הנשרים (שוב) פושטים מזרחה

הנושא בפורום 'פורום יורו 2012' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏25/5/12.

1. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

איפה כל החבר?ה שהספידו את הומלס? השחקן הטוב ביותר במגרש אתמול. הגנה מצויינת ורוח לחימה לצידו בואטנג שנתן משחק מצויין גם כן עם לחימה ומניעה של רונאלדו לעשות כל דבר על המגרש. אתמול לדעתי עברנו את המשוכה הקשה ביותר שלנו מול נבחרת ששיחקה רוב המשחק בונקר ופשוט שברה את המשחק הגרמני גם להם מגיע שאפו. הניצחון הגיע לנו ללא צל של ספק. אני מאוד התאכזבתי משני קשרי האגף שלנו שפשוט לא הרשימו ואני חושב שחילוף מוקדם והכנסת גוצה או רויס היו יכולים לגרום למשחק להתעורר לטובתנו בחלק הקדמי.

2. aloneli Member

אני דווקא חושב שתיקו היה יותר משקף ואפילו פורטוגל הגיעה למצבים טובים יותר.

ההגנה הייתה טובה מאוד.בואטנג היה לו קצת קשה מול רונלדו אבל הוא היה סביר והומלס ובאדשטובר לקחו שם כדורים התקפה אחר התקפה.רק לאם היה חלש מאוד,ומזל שנוייר הציל גול בטוח בסיום.
    הקישור של הנבחרת נבלע בקישור של פורטוגל.שוויני קדירה ואוזיל כמעט ולא הצליחו לעשות כלום.פולדי ומולר עוד היו קצת מעורבים אך לא מספיק חדים.
    גומז ממש הבקיע מהכדור הנורמלי היחידי שהוא קיבל אתמול(וגם זה פגע בשחקן של פורטוגל).

אחרי ההפסד של הולנד המשחק השני זה מלחמת עולם.

3. Der Rotbart Member

אלון, כפי שכבר כתבתי קודם משחק רשמי מול הולנד הוא בכל מקרה מלחמת עולם. זה שהולנד יבואו לחוצים זה יתרון מבחינתנו. אני מקווה שלאוו יחזור קצת לסגנון המשחק במונדיאל שהתבסס יותר על הגנה חזקה ומתפרצות מהירות.

הדבר העיקרי שהטריד אותי במשחק אתמול הייתה הרבע שעה האחרונה בה הנבחרת איבדה כל שליטה על קצב המשחק, עניין שכמעט עלה לנו בגול (אם לא יותר מזה).

4. Eric Cantona Member

לאחר היתרון של גרמניה, פורטוגל החליפו מגן וקשר בחלוצים כדי לעשות מה שמבחנתם הוא גם הדבר הנכון וזה ללחוץ על השער. זה נורמלי לחלוטין שאתה ביתרון שער ללכת אחורה. בלי זה כנראה שהייתם סופגים את שער השיווין.

5. Der Rotbart Member

אני מסכים שצריך במצב כזה לעבור לגישה הגנתית יותר (מה שאומר פחות החזקה בכדור) אבל הביצוע היה לא משכנע, ואלמלא שוער ענק ובאדשטובר אחד (וכמובן קצת מזל) היינו חוטפים. גם לשחק הגנתית צריך לדעת.

6. אפנברג Member

זה היה משחק קשה ביותר: פורטוגל היתה טובה מאוד וסגרה מצוין מאחור. בואטנג עשה עבודה נהדרת על רונאלדו, נוייר השתטח מצוין בהזדמנות הגדולה של פורטוגל בסוף (אותה טכניקה שספ מאייר לימד את שוערי גרמניה: להשתטח ולפרוס ידיים כדי להיות גדולים ככל האפשר וכך סיכוי גדול יותר שהכדור יפגע בשוער ולא ייכנס), גומז שם את הגול המצופה ממנו בנגיחה מצויינת (שאפו לקלוזה שמחה כפיים בשמחה בזמן שהתחמם והבין שהחילוף שלו נדחה בגלל הגול-הוא באמת מענטש), ומעל כולם לדעתי היה מט המלס במשחק הגנה מעולה.

7. Eric Cantona Member

אני רואה שכולם מאוד מעריכים את פורטוגל אחרי אתמול כי הם היו פשוט מצויינים ועשו הכנה מצויינת בוידיאו של משחקי נבחרת גרמניה כדי לדעת איך לעצור אותה. עשו לנקודת הכוח של גרמניה (הקישור) חיים מאוד קשים. שני הנבחרות ידעו שזה המשחק הכי חשוב, כי ניצחון בו ומציב אותך בתמונת העלייה. בגלל זה המאמן הטעה כל השבוע שהעביר מסרים לפורטוגל דרך התקשורת שהוא נשאר "בהרכב הקבוע" אבל בטוח לא שינה דעתו ביום המשחק וגם לא יום לפני. הוא ידע כל השבוע שהוא הולך לעשות פוקר עם הפורטוגזים במשחק החשוב ביותר של שלב הבתים ויעלה עם המלס וגומז, ושלא תחשבו אחרת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

8. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

9. Herrmann Member

הומלס פשוט הצדיק את הצ?אנס שהוא קיבל והיה פשוט ענק. גומז כמעט ולא עשה כלום חוץ מנגיחה בדקה השנייה והגול, אבל גול זה גול. אותו דבר לגבי חדירה, שהיה חלש אתמול אבל בישל לגומז בצורה פנטסטית.

עכשיו הפנים להולנד - ההולנדים יבואו עצבניים, כי הם יודעים שאם הם מפסידים - הם בחוץ. צריך לשחק הגנתי יותר, עם מתפרצות קטלניות, ועם פודולסקי על הספסל וגם גומז. מי שרוצה לדעת למה קלוסה ולא גומז, שיראה את המשחק ידידות בין גרמניה להולנד.
    בהצלחה לגרמנים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/11.Xxx

10. Der Rotbart Member

אוקיי, הבנו שחלוץ רחבה שמשחק עם הגב לשער ומסתמך כמעט אך ורק על כדורים שמוזנים אליו הוא חיה מוזרה בעידן ה-False Nine, אבל מה שאתה כותב הוא מופרך מעיקרו - גומז לא עשה כלום חוץ מלהבקיע את שער הניצחון. חלוץ (מהסוג הזה) נמצא על המגרש 90 דקות בשביל פעולה אחת - הבקעת שער, ועוד איזה שער זה היה!

אני מקווה שכתבת את זה בצחוק; נראה לך שיש דמיון בין משחק ידידות חסר חשיבות של ממש למשחק ביום רביעי?

נערך לאחרונה ב: ‏10/6/12
  11. Herrmann Member

החלק הראשון של התגובה שלך נכון בעיקרון, אבל אני אישית מעדיף חלוץ שגם ישתתף בהנעת המשחק ולא יעמוד ברחבה של היריב וינגח פעם-פעמיים לכיוון השער.

לגבי קלוסה/גומז, אני רק נתתי דוגמה למה קלוסה עדיף. אני לא משווה בין משחק ידידות למשחק ביורו, אבל אני מעדיף את קלוסה, ולמשל מה שהוא עשה מול הולנד בידידות, זו רק דוגמה למה הוא צריך לפתוח ולא קלוסה.

12. Der Rotbart Member

סבבה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

13. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

אין דבר כזה משחק ידידות בין גרמניה להולנד, המשחקים תמיד קשים ותמיד רוצים לנצח עקב היריבות העצומה בין שתי הנבחרות. לדעתי גומז כן יהיה יעיל במשחק נגד הולנד כחלוץ מטרה לתת את השער הזה שיעשה את ההבדל. נגד הולנד יהיה קשה אך לא כמו נגד פורטוגל. פולדי חייב להיות על הספסל!

14. Eric Cantona Member

נגד הולנד הכל אפשרי, הם לא ישחקו הגנתי כמו פורטוגל. גרמניה תקבל קצת יותר חופש להתקיף אבל מצד שני ההתקפה של הולנד קטלנית ובהגנה של גרמניה יש בעיות כמו שראינו מול פורטוגל. דנמרק צריכה להגיד תודה שהיא לא יצאה עם חמש חתיכות מהמשחק. לא יודע אם יהיה שוב ערב כזה להולנד, אסור לבנות על זה.

גומז תקע את כל ההתקפה של גרמניה. הוא אולי הכניס גול (מה שחלוצים עושים מידי פעם) אבל יש ממנו אפס עזרה לקישור ולעבודות לחץ. בסך הכל הכולל קלוזה תורם הרבה יותר מגומז.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏11/6/12
  15. Der Rotbart Member

אין כמו קלישאות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx המשחקים תמיד קשים ותמיד רוצים לנצח אבל מפגש בטורניר גמר (ובמיוחד במצב הנוכחי) מכניס כל כך הרבה מתח למשחק שהוא הופך אחר ממשחק ידידות מול קהל ביתי. ולעניין קלוזה, אם אני זוכר נכון המשחק מול הולנד התקיים לפני הפציעה שהשביתה אותו ופגעה בכושר המשחק שלו, אז זה בכל מקרה סיפור אחר. כל זה לא אומר אגב שקלוזה לא צריך לפתוח אם הוא כשיר; בכל מקרה יש רמזים לכך שלאוו יבצע שינויים נוספים בהרכב.