הסופר-קלאסיקו של בארסה, 2-0 של מסי ואטו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏13/12/08.

1. אלי מתחן Member

אי אפשר להגיד בונקר, ההרכב של ריאל ששיחק היום טוב ב5 רמות מזה של ברצלונה וגם מזה של סביליה וולנסיה שהובסו מול הקטלונים.
    לא יודע מה רובן היה עושה היום, אבל בטוח שאיתו היה לריאל כלים להכניע את ההגנה של ברצלונה. דרנטה במשחק הכי טוב שלו בקריירה לא מסוגל לעשות הרבה ובטח לא מול אלבס.

2. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם כל השמחה שלי שריאל מדריד הגיעה למשחק חבולה, במהלך המשחק הבנתי שזה דווקא פעל לרעת ברצלונה. אני חושב שריאל מדריד טובה יותר הייתה עוזרת בעיקר לעצמה, אך גם לברצלונה שהייתה מפיקה מעצמה הרבה יותר.
    מבחינה מקצועית, ברצלונה הייתה בולטת יותר, אבל לא בצורה ניכרת. גם ריאל מדריד הגיעה למצבים ויצאה עם השחקנים שלה קדימה. זה פשוט קרה מעט מדי, כי מולה עמדה הקבוצה הטובה בספרד כיום.

היו דקות שחשבתי שברצלונה כבר לא תנצח את המשחק הזה. לא בהרכח עם החמצת הפנדל, אלא דווקא בהצלה הכפולה של איקר קסיאס. אלה היו דקות שהייתי משוכנע שזה אחד מהימים שהוא נועל את השער ולא משנה מה יקרה.
    בגדול, ברצלונה צריכה לשמוח שזה הלך לה קשה. נצחון קליל היום היה מטעה אותה וגורם לה לחשוב לקראת השלבים המכריעים של גביע האלופות שהכל תלוי רק בה. הסופר קלאסיקו יעמיד אותה ביחס נכון לשאר הקבוצות המובילות בעולם כיום.

ומה לגבי ריאל מדריד? יכול להיות שהמשחק הזה יוציא אותה לדרך חדשה, אבל קשה לי לראות את זה קורה. אני חושב שהם שיחקו טוב רק מפני שזו הייתה ברצלונה מולם. עם יד על הלב, אפילו אחרון הלבנים כאן יודה שמישל סלגאדו בחיים לא עוקף (מה עוקף? אשכרה משאיר אחריו אבק) את אריק אבידל אם האחרון לובש מדים בצבעים אחרים.

3. riquelme1 Member

[[

שטויות במיץ, בהרכב חסר ומגוכח, ריאל מדריד הוציאה את המיטב והוציאה את ברצלונה מהכלים. ועל זה מגיע להם כול הכבוד. עם ואן ניסטלרוי בהתקפה, רובן, ודיארה ריאל המשחק הזה היה שונא לחלוטין.

ברצלונה? לא יודע, היא פשוט לא עושה לי אתזה, מסי למרות הגול איכזב אותי היום מאוד, כן גם אני בדעה שהוא הטוב בעולם היום, אבל היום פשוט הוא היה חלש, אני חושב שברצלונה מנצלת עונה חלשה של הליגה הספרדית, היא לא כזאת טובה.

4. GRANDE LAZIO,,, Member

היה עצוב לראות את ריאל מדריד הגדולה משחקת ככה...
    גם אם 11 שחקני נוער ריאל צריכה להעיז, לתקוף ולשמור על הכבוד של המועדון הענק הזה.
    בתור אחד שאוהב את ריאל, ממש התבאסתי. זו לא ריאל מדריד ואפילו לא קרוב לזה.
    ראמוס אמר שהוא בא לנצח בקמפ נואו לא?
    הכי עצוב היה לראות את ראול רודף אחרי טורה וצ'אבי... אוי ואבוי.
    במקום להיות בתפקיד של דרנטה (בהזמנות ההיא) והשחקן הצעיר ההוא שנכנס (והמצב בחצי השני), השחקן הכי טוב בעולם לדעתי (ואחד מהשלושה הגדולים בהיסטוריה) ביזבז אוויר בספרינטים אחרי שחקנים יריבים.

אבי מלר צדק בכל מילה שאמר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏14/12/08
  5. xavi6 Member

שיחקתם מעולה, יום חדש מחר, אני יודע דבר אחד, ניצחנו. כן ריקי, אנחנו סובייקטיבים. מסי צוללן מסריח, בלה בלה בלה. זה יעזור לך להרגיש יותר טוב? תהני. דור, לשאלתך-2-0 נגמר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

ירדן, ימים ורודים.

נ.ב
    ישששששששששששששששששש!!!!!!!!!!!!!!!!!1111

נערך לאחרונה ב: ‏14/12/08
  6. דימה Member

אחלה משחק כמובן אני לא שונה מכל השאר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    קסיאס שוער ענק באמת חזר איזה שנתיים אחורה בהצגות האדירות שלו.
    אבל אם דרנטה היה שם גול במחצית הראשונה, לכו תדעו איפה המשחק היה הולך.
    כמה צפוי שאם מישהו יכול להחטיא כזה כדור זה יהיה דוקא דרנטה.
    במשחק מול חטאפה בחוץ לפני איזה 3 שבועות, שיחק בצד שמאל ועשה דברים כמו טיפש.
    אמרו לו אתה הולך ומרים לרחבה, וזה מה שהוא עשה..
    שזה יפה מאוד אבל חלאס אתה משחק בריאל אז אולי תגדיל ראש טיפה?
    והנה גם פה - כנראה ראמוס לא אמר לו מה לעשות כשהוא מגיע למצב כזה מול שוער, והשכל הקטן של דרנטה לא מסוגל להנחות אותו - הוא לא יכול לסטות טיפה, לקרוא טיפה אחרת את המצב, לעשות משהו לא צפוי.
    כזה הוא דרנטה.

אגב זה רק אני או שבאמת ראול לא הורגש במשחק? :/

7. odobry Member

עם כך, אז אתה בטח יודע שאי אפשר להשוות את הצלילות של כרסיטיאנו ל"צלילות" של מסי.

8. guyholl Member

איזה כיף אחרי שנתיים של סבל לנצח סוף סוף קלאסיקו. ואיזה זה כיף לקרוא כאן את התגובות אחרי. מבחינתי אין הרבה מה לומר על המשחק, אומנם לא הברקנו אבל מצב נייח אחד הספיק בשביל לקבור את הבונקר המדרידאי.

http://i301.photobucket.com/albums/nn73/fcbtemp2008/eto234.Xxx
    מלך!!!!!

נערך לאחרונה ב: ‏14/12/08
  9. 亚历山大帕托 Member

למסי יש צלילות ועוד איך, הוא רמאי מדופלם, אבל אין מה להשוות לצוללת תקיפה גרעינית מתקדמת שמהווה כ. רונאלדו.

10. Spanish Weapon Member

אני יוצא לשבוע חדש עם חיוך על הפנים,אבל לא שוכח לשבח את ריאל מדריד על משחק לחימה
    עצום ומעורר השראה.
    חובה לשבח את ריאל על אף התוצאה ובמיוחד את קאסיאס שמבסס את עצמו כשוער הטוב בעולם.

ובכל זאת,למרות כל הלחימה של ריאל,הצדק עם המנצחים ולא היה דבר מצמרר יותר מלשמוע את הקהל
    צורח "מדריד קברון,סלודה אל קמפאון" וקאסיאס משתגע מעצבים.

הרגע שבו מסי הקפיץ מעל קאסיאס ותקע את קנאברו בתוך העמוד היה המסמר בארון של ריאל מדריד,
    יחי האלופים החדשים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

11. a.m Member

שאלה לי אליכם, ממתי ריאל מדריד מסתפקת במשחק לחימה? כל הגאווה הזו במשחק הלחימה מראה כמה הקבוצה הזו בינונית.

12. Diablito Member

לא רוצה להכנס לעניין התוצאה.. צפיתי אתמול במשחק בסה"כ מעמדה נייטרלית לחלוטין.
    רציתי לשתף אתכם בתופעה דיי מוזרה שמופיעה במשחקים גדולים מהסוג הזה:

ההרגשה שניתנת כאילו מדובר במשחק של "הטובים" נגד "הרעים".
    התקשורת מוטית לחלוטין במשחקים מהסוג הזה לטובת צד שהוא הנבחר, הוא ה"טוב".
    במקרה הזה מדובר כמובן בברצלונה.
    זו לא תופעה ישראלית, גם במקומות אחרים בעולם זה קורה.
    שיתפתי מס' אנשים בהרגשה והייתה הסכמה גורפת.

מעניין אותי לדעת מה דעכתם, במיוחד של אוהדי בארסה.

13. 亚历山大帕托 Member

זה אומר הכל. גם בריאל יודעים שהעונה בארסה גדולה עליהם בכמה מידות.

14. Sergio Ramos Member

0 דקות של מלחמה מורטת עצבים, הפסד מכובד בסה"כ ואני כ"כ גאה בשחקני הקבוצה. הגענו למשחק כאשר אין לנו מה להפסיד, שיטת המשחק של חואנדה הייתה ברורה מאליו טרם המשחק ועד לגול המקרי לחלוטין של אטו, הכל עבד נהדר- סרחיו היטב לחסל את מסי(אגב, אהבתי את הכניסה שלו במיצי, כן יירבו), גאגו שלשם שינוי אשבח אותו המשחק במשחק נהדר בו לשם שינוי השכיל לחלק כוחות וכמו השאר נתן מעצמו את הכל; בנוסף אליו, גוטי דאג לנטרל את הכניסות של צ'אבי לעומק, מה שגרם להרבה אי-סדר במשחק של בארסה שאט אט החל להיות מסורבל. היציאה של סניידר מן המשחק נורא הדאיגה אותי, כוח ההתרעה שלו והפעלתנות הייתה הדומיננטית ביותר בשורתינו עד ליציאתו, אבל פאלנגה הפתיע אותי לטובה עם עבודת הגנה משובחת ואף כמעט סידר לנו ניצחון אלמלא ההדיפה של ואלדס. כמו כן מצלדר וקאנברו דאגו גם הם לנטרל את אטו ולחפות על מיצ'ל וסרחיו; ח"ח גם למיצ'ל סאלגדו, שראינו באופן לא מפתיע במיוחד את הקושי שלו להתמוד מול הנרי, אבל יאמר לזכותו שלא עזב לרגע את הצרפתי והיה שם לחפות על חבריו בשעת צרה.

בשורה התחתונה יש הרגשה של פספוס, כי בכל זאת היינו קרובים 10 דקות לצאת עם תיקו מכובד ולהשאיר את בארסה עם טעם מר בפה, ואילו לדרנתה הייתה סיומת מינימלית, גם את שלושת הנקודות היה אפשר לגנוב. כבר בדקה ה20 לאחר עבודה הגנתית מצוינת וקושי ביצירת מצבם על הרשעים נדמה היה שמהמשחק הזה אנחנו נצא עם משהו בידיים. אולם לא כך היה ולבסוף ספגנו גול דווקא ממצב נייח שבטעות הגיע לקמרוני המקולל, ועוד גול חסר משמעות של מיצי ממתפרצת בדקה ה90, שכן לשחקנים לא היה מה להפסיד אלא לצאת כולם קדימה ואולי לגנוב גול.

בסופו של דבר הפער גדל ל-12 והמצב לא טוב בכלל. אני מתקשה לראות אותנו מצמקים פער שכזה. לשם כך אנחנו חייבים לקוות שבארסה תמעמד לתקופה מסוימת ואנו מנגד נדע לנצל זאת. ההפסד הוא לא הפתעה והיה צפוי, למרות תחושת הפספוס, אך אני שמח שהשחקנים חזרו להוכיח אופי ונחישות ושלא נתנו לקאטלונים את הכיף להשפיל אותנו במספר רב שערים. כמו מרביתכם אני יוצא מחוזק מהמשחק, שכן על אף שהמצב בטבלה מחמיר, המלחמה וההקרבה של שחקנינו אמש היא מעל הכל ומבחינתי הוצאנו את המקסימום.

אני כבר ממזמן לא מייחס חשיבות ולא סופר בכלל לכל המלעיזים שטוענים כנגד שיטת המשחק שלנו אתמול. אני האחרון אשר דוגל בגישה ושיטה של משחק כזה, אבל כשאין ברירה אז אין ברירה, וחבל שכל מיני דבילים למינהם לא מבינים זאת, כמו למשל אבי מלל שלא מפסיק לפלוט שטויות. ה"בונקר" הזה היה מחוייב מבחינתנו והיווה את הפיתרון היחיד להינמע מהשפלה, ולשחמתי הרבה צלח ואכן מנע זאת.

עוד כמה דגשים:

*ראול = אלוהים.

*קסיאס = אלוהים.

*גונזו - הרבה להיות אגואיסט, אך נצדיע גם לו על משחק הקרבה יוצא מן הכלל.

*דרנתה - למרות ההחמצה מסמרת השיער,נסלח לו. שאפו על הלחימה הבלתי פוסקת. לדעתי השחקן שרץ הכי הרבה אמש.

15. ראול Member

זה סיכום המשחק שלי, צולם לפני מספר דקות. תבלו

http://img186.imageshack.us/img186/4599/img0066wn2.Xxx

ארתור.