סיכום חברינו בגולה לשבת זו: בקרב על אירופה, אנתורסיס פאמאגוסטה ואומניה ניקוסיה סיימו בתיקו ללא שערים. משה אוחיון נכנס בדקה 79 אצל המארחים, 90 דקות לשפונגין אצל האורחים. לויטה ויצחקי לא שותפו. טל בן חיים שיחק 90 דקות בהפסד הביתי של ק.פ.ר 2-0 לסטוק סיטי. 0-0 לסוונסי מול סאות'המפטון. שכטר, לא במפתיע, לא שותף. רועי דיין נכנס בדקה ה73 בהפסד של בירסחוט 2-1 לסרקל ברוז'. המשחק היה הרביעי במסגרת "מיני פלייאוף" נגד הירידה, וכעת המצב הוא שלברוז' יש 9 נקודות בטבלה ו+2 בהפרש השערים מול 6 נקודות בטבלה ו-2 בהפרש השערים של בירסחוט. נותר משחק אחד, בשישי הקרוב בבית של בירסחוט, שאותו היא תצטרך לנצח בהפרש של 4 שערים כדי לעשות סנסציה ולהישאר בליגה הראשונה. מאור בוזגלו לא היה בסגל סנטדרט ליאז' בהפסד 4-1 ללוקרן, כמו שלומי אברטיימן בסגל מונס. ברק בדש עלה בדקה 85 ב0-0 של בוורן מול שרלואה. מוחמד גדיר לא שותף אצל בוורן, מתן אוחיון כלל לא היה בסגל של שרלואה.
עדכון היום: שער נהדר לרועי בקל בניצחון 1-3 של אלרי לרנקה על סאלמינס. בקל כבש את השער השני במשחק. בקל וקפילוטו שיחקו 90 דקות. מ0:43 בן שהר לא שותף בניצחון 0-1 של הרטה ברלין. סלטיק הפתיעה את כל העולם והבטיחה אחר הצהריים את אליפות סקוטלנד לאחר 1-4 על אינברנס. בירם כיאל לא שותף מהספסל, גרשון צפה מהיציע. ידין זריס פתח והוחלף בדקה 60 בהפסד של סינט-טרודיאן 2-0 לווסטרלו. 86 דקות לדודו ביטון בניצחון אפועל ניקוסיה 0-1 על לרנקה של בן שמעון. 90 דקות למליקסון בניצחון החשוב של ולנסיין, בן בסט ישב על הספסל אך לא שותף בהפסד של טולוז. 12 דקות ליוסי בניון ב2-2 הדרמטי של צ'לסי באנפילד. גנק ספגה הפסד מפתיע בביתה, 2-0 לקלאב ברוז'. אליניב ברדה נכנס בדקה 70 אצל המארחים, ליאור רפאלוב פתח והוחלף בדקה 80 בצד המנצח. 17 דקות לגיא אסולין בהפסד החוץ של סאנטדנר 1-0 לויאריאל מצמרת הליגה.
ככה סתם? לא שותף וזהו? היתה בכלל קבוצה בצד השני? 1. בן שהר לא שותף בניצחון של הרטה על סנדהאוזן 1-0. 2. בן שהר לא שותף בניצחון שהבטיח את חזרתה של הרטה לבונדסליגה הראשונה. 3. וכל עוד לא נאמר אחרת - לבן שהר חוזה בהרטה גם בעונה הבאה, בן שהר שחקן בונדסליגה!
ערן, מברוק על החזרה המהירה לבונדסליגה(והאליפות בארץ) אבל אם אתם רוצים להפסיק להיות קבוצת מעלית, כדאי לכם להפטר משחקנים כמו בן שהר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
לטעמי אין טעם לפרט יותר מדיי. הזכרתי כמה פעמים בדיון הזה שהרטה ברלין היא קבוצת בונדסליגה בעונה הבאה, ולמען האמת לא שמתי לב שהמשחק הזה היה המשחק שהבטיח את זה סופית. בכלל, הייתי בטוח זה כבר קרה. בן שהר שחקן בונדסליגה בעונה הבאה? בן שהר לא היה שחקן בונדסליגה שנייה בעונה הזו, אז הוא לא הולך להיות שחקן בונדסליגה בעונה הבאה. באחריות.
אני חושב שבכלל לא בטוח. שהוא ישאר שמה בעונה הבאה. או שהוא ימצא קבוצה שמתאימה לו באירופה. או שיחזור לארץ.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx אני מניח שהצלחת לקרוא בין השורות את קורטוב הסרקזם שלי, ואם לא אז הנה דעתי הברורה: חבל לי על בן שלא הצליח לשחק העונה יותר מדי, הוא באמת עבד קשה למען מטרה זו, אבל זה היה די בלתי אפשרי עם הסגל האיכותי של הרטה העונה, ודי ברור שזה הולך להיות קשה יותר בעונה הבאה. שלוש נקודות על שמו יש לו, אבל לך תתחרה בראמוס, אלגורי, סנדרו ואגנר ולאסוגה, זה לא באמת היה הוגן. הרטה היא קבוצת מעלית בשלוש השנים האחרונות בלבד, זה לא שהר ושכמותו, זו מנטליות מקצועית פגומה שהונחלה באותן השנים. אני מקווה שהוא כן יישאר, גם אם על הספסל, אבל אני לא משלם משכורות...
תיקון - בליגה הבלגית במקרה של שיוויון נקודות, ההכרעה עוברת למאזן הראש בראש של שתי הקבוצות לפני הכרעה לפי מאזן שערים, ומשום שסרקל ברוז' ניצחה 4 פעמים העונה את בירסחוט (מול פעמיים שבירסחוט ניצחה), אין לבירסחוט סיכוי להדביק את הפער. המשחק ביניהן בשישי בוטל, בירסחוט נשלחה לליגה השנייה וסרקל ברוז' תלחם בפלייאוף ההזוי על המקום בליגה הראשונה.
בעיניי, מקומו של בן שהר הוא בליגה הישראלית ותו לא. צריך מתישהו בחיים להתחיל להפיק לקחים, ואני לא יודע כבר כמה זמן הוא מסתובב בכל חור באירופה, אבל רק בישראל אני חושב שהוא יכול באמת להצליח. אני לא יודע למה הוא לא חזר עדיין, שיחשוב על זה ככה - יש מי שירצו לקלוט אותו כאן (אחת משלושת הגדולות, זה בטוח), יש מי שתשלם לו משכורת שהוא לא יתפשר עליה (לא פחות ממה שהרוויח באירופה), וכאן הוא באמת יכול להותיר את חותמו, ולא לעלות פעם בעשרה משחקים מהספסל. הוא עשה את זה כבר פעם אחת לפני שנתיים עם הפועל, לא מבין מה רע בלעשות זאת שוב, בשביל הקריירה שלו.
לא חזר כי עדיין יש את הפראייר התורן באירופה שמוכן לשלם לו סכומים שהוא לא יקבל בארץ. רוב השחקנים הישראלים חושבים בעיקר על כסף. גם טל בן חיים הבלם כבר שנים הפך לבדיחה באנגליה ובקושי משחק ועדיין הוא מתעקש להשאר באירופה.
בן שהר יודע שגם אם הוא יבוא עוד שנתיים, הערך שלו בארץ לא ירד; הוא תמיד יכול לחזור ולקבל הצעות טובות, אז למה לו למהר?
אז במקום לחזור לארץ, לשחק וכנראה גם להצליח כאן עוד העונה - הוא מעדיף לשבת על הספסל בגרמניה ולעשות כסף. אז הוא יחזור עוד שנתיים-שלוש ויהיה כאן לאחד החלוצים הטובים בליגה ולא עכשיו, זה לא כזה משנה. שחקנים ישראלים (ברובם) אינם מקצוענים שברצונם לעשות איקס על יעדים מקצועיים שהם שמים לעצמם. הם יהיו גלגל חמישי לשחקן מחליף בקבוצה באחת הליגות הגדולות, בידיעה שהם יכולים לחזור מתי שהם רק רוצים לליגה ככוכבים שמקצועית, על הנייר - הם מעל הליגה (כביכול). יש משהו בניהול הקריירה הספורטיבית שלו שמזכירה התנהלות של שחקנים על-סף פרישה, אולי זה יכול ללמד גם על אופיו כספורטאי וסדר עדיפויותיו.
גם לדעתי בן שהר באמת עושה טעות אם הוא חושב על הכסף ונשאר באירופה בגלל זה. הוא שחקן צעיר שעתידו (מה שנשאר) עוד לפניו, אולי הוא צריך לעשות חושבים ולחזור לארץ להיות ראש לשועלים ולא זנב לאריות, הוא צריך לעשות סוויץ' בראש ולתת לעצמו להוביל קבוצה בארץ כי לקבל 5-10-15 דקות בקבוצת ליגה שניה או כל קבוצת תחתית טבלה באירופה לא שווה התרחקות מהמדיה הישראלית ומהרדאר של הנבחרת.