נראה לי שהבנתי מה הוא רצה, אבל אני בספק אם הוא הבין למה אני התכוונתי. מכבי תל אביב ומכבי חיפה הן שתי הקבוצות הכי מצליחות בארץ לאורך על ההסטוריה. לכן ראוי שאם שתיהן תרוצנה בצמרת, זה יהיה המשחק הישראלי היחידי שיהיה ניתן להגיד עליו שהוא סופר קלאסיקו. הראשונה והשנייה בטבלה, כאשר גם בכמות התארים הן הראשונה והשנייה. אם הפעם לא הבנת, צר לי, באמת.
הדרבי התל אביבי הוא תמיד סופר קלאסיקו . אמנם הוא לא תמיד איכותי אבל הוא סופר קלאסיקו אמיתי . עכשיו כשבית"ר וחיפה אמורות להיות הקבוצות העליונות בליגה הסופר קלאסיקו אמור להיות בית"ר-חיפה . סופר קלאסיקו זה משחק כזה שכשאומרים לך בוא נצא הערב למועדון אתה מעדיף לראות אותו , משחק שאתה כל כך מצפה לו , ומשחק שמשפיע על האליפויות.
הדרבי התל-אביב הוא היריבות הכי גדולה והכי מלהיבה בארץ.. לא משנה איפה תהיה מכבי ואיפה הפועל תמיד לדרבי יהיו חוקים משלו, וזה כמובן גם הדרבי הכי גדול בארץ הפועל ומכבי מבחינת ההיסטוריה גם מייצגות אידיאולוגיות שונות.. אם אתם מחפשים סופר קלאסיקו, אז זה זה אבל אני בכל מקרה חושב שאין בארץ משחק שהוא ממש משחק המשחקים בין שתי הקבוצות הכי גדולות לאורך זמן.. כמו הסופר קלאסיקו הספרדי..
אין סופר קלאסיקו בשום מדינה בעולם מלבד ספרד וארגנטינה מזה סופר קלאסיקו? משחק גדול עם המון אספקטים של המשחק אבל סך הכל זה הגדרה שניתנה ל-2 משחקים בעולם . ריאל - ברסה ריבר -בוקה סה"כ סופר קלאסיקו זה הגדרה שניתנה למשחקים הספציפים האלו ולא לסוג של משחק משתנה.
גם לדעתי יש רק סופרקלאסיקו אחד והוא ריאל-בארסה. עם זאת, בארץ אפשר לקרוא לזה סופרקלאסיקו קטן והוא לדעתי: מכבי ת"א- הפועל ת"א.
גם בתקופות שברצלונה הייתה בשפל הסופר קלאסיקו של ספרד היה בינה לבין ריאל. בארץ , כמובן הסופר קלאסיקו הוא בין מכבי תל אביב למכבי חיפה , כי פשוט סופר קלאסיקו אם ניקח את ההגדרה של זה , זה שתי קבוצות עם עבר מפואר , אולי מכבי ת"א כרגע בשפל אבל את העבר שלה אי אפשר לקחת ממנה. נ.ב מי שאומר שחיפה-ביתר זה סופר קלאיסקו פשוט לא מבין.. כמו שאני יגיד שבגלל שולנסיה בעונה מצוינת אז ברצלונה-ולנסיה זה סופר קלאסיקו..
אין טעם להשוות סופר קלאסיקו משחק מרגש מעניין שכל חובב כדורגל בעולם מחכה לו, למשחק איטי,יבש ומאכזב,בקיצור ישראלי.בשלושת השנים האחרונות אני לא זוכר משחק אחד שייחשב היסטורי או מעניין מרגש או כל דבר שראוי להיזכר,לא מריבת קהל,לא גולים,לא משחק,לא העברה לא כלום. ברצלונה וריאל מדריד הוא סופר קלאסיקו אמיתי. סופר קלאסיקו נקבע על פי יריבות גדולה וארוכת שנים. ההנה כמה יריבויות בין ברצלונה לריאל מדריד: 1.קטלונים-באסקים. 2.מלחמה לפני 40 שנה אם אני לא טועה. 3.שתי הקבוצות עם הכי הרבה תארים. 4.שתי הקבוצות הכי עשירות בספרד. 5.בדרך כלל דתי הקבוצות שרבות על האליפות. 6.קרב בעלים גדול. 7.שנאה. 8.שנאה בקרב האוהדים. ועוד הרבה הרבה דברים שלא הזכרתי. על משחק בין שתי קבוצות ישראליות קשה למצוא כל כך הרבה דברים. אני יכול למצוא אולי כמה דברים לא כל כך חיוביים ומוצדקים. משחק בין מכבי חיפה למכבי ת"א יכול להיות אולי משחק בעל ציפיות רבות אבל לקרוא לזה סופר קלאסיקו לדעתי זה מוגזם.
קודם כל, הסופר קלאסיקו בין ריאל לבארסה מגולל אחריו קצת יותר מכדורגל. מדובר בהיסטוריה של שני תרבויות שמתנגשים, הכובשת והנכבשת. יש הרבה שנאה בין הספרדים לקטלונים, אלו שני מעודוני פאר שמתחרים תמיד בצמרת של הליגה ובאירופה. לכן מין הסתם בארץ שבה הכדורגל מהווה חלק מאוד מרכזי וחשוב ובמדינה שיש בה התנגשות של שני תרבויות עם היסטוריה ארוכה, זה מה שיצר לנו את הסופר קלאסיקו. הוא יחיד ומיוחד. ובוא נעשה הפרדה, יש סופר קלאסיקו ויש משחקים גדולים מבחינת אווירה ויריבות. יש לנו את הדרבי בין סלטיק לריינג'רס, מילאן אינטר, יש את ליברפול מנצ'סטר, וכו' וכו'... והמשחקים שנחשבים ברמתם למעוררי ציפייה ובעלת מעמד של יריבות מתמשכת לאורך תקופה ארוכה ומשחקים שנחשבים לשיא העונה בליגה שלנו, הם כמובן חיפה בית''ר או חיפה נגד שני התל אביביות לסירוגין. בעיקר בגלל העובדה שבשנים האחרונות הם מוקד הליגה וראש הטבלה.
בסיכום: אין פה שום דבר ששווה להגיד עליו "סופר קלאסיקו" לא משנה איך תסתכלו על זה. יש פה גג משחק עונה. לא יותר. אולי קצת עניין תמידי בין בית"ר להפועל ת"א וזהו.
ריקי מאוד נהניתי לקרוא את ההודעה שלך ובכלל יש לך דעות מאוד יפות http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx רציתי להוסיף משהו,בישראל זה נורא מוזר שאומרים משחק בין קבוצות צמרת אבל חיפה ביניהן,חיפה מקום 9 והיא לא מהווה כרגע איום על הפועל ובטח שלא על בית"ר. אז לפי מה באמת קובעים משחק עונה?לפי היסטוריה,לכן גם אין בישראל סופר קלאסיקו .
בישראל אין באמת משחק סופר קלאסיקו, יש משחקים גדולים כמו מכבי חיפה ושתי התלאביביות, וחיפה וביתר, וביתר ושתי התלאביביות. אבל במגזר הערבי יש סופר קלאסיקו, בני סכנין-אחי נצרת. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
גרמת לי לחשוב על משחק בליגה הישראלית שאולי באמת הכי קרוב להיות סופר קלאסיקו. בית"ר ירושלים מול בני סכנין, כאשר שתיהן במירוץ לכתר האליפות. חוץ ממסורת התארים הקטנה של בני סכנין, יש כאן יריבות דתית, פוליטית, אידיאולוגית ארוכת שנים.