הסופר-קלאסיקו הגדול!! ברצלונה גוברת על ריאל מדריד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏19/3/15.

1. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Captain Canada,

איך היה אפשר לנהל את הסגל טוב יותר? לריאל מדריד אין ממש ספסל איכותי. ראינו אתמול שלא היה לאנצ׳לוטי שום שחקן שיכול לעלות מהספסל ולעשות את השינוי, או לפחות להחזיר את השליטה. הטענות לאנצ׳לוטי צריכות לדעתי לבוא בעיקר על ההתנהלות התבוסתנית שלו לאורך השנים מול הבוס שלו, שכן, יש לו סגל פחות עמוק מזה שעמד לרשותו בעונה שעברה, ותודה גם לפלורנטינו על-כך.

עם כל השאר אני מסכים עם טרי המשתמש שסיכום מדוייק את מה שקרה אתמול. וכן, מודריץ׳ פשוט אדיר. איזה התקדמות הוא עשה. מי היה מאמין שדווקא מהצמד שהגיעו מטוטנהאם הוא זה שיהפוך לשחקן כ״כ חשוב בשביל ריאל. המתנה האחרונה של מוריניו.

ואם יש עוד הבדל בין מוריניו לבין אנצ׳לוטי זה שקסיאס ובייל מחוץ להרכב. ממזמן.

2. Raulito Madridista

http://realmadrid.co.il/Images/afterclasico.Xxx

פראיירים.
    עברו 12 שעות מאז המשחק ואני מנסה לכתוב כמה מילים למרות הבאסה הענקית. השורה התחתונה היא ששיחקו נהדר במשך שעה ושילמנו על ההחמצות הנוראיות כפי שחשבתי, וזו בדיוק הבעיה. השחקנים הרימו ידיים בשלב מאוד מוקדם ולכן אי-אפשר להיות מרוצים. יצרנו מצבים מאוד איכותיים, המהלכים המבריקים באמת היו מהצד שלנו כמו הבישול הנפלא של בנזמה, הטריקים של מרסלו והרולטה של איסקו, חטפנו כדורים במחצית המגרש של בארסה. אבל מה זה שווה אם מחמיצים, קבוצה גדולה נמדדת גם בקילריות ובניצול המצבים ואין לנו את זה. מהשלישייה ההתקפית אני סומך רק על רונאלדו שיתן גול. זה ברוך רציני הפיגור הזה מבארסה, גם אם ננצח את הכל, וזה לא יהיה פשוט - כנראה שזה לא יספיק. אי-אפשר להגיע בכל משחק באותה דריכות ומוכנות, אבל מספיק שהאופי והמנטאליות של השחקנים האלה לא היה כל-כך מחורבן - היינו מצליחים לשמור על הפיסגה עד למשחק.

הפרצוף תחת עדיין לא נעלם אצלי אחרי התגובה העלובה של איקר בגול של סוארז, הפסדים כאלה הם הפסדים שלוקח קצת יותר זמן להתאושש מהם ואולי פגרת הנבחרות טובה לקבוצה באיזשהו אופן אך לא מבחינתי האישית, כמה חבל, בעיטה כל-כך קלה. רואים את הבאסה על הפנים שלו כשהוא מבין שהכדור מתגלגל לרשת ואכלנו אותה, אבל זו טעות בלתי-נסלחת. גם בייל מאוד עיצבן אותי עם המשחק שלו, אבל אני מעדיף לדבר על מודריץ'. כאילו לא היה פצוע, פשוט מדהים. תיקל, ניהל, ניווט. שאפו. גם רונאלדו היה מעולה ברוב הדקות והגול שלו עוצמתי. השתווה לראול(15). ביחד עם המנהיגות של ראמוס - אולי נצליח לבעוט בתחת של אתלטיקו סוף-סוף ומשם השמיים הם הגבול. אולי.

כמה שאני רוצה לקחת הפסקה של כמה ימים ולהתנתק מהכדורגל - זה בלתי-אפשרי. זו הדת, זה החיים שלנו. מה שכן, לא תשמעו ממני דברים כמו 'אופטימי' או 'מרוצה'. הפסדנו במשחק שהיינו חייבים לנצח וזה לא משנה אם שיחקנו טוב, והתבוסתנות הזו בחצי השעה האחרונה ממש לא מתאימה. אנחנו ריאל מדריד, הלו. Hala Madrid Y Nada Mas.

3. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

יכול להיות שקסיאס היה צריך לעשות יותר, אבל אני באמת חושב שהייתה שם סיומת נהדרת של סוארז, שמגיעות לו הרבה מחמאות, ולא רק על המשחק אתמול, אלא בכלל על כל התקופה האחרונה. הוא סיוט נוראי לבלמים. שילוב מדהים בין כישרון לתשוקה.

הבעיה עם קסיאס היא שכבר כמה שנים הוא לא אותו שוער שמביא ערך מוסף ו/או נקודות לקבוצה שלו. זו בעיה שהחריפה יותר ויותר עד לכדי מצב שאני חושב שהוא ממש פוגע במשחק ההגנה של הקבוצה ושם עליה לחץ במקום להרגיע ולסדר אותה.

golding אוהב/ת את זה.
  4. Raulito Madridista

במשחקים כאלה אין את הלוקסוס לטעות קריטית של השוער. אני מאוכזב מכך שהקבוצה הרימה ידיים אחרי הגול ואני לא מפיל עליו את ההפסד, אבל יש לו חלק גדול. הסיומת של סוארז - כבודה במקומה מונח, והוא עולה בטירוף, אבל כל השלישייה ההתקפית של בארסה הייתה מאוד חלשה אתמול. בכלל, בארסה הציגה משחק טוב רק בחצי השעה האחרונה כשריאל גם התעייפה וגם זרקה זין בהגנה וזה היה מביך. אני לא מזלזל בבארסה, אבל ריאל הייתה ראויה לפחות לתיקו וזה היה אחד המשחקים הכי טובים שלנו העונה עם כל הכבוד לרצף 22 הנצחונות. אף-אחד לא ביקש מאיקר שיקח מצב של 100% שער כמו ב-2007. פשוט שיהדוף את כל מה שכל שוער צריך להדוף והוא לא עשה את זה.

את הסגל היה אפשר לנהל יותר טוב, איזו שאלה. במשחקים שאתה מוביל כבר 3-0 - חסה היה צריך לקבל הרבה יותר דקות, וגם צ'יצ'ריטו. וקרוס היה צריך לקבל יותר מנוחה. אין לנו שום תוכנית ב'. לואיס אנריקה לא מאמן גדול, אבל לא חושב שהוא מקובע. בקלאסיקו הקודם הוא הפתיע את כולם עם השלישייה ההתקפית. ועם כל הביקורת כלפיו, בינתיים הכל הולך לבארסה. פיקה חזר חד מהיציע, ההגנה השתפרה, מסי נראה טוב מאוד וזה לא רק הגולים. רק אלבס עדיין עושה חורים, ואתמול הוא היה בסדר גמור.

מחזק את הדברים בנוגע לפן המנהיגותי. איקר תמיד היה נפלא מקצועית, בתקופות הכי מחורבנות הוא היה נקודת האור, אבל זה בעיקר נבע מהיכולת שלו, ולא הייתי אומר שהוא מנהיג. ראמוס הוא השחקן עם אופי בסגל, גם פפה ומרסלו לדעתי עם מנטאליות מדהימה. רונאלדו בכיוון. צ'אבי אלונסו מאוד-מאוד-מאוד-מאוד חסר.

אגב, צאו מהסרט, זה לא משחק של מאניטה, בחיים לא, גם עם ההיפקרות של ריאל במחצית השנייה(מסכים שהיה אלמנט קל של עייפות). זה נשמע לא הגיוני שבצד אחד שום מצב לא יכנס, קרי ריאל הבקיעה שער אחד מאיזה 5-6 מצבים של 100% - ובארסה תבקיע הכל.

5. Bon Argumentum Ad Hóminem

אנצ'לוטי מקובע כהרגלו. נותן את חולצת ההרכב לכוכבים ללא שמץ של תקנה. מה שהוא לא מבין זה שזה פוגע בהם ובקבוצה ומלבד לטפח את האגו שלהם, הוא לא עשה בזה דבר. מה שהוא לא מבין זה שלפעמים שחקנים צריכים את השהות על הספסל בשביל להבין שזה לא מספיק, הם צריכים את המוטיבציה(תחרות בסגל) לנסות לעשות סוויץ' בשביל להבין שזה לא יכול להימשך כך, אבל כל עוד הם ממשיכים לשחק בלי קשר ליכולת המקצועית שלהם - למה שהם יעשו משהו שונה? הרי זה לא שאם תספסל את בייל לכמה משחקים זה אומר שעכשיו חסה יתפוס את המקום שלו לעד, ושני הצדדים יודעים את זה.

בכלל, אם שחקני הספסל יודעים שלא משנה כמה יתאמצו וישחקו טוב - תג המחיר והשם הם זה שקובעים, לא ניתן באמת לצפות מהם שיתנו הכל ויבואו להציל את המולדת בחצי גמר כשאחד "החולצות" יפצע או יקבל את הצהוב החמישי. יש לתמוך בשחקן בעת משבר ויש סתם לפגוע בו וזה מה שעושה קרלו בעקשנות ששמורה לימים אחרים בכדורגל.

6. Raulito Madridista

ריאל מדריד משחקת בעשרה שחקנים כבר הרבה זמן, אבל אולי גארת' בייל באמת 'שומר כוחות לישראל'(אלי גוטמן). הספסל שלנו לא מציאה, עכשיו אני לא באמת חושב שמי שנמצא יכול לשנות את המשחק, אבל כמו שאמרתי - אנצ'לוטי היה חייב להשתמש בהם יותר במהלך העונה כדי שיורידו חלודה ויצברו ביטחון, גם אם חסה לא בדיוק השחקן של השנה שעברה. עוד מעט אגב חאמס חוזר, צפוי להיות כשיר עוד שלושה שבועות ואז כנראה תג המחיר של ה-80 מליון יעשה את שלו ואיסקו הנפלא יחזור לספסל.

אבל ככה זה בריאל מדריד - צריך ללטף את הכוכבים כמה שאפשר, לדאוג להם, לפרגן להם. ובזה קרלו מס' 1 ובגלל זה הוא כל-כך מתאים(זה נאמר בציניות). אוהדים מתגעגעים למוריניו לא בגלל התוצאות, אלא בגלל הדרך. ריאל מדריד אשכרה התנהלה כמו קבוצת כדורגל כשהוא היה המאמן. הוא ניקה את כל החרא סביב המועדון והיה האוטוריטה. ראמוס נזרק ליציע, איקר סופסל(בצורה אגרסיבית אמנם, אבל בכל-זאת), די-מאריה ספג צרחות במשחק החוץ ההוא באוססונה כששיחק נורא ואיום, ועוד ועוד. היידה קרלה.

7. Ever Banega Member

אני לא מכיר הרבה שמתגעגעים למוריניו, מה שהוא עשה בקבוצה היה ביזיון לטעמי.

שי אוהב/ת את זה.
  8. zivmay Member

קודם כל, אין ספק שריאל הייתה יותר טובה בשעה הראשונה, אבל היא לא תרגמה את זה לכלכך הרבה מצבים ( במיוחד בגלל משחק מושלם של פיקה- 5\5 תיקולים מוצלחים, 0 איבודי כדור 0 עבירות). בארסה בחצי שעה הגיע ל5-6 מצבים בטוחים, שרק קאסיאס יודע איך הוא לקח אותם. זה נובע מהדבר הבא- מבחינתי, הקישור של בארסה לא נופל מהקישור של ריאל, הבעיה היא במרחקים. יש יותר מדי משחקים העונה שהמרחקים בקישור של בארסה הם ענקיים יחסית לשנים קודמות- אין הצטרפות בתיאום נכון, האינטסיביות לפעמים נמוכה. אין ספק שלואיס אנריקה אשם, השחקנים משפיעים על הקבוצה יותר- בגלל זה ראינו 2 קבוצות אתמול.
    בחצי השעה האחרונה בארסה לחצה בכל המגרש, שחקנים צמצמו מרווחים, המסירות הקצרות עבדו במהירות ששברה את הלחץ של ריאל בקלות, ופעם אחר פעם מישהו מצא את עצמו מול השוער.
    אם לואיס אנריקה יסיק מסקנות ( החצי שעה האחרונה התקרבה למחצית הראשונה המצויינת מול הסיטי), בארסה תהיה פייבוריטית במאבק על שלושת התארים. רק בגלל חוסר היציבות של הקבוצה גם בזמן משחק, הסיפור רחוק מלהיות גמור.

Civil אוהב/ת את זה.
  9. Raulito Madridista

לגיטימי שכל אחד יביע את דעתו אבל פשוט חורה לי לקרוא דברים שדי מנותקים מהמציאות. ריאל הגיעה למספיק מצבים. המשקוף של רונאלדו, שתי בעיטות של בייל מתוך הרחבה שהלכו החוצה, היה גם מצב של איסקו והגול שנפסל בגלל נבדל קטנטן. בארסה הגיעה למצבים לקראת סוף המשחק כשתמיד היה לה יתרון מספרי. ברור שזו בושה שקבוצה כמו ריאל מדריד מרימה ידיים בדקה ה-70 ושחקנים מפקירים את העורף - אבל ככה זה היה. מרסלו לא חזר, קרבחאל לא היה עם אותן אנרגיות, כנ"ל לגבי טוני קרוס ועוד ועוד. איקר לא הציל שום דבר. בקלאסיקו הקודם הוא הדף בעיטה של מסי מטווח אפס אחרי כדור רוחב. אתמול הוא פישל ובגדול. קח משפט מעספור - 'תזמון זה עניין של טיימינג'. ריאל מדריד הייתה צריכה שהשוער שלה יהדוף את הבעיטה של סוארז. לא צריך להיות שוער גדול בשביל זה. סתם לא לעשות טעות. במשחקים כאלה אין את הלוקסוס לקבל גול שטותי, זו לא חטאפה שאנחנו ניתן אחרי זה 4.

10. JR-Riquelme Member

לא ברצלונה שאני אוהב לראות.
    מה שדופק אותה זה הקישור, הרבה שנים לא ראיתי בברסה קישור כל כך אפור כמו שפתח אתמול, חוץ מאינייסטה שגם הוא לא היה בשיאו.
    אבל שיש לך משולש כל כך דפוק זה יכול לנצח משחק למרות המון מגרעות
    לא יודע מה איתכם לי אישית בחיים לא יצא לראות משולש התקפי כל כך קטלני, שמשם יש את ניימאר וסוארז שהם לפחות בטופ 3 בעמדה שלהם וכמובן את אלוהים.
    עדיין חושב שצ'אבי גם בגיל 40 צריך לפתוח בקישור. ראקיטיץ' אחלה אבל הוא לא ברמה של לפתוח בברצלונה. מאסצ'ה אמרתי את זה המון פעמים אדיר מבחינה הגנתית, מבחינה טכנית הוא ממש לא מתאים לדם של הקבוצה הזו
    אני חושב שרק מספיק שצ'אבי יזכיר במעט את היכולת שלו מהעונות הגדולות וברסה היא לא ניתנת לעצירה

11. Civil Anti Madridista

אינייסטה בהחלט בידיעה חדה ביכולת, פוסט טראומה מהמונדיאל האחרון בברזיל שלא עוזב אותו.
    לגביי קסיאס הכתובת הייתה על הקיר. דייגו לופז נזרק מהמועדון אך ורק בגלל המעמד של סאן איקר, וזו גם הסיבה שנבאס עדיין בספסל
    יחד עם זאת, צריך גם להיות הוגנים איתו ולהודות שהוא הציל עוד 2 שערים נוספים ואולי בעצם "החזיר את החוב" על השער של סוארס.
    אגב, המצטיינים בקלאסיקו הזה לדעתי - מרסלו בריאל מדריד, פיקה בברצלונה.

12. zivmay Member

שמע, עד הגול של ריאל בארסה שלטה. ההחמצה של ניימאר מול השוער שערוריתית ממש כמו ההחמצה של מסי בקלאסיקו שעבר. בשני המשחקים, בארסה נראתה טוב בהתחלה, והייתה באמת קרובה לעלות ל2-0.
    ריאל שיחקו טוב במשך 55 דקות הגיעו ל2-3 מצבים (אני לא מייחס את החמצות מעירבוביות אקראיות ברחבה), אבל פרייארים? המשחק שוחק לפי המומנטום של כל קבוצה ברגע נתון. סה"כ יתרון קטן של בארסה במשחק, אבל החוסר יציבות שלהם בהחלט יכול לעזור לריאל בהמשך הליגה.