הנציגים שלנו בחו"ל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏8/7/11.

1. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

תעשו לי טובה
    עד שבפולין לא אמרו שהם רוצים את מאור אצלהם אף אחד בנבחרת ישראל לא ספר אותו.

פתאום מאז שפולין רצו אותו התחילו לדבר על כך שמאור יהיה בורג חשוב בנבחרת

כל הכבוד למאור, עשה את הבחירה הנכונה.

2. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

אה נכון, כל התקופה שלו בבאר שבע וההתחלה בקראקוב לא זימנו אותו לנבחרת, זה נקרא שסופרים אותו. אז למה רק ברגע שהוא קיבל איתותים מנבחרת פולין הוא נכנס לסגל? למה לא לפני זה? פתאום הוא נהיה שחקן יותר טוב, או שפשוט פתאום התחילו לשים לב אליו בגלל שמישהו אחר רוצה אותו?

3. f-side Member

אנשים אתם מפספסים נקודה אחת פשוטה....

פעם אצל רוב הישראלים היה מושג "פטריוט היהודיות והישראליות" היום כמו שנראת המדינה והטמבלים שמוכנים לוותר על הכל למען "שלום" שאף אחד לא מאמין שזה באמת יכול להצליח, אותו הדבר השחקן מוכן לוותר על הכל למען "קריירה" מוצלחת......

אין ערכים, אין כבוד, אין כלום.... רק כסף ואגו זה מה שמעיינן את רוב הצי-בור בארץ ישראל של ימינו! כדורגל הינו מראה לאיך שכלל הציבור נראה...

4. Zico Member

יש משהו במה שאתם אומרים, אבל עדיין מאד מוזר לדעתי ששחקן שעד עכשיו לא ידע בכלל מזה פולין פתאום הולך לשחק עבורם, רק בגלל שהמקום שלו בנבחרת המולדת שלו לא מובטח.
    איך אפשר להזדהות עם הנבחרת הזאת? איך הוא מתקשר איתם?
    הקשר שלו לפולין זה כמו הקשר שלי לשם המשתמש שלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

5. Ajacied Member

אין פה מקום להשוואה. האוקראינים/רוסים/ליטאים האלה הם יהודים או שלפחות יש להם שורשים יהודים והם קיבלו אזרחות במסגרת חוק השבות!

6. Muurad Member

ומליקסון הוא אדם עם שורשים ודרכון פולני.

7. Ajacied Member

אוקיי, זה שהצאצאים שלו הם מפולין, נתן לו את הזכות לדרכון שלהם. אבל עדיין, הוא יהודי, לא נוצרי. ככה שזה לא ממש אותו דבר. למרות שכל מדינה והחוקים שלה...

8. סטפן שאלוי Member

מה הקשר שורשים יהודיים?!

בפולין וישראל יש חוק התאזרחות, ומליקסון, כמו גם איגוד האתלטיקה ניצלו אותו באותה דרך.

די לערב דת עם ספורט: אולי אתה גם רוצה למנוע משחקנים ערבים תושבי מדינת-ישראל לשחק בנבחרת רק מפני שהם לא יהודים?

כל מדינה רואה במשחקים בינלאומיים במת-כבוד, חלון ראווה, ורוצה בצדק להופיע בו, זה הכל.

9. אלי מתחן Member

בגלל שהוא יהודי הוא חייב לשחק בנבחרת ישראל?
    אם בנבחרת היו בונים עליו כמו שבונים עליו בפולין עוד היה מה לבוא אליו בטענות. גם ככה גולסה בעשירית יכולת תמיד יהיה לפניו ברוטציה, שלא נדבר על זהבי, רפאלוב, בוזגלו ובטח בקרוב גם דור מיכה ועידן ורד.

10. Ajacied Member

אמרתי שהם קיבלו אזרחות ישראלית מפני שיש להם קשר ליהדות! בנאדם אוקראיני או רוסי (לדוגמא) שאין לו שום צאצא יהודי, לא היה יכול להתאזרח.
    ומה הקשר לערבים? הזכרתי משהו לגביהם!? ברור שלערבים ישראלים יש זכות מלאה לשחק בנבחרות. אבל בניגוד ליהודים בגולה, ערבים אי אפשר לאזרח. מדברים על מתאזרחים ולא על כאלה שכבר יש להם אזרחות!

11. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

החלטה אמיצה ומעוררת כבוד של מליקסון. עשה את מה שנכון ומתאים לו למרות שהוא בטח יודע שכמו כל איש מפורסם שחורג במעט מהקונצנזוס הלאומי, מבר רפאלי עד יורם ארבל, גם הוא יחטוף עכשיו עליהום והתקפות.

בואו נראה מה מליקסון הרוויח-אם הכל ילך כמו שצריך הוא ישחק ביורו 2012. צריך לקראוא את המשפט הזה כמה פעמים כדי לעכל, שחקן ישראלי ראשון ביורו, שחקן ישראלי ראשון זה 42 שנה בטורניר גדול, זאת הזדמנות של פעם בדור שדבר כזה יקרה. כמובן שמכאן הכל פתוח, הופעה בטורניר גדול כבר שדרגה לאלף ואחד שחקנים את הקריירה, מפארק ועד דיוף. בנוסף, הוא מקבל הרבה אהבה מהקהל הפולני, הרבה הערכה, במקום עם תרבות ספורט בריאה ואמיתית.
    בואו נראה מה מליקסון הפסיד-את התענוג המפוקפק שנקרא לשחק בנבחרת ישראל, את ההפיכה לאויב האומה ושק חבטות אחרי הפסדים לנבחרות טובות יותר. בנוסף, יש כמובן את העניין המקצועי-גם אם יש התקדמות בכדורגל הישראלי (ויש), בימיו של מליקסון הנבחרת כנראה כבר לא תעלה לטורניר כלשהו.

לסיכום-מליקסון עשה את ההחלטה הטובה והנכונה עבורו, לא חושב שיש למישהו זכות לבוא אליו בטענות.

12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין על מה יש לבוא בטענות למאור מליקסון. אני מאוכזב מאוד מהחלטתו רק משום שהוא כח מקצועי שיכל לעזור לנבחרת ישראל, אבל אני לא אעריך אותו פחות כבן אדם, כישראלי או כיהודי בגלל המהלך. הוא בחר לשחק עבור נבחרת פולין וזו זכותו - וזה לא משנה אם בנבחרת ישראל בנו עליו או לא. הוא ידע מהן האפשרויות שלו ובחר מה שבחר.

כל הכבוד לו על האומץ ובהצלחה.

13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לא יודע, לא אוהב את ההחלטה הזאת מהסיבה הפשוטה, שלי, אישית, די קשה לייצג מדינה אחרת. בדיוק מאותה הסיבה שאני לא אעזוב את הארץ ואלך לחיות במדינה אחרת כי "חרא פה והכל יקר", מה שיש לא מעט אנשים שדווקא לא תהיה להם בעיה לעשות מעשה שכזה.
    אם הוא רוצה לקדם את הקריירה שלו, לגיטימי, לי יש בעיה עם הבחירה שלו, ואני בהחלט יכול להבין אנשים שנגד הבחירה הזאת.

נערך לאחרונה ב: ‏21/9/11
  14. riquelme1 Member

מאור מליקסיון מתראיין ואומר ''ישבתי שנים וחיכתי להזדמנות, שלא הגיע''.

הילד הזה חוצפן ממדרגה ראשונה, אז שהזדמנות כבר כן הגיעה, וכן קיבלת זימונים למשחקים האחרונים ולמשחק הידידיות האחרות אתה עורק והולך לשחק בנבחרת אחרת?

אני יכול להבין את הקושי שלו והעובדה שהוא עשה החלטה קשה מאוד, אבל החלטה טיפשית ומפגרת שכנראה נבעה מלחץ של אנשים בורים וטיפשים כמו אח שלו שדיבר בתקושרת.

לוותר על הנבחרת שלך, ועל הסמל שלך ועל המדינה שכל חייך הייתה בו בשביל ''החלטה מקצועית'', זה שערורייה מבחינתי.

שוב, אם מאור לא היה מקבל זימון בחיים, אם לא היו בונים עליו, היתי מבין אותו וגם מסכים איתו בהחלטה שלו, אבל כל עוד קוראים לך לנבחרת, הוזמנת למשחקים האחרונים, בונים עליך לקמפיין הבא וגם פרננדז אמר שמליקסון היה אמור לשחק וגם לפתוח במשחקים האחרונים ורק בגלל הפציעה הוא לא צבר דקות בנבחרת.

מאור ישאר ישראלי, אבל הערכה כלפיו יורדת כרגע באופן משמעותי, אני לא יכול לקבל את ההחלטה שלו.

היו המון שחקנים בעולם, כמו למשל נורי סהאין או ראיין גיגס שקיבלו זימון מנבחרות גדולות בהרבה מהמדינות שלהם, וגם רוב החיים שלהם בילו באותם מדינות, ועדיין הם העדיפו את הנבחרת שלהם.

מאור נמצא בפולין פחות משנה, הוא לא דובר את השפה, ולא יודע כלום על התרבות הפולנית, בקיצר שערורייה.

רק תראו את שכטר ואת הגאווה שיש לו שרואים את דגלי ישראל ביציעים בגרמניה, הוא למשל בן אדם שלעולם לא היה עושה החלטה כמו שעשה מאור.

בשביל החלטה מקצועית הוא משחק בויסלה, נבחרת זה משהו אחר, ואני לא רואה קידום מנבחרת פולין לנבחרת ישראל. הוא לא הולך לשחק עבור איטליה או ספרד, שגם אז ההחלטה הייתה הגיונית הרבה.

נערך לאחרונה ב: ‏21/9/11
  15. LIVERPOOL87 Member

נבחרת פולין היא התקדמות אדירה בשבילו.
    הוא הולך לשחק ביורו מול הקהל הביתי, יש דבר יותר טוב מזה?
    הרי כבר עכשיו ברור שהוא הולך להיות הבורג המרכזי בנבחרת,
    אם הוא ייתן כמה הצגות שם, אני לא פסול את זה שהוא יגיע לקבוצה גדולה באמת.
    הוא מנהל משחק מהרמה הגבוהה ביותר, שחקן שהמון קבוצות צריכות.
    אפשר למצוא ווינגרים בשפע, קשרים אחוריים, אבל פליימייקר כמוהו לא רואים כל יום.