נאתכו הוא שחקן מוכשר מאוד, בטח לא פחות ממאור בוזגלו. כבר בהפועל ת"א הוא הוכיח את זה. אתה בסה"כ דיי קיצוני פה. גם ברדה לא צריך להיות במשוואה הזאת. אלמוג כהן הוא בהחלט שחקן של המון עבודה, השקעה ולב. איציק זוהר הוא הדוגמא המושלמת לכישרון נהדר אבל 0% השקעה ועבודה. פשוט עצלן. כמו כן, השחקנים הגדולים ביותר הם בדר"כ אלה שהיו מוכשרים מלידה אבל ידעו גם לשלב את זה עם עבודה קשה מאוד במהלך כל הקריירה שלהם. שבצ'נקו היה חלוץ יוצא מן הכלל בשיאו. להגיד עליו 10% כישרון -ו90% עבודה זה קצת מוגזם. גם רונאלדיניו עבד בשביל להגיע לאן שהוא הגיע. אתה לא מגיע לרמה הגבוהה ביותר בכדורגל רק בגלל שיש לך כישרון טבעי.
חבל רק שהוא מסורס בקאזאן. אני אוהב ומעריך את ההגנה הסדר ועם קאזאן עצמם ממש אין לי בעיה, אבל כשאני חושב על ביברס סגנון המשחק הזה לא ממש נותן לו להבליט את הכדורגל שלו. הם לא ממש משחקים עם הכדור ולא נותנים לו הזדמנות אמיתית להראות את הכישורים שלו. חוץ ממצבים נייחים כמובן. תקציר של המשחק של פאלרמו וזהבי אתמול. ערן נראה מעורב וחילק שמה כמה מסירות יפות והבנתי שהיה טוב במחצית הראשונה אבל נעלם טיפה בשנייה, למרות שהייתה לו בעיטה ממש על ה-16 במחצית השנייה שהוא היה צריך לכבוש. סה"כ הוא הצליח להביא שחקנים ל-2 מצבים של כיבוש וודאי וההחמצות מנעו את הבישול(עוד מצב שלא רואים כאן), בכורה רשמית טובה מבחינה אישית לפחות לפי התקצירים.
איציק זהר אכן היה כשרון אבל בטלן גדול, פעם היה לנו הרבה יותר איציק זוהרים כאלה, שלא אוהבים לרוץ ומבלים אחרי משחקים, היום יש לנו הרבה יותר נאתכו ואלמוג כהן, שחקנים הרבה יותר מקצועניים וזה גם הסיבה שיש יותר יציאה לאירופה. +100, כל כך נכון מוראד, הסיגנון ההמבוקר והטקטי של קאזאן לא מבליט את הכשרון ההתקפי של ביברס, אומנם אני בטוח שהוא משתפר מבחינה הנגתית ופיזית, אבל בסגנון משחק של הפועל של גוטמן ביברס הראה הרבה יותר את הכשרון שלו. קאזאן היא אחת הקבוצות היותר קשות לפיצוח שאני מכיר, גאזייב הוא מאמן של משמעת חזקה מאוד וטקטיקה, אבל לא הרבה כדורגל יצרתי, וכאן הבעיה עם נאתכו שלא מנצל את מלוא הפוטנציאל שלו בגלל זה. אני מת שסקאוט בספרד או איטליה ישים עליו עיין, עם הכשרון שלו הוא יכול להגיע הכי רחוק שאפשר.
הרבה שחקנים ישראלים עוזבים אותנו לליגות לא פחות חזקות מאשר ליגת העל(ק) שלנו לטעמי. הם עוזבים אותנו בעיקר בגלל סיבות כלכליות ואולי הם גם מעדיפים את השקט שיש להם באירופה, שם הם יכולים אך ורק לעבוד על כדורגל ולא להתעסק בשטויות של התקשורת אצלנו. עצלנים היו ועצלנים יהיו. זו לא הסיבה שיש יציאה גדולה יותר של ישראלים. אני חושב שמערך הסקאוטינג בכדורגל העולמי מתקדם ומתפתח ככל שהשנים עוברות ולכן אנחנו רואים שאפילו אצל ישראלים עם "מוניטין" לא גבוה במיוחד, כאלה שאפילו לא הוכיחו יותר מדי את עצמם אצלנו בליגה, כבר יוצאים לליגות קטנות באירופה. ההפסד הוא כולו שלנו, שאפילו את אותם שחקנים פחות מוכשרים אנחנו לא זוכים לראות והליגה רק ממשיכה להיחלש ככה. מצד שני, ביבראס נאתכו עובד על אספקטים שהיו פחות חזקים אצלו בעבר כמו פיזיות ומשמעת טקטית(כמו שרשמת בעצמך), ובכך הוא הופך לשחקן טוב יותר ושלם יותר. כמו כן, אני בטוח שההתאקלמות שלו ברוסיה לא הייתה פשוטה וזה רק מחזק אותו מנטלית, בטח כאשר הוא הצליח והוכיח לעצמו שגם שם הוא יכול להיות שחקן מוביל. אני מאמין שרובין קאזאן זו רק עוד תחנה בקריירה המבטיחה שלו. יש לו את היכולת ויש לו את הגישה בשביל להגיע לקבוצה טובה יותר בליגה חזקה יותר.
המאמן של קאזאן הוא לא גזאייב אלא ברדייב. אני חושב שנאתכו הוא הקשר האחורי שיש לו מספיק מהכל ובקאזאן משחקים כאלה קשרים (נובואה, רפאל מוראבסקי בזמנו).
התדמית של השחקן הישראלי מאוד השתפרה בשנים האחרונות. פעם הוא נחשב לעצלן, שמן, לא רץ וכל מה שמעניין אותו זה הצ'ק של סוף העונה. זה נכון שיש יותר סקאוטים באיצטדיונים כמו האורווה או הקופסא, אבל אין ספק שהכדורגלן הישראלי זה לא מה שהיה פעם. היום אתה רואה שחקנים כמו כיאל, נאתכו ומליקסון יוצאים לאירופה ועושים שם דברים מאוד יפים, שרובם הם עבודה קשה, אבל כמובן שגם כישרון מעורב בזה. אני מסכים איתך שהליגה נחלשת וחבל ששחקנים שנחשבים פה שחקנים לא רעים בכלל (רועי דיין, עדן בן בסט, איציק כהן וכו') עוזבים את הליגה, אבל חשוב לזכור שרמת האימונים באירופה הרבה יותר גבוהה מפה, גם במדינות כמו בלגיה ופולין, ובטח ובטח שבצרפת והולנד. אני מאמין שאם המצב ימשך, אפשר להיות מאוד אופטימים בנוגע להעפלה למונדיאל 2014.
כתבה מצויינת על השחקנים שעוברים לבלגיה, ועל הקושי שלהם גם עם ירשימו לעבור לליגות גדולות. הפועל ת''א הוציאה 5 שחקנים לאירופה העונה, כולם לליגות גדולות, יותר מכל קבוצה בלגית אחרת.
ניקולס פארחה? איבן פרשיצ'יץ'? מרואן פלייני? ויש עוד כל מיני כשרונות שכל קבוצות הצמרת האירופית רודפים אחריהם- קווין דה ברויין, רומלו לקואקאו, ילה ווסן... בלגיה מייצרת מספיק שחקנים לאירופה, גם מבוגרים יותר וגם צעירים, וגם אם לא- אתה חושב שרועי דיין זה שחקן שכל קבוצות הצמרת בצרפת רוצות אותו? או שאתה חושב שהשיקול היחיד של רפאלוב ושחר במכירת קלאב ברוז' הייתה ה"מקפצה לליגות גדולות" ולא ה-550 אלף יורו של רפאלוב וה-2.5 מיליון יורו של שחר? ומה עם דודו ביטון שירד ליגה אבל מצא את עצמו באלופת פולין? עדיין לא שווה לשחקנים לעבור לשרלרואה או בירשחוט? זה יפה שהפועל לוקחת את הקרדיט על מכירת בן שהר, למרות שהוא בכלל שייך לאספניול. בקיצור, כתבה גרועה שלא מציגה נכון את כל הצדדים.
מערך הסקאוטינג מתפתח, ובגלל זה שחקנים שלא הוכיחו את עצמם עוברים לאירופה? איפה פה בדיוק הפיתוח? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx הישראלי, כמו תמיד, מחפש את הדרך הקצרה ל'תהילה'. אין שוני גדול בין בלגיה לישראל, שכן בישראל הוא לפחות ישחק ויוכל לתפוס את העין, ובבלגיה לא בטוח, וגם אם כן - קשיים בהתאקלמות, תרבות, מאמן חדש שפתאום שם ז' עליך וכו', ואז חזורים לארץ עם הזנב בין הרגליים. לא חסרים מקרים. כמו שמרשי מעליי אמר - הפועל ת"א השנה הויצאה 5 שחקנים לאירופה. היה עדיף לשחקנים האלו להישאר בישראל ולקבל קידומים לקייזרסלאוטרן, ליל וכו', לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
הפועל תל אביב הוציאה 5 שחקנים אחרי כמה שנים של קמפיינים אירופים, כשבשנה האחרונה היא השתתפה בליגת האלופות. אין עוד קבוצה בליגה שעשתה כל כך הרבה טיולים באירופה כמו הפועל תל אביב. היחידה שמתקרבת לזה היא מכבי חיפה. מסכים עם DeLaHaza. כתבה שבאה לטפח דעה מיושנת, שאני שמח שהשחקנים בליגה שלנו כבר לא מחזיקים בה.
אבל הפועל הוציאה 4 שחקנים! בן שהר עבר לאוקזר מאספניול, לא מהפועל. רועי- נכון, אין הבדל בין ליגה שמוכרת לאברטון שחקן ב-15 מיליון יורו לליגה שמכירת נמני, דגלאס, קולאוטי ובניון מגיעה לסכום הזה, אין הבדל בין ליגה שהשחקנים הצעירים שלה מעניינים את הקבוצה הבוגרת של צ'לסי לזו שמעניינת את... בלגיה עצמה. שתי דוגמאות להשוואה בין בלגיה לישראל: 1. שחקן העונה בבלגיה עבר לבורוסיה דורטמונד, שחקן העונה בישראל... הגיע כמחליף לשחקן הזה. 2. אלופת ישראל ב-2008 התעניינה בזמנו במלך השערים של בלגיה, והדרישה עליו הייתה 3 מיליון יורו והוא לא עבר, קבוצת מקום 4-6 בבלגיה התעניינה ב-2010 במלך השערים של ישראל, במיליון יורו היא הביאה אותו. ואתם מתעלמים מהעניין הכספי. ברור שרפאלוב לא יצהיר את זה שהוא עזב את מכבי חיפה ואת ההזדמנות לשחק עוד פעם בליגת האלופות בשביל מוק' הליגה האירופית רק כי הוא קיבל הצעה כספית פי 4 יותר גבוהה, וכי שחר קיבל עליו סכום חלומי של 12.5 מיליון שקל+ אחוזים ממכירה עתידית- אבל ברור לכם שזה היה שיקול מרכזי כן? ולמה עוד שחקנים מדרג הביניים עוזבים פתאום לקבוצות דרג ביניים? הסוכנים הישראלים. דודו דהאן, האחים קצב, עובד קראוס, דדה חדד ועכשיו גם המלך (אבי נמני) הם בעלי קשרים ובעלי כריזמה ויכולת שכנוע, שהם ימכרו גם שלג לאינואיטים.
בהצלחה לכל הליגיונרים שפותחים את העונה הבלגית בקרוב. מקווה שיטביעו חותם ולא יחזרו לארץ מהר עם הזנב בין הרגליים. יש את אלה שנכשלו כמו עומר גולן, יואב זיו ואבי סטרול ויש את הטמבלים כמו ברק יצחקי שהתגעגע לאוכל של אמא. בכל-מקרה - אני רוצה להבין דבר אחד מכל 'מעריצי' הליגה הבלגית, אלו שטוענים שמדובר בליגה הטובה פי כמה מהליגה הישראלית. עזבו רגע את רמת המתקנים וכל היוצא בזה - אף שחקן ישראלי שיוצא לבלגיה לא מתכוון לבנות שם את ביתו. כולם רוצים להתקדם הלאה לדבר האמיתי - צרפת וגרמניה ואחר-כך גם ספרד. לא כולם יכולים - נהפוך-הוא - רובם לא. אבל איך זה שאליניב ברדה היה מלך השערים של הליגה בעונה הראשונה, מלך הבישולים בעונה שלישית והוא מציג שם יכולת אדירה כבר כמה עונות - והוא עדיין תקוע בבלגיה? והנה איתי שכטר עם שנה אחת קסומה בהפועל ועונה אחת בה בקושי שיחק - והוא השיג את החוזה המיוחל בבונדסליגה. שכטר שחקן פי כמה טוב מברדה, אבל בכל-זאת אני מצטער להרוס את התיאורייה של כמה מכם...אפילו בן-שהר הכושל מצא מקום בצרפת...
די להיתפס לאליניב ברדה. מדובר באחד השחקנים הצנועים שבכלל לא מעסיק סוכן והאמת שבכלל לא בטוח שמעבר לליגה אחרת כל כך בוער אצלו בגלל שהוא כל כך מרוצה שם. דרך אגב, יש לאדון שכטר קצת קילומטראז' לעשות בליגה ובנבחרת לפני שמכריזים עליו "פי כמה" מברדה. כל הדוגמאות כמו הפועל ת"א של הקיץ הזה הן נדירות ולא מייצגות כלום בכדורגל שלנו (היכונו לביאת הטביב), היחידה היציבה הרי היא מכבי חיפה שעובדה שגם את השחקנים המובילים שלה היא לא שולחת לאנגליה וספרד כל שנה. האתגר העיקרי בבלגיה זה ששם אין לך חברים עיתונאים, ואתה באמת נמדד לפי היכולת על המגרש. ככה כוכבי תקשורת כמו יצחקי, יואב זיו, עומר גולן וגם גילי ורמוט בזמנו פתאום גילו שהם מתחילים מאפס ולא הסתדרו עם זה. כמובן שהחזרה לארץ תמיד מלווה בראיון שבו השחקן מספר "המאמן התחלף","לא ראיתי בזה שדרוג" ובלה ובלה בלה.
ויסלקה קראקוב ניצלת מהפסד בדקה ה90 במחזור הליגה הראשון מול ווידזה לודז כאשר המשחק מסתיים בתיקו אחת. דודו ביטון שהחליף את מאור מליקסון בדקה ה69 כבש את שער השיווויון.