הנציגים שלנו בחו"ל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏8/7/11.

1. Zico Member

שחקן שגדל פה ומכיר את ההערכים הולך לשחק עבור נבחרת אחרת רק בגלל שכרגע הוא לא שחקן הרכב?
    אותי זה מרגיז, לא כפטריוט אלא כאחד ששונא צביעות, שלפחות יגיד שהוא רוצה לשחק ביורו ונסגור את העניין אבל לא דיבורי הצדיק המעונה שהוא מספר בראיונות.
    עשה לי רע על הבוקר לקרא את זה

2. riquelme1 Member

צביעות זה מילה עדינה, הכי מרגיז שהוא כן קיבל את הזימון וכן היה בתוכניות למשחקים האחרונים נגד קרואטיה ויוון, ורק בגלל שהוא היה פצוע הוא לא שיחק, הוא חתיכת צבוע ופחדן עלוב, עם הוא לא מסוגל להלחם על מקום בהרכב ומעדיף לשחק בנבחרת אחרת.

כל השחקנים שמתאזרחים שאני מכיר הם או שהולכים לשחק בנבחרת אחרת בגלל שגדלו במדינה, או שלא קיבלו זימון מהנבחרת שלהם(קולאטי, תיאגו מוטה, למשל), או שהם מעדיפים לשחק בנבחרת חזקה בהרבה משלהם ורואים אתזה כאתגר.

למליקסון אין שום תירוץ, אפילו נורי סהאין הטורקי שגדל בגרמניה וכל הקריירה שלו עשה שם, העדיף לשחק בנבחרת טורקיה נבחרת הרבה פחות טובה גדולה וטובה מגרמניה, ועוד שהוא חיי במדינה הזאת שנים ועם אינני טועה גם גדל בה.

אבל מליקסון החוצפן גדל פה, שיחק פה כל הקריירה עד גיל 26 ובפחות משנה בפולין שכמו שאמרתי נבחרת ברמה שלנו פלוס מינוס(העובדה שמליקסון הולך להיות כוכב בנבחרת שלהם, והם רודפים אחריו כמו משוגעים, ופה הוא שחקן לגיטמי שיש שחחקנים ברמה שלו ויותר מוכיחה את זה), זה פשוט צביעות, ובגידה לכדורגל שלנו, לשחקני הנבחרת שאיתם הוא בילה לפני כשבועיים וחצי באימוני הנבחרת.

לייצב מדינה זה כבוד וזכות, אין יותר כבוד ויוקרה מיזה, ומליקסון לא סופר את המדינה שלו, וזה עצוב ומקומם.

נערך לאחרונה ב: ‏21/9/11
  3. yedidel Member

אני עוד לא שמעתי ממנו שום ציטוט, רק מ"מקורבים", אז בואו נחכה עם ההכפשות.

4. riquelme1 Member

קראתי ב''וואן'' שהוא אמר שזה קשור נטו לכדורגל, ולא העריכו אותו כאן. אני אחד שלא מאמין ל20 אחוז מהדברים שנכתבים באתר הזה, אבל העובדה שזה פורסם כמעט בכל עיתון בארץ, ושהנשיא האתחדות הפולני אמר שמליקסון רוצה לשחק בנבחרת שלו אומרת שזה כמעט סגור.

5. yedidel Member

בלי שום קשר לנושא של מליקסון... הייתי חייב להגיב על השטות הזאת:

http://en.wikipedia.org/wiki/Poland_nation...ll_team#History
    http://en.wikipedia.org/wiki/Israel_nation...ll_team#History

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. איפה היו כל אותם קולות ב3 השנים האחרונות כשמאור מליקסון הציג יכולת נהדרת גם בהפועל באר שבע וגם בפולין? האם שחקן עם היכולות של מאור מליקסון בשלוש שנים האחרונות צריך להגיע למצב שאחרי 3 שנים נפלאות ובגיל 27 הוא עם 0 הופעות רשמיות בנבחרת הבינונית ומטה שלנו? למה שלא ינסה להגשים את החלומות שלו במקום שמאמין בו ושנותן לו קרדיט לפי היכולות שלו ולא לפי מדד סוביקטיבי וטיפשי (סופרים רק את אלה שמצליחים במרכז)?
    2. במשך שלוש שנים האחרונות מרבית האנשים בישראל התייחסו למאור בזילזול או בביטול. הוא עשה את ההצלחה בבאר שבע אז לא ספרו אותו, הוא עזב לחו"ל מבאר שבע אז המשיכו להתעלם ממנו, ופתאום כולם יכולים להרשות לעצמם לדבר על מליקסון כצבוע. התקשורת בארץ היא הצבועה. אם מליקסון היה משחק במכבי ת"א או הפועל ת"א הוא היה מוזמן עוד כשהוא שיחק בישראל. רק בהפועל באר שבע עונה של 10 שערים ו11 בישולים בליגה (היחידי בליגה באותה עונה שסיים עם מספר זוגי בטור של השערים והבישולים) לא מעניקה לך צאנס אמיתי בנבחרת. עובדה שישנם עד היום אנשים שמדברים על מליקסון כפספוס, כי זוכרים לו כמובן את התקופה שהוא שיחק במכבי חיפה ומתעלמים מהיכולת בהפועל באר שבע.
    3. שלא תבינו לא נכון, אני אוהב את נבחרת ישראל ולכן כואב לי ועצוב לי ששחקן כמו מליקסון, שלדעתי היה צריך להיות השחקן המוביל בקמפיין הבא, כניראה ישחק בנבחרת אחרת. אבל מצד שני ברגע שמקפחים איזור מסוים מבחינה ספורטיבית, יש לזה השלכות ומאור מליקסון הוא הדוגמא לכך.
    אז אומנם יש קונפליקט בין הבטן לראש, אבל אין ספק שהפעם הראש מנצח -
    http://www.one.co.il/Oppinion/150/187355.html

7. riquelme1 Member

זה ממש לא רלוונטי, יש הרבה כבוד למה שמאור עשה בבאר שבע, אבל מאור פרץ בגיל מאוחר יחסית, בייתר ומכבי חיפה הוא היה על תקן כשרון לא מוכח, נכון שבבאר שבע הוא היה מצויין, אבל יש עוד שחקנים בארץ כמו מליקסון שנותנים עונות נהדרות(טוטו תמוז, למשל) ולא קיבל זימון לנבחרת, יש המון דוגמאות כאלה גם בעולם.

חוץ מיזה, זה לא רלוונטי כרגע, כי בקמפיין הנוכחי הוא כן קיבל זימון ונמנע מלשחק רק בגלל פציעה, ושיחק נגד חוף השנהב, אם הוא לא היה מקבל זימון לגמרי עוד זה היה מובן(למרות שסביר להניח שהמאמן הבא של הנברת - כנראה גוטמן, כן היה בונה עליו).

אני לא מבין מאיפה השטויות האלה של מרכז, צפון או דרום, שחקנים כמו אלרואי כהן שהיה בקרית שמונה, או איציק כהן בעכו קיבלו צ'אנסים ולא שהם שיחקו במרכז.

8. LIVERPOOL87 Member

החלטה מצוינת של מליקסון, מקווה שלא יחטוף רגליים קרות ויוותר על זה.
    יש לו יורו עוד פחות משנה בבית בפולין!
    הזדמנות פז לשחק מול אצטדיונים מלאים כשכל העיניים יופנו לכוכב הנבחרת מליקסון.

שפיץ על, שיהיה בהצלחה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

9. Ajacied Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

10. שער 7 Member

היינו מתים להגיע לחצי מההישגים של נבחרת פולין (מקום 3 בשני מונדיאלים).
    ועם שחקנים כמו בונייק, לאטו, סמולארק, האחים ברוז'ק וכו'.

הבחירה של מליקסון היא יריקה בפנים של כולנו, כך אמר אחד המשתמשים.
    יריקה בפנים? של מי בדיוק? של אנשים שלא רוצים אותו בסגל?
    בינינו, 90% משחקני הנבחרת היום היו פועלים כמוהו. עד שיש לך הזדמנות להגיע ליורו, לא תנצל את זה? כמו שנאמר, if you can't beat them, join them!

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

תמוז בן 26 ויש לו כבר 10 הופעות בנבחרת, איך אפשר לערוך השוואה בינו לבין מליקסון בן ה27 עם 0 הופעות רשמיות בנבחרת?

למי אכפת באיזה גיל מליקסון פרץ בהפועל באר שבע? מה שמשנה הוא שלמרות 3 שנים נפלאות שבהם הוא מיתג את עצמו מבחינה מקצועית כאחד מהשחקנים הישראלים הטובים בארץ הוא לא קיבל הזדמנות אמיתית בנבחרת.
    דיברתם על צביעות, מי שטוען שאין קשר בין המקום שהוא הצליח בו (קבוצה מהדרום) והמקום שממנו הוא יצא לאירופה (באר שבע) למספר המשחקים שלו בנבחרת, צריך להסתכל טוב בראי ולחשוב האם הוא לא עונה להגדרה שאותה הוא שומר למליקסון.

ואם כבר צביעות, זה בסדר לאזרח את קואלוטי ולרצות שבוקולי, רוסו, דה סילבה ואחרים יתאזרחו, אבל כשמדובר בישראלי, מדובר בצביעות ובבגידה בעם היהודי כפי שמישהו התבטא כאן לא מזמן. מדוע כשמדובר באזרוח של שחקן איכותי לנבחרת ישראל מדובר בתופעה חיובית, מקצועית ובחלק מעולם הכדורגל, אבל כשמדובר בישראלי שעושה את הדרך ההפוכה זה בגידה בכל מה שטוב בעולם?

לסיום, כל הניסיון לאחז בדקות שמליקסון היה אמור לקבל בסוף הטורניר הם לא רלוונטים לענייננו. הוא קיבל דקות רק במשחק ידידות לקראת סוף הטורניר, מול חוף השנהב, וגם אז רק במחצית השנייה כשכבר פיגרנו 2-0. לפי מה שהבנתי ממקורבים לשחקן, נאמר לו שהוא כניראה לא יהיה בסגל למשחקים מול יוון וקרואטיה כשהמקסימום שהוא יפתח על הספסל.

שחקן כדורגל בן 27, שמציג יכולת כל כך גבוה לאורך השנים האחרונות וזוכה ל0 משחקים רשמים, יכול להחליט כי הוא מעדיף ללכת למקום אחר שמאמינים בו.

12. תומס מולר Member

שישחק איפה שהוא רוצה
    גם ככה הוא לא מספיק טוב בשביל להיות פקטור משמעותי בנבחרת בשנים הקרובות.

13. riquelme1 Member

לבוקלי, קולאטי, ודה-סילבה לא היה שום סיכוי לקבל זימון לנבחרת שמהמדינה שהם הגיעו, אתה באמת חושב שלקולאטי היה סיכוי לשחק בנבחרת ארגנטינה, או לבוקלי ודה-סילבה לקבל זימון לנבחרת ברזיל?

זה סיפור שונה לחלוטין, למליקסון לא רק שיש סיכוי להיות שחקן בנבחרת ישראל, אלא גם להיות שחקן מוביל ושחקן שבקמפיין הבא יכל להיות בורג משמעותי, והוא כן קיבל. אתה באמת חושב שעם קולאטי או דה-סילבה היו מקבלים זימונים לנבחרות שלהם הם היו בוחרים לשחק בישראל?

ונעזוב את העובדה ששתיהם שיחקו בארץ הרבה שנים, דה-סילבה שיחק בישראל למעלה מ-6 שנים, והוא דובר את השפה העיברית כמעט שותך, כ''נל קולאטי.

הדלפה זולה של התקשורת, 99 אחוז שמליקסון היה מקבל דקות בצמד המשחקים נגד קרואטיה ויוון.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מעניין אותי מאיפה בוקולי וקואלוטי הגיעו והאם היה להם צאנס לשחק באותם מדינות מוצא. מעניינת אותי העובדה שמצד אחד אנחנו מוכנים לקבל בנבחרת ישראל שחקנים שלא נולדו בישראל ומצד שני כשמדובר בישראלי שמשחק במדינה אחרת זה פתאום בגידה בעם שלו.
    אני מסתכל על התמונה הכללית. מליקסון, קואלוטי, דה סילבה (הקרואטי) ואחרים, כולם שחקני כדורגל מקצוענים, כולם בחרו להתאזרח כל אחד מסיבותיו שלו. לקבל מתאזרח מצד אחד כשהוא אצלך ולטעון כשמדובר בשחקן ישראלי זה לא ראוי, זה לדעתי צביעות.
    או שאתה בעד הדעה שהכדורגל הוא תחום גלובאלי ומודרני שבו משחקים גם כאלה שלא נולדים במדינת המוצא שלהם, או שאתה נגד, אי אפשר לשנות את דעתך כשזה מתאים לך (קואלוטי) ולבקר את זה כשזה לא מתאים לך(מליקסון).

שום הדלפה זולה של התקשורת. את המידע קיבלתי מקרוב משפחה של מאור אותו אני מכיר אישית (הפך לאוהד הפועל באר שבע כשמאור הגיע אלינו ומאז המשיך להיות אוהד הקבוצה). אם הוא אמר את הדברים אז אין לי ספק שזה האמת. ואם זאת ההרגשה של מליקסון אז כניראהש אמרו לו כשהזמינו אותו לסגל הרחב שלא בונים עליו לדקות אמיתיות.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

קולאוטי נשוי לישראלית והילדים שלו יהודים, הוא לא כמו כל מתאזרח ולא איזרחו אותו בשביל הנבחרת ועובדה שרוסו, בוקולי ודגלאס דה-סילבה לא אוזרחו בסופו של דבר.

מליקסון לא נמצא שנה בפולין, הוא קיבל זימון למשחקים האחרונים של הנבחרת ואם היה ממשיך בכושר שלו היה בטוח גם בתוכניות למוק' מונדיאל 2014 הבחירה שלו לשחק ביורו היא נטו אגואיסטית ובמילים אחרות אומרת "ישראל והנבחרת על הזין שלי, אני רוצה לדאוג לעצמי ולשחק ביורו ושכולם יזדיינו" ושמדובר במליקסון זה לא מפתיע, תמיד היה לו אופי חרא.

ולאלו שאומרים שהתעלמו ממנו שהיה בארץ אז קודם כל מליקסון אף פעם לא שיחק בקבוצה שהתמודדה על האליפות או זכתה בתואר, העונה היחידה הטובה שלו בקריירה הגיעה ב-09/10 בקבוצה שסיימה במקום התשיעי והנה שהוא עבר לאירופה לשחק בויסלה וזכה שם באליפות והציג יכולת מצוינת אז הוא קיבל זימון, מה הקשר דרום אני לא מבין, רגשי נחיתות מיותרים.