הנציגים שלנו בחו"ל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏8/7/11.

1. eran levy Member

רפאלוב מרשים לא על פי דבריי אלא על פי מגיב שהשאיר בפורום את הלינק לביצועים שלו. אלה לא דבריי ואני לא מתרשם מהקליפ, ככה נראה קליפ של סוכן.

ולומר על קלאב ברוז' שהם לא מועדון גדול כי הם לא זכו באליפות עשר שנים? זהו, "כולה" בלגיה? הזלזול המובנה הזה בליגה הבלגית, שעשרות זרים ממדינות כדורגל קצת יותר מרשימות מישראל משחקים בה, לא טובה מספיק לרפאלוב? אז רק מי שמשחק בקבוצת צמרת באנגליה שווה משהו? ומה תגיד על בניון ששיחק בליברפול, קבוצת מרכז טבלה שהאליפות האחרונה שלה היתה לפני יותר מעשרים שנה? ומאיורקה? וסנטאנדר? טוב שאליניב ברדה עזב אותנו לגנק, ככה נפטרנו מעוד איזה אפס שהתגלגל לבלגיה, פח האשפה של ליגת העל. בחייך...

2. תומס מולר Member

לרפאלוב יש העונה 5 שערים ו2 בישולים, והוא לא משחק כבר חודש בגלל פציעה

הוא נבחר לשחקן החודש בבלגיה
    קבוצתו אגב מוליכה את הטבלה
    http://sports.walla.co.il/?w=/316/2571201

http://img.mako.co.il/2012/09/28/324695_C.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏11/10/12
  3. alexshw Member

ברוז' המועדון השני בגודלו בבלגיה.

4. Telkiyski Member

לא צריך לחפש בכח לזלזל
    רפאלוב עד הפציעה היה השחקן אולי הכי טוב של ברוז' העונה, וברוז' זו בטוח לא הפועל תל אביב או מכבי חיפה.
    הוא כן הפתיע אותי וכן מגיעה לו מילה טובה.

ויאמר לזכותו שהוא גם ממש לא היה חלק מה1/6 של הנבחרת.

5. Don Joan Roman Member

טוב לדעת שבגלל אני מתרגש מכל משחק של הנבחרת שלי(במקרה שלי זה איטליה) אז אני לא באמת אוהב כדורגל, אלו השטויות הראשונות שקראתי ממך ויש לציין שעם הרעיון הכללי שצריך לייחס ליכולת של שחקן במשחקי נבחרת פחות חשיבות היא נכונה

6. eran levy Member

חשוב מאוד מה שאמרת. עכשיו צריך גם לברור כל מילה ולהלך על קליפות ביצים בפורום, אולי אפילו להעסיק מגיה בחצי משרה, כי מישהו עלול לקחת את זה אישית ולהיפגע. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/crybaby2.Xxx

כדורגל נבחרות הוא מפגש של שחקנים שלא משחקים ביחד במשך כל העונה. אני שמח מאוד שאתה אוהב כדורגל ובמיוחד את נבחרת איטליה, כל אחד וההעדפות שלו. גם אני, שונא כדורגל שכמוני, אשב באצטדיון במשחק גרמניה - שבדיה, אז מה זה אומר עליי? רק שלא אעלב מעצמי.

7. eran levy Member

לא יודע אם זה שווה משהו או אומר משהו למקטרגי/מסנגרי הליגה הבלגית, אם זה באמת משנה למישהו לצורך הדיון המתנהל כאן שנבחרת בלגיה ניצחה את סרביה בחוץ 0:3.

8. לא מצאתי כינוי Member

http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/401/715.html

כתבה מחודש שעבר שמבהירה לכל מי שמעז בכלל לזלזל בנבחרת הבלגית במה מדובר. בשנים האחרונות לא הלך להם, אבל הסגל שהתהווה שם עכשיו הוא פשוט מפחיד וקטלני, נבחרת כזאת יכולה להגיע עד השלבים הכי מאוחרים במונדיאל.

9. alexshw Member

אין קשר בין הליגה לנבחרת, אבל עם דור כזה למה הם מבזבזות כסף על זבל ישראלי? מעטים מאוד המקרים בהם יצא להם רווח מקצועי מכך, שלא לדבר על כלכלי.

10. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשם ש"אין קשר בין הליגה לנבחרת", גם הקשר בין רמת שחקני העלית מבלגיה אשר מפוזרים ברחבי היבשת לבין רמת המקומיים בליגה רופף למדי. בדומה לישראל, מרבית הכשרונות הגדולים עוזבים את הליגה בשלב מוקדם מאוד בקריירה (חלקם אף עושים זאת בגילאי נוער, כדוגמת הזאר, ורמאלן ו-ורטונחן) ומותירים אותה עם אסופת שחקנים בינוניים במקרה הטוב. ביחס אליהם, עושה רושם שהכדורגלן הישראלי אינו מוצג באור חיוור כל כך.

נערך לאחרונה ב: ‏13/10/12
  11. eran levy Member

אז הישראלים הפכו לממלאי המקום של הבלגים הטובים באמת שמגיעים רחוק יותר. הישראלים הפכו לאפריקנים של פעם, ומה לעשות שהאפריקנים יקרים יותר מהישראלים, הכל עניין של אבולוציה, והישראלים התקדמו שלב בשרשרת המזון.

12. alexshw Member

שחקנים אפריקאים הם יכלו לקדם הלאה ולהרוויח עליהם כלכלית.
    זה העניין שבמקרה של מרבית הישראלים בבלגיה אני לא רואה את התמורה שהמועדון שלהם מקבל תמורת מה שהוא משקיע.

אפילו עם ברדה למשל, שגנק בהחלט קיבלה ממנו תמורה מקצועית יפה, היא כבר לא תזכה לתמורה כלכלית הולמת. וזה עוד מהבודדים שכן הצליחו.

תומר לא כולם שם ורטונחן, ורמאלן או טובי. מרבית הכשרונות שיחקו בליגה המקומית מספר עונות.

נערך לאחרונה ב: ‏13/10/12
  13. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

ובכל זאת, כמעט כולם עזבו לליגות בכירות ממנה עוד לפני שמלאו להם 23 (כלומר, לפני שהם התחילו למצות את הפוטנציאל הגלום בהם).

בנוגע לתרומה של הישראלים - לטעמי, ההערכה שלך מוגזמת מעט; לצד כשלונות מהדהדים (גילי ורמוט, תמיר כחלון ואפילו מאור בוזגלו, למשל), ניתן לציין גם כמות ישראלים לא מבוטלת שהצליחה להטביע את חותמה בבלגיה עד עתה: מלבד אליניב ברדה, עומדים גם השמות של ליאור רפאלוב, של רמי גרשון ואפילו של עומר גולן, בשעתו.

14. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

בן שהר רשם הופםעה שנייה במדי הרטה ברלין כאשר עלה מהספסל בדקה 86 בניצחון הקבוצה 0-1 על בוכום.

ברק בדש השלים 90 דקות בהפסד של בוורן לאנדרלכט 2-0.

15. eran levy Member

תיקון: הרטה ניצחה את בוכום 0:2.