הנציגים שלנו בחו"ל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י rainman, ‏27/7/09.

1. Don Joan Roman Member

כל עוד הוא משחק שם בהרכב, מרוויח חצי מיליון דולר בעונה ויש לו סיכוי לעלות לפרמיירליג זה בהחלט עדיף.

2. eran levy Member

לא תמיד נכון ללכת עם הראש בקיר. קארדיף משחקת בליגה השניה באנגליה, אולי יום אחד גם מכבי חיפה תוכל להשתוות לרמה שם.

3. alexshw Member

בשורה התחתונה, אם דקל לא מצליח בקרוב להשתלב בפרמייר ליג כשחקן אמיתי ולא עציץ, אין לו מה להמשיך באנגליה ולשחק בחורים נידחים.
    אם לא מכבי חיפה, לפחות שיעזוב לליגה אחרת, אבל שזו תהיה ליגה הבכירה באותה מדינה.

4. eran levy Member

ומה אם אין לו הצעות מליגות אחרות? ומה אם ההצעות הכי טובות מגיעות מבלגיה, יוון וקפריסין? הרי יש אין ספור השגות על כל מקום אליו יגיע, היו מי שטענו שלא שווה לעזוב את מכבי חיפה עבור בלקפול. בליגה השניה באנגליה (וגם בגרמניה) מתקדמים יותר מאשר בקבוצת צמרת בארץ, אין ספק בכך. בהצלחה לקינן בקרדיף. גם אם לא ישתלב בפרמייר ליג יש קריירות יפות שמתנהלות בליגות המשניות באירופה.

5. alexshw Member

לנסות את מזלך בפרמייר ליג, שווה ללא שום ספק. אינני יודע מי טען שעדיף לו לא לצאת לבלקפול, אבל רואים שזה לא הולך כרגע וגם בעתיד אני חושב שפרמייר ליג גדולה על דקל. ומבחינה מקצועית אין לו מה לשחק בצ'מפיונשיפ בטווח הרחוק.

נערך לאחרונה ב: ‏19/1/11
  6. eran levy Member

גם אם הוא טוב מדי או חלש מדי לצ'מפיונשיפ זה הוא שצריך לגלות. איך אפשר לומר דבר כזה בלי לנסות? רק כי נדמה לנו שזה ככה? בקרדיף לא חושבים ככה, וכרגע זה מספיק. צריך להתנסות בחיים, לא להישאר מקובע מחשבתית. צריך לנצל הזדמנויות.
    וקצת סטייה מהנושא: אני לא מבין מה רע כל כך להיות שחקן חשוב בליגה השניה, לעשות קריירה בצ'מפיונשיפ. הרי זה לא שהזרים בליגה השניה באנגליה או גרמניה מגיעים מקבוצות ליגה שניה במדינות אחרות. אלו ליגות קשות ותובעניות, הכושר הגופני בהן גבוה ומשלמים בהן הרבה יותר מאשר בארץ.

7. alexshw Member

כי במקום אחר הוא יכול לשחק בגביע אירופה ואולי אף באלופות.
    לשחק מול חוטבי עצים 46 משחקים בעונה כל הקריירה, לא נראה לי החלום שלו.
    לא בשביל זה הוא עזב את ליגת לוזון.

הימור שלי, הוא יחזור להיות ירוק בעתיד הלא רחוק.

נערך לאחרונה ב: ‏19/1/11
  8. ARSI Member

הצ'מפיונשיפ שמה בכיס הקטן את ליגת העל. במקום לשחק מול 400 איש באיצטדיונים שלא ראויים להקרא איצטדיונים, הוא ישחק מול 40,000 צופים בלידס. 30 בנוטיגהאם פורסט. שלא לדבר על המשחקים הביתיים של קארדיף שבהם כל הכרטיסים נמכרים. במקום שלומי אזולאי (עם כל הכבוד) דקל ישחק יחד עם קרייג בלאמי שעשה צחוק מההגנה של צ'לסי בעונה שעברה.
    הקצב ואיכות המשחק שם גבוהים הרבה יותר מהליגה הישראלית.

הבעיה היחידה שלי בהחלטה שלו לעבור לקארדיף היא החוסר סבלנות להשתלב בבלקפול. הגעת לליגה הטובה בעולם, תתאמץ ,תבליג. גם ככה הם חוטפים הרבה שערים ויש לו סיכוי לא רע להיות שחקן הרכב בהמשך העונה.

9. eran levy Member

זו לא בדיוק המציאות בבלקפול.

בשמונת המחזורים הראשונים הם ספגו 18 שערים.
    בשלושה עשר המשחקים הבאים הם ספגו גם כן 18 שערים.

בתחילת העונה הם הובסו פעמיים, 6:0 לארסנל ו-4:0 לצ'לסי. מאז הם השתפרו.

10. WellNeverDie Member

דקל עשה החלטה מעולה - במקום לברוח חזרה לארץ ולקבל משכורת שמן הסתם גבוה יותר מהחוזה הקודם בחיפה, הוא החליט להשאר באנגליה. עשה נכון ומכאן הוא יכול רק להשתפר.

11. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

מי זו מכבי חיפה בעולם ?

הרמה, האווירה, המתקנים, האימונים, וכמו כן הכסף - לא משהו שהוא יקבל במכבי חיפה או בכל קבוצה אחרת בארץ.
    להישאר בבלקפול ולחמם את הספסל זה לא משהו שיעזור לו, אם לא להיפך, לדעתי החלטה סבירה בהתחשב בנסיבות ובמצב, מכאן אפשר רק לעלות למעלה (או במקרה הטוב לחזור עם הזנב בין הרגליים לארץ, לחיפה שלך...).

12. alexshw Member

דווקא אני תופס מדקל שחקן שחשוב לו קודם כל העניין המקצועי.
    אל כן אין לו מה להתקע הרבה שנים בצ'מפיונשיפ.

13. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

מי דיבר על כמה שנים בצ'מפיונשים ?
    הקבוצה כרגע מתמודדת על עלייה, כשהיא תעלה, זה כבר יהיה בשבילך לגיטימי להישאר בקארדיף ?

כמו שדקל בעצמו אמר, המתקן אימונים בקארדיף אפילו טוב יותר משל בלקפול, זה לא בהכרח לסגת אחורה.

מה יגיד בלאמי...

14. alexshw Member

לגיטימי אם הוא יהיה חלק אינטגרלי מהסגל ולא עציץ כמו בבלקפול.
    כתבתי יותר למעלה בנושא הזה, שיש לי ספק גדול שזה יקרה בפרמייר ליג.

ובלאמי לא כל כך מעניין אותי. בסך הכל האופי הדפוק שלו דפק לו את הקריירה. לא דוגמא.

נערך לאחרונה ב: ‏20/1/11
  15. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

ברור שהוא צריך לשחק, להיות עציץ בבלקפול או קארדיף אין זה משנה, זה אותו הדבר כמו להיות עציץ בכל קבוצה בכל ליגה כמעט.