ולנציגים שיש עליהם קצת פחות ביקורת, ערן זהבי כובש כבר אחרי חצי דקה בפתיחת המשחק של פאלרמו. שער ראשון במדים ה-ורודים, ונקווה שלא האחרון. וחתיכת שער..
ואת מי מעניין מה שהוא עושה בויסלה קראקוב, את החבר'ה מא סוקר? הוא ישחק ביורו. אחרי המונדיאל זאת התחרות הכי ניצפת בכל מה שקשור לכדורגל. מילאן בארוש עשה על היורו שלו עם צ'כיה קריירה שלמה.
אה, פתאום לשחק בויסלה קראקוב זה לא קידום? זה לא מקום שממנו אפשר להגיע לאירופה? מה קרה ל"קפיצת מדרגה" שנטענת פה ע"י לא מעט, מתבטלת בגלל המעבר לנבחרת פולין? יש הבדל מהותי בין קבוצה לנבחרת. הוא רוצה - שייצג את פולין, שיבושם לו. אבל שלא ישחק אותה פגוע מהנבחרת ופטריוט, כי הוא לא.
ולשאר נציגינו בגולה:משה אוחיון כבש את השער הראשון שלו במדי לגיה ורשה, והשלים 90 בניצחון 4-1 במסגרת הגביע הפולני.תמיר כחלון השלים 90 דקות בניצחון של קרקוביה במסגרת הגביע הפולני.בירם כיאל שיחק 90 בניצחון של סלטיק בסיבוב השלישי של גביע הליגה.דני בונדר השלים 120 דקות במשחק של וולגה מול ספרטק מוסקבה (1-1 בסוף המשחק, ניצחון 6:5 בפנדלים). הוא גם כבש את הפנדל האחרון של הקבוצה שהעלה אותה לשלב הבא.
ויסלה קראקוב זה קידום לעומת הפועל באר שבע אבל אי אפשר להשוות משחק בליגה הפולנית (קבוצה שהעיפה אותה קבוצה קפריסאית מההעפלה לליגת האלופות) למשחק יורו. נכון, הוא זומן לנבחרת אבל שיחק רק במשחקי ידידות וברור שלא ממש סופרים אותו כרגע בתור שחקן הרכב שם. הוא יכול לחכות שיתחלף מאמן בנבחרת שאולי יעריך אותו יותר, אבל מי מבטיח לו שהוא לא יחכה לשווא? בכל מקרה, עם ישראל הוא יראה את היורו והמונדיאל רק בבית.
בנושא מאור מליקסון: אנחנו מדברים על אולי פעם ראשונה ששחקן נאלץ לבחור בין נבחרת ישראל לנבחרת הרבה יותר טובה מישראל, נבחרת פולין. הוא לא זומן פה 8-10 שנים לנבחרת - מה רוצים ממנו עכשיו? אי אפשר לבוא ולהאשים את פרננדס, איפה היו המאמנים שלפניו? מסכים עם מליקסון עם הבחירה שלו עד כמה שזה נשמע רע, כי הוא ישראלי והוא יהודי והוא צריך לשחק בנבחרת ישראל אבל כשזו לא טורחת לקחת אותו ברצינות? שיילך לשחק בנבחרת פולין, הוא הולך להנות מטורניר מדהים שהמדינה שלו (אפשר להגיד את זה נכון?) תארח ומדחיפה אדירה של 50-60 אלף צופים. אם הוא יצליח בנבחרת בטורניר, הוא יגיע לקבוצה גדולה באירופה. אבל מה שכן, לדעתי בשניה שהוא משחק שם דקה אפשר להוציא אותו מרשימת הליגיונרים של ישראל, כי ישראלי הוא לא.
מספיק לחפש את מליקסון. נגד מי הוא היה מקבל דקות? נגד מלטה עכשיו כשאין לנו שום צאנס לעלות שלב? אם באמת בנו על מליקסון איך יכול להיות שבשלוש שנים האחרונות שלו, שהוא היה נפלא, הוא לא שותף ולו במשחק רשמי אחד? ונגיד ומליקסון היה פצוע במשחקים האחרונים מול יוון וקרואטיה, מה היה לפני כן? למה הוא לא שותף במשחקים לפני כן? מליקסון עכשיו בן 27, הטורניר הבא שלו כניראה יהיה האחרון ברמות האלה. למה שהוא שוב יחכה לכך שבוזגלו, בניון, רפאלוב וכל היתר יהיו פצועים/לא יפתחו כדי שהוא יקבל צאנס? בפולין נותנים לו את המפתחות, בפולין מאמינים בו, בפולין מעריכים אותו מהרגע הראשון שהוא הוכיח את עצמו, לא כמו בישראל שמחקו לו שלוש שנים נפלאות בהפועל באר שבע ועוד כמעט שנה בקארקוב עד שהחליטו פתאום לתת לו צאנס (וגם אז זה קרה אחרי הפרסומים הראשונים שאמרו שהפולנים לוחצים עליו שיצטרף). אבירם אמר זאת בצורה מצוינת. כואב ומאכזב שמליקסון לא יהיה בקמפיין הבא, אבל אני מקבל את ההחלטה שלו ומבין אותה, הוא לא האשם. האשם הוא הכדורגל בישראל שסוגר עצמו לתחום בין גדרה לחדרה. אם אנשים כאן היו סופרים גם את אלה שמשחקים בקבוצות כמו באר שבע, מאור היה מקבל את הצאנס עוד באותה עונה מפלצתית שהוא לקח על הגב קבוצה שהייתה אמורה לרדת ליגה עם גיא עזורי על הקווים וכמעט הביא אותה לפליאוף עליון. ואגב, לאלה שטוענים שמאור מליקסון לא מייצג יותר את ישראל, מדובר ביהודי ובישראלי וכך מזהים אותו בשאר העולם. ככה יזהו אותו הפולנים בנבחרת וככה ידברו עליו בתקשורת אם הוא ילבש את המדים של פולין ביורו. לפעמים אפשר להיות שגריר של ישראל גם בלי לשחק במדים שלנו. מעניין מה יקרה אם אחרי אחד המשחקים של פולין הוא יעשה מעשה פנסטיל וירוץ עם הדגל של ישראל במגרש, האם גם אז תטענו שהוא לא מייצג את ישראל טוב יותר מהנבחרת הבינונית ומטה שלנו.
אפשר לסכם את הנושא הזה לדעתי כך: מליקסון בוחר לשחק עבור נבחרת פולין, שישחק, אבל שיפסיק לבכות ולהתלונן. מבחינתי, שיפתחו פורום בפולין עם "דיון הנציגים שלנו בחו"ל". שם צריך לעדכן על המשך דרכו.
מי שבא בטענות למליקסון על הבחירה שלו הוא חוצפן וצבוע, נקודה. הבן אדם לא מקבל צ'אנסים בנבחרת ויש לו צ'אנס לשחק ביורו ובנבחרת שיתנו לו בה כבוד וזו זכותו המלאה לבחור ולעשות את הצעד הזה בקריירה שלו. עוד נקודה זה שאנחנו בעצמנו מאזרחים שחקנים כדי שישחקו בנבחרת אז למה אי אפשר לעשות את זה לנו? אם לנו מותר לחזק את עצמנו בקולאוטי ובביררם כיאל אז לפולנים מותר לנסות ולאזרח את מליקסון. בחירה אמיצה ונכונה שלו, ברגע שהוא החליט לעזוב את הפח אשפה הזה שנקרא נבחרת ישראל בכדורגל ששם נותנים לשחק למי שיותר פופולרי ולמי שיעזור יותר לכיס של הברונים לוזון הוא החזיר לעצמו את ההערכה שלי כלפיו.
מה הקשר? באדיר לא היה בנבחרת? טועמה? כיאל? סואן? חוטבא? למה הכל חייב להיות קשור לפטריוטיות בשקל וגזענות?
"התעלמו ממנו" זה התירוץ הכי מפגר, הוא שיחק נגד חוף השנהב והיה בתוכניות ליוון וקרואטיה אם חוטבא לא היה מפוצץ לו ת'פנים, וגם מה לעשות שעד שהוא הגיע לויסלה קראקוב הוא לא היה שווה נבחרת?! מה אתם רוצים שיזמנו אותו שהוא היה שחקן ספסל בבית"ר ומכבי חיפה? ואכל המבורגרים חצי שעה לפני משחק? או מהליגה הלאומית לנבחרת על סמך המשחקים נגד קרית אתא ולוד? או מהפועל ב"ש שהייתה קבוצת אמצע טבלה מינוס? שיש שחקנים יותר מוכחים ברמות הגבוהות אז מעדיפים אותם למשחקים בינלאומיים והנה שהוא עבר לשחק ברמות הגבוהות החל מהשנה שעברה התחילו לקחת אותו בחשבון. שלא יספר סיפורים, הוא רוצה לשחק ביורו אבל שלא ישחק אותה פגוע רגשית מהנבחרת, לשחק ביורו זה סבבה וזה חלום של כל שחקן אבל מה זה שווה שאתה לא מייצג את המדינה שלך שזה כל הקטע של נבחרות לאומיות.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx את הסיפורים על התעלמות שיספר לסבתא שלו, הוא אמר שזה החלום שלו לשחק בנבחרת ישראל וברגע שמזמינים אותו הוא אומר לנו ''מאוחר מידי'', אם זה היה החלום שלך, ואתה מרגיש ישראלי בכל רמס אברייך כמו שאתה מדבר אתה צריך לקפוץ וללכת לנבחרת ישראל, שאומרים לך בוודאות שבונים עליך. ילד טיפש.
הייתי בשוק כשקראתי תידיעה הזאת ואני לא מבין איך אנשים יכולים להצדיק את הבחירה של מליקסון? אז מה עם פולין משחקת ביורו, נבחרת זה לא משהו שבוחרים לשחק בה סתם ככה זה ליייצג את המדינה שלך, אם מליקסון מרגיש כל כך חיבור לפולין למה בדיוק הוא הוציא דרכון פולני רק כשהוא רצה לשחק בחו"ל? ושלא יבכה שלא זימנו אותו לנבחרת...עד לפני שנתיים הוא לא היה ברמה של הנבחרת והשנה הוא כן קיבל זימונים ואני בטוח שביכולת שלו הוא היה ממשיך להיות מזומן. וזה ממש לא צביעות לבקר את מליקסון על ההחלטה, אני גם נגד אזרוח של שחקנים זרים בישראל (אלא אם באמת כמו מקרה קולאוטי הם מתחתנים עם ישראלית וגם אז אני לא כזה בעד) אז ברור שאני יהיה נגד מליקסון שבאמת יורק פה בפנים לישראל ועוד מעז להגיד שהוא מרגיש ישראלי. מבחינתי אם זה באמת קורה בסוף, ואני ממש ממש מקווה שאיכשהו בסוף לא יאשרו את זה באמת שאין מה להזכיר אותו בדיון הזה ואני גם מקווה שהוא ייכשל שם בנבחרת