הנציגים שלנו בחו"ל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י rainman, ‏27/7/09.

1. riquelme1 Member

לדודו דאהן בהחלט יש עין טובה, שמעתי אותו מדבר על כדורגל כמה פעמיים, והבן אדם באמת מבין מאוד.

דודו ביטון היה מבוקש גם ע''י קבוצות גדולות בארץ כמדומני, ואין לי ספק שעם היה ממשיך בישראל עד סוף העונה הוא היה מקבל הצעה מהגדולות.

כרגע הוא מקבל שם בבלגיה, ואני מקווה שאחת הגדולות שם תחטוף אותו. אולי אפילו קבוצה בליגה חזקה יותר.

אסור לו בתכלית האיסור לרדת ליגה במידה ושרלואה תרד.

2. Muurad Member

וגם שער לאליניב ברדה, גנק מובילה 1-0 כרגע(דקה 80).

רק שבירם ידפוק לנו הופעה מחר בדרבי הענק מול ריינג'רס ושסוףסוף תכנס לו אחת הבעיטות שלו מ25+ מטר שפגשו את הקורה\משקוף כבר לא מעט פעמים השנה, ויסגור לנו שבוע מצויין לישראלים באירופה.

נערך לאחרונה ב: ‏19/2/11
  3. Number 8 Member

ליתר דיוק אבי נמני שם לב אליו ראשון כשהיה בטוברוק והביא אותו למכבי. בגלל הכישלון עם רוני מאנה, הוא לא זכה ליותר מדי דקות והעונה הבאה הייתה כבר עם שניידר והיה מספיק שחקנים התקפיים. למעשה בגלל הכישלון של מכבי, הוא התחיל לנדוד לקבוצות אחרות.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא אשכח לו לעולם איך מול סנטה קולומה בחוץ במצב של 0:0 הוא קיבל כדור של 100 אחוז גול וגילגל לשוער לידיים...רגע מביך של התחלה בקריירה לאדון דודו ביטון, אבל יפה שהוא ידע להתרומם משם, בניגוד לשחקנים אחרים במכבי ששיחקו באותו משחק, כמו שפונגין ושירן ייני...

אליאניב ברדה כובש גם הוא ולא משאיר את דודו ככובש הבודד במחזור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

אל תגיזמו...הליגה הבלגית יותר טובה מהליגה פה, אולי הקבוצות במקומות 13-18 הן לא ברמה מי יודע מהף אבל עדיין, האימונים/המתקנים/מקצוענות יותר טובים והרמה עצמה יותר גבוהה מהליגה פה.

אולי יותר חשוב מהכל, המקצוענות! עדיף להיות במקום שהכדורגל מקצועני מאשר חובבני כשדני לוי הליצן הוא היו"ר שלך שמביים פריצות והמאמן שלך מקלל אותך 90 דקות...

חלוץ שהוא טוב, יבקיע בכל מקום גם אם זה בהפועל פ"ת או בשארלרואה או אפילו בבונדסליגה ודודו ביטון חלוץ טוב. אני מאחל לדודו רק להתקדם ולא לשקול אפילו לחזור לפה!

האם דודו ביטון היה צריך להמשיך בהפועל פ"ת? ממש לא. הוא משחק באירופה, מרוויח פי 10 ממה שהיה מרוויח בארץ, כובש גם באירופה, למה עדיף בשביל זה את הדיכאון של ליגת העל עם 300 איש במשחק? כנ"ל רמי גרשון...

5. riquelme1 Member

הלוואי. בירם אף פעם לא היה סקורר גדול, גם במכבי חיפה, אבל גול מחר והמניות עולות.

ופרננדז מתלונן על הדור שיש לו...חתיכת אפס, מעולם לא היו כל כך ישראלים מצליחים, גם לא בתקופת רביבו וברקוביץ'.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בתקופת רביבו/ברקוביץ' להוציא שחקן לחו"ל היה צריך כמעט לשחד אנשים...היום לכל אבן שלא תזרוק יקפצו 20 מועדונים מבלגיה קפריסין ושאר הירקות...

בהתחשב בעובדה שיש לנו את בירם (סלטיק), ביבראס (קאזאן), אלמוג (נירנברג) שכולם בכושר טוב, אולי ביבראס לא כי הוא בפגרה אבל כולנו יודעים את האיכויות ההתקפיות שלו, זה סימן שאלה עם מי לפתוח בקישור.

נוכח מצב ההתקפה שלנו, לא שווה לתת לדודו ביטון זימון לנבחרת? נגד גיאורגיה ולטביה גם הוא יכול להבקיע...

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם כבר דודו ביטון אז בקיץ אחרי עונה לא רעה ברעננה הוא הוצע למכבי חיפה ובית"ר שויתרו עליו, לחיפה זה לא הפסד גדול כי יש שם חלוצים שנותנים גולים אבל מעניין מה היה קורה אם היה נוחת בבית"ר שהחלוץ הכביכול מוביל שלה נתן רק 2 גולים העונה והאחרון מביניהם היה במחזור ה-5.

לגבי הדיון שהתפתח כאן על בלגיה, אז קחו לדוגמא את אליניב ברדה ורמי גרשון שבניגוד להרבה אחרים באו לשם לעבוד ולא רק להכין את הקרקע לחוזה הבא המנופח שלהם בארץ והפכו לשחקני נבחרת לכל דבר, משהו שלא היה קורה אם היו נשארו בארץ, כיום ברדה שחקן הרכב של נבחרת ישראל ובארץ היה עוד שחקן ליגה טוב בהפועל ת"א אבל לא משהו מיוחד ורמי גרשון אפילו לא שיחק דקה בליגת העל והוא לא נופל משמעותית מאף בלם בארץ והוא הגיע לסטנדרד ליאז' מהפועל ראשון.

בלגיה זה שידרוג עבור כמעט כל כדורגלן ישראלי שעדיין לא מוכח ברמות הבינלאומיות, הרמה שם יותר גבוהה, המתקנים יותר טובים, תרבות הספורט יותר מפותחת והאווירה יותר מקצוענית, אז נכון שעבור שחקן כמו שכטר מעבר לבלגיה לא נחוץ כי אנחנו יודעים שיש לו את היכולת לשחק בליגות יותר בכירות אבל כבר כמה שחקנים ברמה של שכטר יש לנו בליגה ככה שמצחיק לראות את הזילזול בליגה הזאת.

8. riquelme1 Member

תגיד אתה רציני?

אליניב ברדה היה כוכב גדול בארץ, בהפועל ת''א לפני שהגיע הוא היה אחד הטובים בארץ, גם בחיפה בזמנו הוא היה חלוץ מוביל. גם לפני שהוא הגיע לבלגיה היה לו כבר הופעות בנבחרת ישראל והוא היה שחקן משמעותי.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברדה לא היה כוכב ולא נעליים פרט לאותה עונה בהפועל הוא לא עשה כמעט כלום פרט להתייבש על הספסל של חיפה. אם לא המעבר לבלגיה וההצלחה בעונה הראשונה הוא לא היה מתקרב לנבחרת בכלל עד היום...בלגיה שיפרה אותו ב-4/5 רמות לפחות ממה שהוא היה בארץ. ועובדה שהיה לברדה סעיף שחרור של 50 אלף דולר מהפועל (הראל כרגיל טיפש) והיום הבן אדם מרוויח 450 אלף יורו נטו לעונה ולא דיברתי על בונוסים.

גרשון עושה למעלה מ-200 אלף יורו, תראו לי שחקן בגיל שלו שהגיע מכלום ומרוויח כמוהו? אפילו שחקנים בהפועל לא מתקרבים לרמת השכר שלו, וכן, הוא בהרכב כל שבוע.

10. yedidel Member

הליגה בבלגיה לא רואה את הליגה שפה, לא ברמה, לא במקצוענות, לא במתקנים ולא באפשרויות קידום לליגות בכירות יותר.

11. riquelme1 Member

ועל מה דברייך מבוססים?

על כלום ושום דבר.

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

חלוץ מוביל בחיפה? אתה בא לחרטט אותי או מה?

התייבש על הספסל של חיפה 3 שנים ולא עשה שם משהו משמעותי, רק שעבר להפועל התחלנו לראות מהפוטנציאל המדובר שלו וכמו שכתבתי היה שחקן ליגה טוב אבל לא 'אחד הטובים בארץ' מה שאפשר לומר אולי בזמנו על יניב קטן, זנדברג ועידן טל, בתאכלס הפריצה הממשית הגיעה שעבר לגנק, עד אז אולי הייתה לו הופעה אחת או שתיים בנבחרת, מאז שעבר לבלגיה הוא זימון קבוע לנבחרת ובד"כ בהרכב, הוא הפך שם לשחקן יותר טוב, יותר חזק, יותר פיזי, יותר גולר, שחקן יותר טוב.

בשורה התחתונה המעבר לבלגיה שידרג את ברדה בצורה משמעותית, לא מבין איך אפשר להתווכח על זה, העובדות מדברות בעד עצמם.

13. Muurad Member

הוא היה שחקן משמעותי רק עונה אחת בהפועל, שאחריה הוא יצא לבלגיה... אני לא יודע איך לבדוק אבל אני כמעט בטוח שכל עוד שיחק בארץ לא הייתה לו הופעה אחת בנבחרת.... לא הייתי מחשיב אותו כוכב כשהיה בארץ.

מה שרק מראה כמה אירופה כן משפרת אותך - כשאתה רוצה ומוכן לתת את העבודה... פעם ברדה היה נופל מכל פיפס, היום הוא מצליח להחזיק שחקן כמו סובטיץ' או איבנוביץ' על הגב כשהוא חושב מה לעשות עם הכדור.

14. riquelme1 Member

אולי, אבל לא באופן משמעותי. השידרוג הרציני היחיד היה בשכר.

שברדה הולך ומצליח אומרים שהוא התקדם שם, שורמוט חוזר לארץ אומרים שהוא לא מספיק טוב, תעשו לי טובה.

ברדה הגיע לגנק אחרי עונה אדירה בהפועל ת''א, שממש לא הייתה הפועל ת''א של היום, הוא תמיד נחשב לאחד הכשרונות הגדולים בארץ, למרות קרירה חסרת מזל, ככה שההצלחה שלו לא מפתיע אף אחד, בוודאי לא אותי.

פה מעריכים שחקנים רק אחרי שהם עוזבים אותנו, אלירן עטר נחשב פה אצל הרבה אגואיסט ואפס, אני אומר לך בוודאות שאלירן עטר יש כשרון להגיע לאחת מ-4 הליגות הטובות באירופה, ולהצליח.

מוראד, אני לא אומר שברדה לא שיפר אספקטים במשחק שלו, אבל אני לא חושב שהוא השתפר ברמה כזאת שהוא לא היה משתפר בארץ, כמו שאי אפשר להגיד שורמוט השתפר בבלגיה, אלא עשה את זה בהפועל ת''א שהיא אירופה לכל דבר. ככה שאי אפשר לקחת את המקרה של ברדה ולהגיד ששחקן שעובר לאירופה משתפר, זה תלוי בהרבה דברים.

15. Igi Member

ריקלמה זה יפה שאתה מתלהב מהצלחות של ישראלים, אבל זה די הפך לנוהל קבוע שלך לעשות סרט מכל שער של עוד ישראלי שסביר להניח שלא יגיע לשום דבר מעבר לאולי אמצע טבלה-צמרת הליגה הבלגית ולהפוך את השער שלו לדוגמה ל"התקדמות והדור המדהים הזה של הכדורגלים הישראלים היום".

הדור הזה לא מדהים ולא נעליים, פשוט יש לו הרבה יותר כלים להצלחה מאשר לדור של ברקוביץ'&רביבו בזמנו ולכן אנחנו רואים הרבה שחקנים יוצאים ל"אירופה" ואני שם במירכאות כי בלגיה אומנם אירופה על הנייר, אבל זה לא באמת ליגה באירופה שצריך להתלהב יותר מדי ששחקנים ישראלים מגיעים אליה כשתקופה טובה וסוכן מעולה אחד יכולים להביא אותך לשם... והכישלון של הנבחרת הוא לא בגלל פרננדז, אלא בגלל שחומר השחקנים שלה לא מספיק טוב בעליל.