אם אדון רפאלוב מרוויח במכבי חיפה משהו שקרוב ל-250 אלף דולר נטו ובבלגיה אנדרלכט, לא איזה קורטרייק, משתתפת קבועה באירופה בשלבי בתים באירופה ליג ואילך וצ'מפיונס ליג, שם מציעים לו 650 אלף דולר נטו, איפה ההתלבטות פה בדיוק? זה לא שמכבי חיפה כן תגיע לאירופה ואנדרלכט לא, זה אותו הדבר, עם סיכוי יותר גדול שאנדרלכט תצליח יותר ממכבי חיפה לצורך העניין. אז מה אם היא לא הולכת לשחק שם בשנה הקרובה, ומכבי חיפה שיחקה שם בשנה שעברה והיתה פח נו אז? איפה היא ואיפה אנדרלכט, חיפה לא מדגדגת את הקרסוליים של אנדרלכט מבחינת הכל, בטח ובטח כשמדובר במורשת היסטורית בכל הקשור להצלחה באירופה. להשוות בין אנדרלכט למכבי חיפזה זה כמו שאני ישווה בין ארסנל לקטאניה. כמה פעמים שיחקה חיפה באלופות? פעמיים? השנה אולי שלוש? כמה פעמים שיחקה אנדרלכט באלופות? 7? 8? כמה פעמים אנדרלכט הגיעה לשלבים מאוחרים באירופה ליג/אופ"א קאפ ב-20 השנים האחרונות? כמה מכבי חיפה?
עם כל הכבוד לחיפה, כמות האנשים שצופים באנדרלכט והחשיפה שהיא מקבלת אפילו אם רק בגלל השחקנים והכישרונות שיש בקבוצה לדוגמא לוקאקו - היא הרבה, הרבה יותר גדולה מהאנשים שצופים ומודעים למשחקים של מכבי חיפה ורמת החשיפה ופוטנציאל השידרוג המקצועי בעתיד שליאור יוכל לקבל בארץ בחיפה. מי שמנסה לטעון שבגלל ליגת האלופות השארות של רפאלוב בחיפה זה משהו שכדאי לו לעשות - ואני אפילו לא מתייחס לשידרוג הכלכלי והעובדה שהוא הגיע לפיק ביכולת שלו בארץ ובחיפה ואם ישאר לא קשה להאמין שיחזור על מקרה ורמוט ויוריד את המנייה שלו, הוא פשוט הוזה. כנ"ל לגבי אנשים שניסו או מנסים לטעון משהו דומה על בירם כיאל וסלטיק.. בלי לדבר על איכות המשחקים, הקבוצה והשיפור הכלכלי - רמת החשיפה היא פשוט לא באותה ליגה ורמה. אפשר לטעון שכדאי לו - אם יש לו האפשרות - לעזוב לקבוצה אחרת, אבל דבר אחד בטוח פה : רפאלוב חייב ללכת לאתגר חדש ולהמשיך לאירופה.
אם כבר שחקן ישראלי עובר לבלגיה(ואני לא בעד המעבר המסיבי הזה) אז שיעבור לאנדרלכט או לסטנדרד ליאז' אז באמת אפשר יהיה לומר שהוא עשה התקדמות גדולה והגיע למועדון גדול. אני לא בעד המעברים של שחקנים לקבוצות קיקיוניות בבלגיה כמו שרלרואה או לוקרן אין בזה שום התקדמות בהשוואה לליגה שלנו ועובדה שהכדורגלנים שהולכים לשם חוזרים מהר מאוד הבייתה.
עומר, תפסיק לחיות על העבר, אנדרלכט הוא מועדון מפואר עם מסורת, אבל בשנים האחרונות היא לא מצליחה הרבה יותר ממכבי חיפה, בעונה שעברה היא הודחה במוקדמות הצ'מפיונס ליריבה די מגוכחת. בעונה הבאה היא לא תשחק בליגת האלופות, מכבי חיפה כן, ראינו העונה שכמה תצוגות באלופות יכולים לתת לשחקן חוזה באחת הליגות הגדולות- כמו ערן זהבי למשל. גם עם רפאלוב יקבל יותר כסף בבלגיה, עדיף לו להשאר עוד עונה בחיפה עם שידורג בחוזה, ולשחק באלופות, ועם לא אז רק להצעה טובה מליגה גדולה יותר מהליגה הבלגית.
אם רפאלוב יקבל הצעה כספית שמנה הוא יקח אותה בלי לחשוב וגם יעקב שחר יתן לו את ברכתו, הכסף יהווה פה משמעות עליונה ולרפאלוב לא יהיה משנה אם אנדרלכט תשחק רק ביורוליג.
ביורוליג אני בטוח שהיא לא תשחק... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx בקשר לרפאלוב, אין ספק שאם תגיע הצעה מאנדרלכט הוא צריך לעבור, אבל לכל קבוצה בלגית אחרת אני חושב שלא. בטח ובטח לא קבוצת מרכז טבלה, שלא משחקת באירופה כלל. אם תגיע הצעה מסלטיק, כן, הוא אכן צריך ללכת על זה. מה שכן, מקווה בישבילו שתגיע הצעה מקבוצה שמשחקת באחת מארבעת הליגות הבכירות, גם אם מקבוצה קטנה, כי מה לעשות שהוא כבר לא ילד, ואם שנתיים הוא ישחק בקבוצה אחרת, עד שהוא ייתרגל כבר למעבר לליגה נוספת, הוא כבר ייתקרב ל 30.
הרבה ברכות לאליניב ברדה, השחקן הישראלי האהוב ביותר עלי. מגיל צעיר מה שאפיין את אליניב זה הנחישות והמקצוענות. היו מוכשרים ממנו אבל לא היו חרוצים ממנו. הוא הגיע לאן שהגיע בזכות עבודה קשה ומיצוי מקסימלי של היכולות שלו. הוא טוב יותר מכל חלוץ ישראלי אחר שיש לנו היום כולל שכטר, סהר, ארבייטמן ותמוז והמאזן שלו בנבחרת מעיד על זה. להצליח לאורך שנים בליגה זרה, בליגה הבלגית שהיא טובה וקשה מהליגה בישראל ולהיות שחקן המפתח של הקבוצה זה הישג נפלא. יש לו השנה 14 שערים ועוד 10 בישולים, מאזן מצוין שמראה שהוא חלוץ מגוון שיודע גם לבשל. הוא החליט בניגוד לשחקנים אחרים לפעול בלי סוכן ספציפי. הוא אמר בזמנו שאם יש סוכן שמצא לו קבוצה, שיפנה אליו ואחרי שהוא יסגור עם הקבוצה הסוכן יקבל את מה שמגיע לו. כלומר לא עובד עם סוכן ספציפי אלא בשיטה של מי שיביא קבוצה יקבל אחוזים מהמכירה. זה הוכיח את עצמו במעבר לבלגיה, זה נכשל כשאברטון הייתה מעוניינת וברדה נפל על סוכן לא מספיק טוב ששיחק יותר מידי משחקים עם אברטון שבסוף ויתרו על החתמתו. לאליניב עדיין יש צאנס לצאת לאנגליה או ספרד, אבל אין ספק שאם זה לא יקרה השנה קשה להאמין שזה יקרה בעתיד. מקווה שיצא לליגה בכירה יותר, יצליח, ואז יחזור לעונת פרישה בבאר שבע ויקבל כבוד ששמור למלכים. http://cache.daylife.com/imageserve/00sM2CG6Ye9jd/x160.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
קשור לכאן בעקיפין, תראו איזה ווידאו מרגש מעלה מחשבה אולי עדיף לסדר את הכוחות ולהוציא את האוהדים בצורה מסודרת בארץ על מנת שדברים כאלה יקרו, שהאוהדים באמת יחגגו -עם- השחקנים, איזה מצמרר זה. אגב שימו לב לאוהד שפורץ ב1:20 חחח איזה סטלן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
http://www.103.fm/programs/Media.aspx?Zrqv...JI&c41t4nzVQ=KH יש לו הצעה מאירופה, מעניין מאיזה קבוצה וכמובן מאיזה ליגה. הלוואי ויתקדם מגיע לו. האווירה במגרש במשחק האליפות של גנק הייתה מחשמלת. מדהים.
אני לא חושב שכניסת אוהדים למגרש אחרי משחק אליפות או משהו כזה זו תופעה פרימטיבית כמו שמנסים לצייר את זה. הנה, בלגיה 2011 ועושים את זה. מה שכן צריך שזה יהיה מסודר. כשנתניה עלו ליגה וכשנתניה הגיעו לאירופה והקהל "פרץ למגרש" (פרץ זה הגדרה קשה מדי, חיכינו חצי שעה אחרי המשחק ואחרי אישור של ראש העיר והמשטרה נכנסנו), אלו בהחלט היו הרגעים מהמרגשים בתור אוהד.
תשמע יש הבדל בין לקפוץ למגרש, לבין להידחף כולם ולפרוץ את השערים ולרמוס את מיש נופל, איך שפרצו בבלגיה זה נחמד מאוד.
קודם כל ברכות לברדה על כך שהוא הישראלי הראשון מאז רוני רוזנטל בליברפול שזוכה באליפות ובתואר בכלל כליגיונר ובהחלט היה לו חלק נכבד באליפות הזו עם כמות הכיבושים והבישולים אליה הגיע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx ברדה נמצא בשלב קריטי בו הוא חצוי לשניים:מצד אחד יש לו הזדמנות להצעיד את גנק לליגת האלופות בה הוא צפוי להיות שחקן מפתח(במידה ויהיה כשיר כמובן) אבל מצד שני עכשיו אחרי עונת שיא מבחינתו יש לו הזדמנות להגיע לאחת הליגות הבכירות באירופה, אני חושב שאם תגיע הצעה מאחת מהליגות הבכירות הוא יהיה חייב ללכת לשם כי זאת אולי ההזמנות האחרונה שלו.
מגיעות כל הברכות, אבל הוא לא הראשון מאז רוזנטל. מליקסון עשה את זה מוקדם יותר השבוע ולפניו היה את חיים רביבו, שהוביל את פנרבחצ'ה לאליפות ב-2001 בעונה הכי גדולה לדעתי שהייתה לשחקן ישראלי בחו"ל.