הנציגים שלנו בחו"ל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י rainman, ‏27/7/09.

1. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

כמו שידידאל אמר..

מצד אחד זה הרבה יותר כסף ממה שהוא אי פעם ישיג וליגה קלה שהוא יוכל לבלוט בה.

מצד שני זה חור לא ידוע, הרמה שם פחות טובה מכאן, כנ"ל המתקנים, הקהל, כמעט ולא תהיה חשיפה, לא יזכרו מי הוא ומה הוא...

התלבטות בכלל לא קלה.

2. Igi Member

מבחינתי אין התלבטות בכלל, שימשיך להרשים ולא ילך לאן שהוא יודע שהוא לא צריך ללכת וקזחסטן זה בטח ובטח לא המקום בשבילו.

3. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

ביבראס נאתכו שיחק 90 דקות ב0-0 של ספרטק מוסקבה וקאזאן. חיימוביץ לא שותף בהפסד של גרוזני.

נערך לאחרונה ב: ‏10/6/11
  4. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

לא רואה את רועי דיין חוזר לקבוצה גדולה בליגה שלנו, אני במקומו לוקח את ההצעה מקזחסטן בשתי ידיים, מה כבר יש לו להפסיד?

5. ertyo Member

ה לא נראה לכם משדר משהו על הרמה וההתיחסות של השחקנים בארץ לליגה,אם הוא יקבל את ההצעה הזאת?
    לי נמאס מכל מיני שחקנים שהולכים לליגה הקפריסאית,שנה שעברה כמע חתמו בליגה האזרית,ועכשיו ליגה קזחית?
    שיעשו משהו בהקשר הזה.
    קבוצות גדולות בארץ,לא יכולים לאבד את השחקנים שלהם לליגה השוויצרית ולקבוצות אמצע טבלה בליגה הבלגית.
    כדי שאדון לוזון יתעורר,או בעלי הקבוצות יתעוררו ופשוט יעשו איזה מהלך לשיפור הליגה.

6. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

בקזחסטן יש לאנשים קרניים לעומת האיטלקים שיש להם כנפיים?

לא כל מעבר מקצועי טוב מחייב מעבר אל ליגה טובה יותר. אם שם הוא ישחק בקבוצה שמתיימרת לזכות בתארים, אז זה מעבר מקצועי טוב, כי בהפועל עכו אין לו סיכוי לעשות את זה. מה גם שאקטובה מוכרת לנו כאחת שנתקלה במכבי חיפה במוקדות ליגת האלופות, מה שאומר שיהיה לו סיכוי להגיע איתה לאירופה, מה שאין לו בכלל בהפועל עכו. ועוד לא דיברתי על השדרוג הכלכלי המשמעותי.
    הגילו ובמעמדו, לא הייתי פוסל על הסף הצעה שכזו.

7. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

לא יודע, עם כל הכבוד, אני חושב שעדיף לשחקן לסיים מקום 5 בליגה הישראלית מאשר לסיים מקום ראשון בליגה הקזחית וממילא הוא יעוף בסיבוב המוקדמות השני בצ'פמיונס.

אבל הכל העניין של הפן הכלכלי. מיליון יורו ל3 עונות זה דבר ששחקנים בלבל של גיא דיין לא חלמו שיציעו להם לקבל אי פעם, ובסופו של דבר הוא בן אדם שדואג לעתיד שלו, ואולי שווה להתבסס במדינה האפורה הזאת, להעלם כמעט סופית ממפת הכדורגל מלבד הודעה או שניים באשכול 'נציגים מחו"ל' בAsoccer מאשר להשאר כאן בליגה, למרות שאני בטוח שהוא יכל להתקדם יותר מעכו.

8. ~Omri~ Member

לעבור לליגה הקזחית זה לעשות צעד קדימה ושלושה אחורה. אז אולי הוא יתקדם מבחינה כלכלית, אבל הליגה שם נחותה מבחינת רמה. הסיכויים שלו להתקדם מהליגה שלנו הם גבוהים בהרבה. אם הוא היה שחקן בסוף הקריירה שלו, אז מעבר לשם היה הגיוני, אבל יש לו עוד כמה שנים טובות לשחק, כך שאין טעם לעבור לשם בשלב זה.

מה זה בדיוק יתן לו אם הוא יזכה שם באליפות? גם ככה אקטובה לא תגיעה רחוק באירופה. עדיף לו להישאר בארץ לנסות לעבור לאחת מקבוצות הצמרת. זה קידום גדול יותר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏11/6/11
  9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינה כלכלית הוא חייב ללכת. מבחינה מקצועית כמו שאמרו פה עדיף לו להשיאר. אבל מה זה מבחינה מקצועית? מכבי ת"א, הפועל ת"א, מכבי חיפה ובית"ר ירושלים - לאף אחת מהן הוא לא יגיע, ואני גם בספק אם לקבוצות הבטן כמו קרית שמונה, נתניה, מכבי פ"ת והפועל ב"ש, מה זה משאיר לו? כלום ושום דבר, ואין ספק שגם בקבוצות האלה הוא לא יקבל הצעה שכזו, ובטח ובטח שבקבוצות הבטן או 4 הגדולות, כמה שנים יש לו לשחק? 5? 6? רק בגלל זה שווה לו ללכת, לסבול 3 שנים ולקחת מיליון יורו, בארץ בתקופה הזאת הוא יעשה בגג, ואני מגזים רצח, 250 אלף דולר, תעשו אתם את החשבון כמה כסף הוא ירוויח שם, פי 10 ממה שהוא ירוויח פה ב-3 שנים ורק על זה שווה לו ללכת. (250 אלף דולר פה ב-3 שנים שווים נכון להיום 1.4 מיליון דולר שם!)

נערך לאחרונה ב: ‏11/6/11
  10. alexshw Member

נראה שחמד קרוב להצטרף לכיאל בליגה למקומות עבודה, לפחות זה יהיה בקבוצת צ'מפיונס, אם וכאשר הוא יסכם איתם את הדברים.

באופן כללי מי שעוזב מהר, גם חוזר מהר.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם שם זה הליגה למקומות עבודה אז מה זה פה? הליגה לקלט אריתראים? כל שנה אתה בא ומבלבל במוח עד כמה שהליגה הסקוטית חלשה וכל שנה נציג אחר עובר ל-2 הקבוצות הגדולות שם בעוד הקבוצות פה משחקות בקקה ושם מתעסקים במקצוענות. בשום סיטואציה שבעולם הליגה שלנו לא יותר חזקה מהסקוטית, ובטח ובטח שהגדולות אצלנו לא יותר טובות מהסקוטיות (סלטיק את ריינג'רס), בשום דבר. והנה אתה גם אומר מי שעוזב מהר גם חוזר מהר, גמרת לו את הקריירה לפני שהדיו התייבש מהחוזה החתום אפילו...ארבייטמן חזר? כיאל חזר? רמי גרשון חזר? סתם זרקתי לך 3 דוגמאות של שחקנים שכמות המשחקים ששיחקו בטופ הישראלי לא עלתה על יותר משנה אחת בגג (גרשון אפילו לא שיחק משחק אחד!). נכון אתה צודק, עדיף לשחק 6 משחקים עם מכבי חיפה בצ'מפיונס כשאתה בהגנה מאשר לשחק עם ריינג'רס שם, + 4 אולד פירמים ששום דבר בעולם לא מתקרב לזה + 100 אלף סקאוטרים ביציע (לעומת 0 פה) + אימונים ברמה מקצוענית, מתקנים ברמה אחרת, כסף יותר טוב, קבוצה יותר טובה, אבל לא, עדיף להישאר במכבי חיפה, מכבי ת"א, בית"ר ירושלים והפועל ת"א, הכלום ושום דבר האלה, שרק פה עושים מהן כאילו הן חלק מה-16 של אירופה, של הטופ של אירופה.

וואלה אם אתה אומר הליגה הקזאחית/אלבנית/סרבית/קרואטית/מולדבית/נורבגית/שוודית/הבנת את הפואנטה שלי, יותר חלשה מפה, כן אני מסכים איתך, אבל להגיד את זה על ליגה שהקצב בה, האגרסיביות, הרמה, כל התשתיות, ובעיקר 2 הגדולות הן משהו שהליגה פה לא תגיע אליו, ל-ע-ו-ל-ם, זה פשוט פאתטי ומצחיק ומראה על ה"כאב" שלך מהעזיבה של חמד, לא יותר מזה.

12. alexshw Member

כיאל לפחות שיחק 3 עונות במדים הירוקים. ואומר זאת שוב הכדורגל הסקוטי רחוק מאוד מהרמה שלו פעם. מחוץ לאולד פירם, אני בספק אם הקבוצות בכלל היו מגיעות כאן לפליי אוף אמצעי.
    ארבייטמן? אני חושב שהוא יחזור אם לא העונה, אז בעונה הבאה וגם כאן מדובר בשחקן ששיחק תקופה ארוכה במכבי חיפה.

ואיפה המשחק גרשון? בקורטרייק? מה זה ואיפה זה? שיהיה לו שם בהצלחה. אם הוא הגיע לנבחרת, אז כנראה שהוא מתקדם, אבל זה כמו שהוא היה מתקדם לליגת העל.

כל הנהירה הזו לחו"ל זה בגלל סוכנים. מבחינת זרים רציניים, אנחנו פחות או יותר במצב של העשור האחרון.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכדורגל הסקוטי ירד מהרמה שלו פעם - אוקיי יכול להיות שזה נכון, ועדיין, אנחנו מדברים על כיאל וחמד, שלא עברו לאיזה אינברנס או לפטריק טיסטל, אלא לסלטיק וריינג'רס! הכדורגל פה?, לאיזה רמה הוא בדיוק התקדם? לשום רמה! אתה אומר שהקבוצות שם לא היו מגיעות לפלייאוף האמצעי? אני אומר לך שהקבוצות פה, לא מגיעות מעבר לפלייאוף על הירידה, וגם זה אני בספק! איזה תקופה ארוכה במכבי חיפה, הבן אדם ראה 10 דקות במשך איזה כמה שנים...רק בשנה האחרונה ארבייטמן קיבל באמת את הבמה בירוק לא לפני זה.

קורטרייק? איפה זה? זה כמו שאני יהיה מחו"ל ואני יגיד, איפה זה אשדוד? אשדוד עדיפה על קורטרייק? ברור שלא.

כן סוכנים לא סוכנים, בסופו של דבר, זה עדיין עדיף מאשר להישאר פה בעבודה בעיניים הזאת שלוזון מנסה להמציא כל פעם מחדש.

14. alexshw Member

זה אומר יותר על הירידה של קבוצות האולד פירם, מאשר על ההתקדמות של הכדורגל שלנו. נראה לך שלכיאל היה מקום בסלטיק של לפני 10-15 שנה? אז סלטיק רכשה את תום, שחקן נבחרת גרמניה ולכן רק ישראלי ברמה של ברקו יכל לשחק שם. עכשיו הם רוכשים שחקנים מקובנטרי ודרבי קאונטי אז גם כיאל יכול להגיע.
    דבר דומה בריינג'רס.

וארבייטמן פתח במלא משחקים בתקופה שלו במכבי חיפה. תבדוק בוואן אם אתה רוצה. כבר בעונה הראשונה שלו הוא פתח בחצי השני של העונה, כשקטן עזב לחו"ל. גם בעונות שהיו אחר כך.
    רק בעונת 07/08 הוא היה מחוק, כי הוא באמת הגיע לשפל המדרגה ולכן גם הושאל להפועל.

15. ARSI Member

סלטיק של ברקוביץ' לפני עשור וקצת היא באותה רמה של סלטיק של כיאל כיום. גם אז הם עפו בשלב הבתים או בשמינית גמר הצ'מפיונס ליג במקרה הטוב.
    הליגה הסקוטית היא תת רמה, אבל אם אתה משחק באחת מקבוצות האולד פירם זה בסדר להעביר שם עונה-שתיים ולקבל חשיפה וקידום.
    אלה שתי קבוצות שכל עונה אחת מהן מעפילה לליגת האלופות והשנייה הולכת לליגה האירופית ויכולה פוטנציאלית להגיע רחוק שם. איפה זה ואיפה מכבי חיפה \הפועל ת"א והשכונה של אלי טביב.