני חותר, ואם לא אז המשורר התכוון לשטחים הכבושים שלא היו שייכים לטרטוריה של מדינת ישראל. והיי לסיום, מה קרה לבומר? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
על כך שהרמה מהממת אין ויכוח. עשיתי אבט"ש שבו שמרתי על יישובים ולמדתי להכיר את האנשים - פשוטים, חרוצים, פטריוטים - מלח הארץ.
ריקי הכלים מחכים. ברוכיאן, אין קשר בין ההתנתקות למהלך כזה, אם אתה לא רואה את זה בעצמך (ואני מניח שלא, בהנחה שאתה מתייחס לכולם כ"ערבים" בלי שום התחשבות מינימלית בהבדלים בין סוריה לפלסטין) חבל על המקום שאתה תופס בדיון. מצרים שמרו על השלום וגם סוריה תשמור. יהיו מספיק שטחים מפורזים ומערכות התראה כדי לתפוס תנועה חריגה של הסורים הרבה לפני שהם יספיקו לשים רגל על הגולן.
רוזנר ומישה (כנס חזרה לאיגלו). מודעת לפרט ''השולי והקטן'' שאנחנו מחזירים שטחים כבושים, אבל בתור שני אנשים שחיים בחו''ל אני מקווה שלא שכחתם כמה השטחים האלה מסוכנים מבחינתנו למקרה שבעתיד נהיה שוב במלחמה. וסלע חמוד, לפני שאתה זורק הערה, בוא אני ישאל אותך, על כמה שטחים כבושים מתקיימת מדינת ישראל ? אתה רוצה שלאט לאט נתפנה מכל אלה ? אני בדעה שסוריה היא פרטנר שאין לזלזל בו והשלום איתם יפתח לנו הרבה דלתות בעולם הערבי, במיוחד מצד הסעודים. אבל החלוקה של האיזור שם היא קריטית.
נו באמת, דבר אחד זה קטנות על מין דבר אחר זה קטנות על מקום מגורים, ירדת יותר נמוך מאתמול כששאבת את האבק מתחת למקרר. ישראל של 48 יושבת על הרבה שטחים כבושים אבל מן הסתם לא נוותר על כולם. ישראל של 67 יושבת על לא מעט שטחים כבושים ואת רובם, למעט חילופי שטחים מסויימים החזרנו ונחזיר.
דווקא מאז שאני בחו"ל הציביון הישראלי שלי ותחושת השייכות שלי התחזקה. לי חשוב דבר אחד, שהילדים שלי כמו הילדים שלך יבואו יום אחד וישאלו : אבא\אמא למה באפריקה או באסיה לא יכולים לחיות בשלום כמו אצלנו ? " סאמק, ארץ מדהימה, שמקבל רק איפיונים שלילים בגלל כל החרא שאנחנו שקועים בו, נאמס. ואם יש סיכוי קלוש שאולי זה ישתנה אני קונה את זה. ככה אני אופטימיסט.
רוזנר, הנקודה פה.. לא הרצון לעשות שלום, שזה כולם רוצים. אבל יש לתת למען השלום, ויש להפוך את זה לזנות גדולה. הבטחון שלנו חשוב לאין שיעור, במידה ואתה חושב שהמדינה שממנת את החיזבאללה ובמלחמה האחרונה סיפקה להם נשק להילחם בנו בכמויות אדירות סתם ביום ורוד החליטה לעשות איתנו שלום, אז אתה חיי בסרט. האינטרס שלהם פה ברור, למה שלא נגן גם על האינטרס שלנו ?
אף אחד לא יורד לזנות. מדובר בהחזרת שטחים שלא שייכים לנו ולא שייכים להסכמים שנחתמו ב 1948. נקודה סוף. כל דבר מעבר לזה לא נשקל בכלל. ובואו לא נשכח, עם כל הפאק והחובבנות של הצבא שלנו במלחמה, אחד הצבאות הכי איכותיים וחזקים בעולם, זה היה וישאר הביטחון שלו עם הרמה או בלעדיה. וריקי, מבט קצת קולקטיבי ילמד אותך שצריך לשקול טוב מאד את הטיימינג, העולם הערבי גדל מיום ליום, נבואות הזעם שהאיסלם גדל כמו סרטן מתממשות לצערי, ככל שנחכה שהם יתזחקו ככה יהיה לנו יותר קשה לדבר איתם, עד שנגיע למלחמה, דבר אותו אנחנו חייבים למנוע. ועכשיו אחרי שהתעוררנו מהסיוט שבו ישראל לא תוכל לעמוד בדרכו של האיסלם בעתיד אולי יבינו שחייבים למצא לזה פיתרון כל עוד זה אפשרי, למענינו ולמען הביטחון שלנו כמו שאת אומרת.
ריקי, הרי לא משנה מה הם יגידו את תמשיכי להאמין שהם יתמכו בחיזבאללה. אז מה אם הם התחייבו לסגור את המשרדים של החמאס והג'יהאד, אז מה אם נסראללה בעצמו אמר שחיזבאללה תבחון מחדש את המדיניות במידה ויהיה הסכם עם סוריה, אז מה, העיקר שלריקי יש סטיגמה בראש וריקי יודעת. לא מכוון אלייך אישי, את כמטאפורה לספקנים. תפסיקו כבר להיכנס לפאניקה, סוריה תהיה מפורזת עד דמשק, יהיו מערכת התראה על ההרים, הפסדנו מלחמת גרילה, במלחמת צבא מאורגן אנחנו יכולים להגיע עד לטורקיה תוך שבועיים אם צריך, תרגעו.
מצטרף לדעתו של אובפמי, ומתרעם על ה"ספקנים" שמחזיקים את המקל משני הקצוות- גם טוענים ש"אין לנו סיבה" לעשות שלום עם סוריה, כי המצב כמו שהוא הוא מצויין, ומצד שני להגיד סוריה תומכת בחיזבאללה, בחמאס ובג'יהאד. אוי, זה ממש לא פייר מצידם שהם לא מנסים לצאת נגדנו במלחמה שהם בטוח יפסידו בה אלא מנסים להוציא אותנו מהאדישות שלנו באמצעות תמיכה בטרור. הם הרי יודעים כמה "רודפי שלום" הם הישראלים- עד שלא כואב להם הם לא יוותרו על שומדבר, לא רוצים שלום באמת- רוצים רק "שקט", וכדאי גם שהוא יבוא תוך כדי החזקת השטחים הכבושים.