הנציגים שלנו בחו"ל

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Number 8, Jul 8, 2011.

1. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

למי שפספס

בניון מנצח את אסטון וילה

מ4:13 השער של שכטר

2. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

http://sports.walla.co.il/?w=/196/1887837

כתבה נחמדה מאוד על לירוי צעירי. איך הוא אומר...שלוש בלגיות בשלב הבא בליגה האירופאית כולן עלו מהמקום הראשון. את שלושת הישראליות אפשר יהיה למצוא בעכו או בסכנין.

3. alexshw Member

עם זרים בלי הגבלה בסגל יש להם יתרון. בלגיה היא אחת המדינות הראשונות שבה התפתח כדורגל מקצועני ומן הסתם מבחינת המסורת יש להם יתרון עצום עלינו ומכאן נובע כל היתר.

הכדורגל המקצועני בארץ הוא פחות או יותר בן 25-30 שנה.

יחסית לעבר זו ליגה שהלכה לאחור בצורה גדולה מאוד. הישראלי היחיד בשנים האחרונות שהתקדם שם הוא אליניב ברדה. כל היתר התקדמו רק כלכלית וחזרו לליגה שלנו גם יותר גרועים.

Last edited: Dec 24, 2011
  4. riquelme1 Member

אין ספק שגם העזיבות הגדולות בקיץ תרמו לכשלונות, הפועל ת''א ומכבי חיפה התחלשו, מכבי ת''א עדיין לא מצאה דרך.

וכמו שרשמת, זרים בלי הגבלה, בעוד בארץ יש עד 5 זרים, שם קבוצות מחזיקות בסגל 10-15 זרים, וזה משמעותי.

השנה הרמה בבלגיה באמת גבוה יותר, אבל ההיתרון שלהם ממש לא משמעותי, מכבי חיפה בעונה מזעזעת עפה רק בגלל פנדלים לגנק, וגם בסיכום הכולל היא הייתה עדיפה עלייה.

5. Ice Cream חסה

זה לא שיש שם זרים בלי הגבלה, יש שם איחוד אירופי ויש את ז'אן מארק בוסמן, מה שדפק את כל המדינות באירופה שהן לא חלק מהאיחוד האירופי.

מגוחך אבל לבכות ששם אין הגבלת זרים ובגלל זה הרמה יותר טובה אבל להתנגד בתוקף לכך שפה תהייה הגבלה פחות קשיחה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

ומי אמר שהישראלים הם המדד? ניקו פארחה, מילאן יובאנוביץ', מרואן פלאייני, רומלו לוקאקאו, ת'יבו קורטואה, ממשו ויטסל... זה שאבי סטרול לא הגיע משם למילאן לא אומר שהליגה הבלגית היא לא מקפצה לשחקנים...

6. alexshw Member

אני בעד הגבלות יותר קשיחות באירופה, לא בעד הרכב של זרים בארץ.

פרחה הוא כלומניק, אבל נעזוב את זה לרגע. יובנוביץ' כביכול התקדם, אבל מהר מאוד חזר לבלגיה. כל היתר, זה ילדים מקומיים.
    אם כבר צריך להזכיר את פריסיץ'. גם אונייוו התקדם כביכול, אך לא זכה להצלחה בליגה יותר בכירה.

אגב לפני חוק בוסמן, נדמה שליגה הבלגית הייתה בין המובילות, אם לא המובילה באירופה מבחינת הכמות זרים והאמן לי שרמתם ירדה פלאים, מה שבעצם היה חלק מהגורמים לירידת קרנה.

7. Ice Cream חסה

פארחה הגיעה מבלגיה לאספניול ויובאנוביץ' לליברפול, עובדה. ויש עוד לא מקומיים שאני לא זוכר כרגע, אבל הנושא הזה נטחן כבר מספיק.

הגבלות קשיחות באירופה? חוק מגוחך ברוסיה גרם לולדימר ביסטרוב לעלות 15 מיליון יורו, ליבגני מקייב לקבל 350 אלף יורו בשנה ולפרודניקוב ולאחיאלוב למצוא את עצמם בהרכב של אנז'י. וחוק עוד יותר מגוחך באנגליה גרם לג'ורדן הנדרסון לעלות 20 מיליון ליש"ט ולאלכס אוקסלייד צ'מברליין לעלות 15 מיליון ליש"ט. זה מה שאתה רוצה בכל אירופה? עכשיו איטליה בגלל המושבה שלה בדרום אמריקה לא תפגע, גם ספרד ועוד כל מיני מדינות שזה מצחיק לקבל שם דרכון יצליחו להעמיד קבוצות... ואז שוב יבוא ז'אן-מארק בוסמן II ויאמר שזה נוגד את חופש העבודה באיחוד האירופי.

אגב, בארץ חוק נוקשה להגבלת זרים גם גרם לקצת צרות: יניב עזרן עלה 3.5 מיליון שקל, עומר דמארי עלה 15 מיליון, על גל כהן רצו 9 מיליון... תוך שנתיים שלו מנשה עולה 5 מיליון שקל.

8. alexshw Member

מה שגרם למחירים כאלה הוא פיתוח עלוב של הנוער בשתי המדינות האלה.
    אז ברור כשיש הגבלה, ההיצע קטן באופן מסוים והמחיר עולה. המועדונים שמעדיפים להביא זרים אפילו למחלקות הנוער(כמו באנגליה), או אוליגרכים רוסיים שמביאים פנסיונרים ב- 20 מליון יורו(כמו באנז'י), אז שיוכלו תחת מה שנקרא.
    רוסיה אגב נראה לי מובילה את אירופה בפירוק של המועדונים בליגה הבכירה בעשור האחרון. בדיוק בגלל מצב פיננסי לא בריא שהולך שם בכדורגל.
    עוד שנה עברה ועוד מועדון עומד להתפרק שם - טום טומסק.

בארץ, העסק נובע מבזבוז חסר פרופורציה של כמה מן הבעלים. המחירים צמחו כי נמצאו אנשים מספיק טפשים כדי לשלם אותם.

9. Ice Cream חסה

שים לב שקלאב ברוז' שילמה על 70% מכרטיסו של רפאלוב 2.5 מיליון יורו, שזה פינאטס עבורם, ועוד לא מעט קבוצות שילמו סכומים כאלה בשנים האחרונות (אותו מחיר על 80% של שכטר, 1.75 מיליון יורו על כיאל)- כך שזה לא שבעלים בקבוצות טיפשים או בזבזנים, זה פשוט אין להם ברירה אם הם רוצים רכש ראוי לקבוצה שלהם.

החוק באנגליה כמו שאמרתי, הוא מגוחך ברמות, וסתכל למה זה גרם... אז אם עכשיו אתה תתאים באירופה את המצב של ישראל, אז כמעט כל אירופה תאכל תחת ואנחנו נראה גמר ליגת אלופות של מכבי חיפה נגד אתלטיק בילבאו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx.

10. alexshw Member

האם ראינו גמר כזה לפני חוק בוסמן? לא.

אין לי כוונה שיחזרו לאותם זמנים, אז המועדונים שלטו טוטלית בשחקנים.
    יש כוונה להכיל חוק רוסי, שמדבר על כמות השחקנים המינימלי מאותה מדינה שעולים בהרכב פותח של קבוצה. אפילו לא מדבר על הסגל כולו.
    אני מאמין שבמצב כזה ישארו רק זרים שבאמת טובים.
    זה יצמצמם פערים בכדורגל ויעשה אותו ליותר מעניין לדעתי.

זה גם ימנע כמה מן ההתרסקויות של המועדונים שיחשבו טוב טוב, איך להשקיע.

11. Telkiyski Member

אני אם הייתי יכול הייתי מעביר חוק רוסי בכל מדינות אירופה שבכל הרכב של קבוצה הן במשחק ליגה מקומית והן במשחק במסגרת אירופית פותחים בהרכב לפחות 6 שחקנים מקומיים.
    זה אולי יעשה סוף ל"טופ 9" הזה שיש באירופה ויפתח קצת את התחרותיות,
    נמאס כבר מצ'לסי ריאל בארסה, רוצים גיוון, נמאס לי לראות כל שנה בצ'מפיונס ליון נגד ריאל ופורטו נגד יונייטד.

12. Ice Cream חסה

אבל עכשיו קבוצות הלכו כל כך רחוק, שלחזור למצב נורמלי יהיה מאוד קשה עבורן. וכן- פעם היינו רואים את פרטיזן בלגרד, סטיאווה בוקרשט וסמדפוריה בגמר ליגת האלופות, שלא לדבר על אייאקס למשל...

ושוב, מה שיש באנגליה עכשיו זה אפילו לא חוק רוסי אלא חובה ל-8 שחקנים מתוך 25 מעל גיל 21 (תקנו אותי אם אני טועה) שיהיו אנגלים או וולשים או יגדלו במחלקת נוער אנגלית או וולשית- וכבר יש שם טלטלה.
    היונייטד, סיטי, ארסנל, ליברפול וצ'לסי לא יכולות להרשות לעצמן לא לרוץ בצמרת פתאום, וזה יחייב אותן לבצע רכש.

ועוד בעיה שנוצרה, בניגוד לשנים שלפני התקנות זה מתאזרחים...

13. Ice Cream חסה

14. Telkiyski Member

מה נסגר עם הבנאדם הזה?
    האמת היא שמקצועית זו התקדמות, דבאלשווילי בא משם =]

15. Ice Cream חסה

לדו בא מסקונטו, מי שכן הגיע מונטספילס- מיודעינו זוראב מנטאשאשווילי.