הנשרים (שוב) פושטים מזרחה

הנושא בפורום 'פורום יורו 2012' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏25/5/12.

1. riquelme1 Member

לשאלה הראשונה: פראנדלי מאמן מצויין, הרבה פחות ציני מהמאמנים האיטלקים הקלאסיים, לטובה ולרעה. ביליץ' מאמן מעולה, גם בלאן למרות הכשלון עם צרפת והטעויות ברבע נגד ספרד מאמן שאני מעריך מאז שאימן את בורדו.

להסביר למה יואכים לב בינוני? את זה אני ישאיר לנדב ושאר החברה הגרמנים, לאב הוא קלינסמן משופר, וקלינסמן לטעמי מאמן גרוע.

אני גם חושב שגרמניה היא לא הנבחרת הכי טובה בטורניר, אולי הכי מוכשרת ביחד עם ספרד שאין סוף כשרונות שלה לא נמצאים בכלל, אבל בטח שלא הכי טובה ולדעתי במיוחד בפורום הזה אבל לא רק אלא גם בתקשורת הישראלית מפארים את הגרמנים הרבה יותר מימה שמגיע להם.(בסקר שנערך כאן רוב חברי הפורום בחרו בגרמניה לזוכה עוד לפני שהתחיל, האמת לא הבנתי למה).

אני כן חושב שעם מאמן אחר גרמניה הייתה יכולה לזכות בטורניר.

נערך לאחרונה ב: ‏29/6/12
  2. 亚历山大帕托 Member

לא, כי כל משחק הוא do or die ורק הטובים מצליחים להגיע עד הסוף. בית המוות? הולנד זו הקבוצה השנייה הכי גרועה במונדיאל רק כי ספגה פחות מאירלנד, פורטוגל לא הצליחה לבעוט כדור אחת למסגרת של ספרד ודנמרק...

אתמול גרמניה היתה outclassed באופן טוטאלי ולא הראיתה שום סימן שהיא יכולה להיות הטובה בין השתיים. תגיד מה שתגיד על ספרד, אבל הם רמה אחת מעל כל הנבחרות שפגשו עד עכשיו, חוץ מאיטליה שאיתם עשו תיקו.

3. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

אציין קודם כל שאני ראיתי את רוב המשחקים ביורו הזה עם הערוץ השוויצרי ושם אני צפיתי כי אני גם נהנתי מהנוכחות של הפרשנים. אתמול שמעתי משהו מעניין מקובילאי טורקילמאז (חלוץ הנבחרת השוויצרית לשעבר), שלא התייחס דווקא לטקטיקה, או לבחירות של יואכים לב. במחצית הוא אמר שהגרמנים לא נראו טעונים, את ההמנון לא כולם שרו, לא חסרי מוטביציה אבל חסרי התלהבות אולי (אני מנסה לתרגם מאיטלקית מה שהוא אמר וחסרה לי המשמעות המדויקת בעברית של carica, באנגלית load). כלומר גם אם היה מאמן אחר בנבחרת גרמניה והוא היה מחליט אחרת לגבי הסגל והשחקנים הפותחים, יש איזה משקע מנטלי (רב-תרבותיות, סלחנות לבני מהגרים שאולי לא מרגישים חלק מגרמניה) שמשפיע היטב על איך שגרמניה מופיעה למשחקים בחמש השנים האחרונות.

בנוסף, דיברו המון על ימי מנוחה ביורו הזה, ודווקא שמעתי שעדיף פחות מנוחה, ככה שהקבוצה שומרת על אדרנלין ומתח, דבר שלגרמניה היה חסר אחרי יוון. אולי.

יש מקום לטענות האלה, שלא קשורות כביכול למה שקרה במשחק?

4. Der Rotbart Member

אתה נוגע בנקודה נכונה ואני מקווה שעם השנים הדברים יחזרו להיות מאוזנים יותר. עם זאת קח בחשבון שהטענה הזאת משחקת לידים של הימין הקיצוני הגרמני שטוען בדיוק כך - גרמניה החדשה מנסה להתפייס, ולהיות ידידותית (כולל המקום המרכזי של מה שהם מכנים שחקנים 'לא ארים') ולכן יש פה קושי אמיתי של צמרת הכדורגל הגרמני ל'חזור' לסגנון הגרמני הישן. סוג של מלכוד. אגב, הטרמפ הפוליטי שמרקל תופסת על הנבחרת בשנים האחרונות קשור בדיוק לכך - מול הטענה של חוגים נרחבים בגרמניה שה'מולטי-קולטי' הגרמני נכשל הנבחרת לכאורה מציגה מודל אחר. בקיצור - תסביך אמיתי אבל אני מאמין שמדובר בנבחרת צעירה ברובה שיכולה להשתפר עוד הרבה, במיוחד בפן המנטלי.

ואגב - התגובה מעלי של cazzo בדיוק ממחישה את הבעיה, כמו למשל הניסוח 'סלחנות לבני מהגרים שאולי לא מרגישים חלק מגרמניה'.

נערך לאחרונה ב: ‏29/6/12
  5. Eric Cantona Member

העניין הוא שאותו כדורגל שונה מגיע במקור מהבונדסליגה חסרת ההגנות. השחקנים הנאיבים הגרמנים מגיעים מהאקדמיות שלהם בצורה כזו ומושרשים עמוק בתרבות העכשווית שלהם. זה לא רק שהמאמן משחק בצורה כזו או אחרת, אלא שהשחקנים מותאמים לשחק בעיקר כך.

6. ManUtd Fan Member

משהו שאני חייב לשאול,
    למי חטפו את הכדור בחצי המגרש של גרמניה שבעקבותיה באה פסילת השער לאיטלקים? (אני חושב שזה היה רויס, תקנו אותי אם אני טועה. מאוד מעניין אותי מי זה).
    בכל אופן, אני לא אוהד את גרמניה אבל ראיתי את זה והתמלאתי עצבים. אותו שחקן ראוי לנזיפות בכמויות מסחריות + כמה מלקות. חוסר האכפתיות הזה זה הדבר הכי מרגיז שיש.

SoloConTe

הם כן התאימו את עצמם ליריבה. לא סתם קרוס בפתח בהרכב של הגרמנים.
    העניין הוא שזה פשוט לא עבד.

7. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
    חוץ מהעניין של המוכשרת בטורניר, הייתי חושב שאני כתבתי את זה.
    אז לא אני כתבתי את זה ואני רק אסכם במשפט לגרמניה יש כנראה את הסגל או מאגר השחקנים (יש כאלו שהיו צריכים להיות מוזמנים ולא הוזמנו למרות שהם כשירים) הכי טוב בטורניר אבל את הנבחרת אולי מס' 4 בטורניר. כן, יש לנו נבחרת בינונית או מקסימום בינונית + (כן, כן אני זוכר את הניצחון על אנגליה וארגנטינה - זה שווה ערך בערך לניצחון על הולנד לפני שבועיים).
    מאז 2004, יוגי לאב חירבן את נבחרת גרמניה. הוא המאמן הכי חלש בטורניר הזה ביי פאר, וכל אלו שלא מבינים מה זה החלפת חצי הרכב ברבע והחלפת חצי הרכב בחצי (אחרי לשכאורה הכל הולך) זה יוגי. רוצה להראות לכל העולם שהוא הכי חכם בעולם.

8. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

השתלת האופי הזו שהגרמנים ניסו לבצע נכשלה סופית כבר ממזמן אבל משום מה הם ממשיכים עם המשחק היפה לעין אבל הנאיבי לטווח הארוך. לא הגיע הזמן לחזור להיות נבחרת טקטית כמו שגרמניה ידעה להיות? נבחרת רעה עם אופי? שילוב של ספרד מבחינת יופי המשחק עם הנאיביות של אנגליה לא עושה חסד לנבחרת כמו גרמניה.

9. Eric Cantona Member

לא ניתן לכפות על הנבחרת הזאת מה שהיא לא. זה דור שחקנים אחר שעוד בקבוצות בונדסליגה שלהם מפתחים נאיביות וצורת משחק התקפית וכדרוגל פתוח שמחלחל עמוק עוד באקדמיות. מה שאתה רוצה שיקרה לא יכול לקרות כי הם כבר לא כאלו. להפך - השתלת אופי יהיה לנסות להפוך מבחורים החביבים האלו לרוצחים שכירים כמו שהיו זאמר ומתיאוס. אתה רוצה לשים עליהם תחפושת וכך תפתור להם את הבעיה?

10. -sAndmAn- Member

לא קיימים שחקנים כאלה בסגל של גרמניה פשוט, אתם מדמיינים את שווינשטייגר אוזיל ומולר עושים את זה?
    אפילו שחקנים כמו דה יונג ובומל שעששו את זה בשביל הולנד ב2010 אין להם

11. אפנברג Member

ב"בילד" נאמר את מה שגם אני הרגשתי: כבר בהמנונים הרגשתי שיהיה רע: האיטלקים היו כ"כ מחוייבים ושידרו קבוצה ואצלנו חצי ממילא לא שרים והשאר היו אנמיים. מי שחושב שאין לזה משמעות לא מבין את חשיבות המימד הפסיכולוגי בכדורגל. האיטלקים שידרו טירוף עוד לפני פתחית המשחק. זה לא היה מבטיח להם כלום אבל שיפר הסיכויים לאין ערוך. יוגי לב הוא חרפה: הוא הפך הנבחרת ממאנשפט עם אופי מפורסם לחבורת ילדים כשרונית, שמקבלת סימפטיה בגלל ההתקפיות ולא יותר מזה. הוא בעצמו אמר שתארים לא מביאים בכל מחיר וזה משפט שערורייתי ממאמן הנבחרת הכי מעוטרת ביבשת, שכל תאריה היו מהתקופה של היעילות והאפרוריות. העיקר קדחו לנו על פרוייקט של אקדמיות בגרמניה וכו', זה נחמד מאוד אבל בשורה התחתונה בעשר השנים האחרונות גרמניה קיבלה תווית של לוזרית וזה לא ייתכן. לא רק לב צריך ללכת הביתה, אולי גם כמה מהקודקודים בהתאחדות, בעיקר אלו שלפני המשחק מול איטליה אמרו שהם רוצים את לב עד אחרית הימים וינסו לשכנעו להשאר עד היורו הבא בצרפת ב-2016. גם למונדיאל הקרוב בברזיל הוא לא צריך להכין אותנו.

http://www.bild.de/sport/fussball-em-2012-...27612.bild.html

12. Eric Cantona Member

המאמן לא יכול לשנות את האופי של השחקנים. הוא ניסה לעשות מערך שיתאים את עצמו לאיטלקים וטעה. האופי החלש של השחקנים זה כמו שאמרת מהאקדמיות וגם בולט בקבוצות הגרמניות. גרמניה נבחרת מעוטרת, אבל השחקן הגרמני הוא לא אותו שחקן כמו פעם וצריך לדעת להשתמש בכישורים ובאופי החדש שלו בצורה הכי יעילה.

13. ManUtd Fan Member

אני לא מסכים לגבי ההמנונים.
    גם בשלב הבתים, בשלב הפחות מרשים מבחינת של איטליה, היא עדיין שרה את ההמנון בצורה מעוררת השראה בעוד הגרמנים לא ממש. אין סיבה שזה השתנה באיזשהו שלב, ולא זה מה שצריך להעיד על טירוף לעומת לא טירוף.

לגבי הגרמנים ולאו בעיקר,
    מעבר לעובדה שחסר להם את האופי שבעצם היה הדבר הראשון כשהיינו מדברים על גרמניה, הם לא שיחקו נכון מבחינה טקטית. ראינו שלשום איך הם נראו כשלאו ניסה לעשות טקטיקה כלשהי ולהתאים את עצמו ליריבה. המאמן הזה לא מתאים לרמות האלה, הוא לא יודע להנחיל את הטקטיקה המתאימה בנבחרת שלו, ומעבר לכדורגל התקפי וסקסי אני לא חושב שהוא הנחיל משהו בנבחרת הזאת.
    הם חייבים להביא מאמן שידע להעמיד את הנבחרת טקטית כמו שצריך. לאו פשוט לא עושה את זה.

14. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

לקח לי המון זמן להגיב על המשחק הזה. הכאב הוא כל כל גדול שזה בלתי ניתן לתיאור כמה אכזבה יש לי מהנבחרת הזאת ומהמאמן שלנו. לפני הכל ולפני שאני אסם את היכולת של הנבחרת שלנו אני חושב שמגיע לפרנדלי וחניכיו שאפו ענקי על היכולת, המלחמה וההקרבה למען הסמל שלהם. כמו שנאמר כאן, זה התחיל כבר בהמנונים הנבחרת שלנו נראית כבוייה ואילו לאיטלקים היה רצח בעיניים ורצון עז לנצח את המשחק הזה, מפה כסר התחלתי לפחד. האמת, הנבחרת התחילה את המשחק טוב, לולא ההחמצה של הומלס והכמעט גול עצמי של האיטלקים המשחק היה נראה אחרת, אך אי אפשר להתעלם מהשגיאות הנוראיות שביצע יוגי לאוו מתחילת המשחק ולכל אורכו. עכשיו אני שואל את עצמי, כל הטורניר הנבחרת לא התאימה את עצמה ליריבה והפעם נגד איטליה הוחלט לפתוח עם השחקן מאכזב ביותר שלנו בטורניר, לוקאס פודולסקי שהוכיח ברוב המשחקים שמקומו הטבעי על ספסל הנבחרת. ההרכב שהציב לאוו על המגרש הייתה נבחרת פחדנית שלא מעיזה ואפילו הגנתית יותר ממה שאנחנו רגילים לאור העובדה שטוני קרוס פותח באגף. ואני שואל את עצמי למה, למה מארקו רויס שנתן יופי של תצוגת כדורגל נגד יוון לא קיבל את חולצת ההרכב הרי זה מה שחיפש לאוו על מנת למלא את חסרונו של פודולסקי. למה אנדרה שורלה או תומאס מולר שמשחקים מאוד חכם ומהיר בחלק הקדמי לא משחק בהרכב ובמקומם עולה קרוס שלא הראה שום כלום בטורניר הזה פותח בהרכב. אם כל הכבוד למריו גומז שהציג שערים יפים בתחילת הטורניר ונעלם בדרך צריך לפתוח בהרכב, הרי אנחנו יודעים שברגע שיצמד אליו בלם מהטופ שבטופ הוא יעלם במשחק. קלוזה כן היה חסר לי בהרכב בעקבות התזוזה שלו וחילופי המקום עם הקשרים ההתקפיים שיכול לגרום להרבה יותר מצבים. הומלס עם טעות ענקית לאחר יורו מדהים איכזב מאוד ואילו פיליפ לאהם לא הורגש כלל על המגרש. משהו לא התאים שם, משהו לא היה נכון. אני חושב שהגיע הזמן שלאוו ילך הביתה ונבחרת גרמניה תחזור להיות ויינרית, הפכנו רשמית ללוזרים הגדולים בעולם!

15. Eric Cantona Member

אתם תשארו לוזרים כי זה האופי של השחקנים שלכם. המאמן טעה אבל גם שהוא לא טעה בעבר השחקנים ידעו לשקשק במשחקים גורליים. תראה את השחקנים של באיירן בליגת האלופות שהפסידו שתי גמרים בצ'מפיונס...