הנשרים (שוב) פושטים מזרחה

הנושא בפורום 'פורום יורו 2012' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏25/5/12.

1. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

Rosner,

ממסוט אוזיל בהחלט אפשר וצריך לצפות ליותר, אך אפשר גם להגיד זאת על כל הנבחרת הגרמנית למעשה, אבל הנוכחות שלו במערך הטקטי של יואכים לב היא קריטית ביותר. שווינשטייגר אומנם קיבל את הקרדיט המוצדק והברור על שני הבישולים הנהדרים שלו למריו גומז שהיה חד וקטלני מאוד אתמול, אך שוויינשטייגר לא היה יכול להיות כה פנוי וחופשי אם לא הנוכחות של מסוט אוזיל מלפניו שמשך איתו את מארקו ואן בומל החלש להחריד פעם אחר פעם. אם להיות קטנוני, דבר שכן הציק לי במשחקו אתמול הוא ההצגות המיותרות שלא תרמו בכלום.

בנוסף לכך, בהמשך לדיון המתפתח כאן על לוקאס פודולסקי אותו ציינתי בדיון המשחק:
    1) אומנם נדב כבר ענה על השאלה שלי, אך הייתי מעוניין לדעת מה דעתכם על מה שרשמתי ומי לטעמכם צריך לשחק במקומו.

2) אני קצת סוטה מנושאו המרכזי של הדיון, הנבחרת הגרמנית, אך בתור אוהד ארסנל מסוקרן, לוקאס פודולסקי כאמור הוחתם אצלנו וצפוי לשחק ככל הנראה באותה עמדה, באגף השמאלי, באותו מערך בדיוק של 4-5-1. בהמשך למה שנדב ציין, האם אתם צופים שיציג את אותה היכולת גם בפרמיירליג? מאוד הדאיג אותי לראות אותו כה אנמי ולא משפיע על המתרחש על הדשא מעמדה זו. מצד שני, ארסנל זו לא גרמניה - לטוב ולרע. יתר על כן, רובין ואן פרסי הוא שחקן אחר לחלוטין מזה שמשחק בנבחרת ההולנדית, אז אולי בכל זאת אני לא צריך למהר להגיע למסקנות ובטח ובטח לא על סמך משחק כזה או אחר.

נערך לאחרונה ב: ‏14/6/12
  2. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

קודם כל אני מאוד מרוצה מהדרך שבה הנבחרת שיחקה אתמול וניצחה את המשחק, אך כמו תמיד קיימות עדיין חששות לגבי השלבים הבאים. קודם כל אתמול בסטיאן שווינשטייגר מבחינתי היה השחקן הטוב על המגרש ולצידו גם מולר שהיה מרהיב ונתן תצוגת כדורגל מהטובות שלו ככה שאני מאוד מבסוט על הקישור אך שוב למעט לוקאס פודולסקי שלא נראה על המשחק ולא היה יעיל בשום דרך וצורה במגרש. גומז נתן שוב את התפוקה שלו ולכך ציפינו שמכלום הוא יעשה שער. אני לא כל כך מבין את החילופים של מר לאוו שגומז יוצא כל כך מוקדם למרות שהמשחק לא גמור וקלוזה לא הורגש אתמול, כמו גם קרוס במקום אוזיל בשביל מה. כיף גדול לנצח את ההולנדים כמו תמיד!

3. JohnTerry26 Member

גצה, רוייס, שורלה... אין להם ניסיון בטורנירים כאלו אבל מבחינת יכולת וכישרון קשה לבקש מחליפים טובים יותר.

4. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מכיר את ארסנל והשיטה שלה (חוץ מזה שאני חושב שוונגר תם זמנו מזמן וצריך לצאת לדרך אחרת. אבל זה לא קשור).

אני מאוד מקווה בשבילך שבארסנל הוא לא ישחק קשר/קיצוני שמאלי. פולדי הוא חלוץ לא רע וחלוץ שני זה שטיפה מאוחרי החלוץ טוב ואפילו יותר מזה. אבל הוא לא חלוץ בונה משחק או דברים כאלה (מה שלאוו מנסה לעשות מאוזיל בחוסר הצלחה) - אין לו מושג בלמסור כדורים לבניית התקפה ותראה את זה בנבחרת - כל הפעולות שהצליחו לו בעמדת הקשר השמאלי, להבדיל משהוא מגיע לעמדת החלוץ השני, זה למסור חזרה אחורה ללאם. בכל השאר (שוב, כקשר שמאל), בין אם זה לעבור שחקן, בין אם זה לעצור כדור כמו שצריך, בין אם זה להגן והכי הרבה אם זה לתת את הפס להעמיד חלוץ/קשר אחר במצב טוב הוא לא מסוגל לעשות.
    ובניגוד למה שיגידו לך, זה לא רק שני המשחקים האלה. זה בכל המשחקים נגד קבוצות שהן פחות או יותר מאורגנות והן ברמה של דרג ב' ומעלה. את כל המשחקים המסחררים שלו כקשר שמאלי בנבחרת הוא נתן מול סאן מארינו וכאלה. אפילו נגד ישראל, שהייתה פחות או יותר מאורגנת בהגנה והיא לא מהנבחרות המי יודע מה, הוא היה חלש להחריד.

אין מה לבוא אליו בטענות. רק למי ששם או ישים אותו במקום הזה שבו אין לו מושג. בדיוק כמו שהוא לא יכול להיות בלם.

לא חסרים קשרים שמאליים טובים בגרמניה. או שלפחות הרבה יותר טובים ממנו. יש אפילו בסגל כמה כאלה.
    האופציה הכי נכונה היתה להסיט את אוזיל לשם (בעמדה הזו הוא פרח בברמן ועל סמך זה גם ריאל לקחו אותו). ולשים את קרוס במקום אוזיל. קרוס בעמדה הזו, במיוחד עם שוויני מאחוריו ושחקנים כמו אוזיל משמאל ומולר מימין הופך להיות שחקן מפחיד. מי שראה את באיירן עד נובמבר שנה שעברה יודע על מה אני מדבר.
    גם אוזיל מאוד סובל מהמקום שבו הוא משחק. לא סתם הוא היה חלש בשני המשחקים האחרונים ובעוד הרבה בנבחרת. אין מה לעשות, אוזיל הוא לא מס' 10 ולא שחקן של מתחת לחלוץ. הוא הולך לאיבוד במקום הזה. זה לא המקום הטבעי שלו והוא לא לגמרי יודע מה לעשות. לא סתם 6 או 7 הפעולות הטובות שלו בטורניר הזה היו כשהוא ברח מהמקום הזה ועבר לאחד האגפים. שם הוא עשה את זה.

קרוס, בעצמו עשה את הפריחה הגדולה שלו בלברקוזן כקשר שמאלי (אבל, כאמור, עלה עוד שתי רמות כשעבר לשחק בתפקיד של אוזיל ליד כששוויני מאחוריו מולר מימין וריברי (מספיק תואם אוזיל). שורלה הוא קשר שמאלי (אבל לא ברמה ואין לי מושג מה הוא עושה בנבחרת). גוצה ורוייס גם יכולים. אבל גם אצלם זה לא המקום הטבעי. אני מניח שגוצה אולי יסתדר עם זה יותר. אבל הוא היה פצוע כמעט כל החצי שנה האחרונה.

5. aloneli Member

תכלס יש מספיק שחקנים התקפיים טובים שיכולים לתת גולים גם בהרכב וגם בספסל.אבל אם מסתכלים על שני המשחקים האחרונים היחיד שהגיע למצבים מסוכנים הוא גומז וכמובן בגלל זה הוא הכובש היחיד של גרמניה.
    מולר עוד לא סיכן את השער ושיחק יותר מידי רחוק מהשער,כמעט ולא ראינו אותו נכנס כחלוץ שני לרחבה כמו שהוא עושה לפעמים.
    פולדי חוץ מלהוריד ציפור במשחק הראשון לא הגיע למצבים וכמעט שלא הורגש בהתקפה.יוגי בכל זאת לא החליף אותו באף משחק.
    אוזיל במשחק הראשון לא הורגש ואתמול דווקא הוא היה טוב אבל לפעמים ניסה יותר מידי במקום לתת בעיטה.בסה"כ מה שאני זוכר זה שהיה לו מצב אחד מסוכן.
    שוויני וקדירה עוד לא בעטו לשער בטורניר.
    גם קרוס וגם קלוסה שנכנסו יותר כדי לעשות הגנה מאשר התקפה עוד לא הגיעו למצב בעיטה.

בקיצור מה שאני מנסה להגיד זה שבשני המשחקים הנבחרת הייתה תלויה מאוד ביכולת של גומז.בינתיים זה הולך טוב אבל נהיה חייבים גם ששאר החבר'ה יגיעו למצבים כדי לשדרג את הנבחרת.אולי עם קלוסה שהוא מאוד קבוצתי יותר קל לחבר'ה להגיע למצבים ושגומז משחק הנבחרת הולכת עליו בכל הכח ומאבדת מאוד מהגיוון שלה.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

קראתי עכשיו בעיתונות ההולנדית שגומז לא רצה להשתולל משמחה בגלל שהוא היה בקרבת היציע של ההולנדים. אני בן 36, אני זוכר היטב את מה שקרה ב-1988 ובשנים שאחרי זה. הולנד מול גרמניה היה משחק מלא יצרי נקם ורגשות שליליות. זה נראה כרגע כהיסטוריה רחוקה. קראתי תגובה של מישהו שאמר שחסר לו בגרמניה שחקנים כמו מתיאוס, אפנברג או מריו באסלר כי עכשיו אין לו את מי לשנוא בנבחרת הגרמנית...

לא תיארתי לעצמי שיגיע יום שאהיה בעד גרמניה. לאו דווקא בגלל העבר כי הדור הנוכחי לא קשור לשואה, אלא בעיקר בגלל האנטי כדורגל והמזל הבלתי נסבל. יורגן קלינסמן ויואכים לאב הפכו לגמרי את הקערה על פיה. הולנד שיחקה בשנים האחרונות כמו הגרמניה השנואה של אז וגרמניה התחילה לשחק כדורגל אמיתי.
    זה שאנחנו לא ווינרים כמוכם זה כבר סיפור אחר, אתמול במשך 70 דקות נראינו כאילו גרמניה משחקת בנו.

לשמחתי השער של ואן פרסי מנעה הרגשת השפלה מושלמת כשבעשר הדקות האחרונות גרמניה לדעתי בבירור התחילה לבזבז זמן, אבל לא חשבתי שיגיע יום שאגיד שהפסד הולנד מול גרמניה היה צודק.

אני מאחל לגרמניה גביע נוסף ומקווה שתוכלו לנצח כל יריבה אפשרית בהמשך הדרך. מריו גומז גיבור חדש שלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

7. dudi Member

אנחנו נראים טוב, ויש עדיין מה לשפר וטוב שכך כי לא ממולץ להגיע לשיא מבעוד מועד(למרות שאיך שגרמניה נראית כרגע זה גם יותר מהשיא של 95% מהנבחרות בטורניר).

אני חושב שלמרות הכל אם אוזיל יזוז שמאלה וכך היה לו יותר קל להיות פעיל יותר, וכמו שנדב קרוס יכנס לנהל את העניינים כמס' 10 מה שככל הנראה יביא את קרוס של עד נובמבר שנה שעברה ואז נראה אפילו יותר טובים מעכשיו.

מילה על החולייה האחורית מבלי לדבר על השוער הטוב בעולם לשם שינוי -

בואטנג מגן, ובלם וורלד קלאס אמיתי, על באדשטובר שמשתבח ממשחק למשחק אין מה לומר, אבל הומלס הפתעה נעימה מאד כמה ביטחון גם בנבחרת במאני טיימ - שאפו.

*-לא דיברתי על להאם כי רובן היה באגף שלו.

8. Herrmann Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx

9. Der Rotbart Member

אני לא יודע מה אתם רוצים מאוזיל, שעשה אתמול עבודה מדהימה בתנועה ללא הכדור (ולכן אולי זה נראה לחלק כאילו לא תרם הרבה). בכל מקרה להזיז עכשיו את אוזיל שמאלה (אולי שם הוא התגלה בברמן אבל לא שם הוא משחק בהצלחה רבה כבר שנתיים בריאל) כדי להתחיל באמצע טורניר ניסוי עם קרוס (אהוב ליבי) כמספר 10 זה קצת יותר מדי.

10. dudi Member

לא כל כך היו פה בדיוק טענות לאוזיל(לעיתים נעלם לדקות ארוכות וחבל שכך מסוט הוא מהטובים בעולם שהוא "חי"), אלא יותר נסיונות לכפר על הכלום שפולדי תורם לנבחרת מהצמד נגד שבדיה ב-2006 עד כדי כ שגם אם אוזיל יזוז שמאלה ובתמורה נקבל שחקן שתורם(או לה לה כמה שהוא תורם) במקומו יהיה חתיכת שידרוג.

מה לעשות שזה לא יקרה כל עוד פולדי כשיר ככה שאין מה לפתוח ויכוח.

11. Eric Cantona Member

גם אם היו מחפשים פיתרון לקישור השמאלי, אז הפיתרון בטח שלא היה לפרק את כל מה שבנו ועבדו עליו בשנתיים האחרונות במרכז ההתקפה. אוזיל חייב להמשיך לשחק במרכז ובאותה צורה בדיוק כמו שכולם סביבו רגילים. אני לגמרי נגד שינויים בהרכב מנצח, בטח בשלב הזה, אבל אם כן אז לא כזה שינוי גדול. שחקן שיעלה בשמאל במקום פודולסקי וזהו (וגם זה הרבה).

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/6/12
  12. aloneli Member

ולפי הסגל שיוגי בנה שורלה הוא המחליף של פולדי.לא אוזיל,לא גוצה ולא רוייס.שמבקשים שפולדי ירד לספסל זה כנראה אומר ששורלה בהרכב.
    אני עדיין מעדיף את איך שזה ככה רק שאני חושב שלשורלה היה מקום להיכנס כמחליף אחרי היכולת החלשה של פולדי בשני המשחקים.להגיד שהוא צריך לפתוח בהרכב זה כבר יותר מידי.

13. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנחנו רוצים ממנו שהוא לא ממצה אפילו רבע מהפוטנציאל שיש בו.
    ואם כבר, אז גם בשנתיים האחרונות בריאל הוא לא משחק בתפקיד שהוא משחק בנבחרת. אז לפחות לתת לו לשחק בתפקיד שהוא הוכיח שמתאים לו ושהוא מתאים לתפקיד ושממנו הוא גם תרם ותורם.
    לא לחינם בריאל הוא מלך הבישולים ואילו ביורו הזה הוא לא רק שלא בישל שער אחד הוא אפילו לא הכין מצב לגול למישהו.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בטלוויזיה ההולנדית הביאו אתמול נתון שבאמת מדהים. מבדיקות שמכון ביצעו התברר שבמהלך גרמניה - הולנד מריו גומז נגע בכדור רק 22.3 שניות! זה הספיק לו בשביל כנראה לשלוח את הולנד הביתה...

מה אתם אומרים על הנתון המדהים הזה?

15. Eric Cantona Member

מצד אחד זה לא מפתיע כי גרמניה מניעה כדור מהר מרגל לרגל ובסך הכל שניות פר שחקן זה לא יוצא כל כך הרבה. מצד שני גומז קצת ממעיט ללכת אחורה ולהתמסר עם שחקני הקישור וזה החיסרון שלו עליו כל כך הרבה מדברים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/6/12