יום אחד אני לא עוקב אחרי התקשורת הגרמנית ותראו מה קורה; מישהו יכול להסביר לי מאיפה צצה האופציה הזאת? קרה משהו לבואטנג?
מסכים איתך שזה הימור מסוכן ואני באמת חושב שהקישור שלנו והחוד מספיק חזק ואיתן בכדי שמגן שמאלי יהיה אופציה לחיזוק התקפי. ככה שחבל להסתכן בהסבת בנדר למגן שמאלי כאשר יש את בואטנג ומרסל שמלצר. השאלה היחידה שאין עליה תשובה עדין לעניות דעתי היא בגזרת החלוץ, כאשר קלוזה לפי רוב אתרי התקשורת אמור לפתוח בהרכב אך אין לדעת אם לאוו יחליט להפתיע ולפתוח עם מריו גומז. הרכב משוער שלנו נגד פורטוגל : נוייר - לאהם, באדשטובר, מרטסאקר, בואטנג - קאדירה, שויינשטייגר - מולר, אוזיל, פודולסקי - קלוזה. לגבי ההרכב יש כמה מקומות שאני אישית יכול לצפות מאכזבה, מרטסאקר שדובר רבות בפורום על עמדתו, פולדי שיכולתו החלשה לא מקנה לו הרבה נקודות זכות אצלי אך אצל לאוו כן ואשמח אם אטעה למרות שרויס וגוצה מוכנים מכל בחינה שהיא להחליפו. שווינשטייגר שלדעתי עדיף שיפתח בקישור השמאלי כוינגר במקום פודולסקי וככה נזכה לראות את אחד מהקשרי דפנסיב הצעירים של הנבחרת בין אם זה אילקאי גונדוגן, לארס בנדר או אפילו טוני קרוס שיכול לאייש את העמדה בצורה הטובה ביותר לצידו של סמי קאדירה.
זה עוד לא שמעתי, ובמיוחד שקרוס על הספסל בלי הסבר מקצועי. שווייני ווינגר? לא כי יש שמה אחלה אופציות, ובגילו של צ'אבי אנחנו בגלוי נפסיד את מספר 6 הטוב בעולם ופערים לא קטנים.
צ'אבי ואינייסטה עולים על שווינשטייגר בכמה דרגות. גם פירלו עדיף עליו וכשחקני מרכז שדה לא בטוח אם סילבה ופאברגאס גם לא עדיפים עליו. עם כל הכבוד לשווינשיינגר, הוא לא עשה מספיק בקריירה שלו שיהיה אפשר להגידר אותו כשחקן האמצע הטוב בעולם. גם מבחינת יכולת הוא רחוק מאד מלהצדיק את התואר הזה.
גומז והמלס מקבלים את ההזדמנות שלהם משמים בגלל פציעות של אחרים. אם יהיו טובים אז יקבלו מקום של קבע בהרכב לשנים רבות. אם גומז שוב יחמיץ ושוב יתן להזדמנות לברוח לו אז הוא מטומטם. כנ"ל לגבי המלס.
הכל היה הפוך ממה שרגילים לראות בנבחרת גרמניה. בואטנג, המלס ובאדשטובר היו מצויינים ולאם דווקא היה החלש בהגנה. גם בהתקפה הוא לא היה מסוכן מספיק. מה קרה למולר? לדעתי חסר לו ולאוזיל את העזרה של קלוזה במרכז. אפילו שגומז כובש שער יפה, למשחק הזורם של גרמניה קלוזה חסר. בעיה לחכות כל פעם לשער מקרי כזה.
עדיף לפתוח עם 0-1 מאשר לפתוח עם 4-1 ולהכנס ולאופריה ולהפסיד את המשחק השני כמו שקרה במונדיאל. נגד הולנד יהיה לכם קשה מאוד. כל הקישור הגרמני קיבל ציון עוברי בקושי. מולר, פודולסקי, אוזיל ושויינשטייגר היו רעים. אוזיל יכול לחזור לעצמו אבל יהיה לו קשה לשחק אם מולר ושויינשטייגר בכושר כל כך רע שהם עוד סוחבים רוב העונה. גם להחליף כאלו שחקנים מובילים זו לא אופציה עבור המאמן כך שהמצב של גרמניה באמת לא טוב. מול הולנד שתלחם על החיים שלה יהיה לכם קשה מאוד.
תן קצת כבוד למשחק ההגנה של פורטוגל; בחלקים רבים של המשחק הם לחצו גבוה מאוד והצפיפות במרכז היתה גבוהה. החלק החלש ביותר בהגנה של פורטוגל היתה הרביעיה האחורית דבר שרק הבליט את חוסר הדיוק של שחקני החוד הגרמנים. לגבי פודולסקי אין לי ויכוח איתך אבל לגבי מולר כן - הוא בהחלט לא ברמתו מהמונדיאל וגם עבר עונה לא קלה בבאיירן (בגלל פוליטיקות רובן) אבל היה מאוד פעיל במשחק היום, גם אם לא מאוד מדוייק. מול הולנד (י)היה קשה מאוד בכל מקרה - לכן קוראים לבית הזה 'בית המוות' http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
לצד כל הביקורות שהיו על יוגי, צריך לציין אותו לטובה בהקשר של בואטנג והומלס. שניהם היו ריסק מסויים, שניהם היו סולידים מאד היום. אני עדיין מקווה שמול הולנד נראה את רוייס במקום פולדי ואת קלוזה במקום MG.