נו מעולה, אצלנו הוא לא יצטרך להתמודד עם צעירים מלבד 2-4 ראויים ומאמן רכש? לצערי זה בדיוק מה שהקבוצה הזאת צריכה, אחרי ש3-4 קודמים לפניו התגלו כמאמני רכש גרועים בהחלט http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
אם אתה חושב שיש לו אחוזי פגיעה גבוהים ברכש, אז אתה טועה. בקפריסין הוא יכול להביא גם 20 זרים ולפגוע ב - 4-5. פה זה לא ככה.
לעומת זאת בבית"ר הוא עשה עונה יפה, אתה יש לך תלונות גדולות לכל מאמן אז אני אישית לא הייתי לוקח אותך כאינדיקציה, רוני לוי יכול להצליח בבאר שבע ויכול גם לא, לדעתי השידוך הזה לא יתרחש
עשה חצי עונה טובה. אחר כך הוא עזב. אני רק מציין מה החסרונות שלו. אנשים לפעמים חושבים שמי שלוקח אליפות במכבי חיפה יכול להצליח בכל קבוצה בארץ וזה לאו דווקא נכון. רוני לוי לא עשה כמעט כלום בקריירה שלו אחרי שעזב את מכבי חיפה. רונן, הוא הביא זרים מצליחים אבל גם הרבה חייזרים, חוץ מזה הוא זה שגרם לבאדיר, קייסי ובנאדו לעזוב, בגלל יחסי אנוש גרועים. היה לרוני לוי ביד תור הזהב של מחלקת הנוער שלנו והוא לא הפיק מזה כלום, כלומר לא נתן הזדמנויות הוגנות לצעירים גם כשהליגה הייתה סגורה(לכאן או לכאן) והשפיל אותם. העיף את חמד ובן בסט להשאלות, כשההתקפה שלו נחלשה ולא הביאו תחליפים הולמים. רק בהוראה של שחר הוא הכניס את כיאל להרכב ב - 2007/08. דווקא מכל הצעירים שחקנים כמו אסי אברהמי, איתן עזריה(בעונה הראשונה) ואושרי גיטא(בעונה האחרונה) קיבלו יחסית לא מעט הזדמנויות. פשוט בדיחה. מה שמצחיק שאצל אלישע היה הפוך, בשלב מסוים הוא היה זורק צעירים סתם ככה להרכב בלי שום כיוון וללא שום קשר. מאמן צריך לדעת בדיוק מתי נכון לשתף ואת מי.
הוא לא מושלם וכנראה יהיה לו קשה לאמן בארץ ולהצליח בטווח הארוך עם הטרנד המטומטם של השיחות האישיות. אבל הוא יודע כדורגל יותר מרוב המאמנים בארץ ועם החומר הנכון הוא יכול לעשות דברים נחמדים בסה"כ.
בידע התיאורטי הוא מאמן מצוין, ביחסי אנוש הוא מאוד בעייתי וגם בפסיכולוגיה. ואין מה לעשות שיחות אישיות זה דבר מאוד חשוב בכדורגל שלנו, מי שמתעלם מהם נכשל בדרך כלל ומאבד מהר את הקבוצה. פרטים אצל עטר.
שיחות אישיות עושים עם פסיכולוג ולא עם מאמן. מכבי ת"א רצה יפה לאליפות ללא השיחות (עם המאמן עצמו), אך דבר כזה כנראה אפשר רק כשיש צוות זר כ"כ רחב והשחקנים מקבלים את השיחות שלהם מהפסיכולוג. רוני לוי בעייתי ביחסי אנוש אבל צריך לדעת יותר מפסיכולוגיה מינימלית בקבוצת כדורגל בשביל להשאיר אותה רעבה אחרי 2 אליפויות ברציפות ולזכות גם בשלישית, לא כל מאמן היה יודע לעשות את זה.
אוסקר נמנע משיחות אישיות ברמה שבתוך המועדון גובלים את זה בהתנשאות. יכול להיות שעם אניימה, ייני, אלברמן, ראדי, פריצה, עטר וכשעל הספסל יש את קולאוטי, דאבור ולוגסי גם אני הייתי זוכה באליפות הזו עם או בלי שיחות אישיות, אבל עובדה שאפשר להצליח בלי זה, כמו שאמר Daresen Ark זה חלק מתפקידו של פסיכולוג הקבוצה.
דודו ביטון עם מאזן נפלא, עם 6 שערים ב-7 משחקים בניקוסיה, שוב מראה איזה חלוץ נהדר הוא, שחקן עם כל כך הרבה חוסר מזל וחוסר הערכה, פוטנציאל גדול שבכל קבוצה שהוא מקבל צ'אנס הוא מוכיח את עצמו. קשה לי להאמין שגוטמן יספור אותו, ביכולת של חמד, בן בסט וברדה, וגם הכושר המצויין של עטר ושכטר שהוכיח את עצמו במשחק האחרון נגד צפון אירלנד. לדעתי כן יש לו מקום בסגל של הנבחרת, ואני מקווה מאוד שגוטמן לוקח אותו בחשבון. חלוץ אנדרייטד וחסר מזל.
למרות ההצלחה שלו בקפריסין וגם הסוג של הצלחה בסוג של קבוצת צמרת בפולין בשנה שעברה - בבלגיה סטנדרט ליאז' הייתה גדולה עליו והוא לא ממש הצליח לבוא לידי ביטוי ובקושי שיחק. הוא יותר טוב משכטר ועד שלא הוכח אחרת (כלומר, אירופה) גם מעטר, ויותר יעיל מיצחקי, אבל הוא לבל אחד מתחת לבן בסט, חמד וברדה. זה לא נורא, כי דודו ביטון עבר דרך ממש לא פשוטה עד שהוא נהיה שחקן ורק לפני שלוש שנים הוא היה שחקן הפועל רעננה ש"חסה בצלו" של סטיבן כהן...
ליאור רפאלוב היה מחוץ לסגל ברוז' בגלל פציעה. ברוז' פתחה את הפלייאוף העליון בבלגיה בהפסד בית מפתיע 2-0 לסטנדרנט ליאז', בוזגלו לא שותף. גנק השיג הניצחון חוץ חשוב על אנדרלכט, 1-2, ברדה לא שותף. למרות שהדיווחים אמרו שלא יהיה בסגל בשל פציעה, בן חיים יושב כרגע על הספסל במשחק בין פולהאם לק.פ.ר ויקווה לקבל דקות משחק בהמשך.