הנציגים שלנו בחו"ל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏8/7/11.

1. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

חושבים שהם יצליחו למצוא את הרפאלוב הבא, ומשאירים אותם נטו כדי למלא חורים. בסופו של דבר 85% מהשחקנים שמשחקים בבלגיה חוזרים לארץ - בשלב כזה או אחר.

2. alexshw Member

כן אבל ברוז' הביאו לפחות את אחד מהמצטיינים בליגה, אם לא המצטיין, מקבוצה אלופה.

נערך לאחרונה ב: ‏27/10/12
  3. EuropeGuy Member

כל כולי למפגש של תומר חמד מחר מול ריאל מדריד.
    אני עוקב אחרי השחקן הנפלא הזה מתחילת העונה, משתדל לראות כל משחק,
    פשוט תענוג לדעת שמשחק במאיורקה חלוץ שאתה בתור צופה ישראלי יודע, שכשהוא יקבל את ההזדמנות, יש סיכוי לא רע שיקרה משהו טוב.
    מאוד יסקרן אותי לדעת איך הוא יתמודד מחר מול ריאל מדריד עם העובדה שבריאל סימנו אותו כאיש המסוכן במאיורקה, זה השלב שבו יש לשחקן את ההזדמנות לעשות עוד קפיצת מדריגה.

אם נשווה לרגע, עומרי כספי באן בי איי התקשה מאוד לעשות את הקפיצה הזו, כשהתחיל נהדר ואחרי שהגנות התחילו להכיר אותו הוא נתקע. אני מקווה שעם חמד זה יהיה אחרת. למרות שגם כספי עדיין לא אמר את המילה האחרונה.

הדקות שאיתי שכטר לא מקבל בסוונזי הם ביזבוז לכדורגל הישראלי ולצופה הישראלי, וזה פשוט חבל.
    היתה לי דווקא התחושה שהוא מסוגל לעשות שם משהו ולהותיר רושם טוב, אבל הוא קיבל מפתיחת העונה רק 30 דק' בשני הופעות, זה פשוט מעט מדי!

4. eran levy Member

נשאלת השאלה: למה יש עדיין אנשים שחושבים שאיתי שכטר שווה יותר משלושים דקות בחודשיים בסוונסי? לא הבנו כבר במי מדובר? עוד לא נתקלנו בשחקן שאחרי שנתיים או שלוש שנים חלשות בחו"ל הופך פתאום לכוכב. שכטר לא יהיה כזה.

5. הרצליה Member

שער שני בקבוצה הבכירה ויש לו עוד אחד בקבוצת המילואים.
    בסך הכל שלושה.

6. לא מצאתי כינוי Member

אין הפתעות זולות. ברוז' שילמה 2.5 מליון יורו על השחקן שנבחר לשחקן העונה בישראל והוביל קבוצה לאליפות. מי שמביא שחקנים זולים שלא יתפלא שבדרך כלל התוצרת תהיה נמוכה.

עם זאת, אני חייב לציין שיש כמה דברים שמפתיעים אותי לרעה. דור מלול היה שנה שעברה מממצטייני בירסחוט ושיחק באופן קבוע בהרכב - לא ברור למה הוא לא משחק העונה, דודו ביטון היה שחקן אדיר בפולין ובתחילת דרכו בבלגיה וגם לא ברור לי למה הוא לא זוכה לקרדיט, מאור בוזגלו די מאכזב אבל גם לא ברור לי איך, אני מחזיק ממנו שחקן מצויין ברמה מאוד גבוהה, בטח יותר משל הארץ - ובבלגיה הוא בנתיים פשוט לא מצליח להשאיר את חותמו.

נערך לאחרונה ב: ‏27/10/12
  7. EuropeGuy Member

אם אני לא טועה זו השנה השנייה שלו באירופה.
    הוא התחיל בקייזרס לפני שתי עונות ועבר השנה בהשאלה לסוונזי אחרי שהבין שהוא לא רוצה לשחק בליגה השנייה בגרמניה ושהוא מסוגל ליותר.

והתשובה לשאלתך היא כאחד שעקב אחריו בשנה ההזויה שלו בקייזרסלאוטרן, משחק אחרי משחק,
    וכאחד שכמו רבים מאיתנו ראה את ההופעות שלו בליגה האירופית ובצ'מפיונס מול הגנות חזקות ואירופאיות מאוד, שהוא פשוט מסוגל. אפשר להתווכח על זה, אפשר לדון על זה, אבל אי אפשר להכחיש את זה.

השאלה היתה תמיד המנטליות שלו. עושה רושם שקשה לו להיות שחקן שהמאמן לא מראה לו שהוא מאמין בו, ו30 דק' ב-8 מחזורים זה רמז עבה מאוד. אני זוכר שכשהוא שיחק באירופה ליג ובצ'מפיונס זה אף פעם לא היה נראה "לא כוחות" כשהוא שיחק מול ההגנות שם, וזה היה נראה טבעי שהוא שייך לרמות האלה.
    גם בקייזרס הוא שיחק בקבוצה הגנתית ברמות שהרבה זמן אני לא זוכר. היתה להם אולי התקפה או שתיים במשחק, ובזמן הזה שכטר לא מצא את עצמו כחלוץ בודד.

אני עדיין חושב שהוא יכול לייצג אותנו בכבוד באירופה, השאלה היא רק האם הוא יתבגר ויבין שבאירופה לא משנה כמה ישראלי תותח תהיה, סביר להניח שהסטטיסטיקה של החלוצים שיהיו סביבך תהיה יותר מרשימה, כי הם פשוט שיחקו בליגות חזקות יותר. מבחינת יכולת נטו, אני בטוח שהוא מסוגל.

קדימה שכטר תראה לנו שאתה מסוגל! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏28/10/12
  8. eran levy Member

הוא לא מסוגל.

הוא שחקן טוב, הוא שחקן חזק, אבל כמו שהוא מדבר ומתבטא יש לו יכולת מנטלית של שחקן ישראלי, וזו כבר לא גדולה, זו מגרעה. את מי ראינו באירופה מרסק הגנות, את שכטר או את חמד? את שכטר או את בן בסט? את שכטר או את ברדה(בעצם את ברדה כן ראינו... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ). אם בעונה השניה שלו באירופה הוא מחמם ספסלים (מזל שיש את בן שהר ששיחק רק 14 דקות עד עכשיו, ככה לפחות שכטר לא האחרון) אז אין לו כלום בראש, בטח שלא חוזק מנטלי. לגור בחו"ל זה לא פשוט, יש שפה, יש תרבות אחרת, יש מנטליות אחרת, יש דרישות אחרות. גם לפלה, גם למסי וגם לדייגו ארמנדו מראדונה היו יכולות מנטליוות אחרות, אופי שונה, שיודע שההצלחה שווה הכל. שכטר נשמע כמו אומר "קודם תבוא ההצלחה, אחר כך אראה לכולם מאיפה משתין הדג". הדג כבר סיים להשתין, ואוטוטו שכטר יגיע לאירופה, אני כבר ממתין בכליון עיניים לעונה הבאה עת יבקיע שכטר שער לרשת ראפיד וינה או דומותיה במדי הפועל ת"א.

9. EuropeGuy Member

אני לא בטוח שהבנתי את שתי השורות האחרונות חח.
    טיפה הסתבכתי.
    בכל מקרה צריך לתת לו זמן, יש לו כישרון ברמה שלא נופלת מבן בסט ואולי גם מחמד,
    באמת שצריך פשוט שינוי והתבגרות בראש, ולדעתי הוא כן מסוגל לעשות את זה.
    אך כמו שלא אתפלא אם הוא יפרוץ, גם לא אתפלא אם הוא יחזור עוד שנה שנתיים לארץ
    כמו רבים אחרים וטובים (בלגיה כבר אמרנו?).

10. eran levy Member

התכוונתי לכך ששכטר יראה דקות באירופה רק אם ישחק בקבוצה ישראלית שמשחקת במפעל אירופי.

11. EuropeGuy Member

אה אוקיי, עכשיו הבנתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    בוא ניתן לו עוד קצת זמן... אולי הוא עוד יפתיע (הלוואי)

האמת היא שדווקא הבלתי צפוי קרה.
    בן בסט פורח בצרפת, דודו ביטון היה הכובש המצטיין בויסלה קראקוב, תומר חמד אחד הכובשים המצטיינים בספרד כרגע, ודווקא הכישרונות הגדולים שלנו שכטר, בן סהר, אסולין (שכחתי מישהו?) נעלמו אי שם.

12. לא מצאתי כינוי Member

מי שעשו מבן סהר ושכטר ה"כישרונות הכי גדולים שלנו" זה התקשורת. חד וחלק.

13. EuropeGuy Member

שכטר ובן סהר הם לא שחקנים טובים?
    עזוב עכשיו מנטליות, מקצועית הם לא טובים?

14. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

לשניהם יש מעלות באספקטים מסוימים של המשחק, אבל אם נבחן את יכולתם ביחס לזו של חלוץ הפרמיירליג /הבונדסליגה 2 הממוצע - בוודאי יהיה קשה לקבוע שהם ראויים למקום ב11 של קבוצותיהם. שהר אולי הצליח להפגין נוכחות מול הפועל אשקלון, ושכטר אולי נראה מהיר וטכני בהשוואה למקביליו בליגת העל - אך כל התכונות הללו מוארות באופן די חיוור כאשר מעמידים אותן למבחן מול עמיתיהם בסוואנזי ובהרטה. בשורה התחתונה, עושה רושם שמדובר בשני שחקנים המוערכים יתר על המידה - בדיוק כמו ורמוט, מליקסון, ברדה או אפילו בניון (בשנתיים האחרונות).

15. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

סהר היה טוב ביחס לגילו כשהוא היה בגיל 18. מאז הוא לא התקדם.