הנציגים שלנו בחו"ל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏8/7/11.

1. Ajacied Member

גם אני לא מבין את זה, מה קשור המיקום הגאוגרפי?
    ובכלל, יש לנו ארץ עד כדי כך קטנה, שלא משנה: צפון, מרכז, דרום - הכל נימצא כמעט באותו המקום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. את רוסו, דה סילבה, בוקולי ואחרים רצו לאזרח כדי שהם ישחקו בנבחרת ישראל. בדיוק כמו שמאזרחים אצלנו בכדורסל, באתלטיקה ובשאר התחומים אנשי ספורט בולטים. העובדה שחלקם לא קיבלו אזרחות בסופו של דבר (ולא בגלל שדעת הקהל בארץ הייתה נגד או שההתאחדות לא רצתה) היא בגלל דעתם של שרי הפנים (בעיקר אלי ישי, בנושא).

אפשר עד מחר להשתמש בסובקטיביות כזאת או אחרת כדי לתאר את המתאזרחים השונים. אפשר להציג את מליקסון כבוגד ואת קואלוטי כאוהב ישראל, אפשר להתעלם מהעמדה של ההתאחדות לכדורגל ומהניסיונות שלה לאזרח מישהו כמו דה סילבה שהיה ידוע שיעזוב את ישראל בשלב מסוים, אבל בכל מקרה זה יהיה להתמקד במקרים הספציפים ולא בתמונה הכללית. התמונה הכללית היא שבכדורגל המודרני בפרט, ובספורט המודרני בכלל, משחקים בנבחרות גם ספורטאים שלא נולדו באותה מדינה. הגישה שלי הייתה בזמנו שאם יש שחקן שיכול לתרום להישגים של הנבחרת (אניימה, דה סילבה, רוסו, בוקולי, קואלוטי) יש לאזרח אותו ולכן אין לי בעיה מהותית עם ההליכה של מליקסון לפולין. הבעיה היחידה שלי היא האכזבה מכך שבגלל צורת ההתנהלות של הכדורגל בארץ הפסדנו שחקן איכותי בנבחרת.

2. אתה בעצמך מבטל את התקופה בבאר שבע ואתה אפילו לא מבין את זה. אין קשר להאם הפועל באר שבע נאבקה על האליפות או לא אלא לשאלה האם שחקן מסוים הוא מספיק טוב כדי לשחק בנבחרת שמאגדת בתוכה את כל השחקנים האיכותים בישראל. עצם העובדה שמליקסון היה צריך לזכות באליפות בקבוצה אירופאית כדי לקבל צאנס אמיתי (וגם אז לא קיבל צאנס אמיתי לטעמי) מלמדת הכל על ההתייחסות לתקופה שלו בבאר שבע.

הגישה שלי לנושא היא מאוד פשוטה. תקשורת הספורט, כמו כל התקשורת בארץ, מרוכזת במרכז הארץ. העורכים של עיתוני הספורט, הכתבים הבכירים, אלא שמחליטים מה יפורסם בדף הראשי ומה בשורה דחוקה היא אותם אנשים. ואותם אנשים יתמקדו במה שקרוב להם, במי שקרוב להם, ואלה הקבוצות מת"א. לאור ההצלחה האדירה של מכבי חיפה גם היא מקבלת כותרות ועם זאת זכור לי לא פעם שאפילו בחיפה התלוננו שהם מקופחים ביחס למכבי והפועל ת"א.
    מאור מליקסון לא שיחק בהפועל/מכבי ת"א ולא נצפה מידי שבועיים בהיכל הכדורגל בבלומפילד, בגלל זה הוא מקבל הערכה פחותה בישראל, בגלל זה אין לו חברים בתקשורת שיזעקו על כך שהוא לא רשם אפילו הופעה אחת לאורך שלוש שנים שבהם הוא מצטיין בב"ש ובפולין, בגלל זה עד ההכרזה שלו היום אף אחד בכלל לא התעסק בו.
    זה בדיוק הקיפוח. זה נראה מוזר שאני מדבר על זה, אולי בגלל שכבר התרגלנו לזה, אבל אין שום סיבה אחרת שמסבירה איך שחקנים כמו בוזגלו, רפאלוב ואחרים מוזכרים בכל כלי תקשורת אפשרית יום ולילה ונחשבים שחקנים יותר מלגיטמים לנבחרת, בזמן ששחקן כמו מליקסון, שמציג יכולת גבוהה לאורך זמן גדול יותר, רושם 0 הופעות רשמיות.
    מניח שאם הוא היה מגיע ל10 שערים ו11 בישולים בהפועל ת"א הוא כבר היה עם הופעות בנבחרת, בטח אם הוא היה מגיע ממנה לפולין.

3. Zico Member

רןסו זה דוגמה מצויינת שסותרת את הדיעה שלך, כי ההתאחדות רצתה את ג'ובאני, אבל הוא העדיף לשחק עבור המולדת שלו, עבור המקום שבו הוא גדל, שהוא הזדהה איתו מגיל אפס בניגוד לפרחח הישראלי.

מעשה מזוויע של שחקן פחדן!

נערך לאחרונה ב: ‏21/9/11
  4. yedidel Member

חבל. אני אוהב את מליקסון וחושב שהוא לא היה צריך להיכנע ללחצים.

המדינה שלנו שונה ממדינות אחרות. כמו שאני מתעצבן ששחקני נבחרת מבקשים מענקים על ההופעות שלהם. הם צריכים להסתכל על זה, על ההזדמנות לשחק כדורגל במדי ישראל, כשירות מילואים שלהם.

5. oFiRzZz Member

מבחינתי להפסיק את הסיקור עליו, הוא שחקן פולני לא מעניין.

6. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

כשנותנים לך את זכות הבחירה בין לשחק בנבחרת ישראל או בקרואטיה, אתה צריך להיות ממש מטומטם כדי לבחור לשחק עבור נבחרת ישראל. במיוחד אם אתה לא קשור בשום צורה למדינה, מלבד הקריירה המקצועית שלך שם.

אני עם משה בעניין הזה. לא ספרו את מליקסון יותר מדי עד הרגע שהתחילו הדיבורים לזמן אותו לנבחרת פולין. לא אוהב את ההחלטה, אבל שיעשה מה שהוא חושב שיעשה לו טוב.

7. Zico Member

גם בקרואטיה לא ספרו את רוסו ומסיבה זה גם עלה הרעיון על האזרחות שלו.
    שהרעיון עלה רוסו אפילו לא היה בקאדר המורחב.

מליקסון כבר שותף במשחק ידידות וללא פציעה היה יכול גם להשתלב במשחקים האחרונים.
    וזה חייב להיות זכות לשחק עבור נבחרת המולדת שלך.

שום דבר אחר לא ישכנע אותי

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מליקסון נכנע ללחצים, בחר בדרך שאולי תעשה לו טוב מבחינה מקצועית, אבל תעשה לו רע מאוד מבחינה אישית.

לייצג את ישראל זה לא כמו לייצגכל נבחרת אחרת, המשמעויות פה הן כבדות יותר. מליקסון זכה ביושר ובצדק במקום בנבחרת לקראת המשחקים מול יוון וקרואטיה. אבל כרגיל.. ברגעי האמת הוא פישל, נפצע שוב, ולא קיבל את מה שרצה.

אם מליקסון ישחק בנבחרת פולין, אפשר לשים אותו מאחורה. להתייחס אליו עם הרבה פחות גאווה, אבל בטח לא לעשות לו רצח אופי ולשים עליו איקס.. זה סתם פלצני.

9. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

אני לא מבין. למה אתם מוכנים לקבל מתאזרחים כמו קולאוטי (שלא משנה מה תעשו הוא עדיין ארגנטינאי במקור והוא לא הגיע לפה בגלל אהבת המולדת), אבל כששחקן שלנו רוצה לשחק בנבחרת אחרת זאת בגידה במדינה וצריך לנדות אותו? למה אצלנו זאת כזאת זכות לשחק ובנבחרת אחרת זה לא?

ותעשו לי טובה, אל תתנו לי תשובות כמו "עוכר ישראל" וכדומה. זה לא יוביל אותנו לשום מקום.
    אני באמת רוצה לשמוע תשובה רצינית במה מליקסון שונה מקולאוטי או כל מתאזרח אחר בהיסטוריה של הכדורגל.

10. Muurad Member

שטויות. אתה בכלל זוכר מה קרה?

רוסו, אם היו מאזרחים אותו בזמן, היה משחק בנבחרת ישראל - והוא גם אמר את זה בעצמו.

אם כבר המקרה של רוסו מאוד דומה לזה של מליקסון, כי קרואטיה עמדה לשחק ביורו(או מונדיאל, לא זוכר), וזימנו אותו לסגל של הנבחרת שלהם - ורק אז הוא בחר לשחק בשביל קרואטיה. הוא לא דחה את ישראל, כי ישראל לא הייתה בכלל אופציה כי לא נתנו לו אזרחות - אם היו נותנים לו את האזרחות באותו הזמן הוא היה לובש את המדים הלאומיים שלנו כמו גדול.

כמו שאמרתי בהודעה הראשונה, התקשורת והאנשים אצלנו צבועים כשזה פתאום מתחיל לכאוב להם, ועושים איפה ואיפה בין מקרים שכעיקרון דומים לחלוטין, אבל בוחרים להבדיל מהם בנקודות הכי קטנות כדי להצדיק את ה'כעס' בגלל שבמקרה הספציפי הזה הדבר פוגע בהם, בניגוד למקרה אחר.

11. riquelme1 Member

כי לקלולאטי אין שום סיכוי לקבל זימון בנבחרת ארגנטינה, אז זה בהחלט לגיטמי שיבחר במדינה אחרת לייצב בה, למליקסון בניגוד לקולאטי יש סיכוי לשחק בנבחרת והוא אפילו זומן ובקמפיין הבא הצהירו באתחדות שהם בונים עליו, אפילו פרננדס אמר שזימן אותו והוא היה פצוע.

עם משה אוחיון לדוגמא היה מקבל הזמנה מנבחרת פולין זה היה משהו אחר, אבל שמליקסון שהוא שחקן שכן בונים עליו בנבחרת מעדיף לייצב עם אחר ומדינה אחרת זה פשוט בגידה ויריקה לסמל.

12. סטפן שאלוי Member

בדיוק ככה!

התגובות נגד מאור מליקסון נגועות לא רק בצביעות, אלא גם בטיפשות והתחסדות:

פולין אינה מדינת-אויב ( למרות שאני כבן למשפחה פולנית, דור שני לניצולי שואה, ושונא את פולין ), ודווקא העובדה שהם ניזקקים, צריכים, רוצים שחקן יהודי, שחקן ישראלי, יוצא צה"ל ( אומנם כמש"ק ממטרות ), היא בבחינתי ניצחון ענק על האנטישמים שם, שייאלצו לבלוע את הצפרדע ( מבחינתם ) שנקראית מליקסון.

בכלליות: אם לנו כמדינה מותר לאזרח אוקראינים/רוסים/ליטאים, כדי שיהיה מי שייצג אותנו בכבוד באולימפיאדות, אז למה לפולנים אסור?

אז תתחילו לפרגן למליקסון. ושלא ישכח רק להודות למסייה טיבריוס דאראו, אותו פיזיולוג-מאמץ שהביא לואיס פרננדז איתו לבית"ר, והפך אותו ואת ברק יצחקי מרבעי-עוף חלושים, למקצוענים.

13. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

אני עדיין לא מבין איפה הבגידה פה. זה שהוא בוחר לשחק בנבחרת פולין אומר שהוא אוהב פחות את ישראל? לא חשבת על האפשרות שהוא פגוע מהיחס שהוא קיבל במולדת שלו? כשלא סופרים אותך ורק כשנבחרת אחרת מעוניינת בך (ועם כל הכבוד, אחת שגם תשחק ביורו ולא תראה אותו מהטלוויזיה בבית), הבחירה פה היא דיי פשוטה.
    זה לא נקרא בגידה. הוא לא מסר סודות מדינה או מכר את נשמתו לאיראן. זה נקרא החלטה מקצועית נטו. אני לא אוהב את זה בדיוק כמוך, אבל אם זה מה שהוא חושב שיעשה לו טוב לקריירה, שיהיה לו בכיף.
    לא מזיז לי יותר מדי, אני לא חושב שעצם העובדה שאתה ישראלי אז אתה חייב את חייך למדינה.

14. Zico Member

כי בזמנו שהנושא עלה על הפרק הוא בכלל לא היה מועמד לנבחתר קרואטיה. אין שום קו משווה בינהם. נקודה.
    ובחייאת תקראו את המשמעות של הדברים שלי ולא בין השורות

15. oFiRzZz Member

"לא סופרים אותו"... בולשיט!
    הוא קיבל זימון למשחקים מול יוון וקרואטיה.
    אולי זה שהוא נפצע גם אשמה של הנבחרת?