הנציגים שלנו בחו"ל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י rainman, ‏27/7/09.

1. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

שטויות.
    נכון, ויסלה קראקוב ולך פוזנאן מועדונים ברמה דומה לחיפה והפועל, וגם לגיה ברמה דומה לשל מכבי. אבל קבוצות התחתית שם איכותיות יותר משלנו(ואני אומר את זה בלי לראות משחקים, אלא לפי התקציבים שם), ושם המשחקים מול קהל. ואני לא מדבר על זה שצפוי לליגה הזאת התקדמות רצינית לקראת יורו 2012 שיהיה בפולין.

2. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

יצא לי להכיר ביו טיוב שני אוהדי קראקוב והם אמרו לי שלדעתם הרמה בישראל ובין פולין היא דומה מאוד, רק ש"הקבוצות שלנו לא מספיק חזקות כדי להעפיל לצ'מפיונס ליג".

ההבדל המרכזי הוא לא ברמת המשחק, כי זה דיי דומה, אלא במתקנים, בתקציבים ובמשכורות.

3. danielone Member

עזבו אותכם מזה שהקבוצות הגדולות שלנו יותר טובות משלהם
    והקבוצות הקטנות שלהם יותר גדולות משלנו בגדול הליגה שמה בדירוג אופ"א
    ועל תגידו לי דירוג אופ"א זה סתם כי זה מה שקובע להפעלה לליגת האלופות והאירופית
    אנחנו נמצאים במקום ה17 והם במקום ה24!! אחרי אוסטריה צ'כיה קפריסין
    בולגריה קרואטיה ובלארוס מקור http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/d.../crank2011.html

4. eran levy Member

ואני ראיתי כדורגל פולני ולטעמי הוא טוב יותר מהישראלי, אבל בכך מקרה הכדורגל שם מתקדם יותר מאשר בארץ. אלו שאומרים "מי שמע על הליגה הפולנית חוץ מויסלה קראקוב ולך פוזנן" מאמינים שישראל היא מעצמת כדורגל. יש שם מסורת ורמה מקצועית שאין בישראל. יש שחקנים ישראלים באנגליה, ספרד וגרמניה אבל אלו המיעוט, ואת זה אסור לשכוח, שכן זה לא הסטנדרט של הכדורגל הישראלי. לא מכירים את וידז'ב לודז? זביגנייב בונייק הגיע ליובנטוס מלודז'. ולגיה ורשה? אנדז'י קוביקה הגיע מלגיה ורשה. ומה עם פולוניה ורשה? מארק צ'יטקו שיחק בהפועל באר שבע. היו טובים, טובים פחות ורעים, אבל זו ליגה שכבר עברה את השלב בו מתלהבים משחקן שיוצא לאירופה, כי כשאתה חי באירופה אתה כנראה קרוב יותר לאירופה. 4 שעות נסיעה מלודז' לברלין קצרות יותר מארבע שעות טיסה מת"א לגנט.

5. alexshw Member

מבחינת ההישגים במפעלים האירופיים, הקבוצות שלנו עדיפות(לפולין לא הייתה נציגה באלופות מאז 96/7 כמדומני) וגם במפעל השני בחשיבותו ההישגים של ישראליות יותר טובים בשנים האחרונות, אבל כמובן כל הדירוג שלנו מבוסס על הפועל ת"א ומכבי חיפה(כשיקזזו את עונת 06/07, אז אפילו יותר על הפועל) ולכן זה לא משקף עד הסוף את רמת הכדורגל בארץ.
    ועדיין אם זה שחקן ממועדון צמרת ישראלי, אין לו מה לחפש מקצועית בפולין.
    מליקסון מגיע ממועדון מהדרג הבינוני ולכן בשבילו יכול להיות שדרוג מקצועי(אבל שוב, לדעתי, הוא לא מתאים לאירופה לא פיזית ולא נפשית).

נערך לאחרונה ב: ‏27/1/11
  6. danielone Member

אני לא מסכים עם כל הפרשנים שאומרים מה הוא הולך לפולין
    כאילו אנחנו מעצמת כדורגל לא משנה עם הליגה הפולנית חלשה
    יותר או חזקה יותר אין בעיה שיהיה לנו נציגים בליגות האלו כמו שלנו
    יש שחקנים מכל מיני מדינות ככה אין בעיה שיהיה לנו שחקנים במדינות
    אחרות שימו לב שכמעט אין שחקנים ישראלים שיעזבו לליגה שנייה (למעט אנגליה)

7. Igi Member

מה הוא הלך לפולין? אז מה עדיף ,להישאר בשכונה של באר שבע? הלך לקבוצה טובה וטוב שכך.

8. Don Joan Roman Member

הדילמה של מליקסון היא התמודדות במוקדמות ליגתה אלופות עם ויסלה קראקוב וחוזה של הרבה מאוד כסף מול התבוססות בליגת העל עם משכורת של שליש, מה עדיף לשחקן? אני חושב שכולנו יודעים\ לב"ש הוא תמיד יכול לחזור, לשחק במוקדמות הצ'מפיונס יש לו הזדמנות אחת בכל הקריירה.

9. alexshw Member

נו יפה, הייתה לו כבר והוא לא ניצל אותה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    אגב ויסלה כרגע שנייה ורק האלופה שם הולכת למוקדמות.

10. yedidel Member

אני רק מזכיר לכם שוויסלה הזאת נתנה חמישייה לקבוצה הכי עשירה (לפחות עד העונה) בכדורגל הישראלי אי פעם, קבוצה שדרסה את ה"ליגה" שלנו בלי בעיה.

מליקסון בכושר של היום שחקן הרכב לגיטימי בכל קבוצה בארץ, אני מאוד פקפקתי שהוא הגיע אלינו אבל בנוסף הוא גם התגלה כספורטאי למופת ושחקן שכיף לאהוב.

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שהוא התבגר עם השנים ולמד מה לעשות,בגלל זה בהתחלה הוא לא הצליח בבית"ר ואצלנו ובאיזשהו שלב הוא קיבל את הסטירה (לא כמו עובד ודומיו).
    בגלל זה יש לי הרגשה טובה לגביו,אני מקווה שהוא יצליח ומשם יעבור גם לליגה בכירה יותר מהפולנית.

12. riquelme1 Member

מבחינתך כל דבר עדיף על הכדורגל הישראלי, חבל שאתה אומר דברים בלי ביסוס שרוחקים מהמציאות.

הליגה הפולנית ממש לא טובה מהישראלית, גם הנבחרת הפולנית לא טובה יותר מישראל.

ועדיין, מליקסון עשה מהלך מצויין בשבילו, כל עוד הוא לא משחק בשלושת הגדולות, ויסלה היא מקום נהדר בשבילו.

מאז היורו ב2008 באוסטריה, לא ראיתי שום התקדמות, בטח לא משמעותי בכדורגל האוסטרי, אולי אפילו להפך.

נערך לאחרונה ב: ‏28/1/11
  13. alexshw Member

לא הייתי מודד קבוצות אירופיות לפי מפגשים נגד בית"ר. גם בודו גלימט נתנה להם חמישיה ואיפה הם עכשיו? לא שמעתי עליהם מאז.
    בעונות שאחרי בית"ר ויסלה עפה מול קבוצות מאסטוניה ואזרבייג'ן.

14. yedidel Member

לא מדדתי לפי סתם בית"ר, אלא בית"ר ההיא כמייצגת לקבוצה שדרסה פה את הליגה.
    גם למכבי חיפה יש עונות שהיא עפה מול קבוצות מבלארוס, זה אומר שזה המדד שלה?

מי שמזלזל בליגות כמו בלגיה ופולין לא מבין כמה הכדורגל פה חובבני.

15. alexshw Member

יש הבדל קטן שלמכבי חיפה היו גם עונות שהיא הצליחה. בית"ר רק מתבזה באירופה.
    ארקדי גם יכל לעשות תקציב של מיליארד שקל. הם עדיין היו חוטפים שם חמש.
    DNA של מועדון יותר חזק מכסף.