הנציגים שלנו בחו"ל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏8/7/11.

1. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה קרה בניגריה.
    זה הרבה קורה בארצות עולם שלישי

2. חורחה סמבל Member

אנחנו לא רפובליקת בננות...

3. yedidel Member

אמנם דודו דהאן נחש לא קטן, אבל לדעתי הוא גם מבין יותר כדורגל מרוב המאמנים בארץ (וזה עצוב).
    שימו לב שהוא לא דווקא מייצג שחקנים שנחשבים "כוכבים" פה, הוא יודע מי הוא לוקח.

רמי גרשון, בירם כיאל, מאור מליקסון, ליאור רפאלוב, דודו ביטון, גל שיש, ברק בדש, איתן טיבי, אמברוז, אושינוואה והרשימה עוד ארוכה... אלו שחקנים שהקבוצות שלהן לא מצטערות שהן אצלן.

כמובן שיש פה ושם גם כשלונות, זה קורה. אבל בינינו, בלי דודו רמי גרשון לא מגיע לליגת העל עד היום, ואני זוכר יפה איך כולנו בארץ זלזלנו באיתן טיבי שהיה בכח ר"ג ובבית"ר.

4. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

עומר גולן וכל מילה מיותרת.

5. alexshw Member

אני לא מבין את מנהלי המועדונים הבלגים שעדיין אוכלים את הבלוף של דהאן.

6. אלי מתחן Member

היינו מצפים שאחרי איזה 15 כשלונות מתישהו הם יקלטו, כנראה שכן אפשר לעבוד על חלק מהאנשים כל הזמן.

7. חורחה סמבל Member

דודו דהאן איש עסקים גדול ואני ממש לא ציני, אבל אם נתייחס רגע מקצועית ותיקח את כל הרשימה הארוכה של השחקנים שהעביר בעיקר לקבוצות בלגיות, אתה תראה שהם לא היו הצלחה גדולה בלשון המעטה. ועדיין הבלגים עושים איתו לא מעט עסקים. למה לדעתך זה קורה? האם אתה בתור בעלי קבוצה היית ממשיך לעבוד עם סוכן שהביא לך בעיקר פלופים?
    מה שהוא עושה בעיקר זה להגדיל את חשבון הבנק שלו ושל שחקניו ועל הדרך מחליש עוד יותר את הכדורגל הישראלי שגם ככה לא משופע בשחקנים...
    וזה גם לא תורם לנבחרת כמעט כלום, כי רובם בכלל לא משחקים בקבוצותיהם.

בנוגע להבנה שלו בכדורגל, הוא ניסה את מזלו בתור מאמן הכח ולא ממש הצליח, כך שאין קשר בין היותו סוכן ממולח ליכולתו להצליח כמאמן. הוא הבין שעדיף לו להתעסק בייצוג שחקנים.
    גם אבי נמני היה מאמן כושל ובתור סוכן שחקנים עושה עבודה לא רעה.

8. yedidel Member

נתתי פה רשימה מספיק ארוכה של שחקנים שרחוקים מלהיות פלופים.

אני לא חושב שיש סוכן אחר שהשחקנים שלו כל כך מצליחים באירופה.

9. Ice Cream חסה

ואנדרליי לושמבורגו... כשיש חשד שזה קורה בנבחרת זה משהו שצריך להיעצר. בשביל זה יש יו"ר התאחדות ויש הנהלת התאחדות.

ידידאל ניסח את זה בצורה יפה (גם לא הכי מדויקת שיש):
    רמי גרשון, בירם כיאל, מאור מליקסון, ליאור רפאלוב, דודו ביטון, גל שיש, ברק בדש, איתן טיבי, אמברוז, אושינוואה והרשימה עוד ארוכה... אלו שחקנים שהקבוצות שלהן לא מצטערות שהן אצלן.

לא נכון. יש לו המון הצלחות. גם אם יוצא ש-51% מהשחקנים שהוא העביר לא התאימו לקבוצה שהם עברו, זה עדיין אחוזים גבוהים מאוד.

אתה מבין שזה לא טיעון רלוונטי להעברות שלו? ברור שאם תגביל את ההיצע יותר מכל ליגה אחרת בעולם הכדורגל שלך ייפגע מזה שיש סוכנים מקומיים עם קשרים בחו"ל...

אני משוכנע שלהתאמן קבוע בקבוצה בלגית זה עדיף על להיות שחקן הרכב בהפועל עכו, הפועל חיפה או אשדוד.

לא באותו קליבר.

10. חורחה סמבל Member

אז כקונטרה אתן רשימה חלקית של הפלופים ששיחקו ומשחקים אך ורק בבלגיה (יש עוד כמה בקפריסין וכדומה):
    דור מלול, רועי דיין, מוחמד גדיר, שלומי ארבייטמן, מאור בוזגלו, תמיר כחלון, חאתם עבד אל חמיד, ברק יצחקי, דודו ביטון, סלים טועמה, גילי ורמוט, לירוי צעירי, עומר גולן...

Dino's, ברור שדודו דהאן צריך לדאוג לפרנסה שלו ושל מיוצגיו והוא לא צריך להתחשב בכדורגל הישראלי - אין לי טענות אליו. אני פשוט ציינתי שעובדתית אינפלציית הליגיונרים באירופה, פוגעת ברמה של הכדורגל הישראלי.
    וכן, עדיף לשחק 90 דקות בכל מחזור בהפועל עכו, מאשר להתאמן ולחמם את הספסל של מכלן.

11. yedidel Member

ברק יצחקי ודודו ביטון מצליחים מאוד בקבוצות שלהם. אם אני זוכר נכון גם דור מלול.
    עדיין מדובר באחוזי הצלחה גבוהים.

אני עדיין לא ראיתי שחקן שחזר לארץ לשחק 90 דקות והשתפר יחסית לספסל של ליגה טובה באירופה (אממ אממ בן שהר).

12. חורחה סמבל Member

דיברתי על התקופה שלהם בבלגיה.
    דור מלול בקושי רואה מגרש.
    אני ממש לא מסכים איתך עם הקביעה שיש לדודו אחוזי הצלחה גבוהים עם השחקנים ?הבלגיים? שלו. תבדוק את הסטטיסטיקה שלהם ותראה שאני צודק. מעט מאוד מהם היו שחקני הרכב קבועים. רובם מבלים רוב הזמן על הספסל או בכלל לא בסגל והתפוקה שלהם עלובה.
    ברור שרוב הליגיונרים שחוזרים נמצאים בכושר פחות טוב, כי הם לא משחקים וכתוצאה מכך ההתקדמות שלהם נעצרת - עדיף לשחק בליגה החובבנית בישראל, מאשר לשבת על הספסל בארץ השוקולד.

נערך לאחרונה ב: ‏29/5/13
  13. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

חבל בכלל שהזכרת את השמות האלה, סתם עשית לעצמך פאדיחות.

דור מלול - בעונה שעברה שחקן באנקר בהרכב של בירסחוט. 35 הופעות מתוכן 32 בהרכב. 31 משחקים סיים 90 דקות. אלה היו משחקי הליגה, בגביע הוא שיחק 90 דקות מלאות בכל המשחקים בהם בירסחוט השתתפה. העונה בהחלט חל פיחות משמעותי במעמדו, אבל זה קורה וב12/13 הוא הוכיח בלי שום צל של ספק שהוא לא "שוקולד בלגי".

גיא דיין - באותה קבוצה, 19 משחקי ליגה בעונה שעברה מתוכם 14 בהרכב ו6 שערים עד שהגיעה הפציעה שקטעה את הרצף הטוב שלו. העונה הוא חזר לקראת הסוף, שותף ב12 משחקים וכבש 3 שערים שזה מכובד בהחלט.

מוחמד גדיר - התחיל יופי את העונה בבוורן אבל אז נפצע, לא הצליח להתאושש ויש לציין שהיום הוא חתם בבני סכנין לעונה הבאה.

ברק בדש - הכובש המצטיין של בוורן בעונה החולפת. שותף ב25 משחקים, 19 בהרכב, 8 שערים.Nuff said.

תמיר כחלון - בתקופה הקצרה שלו בשרלואה בינואר 2011 הוא היה שחקן הרכב, 10 הופעות מתוכן 10 בהרכב. בקראקוביה אכן לא הצליח - קורה.

מאור בוזגלו - גם הוא לא הצליח אבל גם אני וגם אתה יודעים שיש לו את הכישרון ואי אפשר להתכחש לזה. הבן אדם חלש מנטלית, בנוסף לתחלופה גבוה של מאמנים בסטנדרט ליאז' באותה תקופה ובקיצור - ביש מזל שנבע מכמה וכמה גורמים. בטח לא חתול בשק.

דודו ביטון - מה? איך בכלל הזכרת אותו? 11 שערים לביטון בעונה שלמה בפולין, בנוסף ל6 שערים באפועל ניקוסיה בחצי עונה. עם שתי הקבוצות האלה לקח אליפות. גם הביקור שלו לחצי עונה בסטנדרט ליאז' היה סביר, אומנם היה שחקן מחליף קבוע - אבל שיחק. שלא להזכיר את ינואר 11 בו הוא שיחק בשרלואה הבלגית וכבש שם 5 שערים ב11 הופעות (כולן בהרכב, הוחלף רק ב2). הצליח בכל קבוצה שהיה בה באירופה, והוא בהחלט טייל בקבוצות בשנתיים האחרונות.

ברק יצחקי - מה? איך בכלל הזכרת אותו 2? מלך השערים של אנתורזיס העונה עם 13 כיבושים ב23 הופעות. Nuff said 2.

עומר גולן - בעונת 08/09 רשם 29 הופעות במדי לוקרן, מהם 27 בהרכב בתוספת 6 שערים. מה צריך יותר מזה? בעונה שלאחרייה פחות בנו עליו ובכל זאת 18 הופעות (רובן כמחליף) וממוצע של 40 דקות למשחק זה לא כזה רע

צעירי לא כל כך התבזה במכלן שבה הוא שיחק. ורמוט היה בכיף יכול להמשיך לשחק בליגות בקאליבר שלו כמו הולנד.

בקיצור.. אם אתה מביא טיעונים, לפחות תבדוק עובדות. מתוך 13 השמות שהבאת, 8 הצליחו בצורה מוכחת באירופה, אפשר להוסיף להם גם את ורמוט בתקופתו הקצרה בהולנד וטועמה בתקופתו בלירסה היוונית. היציאה של אלחמיד לשרלואה הייתה מהירה ופזיזה מדיי, וכן זו עבודה של סוכן. מקרה אחד בלבד מתוך השמות שציינת.

14. חורחה סמבל Member

אח שלי, תלמד לקרוא עד הסוף...דיברתי על ב-ל-ג-י-ה בלבד.

15. חורחה סמבל Member

נערך לאחרונה ב: ‏29/5/13