הנציגים שלנו בחו"ל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י rainman, ‏27/7/09.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני ממש לא מבין מה הנהירה ההמונית לחו"ל עוזר לשחקנים שאפילו בליגה הישראלית (השישית בטיבה באירופה...) לא ממש מצליחים להצטיין. צעירי שחקן נחמד, אבל אם היה מצליח באחת מקבוצות הצמרת הוא גם היה מתקדם ואולי יוצא לאירופה עם חוזה בקבוצה וליגה יותר טובים. אני מעודד שחקנים לצאת לחו"ל, אבל רק שחקנים שבאמת מוכנים לשחק באירופה. לדעתי לא חמד, לא רפאלוב ובטח לא צעירי מוכנים. שחקן כמו זהבי כבר הוכיח באירופה שיש לו לפחות פוטנציאל.

אני חושב שאלכס צודק ואין לי יותר מה להוסיף לזה. הוא ירה בול למטרה.

נערך לאחרונה ב: ‏15/6/11
  2. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

הלוואי ורמת האימונים בארץ הייתה מתקרבת לעשירית מהרמה בבלגיה
    כל שחקן שייצא לשם יתקדם מקצועית.

טוב שהוא יצא בגיל צעיר משם הוא יכול רק להתפתח.
    אולי הליגה שם לא גדולה ( ועדיין יותר טובה בהרבה מישראל ) אבל רמת האימונים והמקצוענות שם בכמה רמות מישראל.

שיהיה לו בהצלחה שחקן מאוד מוכשר
    גם שון אחשלו יכול להתפתח לשחקן מצויין

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הויכוח בעיניי לא הולך על הרמה, אלא על משהו אחר לגמרי. צעירי יכול להתקדם מקצועית אם הוא מנטלית מוכן לזה. האימונים שם פי כמה יותר קשים, והאם הוא מסוגל להתאקלם לאורח החיים בבלגיה.
    שחקנים יותר טובים מצעירי עזבו לחו"ל, אבל חזרו עם הזנב בין הרגליים. קח לדוגמא את נימני וקטן...צעירי בהחלט יכול להתקדם, אבל אם הוא נפשית לא מוכן אז באמת חבל על הזמן.

4. Tricolor Member

רע לאוהדים ולליגה...אבל טוב לנבחרת
    אתם לא כל כך רגילים לזה אבל בדרום אמריקה בעיקר ברזיל וארגנטינה כל ילד נותן עונה וחצי טובה וכבר עובר לאירופה.....מעצבן ברמות אבל לדעתי זה יעשה טוב לנבחרת
    אבל אם אתה אוהדים תתכוננו להיות עצבניים!

5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מבחינת מתקני אימונים ודומיננטיות אולי אם היה חותם באחת מהקבוצות שרצות שם לצמרת הייתי מסכים, אבל לגבי קבוצה שסיימה מקום שמיני בטבלה, לא יודע, אני עדיין חושב שאם היה עובר למכבי חיפה או הפועל תל אביב, היה שם דומיננטי ואז עובר לקבוצות אחרות, לא רק שהוא היה טוב יותר הוא גם היה מקבל הצעות אטרקטיביות יותר.
    אני משער שהמעבר הוא בעיקר שדרוג כספי, כי אין ספק שאף קבוצה בארץ לא הייתה מציעה לו סכום כזה. לשם השוואה, רק קטן ודוידוביץ מרוויחים סכומים כאלה בקבוצה שלנו.

6. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

מספיק עם החרטא
    איפה הוא היה משחק בחיפה? בקבוצה עם גולסה, גדיר, רפאלוב, קטן וורד איפה הוא היה משתלב?

צעירי עשה בשכל שעבר לחו"ל, חובה ההוכחה עליו
    אם הוא לא יצליח אז כנראה שהוא לא מספיק טוב.

מקטן אף פעם לא החזקתי אז גם לא הופתעתי שהוא לא שיחק דקה בווסטהאם אבל יש הבדל מלצאת לליגה אנגלית או ספרדית כמו נמני מאשר לבלגיה ששם הרמה קצת יותר טוב מישראל ומשם הוא יכול להתפתח

כמו שדודו ביטון ורמי גרשון הוכיחו את עצמם בבלגיה ובעונה הבאה הם יהיו בקבוצות יותר גדולות ככה גם צעירי יכול להתפתח

גם על אלמוג כהן אמרו שהוא הלך מוקדם מידי ושהוא תוך כמה חודשים חזרה בארץ ותראו מה נהיה ממנו..

7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אלמוג כהן עבר לגרמניה, אתה באמת יכול להשוות?
    ועם קישור של בוקולי כבר בן 33, קטן עם בעיות גב, גאדיר שלא רואה הרכב אף פעם ומבזבז כל הזדמנות שיש לו, עם גולסה שנפצע כל שני וחמישי כן, הוא יכול להשתלב בקבוצה. ואתה יודע מה? אם לא אצלנו אז בטח אצל קשטן שהוא אימן אותו במשך השנה האחרונה, ובטח שמכיר אותו מצויין, בנוסף למכירת ורמוט זהבי ושכטר סהר וכמעט חצי קבוצה.
    לא יודע, לא אתפלא אם הוא יגיע לבלגיה, ומעבר למרכז טבלה בליגה הזאת הוא לא יגיע יותר גבוה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/6/11
  8. yedidel Member

שימו לב שהשחקנים שחזרו מבלגיה לארץ זה כאלה שלא הצליחו שם (זיו, סטרול, טועמה) ולא כאלה שהצליחו, מה שאומר שהם פשוט לא מספיק טובים בשביל לשחק שם. והם נחשבים כוכבים בליגה שלנו, אז תסיקו את המסקנות איזה ליגה יותר טובה.

9. Don Joan Roman Member

אני מאחל לצעירי חצי אחוז מההצלחה של האיש שביקר בעבר במכלן, המלך הבלתי מעורער של הכדורגל הישראלי.

10. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אני צופה שהוא יחזור במהרה לארץ ולא לביקור משפחתי, לדעתי עדיף היה לו לעבור לאחת מקבוצות הצמרת בארץ ולהביע יותר את חותמו בכדורגל הישראלי. בכל אופן שיהיה לו בהצלחה.

11. alexshw Member

חבל שצעירי לא עבר ליאנג בויז משוייץ.

12. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

בן-שושן מתקרב לסטיאווה - האומנם?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4082783,00.html

אני היחיד שחושב שזה קצת אירוני שבן-שושן בבית"ר תחת רוני לוי בקושי ראה דקות, ופתאום הוא מעוניין להחתימו?

אולי הוא עושה את זה כפיצוי על הנטישה, עוזר לתקציב המנופח שלנו לרדת במעט, תודה!

13. riquelme1 Member

כרגיל, שטויות במיץ. ברדה שנים נחשב כאן לכשרון מפוספס, וחוץ מ-2 3 שלוש עונות בהפועל לא ממש חתם את חותמו בארץ, לעומת זאת בבלגיה הוא לוקח אליפות, שחקן הרכב, כובש שם יותר משכבש בארץ, ומסיים כמלך השערים, אז מה זה אומר שבלגיה יותר קל מבארץ?

יש שחקנים שמצליחים בספרד, ונכשלים ביוון. בקיצר, ככה לא מודדים איכות של ליגה.

דרך אגב, סטרול וזיו הם אפסים גם בישראל, וגם טועמה רחוק מלהיות כוכב, אלא שחקן לגיטמי בליגת העל.

צעירי עשה החלטה טובה, אומנם אני חושב שהיה עדיף לו לחפש קבוצה גדולה בישראל, ויש לו מקום כי הוא באמת כשרון פנטסטי לדעתי, אבל גם קבוצה בבלגיה זה מצויין ושידורג כלכלי.

לאלה שעוד מזלזלים בכדורגלן הישראלי, אנחנו רק באמצע יוני, וכמות השחקנים שעוברים לח''ול היא בלתי נתפסת, זהבי לפאלרמו, שכטר וורמוט לגרמניה, בן בסט לצרפת, תומר חמד לרינג'רס, בונדר לרוסיה, צעירי לבלגיה, רפאלוב שבדרך לעזוב, בן סהר וכו'.

כמות כזאת של שחקנים שעוברים לח''ול אני לא זוכר, ואנחנו רק בהתחילת חלון העברות וסביר להניח שיהיו עוד שחקנים שיעברו לאירופה, זה מראה כמה ההתקדמות עשה הכדורגל הישראלי וכמה מתחילים להעריך אותו באירופה.

מישהו יכול לתת את הרשימה של הליגורנים שלנו באירופה?

נערך לאחרונה ב: ‏16/6/11
  14. yedidel Member

הצחקת אותי. ברדה יצא לחו"ל שהוא מעורב (כבש/בישל) 70% מהשערים של הפועל ת"א. גם במכבי חיפה שהוא לא קיבל קרדיט מרוני לוי כל משחק שהוא היה עולה הוא היה כובש, שלא לדבר על התקופה בב"ש שפרח.

ואם סטרול, זיו וטועמה הם אפסים בישראל, למה הם מרוויחים כל כך הרבה? תיזכר מה היה הסטאטוס שלהם בארץ לפני שהם יצאו לבלגיה.

נערך לאחרונה ב: ‏16/6/11
  15. riquelme1 Member

ברדה כבש בשתיים מתוך 4 עונות בבלגיה 16 ו14 שערים, בישראל בעונה הכי מוצלחת שלו הוא כבש 10 שערים, אז איך אתה מסביר את זה שבבלגיה הוא כובש יותר מאשר בישראל והממוצא שלו שם טוב יותר?

את רמי גרשון לא הכירו בארץ לפני שעבר לבלגיה מראשון לציון הצנועה ששיחקה בליגה השנייה, וכיום הוא שחקן הרכב בקבוצת אמצע טבלה בבלגיה.

שוב, זה לא אומר כלום, ולהשוות ליגות על נתון כזה זה לא יותר ממגוכח ומתאים רק לאנשים כמוך שיורקים שטויות חסרי ביסוס כל היום.

אמרתי רק סטרול וזיו, שתי שחקנים סופר בינוניים גם בישראל, מי שמשלם להם את הכסף הזה הוא פריאר חסר תקנה, לא החזקתי מזיו גם ששיחק בבייתר, וגם לא מסטרול, אותו דבר עומר גולן. טועמה התחיל פנטסטי בבלגיה, כבש שערים ובישל בסטאנדרט ליאז' שזכתה בגם באליפות באותה עונה, אחרי זה הוא דעך קצת, אבל טועמה אף פעם לא היה שחקן גדול, שחקן טוב אבל לא מעבר לזה, העונה בהפועל הוא היה שחקן ספסל ברוב העונה, כמו בבלגיה.

לירוי צעירי הוא שחקן עם פוטנציאל גדול להצליח שם, עם יהיה לו את האופי הנכון והוא יתאקלם שם מבחינה חברתית, אין לי ספק שהוא יכול להיות הצלחה גדולה.