מעניין מה יהיה עם תמיר כהן... בכלל לא בטוח שהוא יחזור לשחק כדורגל באנגליה ובכלל מחוץ לישראל, לפחות לא בזמן הקרוב, המשפחה שלו שבורה, הוא זה שצריך "לקחת את המפתחות" ולהנהיג את המשפחה במקום אבי כהן והוא לא יכול לעשות זאת בשלט רחוק מאנגליה אחרת המשפחה פשוט תתפרק. הוא צריך להיות לידם, לחזק אותם, לדאוג להם ולהיות בראש המשפחה.
כלל לא בטוח שהוא יחזור לשחק כדורגל השנה בכלל, אתה מדבר על אנגליה? יש לי תחושה שלצערי, פה נגמרה הקריירה בחו"ל של תמיר, ולא שלדעתי הוא לא ישחק יותר כדורגל, יש לי תחושה שהוא יחזור הביתה לישראל בסיום העונה, כי א. כך או כך העונה הוא לא נכנס אליה טוב עם הרבה היעדרויות ופציעה ו-ב. כמו שאמרת עכשיו זה רגע מאוד קשה למשפחה, תקופה מאוד קשה, של כמה חודשים, שנה אולי כמה שנים, ואין ספק שהוא יצטרך להיות פה, כך שיש לי תחושה, שתמיר כהן, יחזור בסיום העונה לשחק פה בארץ, וזה לא שהוא מבוגר או משהו כי יש לו לפחות עוד 4-5 שנים בכיף לתת בכדורגל שלנו, ואני מאמין גם שהוא ירוויח טוב, כי בארץ משלמים טוב לכדורגלנים. מה שחשוב זה שהוא יתמוך במשפחה שלו, ושייצאו לאט לאט מהשבר וההלם, זה הכי חשוב. שיהיה חזק, הכדורגל? זה משני כרגע.
הוא דווקא הצהיר על זה שהוא יחזור לבולטון בשביל להגשים את החזון של אבא שלו - להצליח באירופה ולהגיע כמה שיותר רחוק. תקראו גם היום את הטור של פיני זהבי בידיעות - שמבטיח שיעשה ככל שביכולתו לקיים את הצוואה של אבי - שהיא לקדם את תמיר כפי יכולתו באירופה.
אתמול בבלגיה, ברדה שיחק 90 דקות מלאות בתיקו 2-2 של גנק, לא כבש ולא בישל. אברטיימן נכנס רק בדקה 90 בתיקו 2-2 של גנט. במשחקים האחרונים הוא בקושי מקבל דקות אחרי החודש הנהדר שהיה לו. מעניין מה קורה שם.
בישל והבקיע בניצחון בליגה אירופה, כבש צמד בגביע, כבש שער ניצחון בליגה ועוד 3 שערים "לא חשובים". בכל זאת הספק נאה, אומנם יש חלוצים שהבקיעו יותר ממנו, עדיין תוך חודש הוא הפציץ 6 שערים בכל המסגרות ולא חשבתי שבהמשך הוא ימצא עצמו על הספסל. חבל, נקווה שיקנה את מקומו בהרכב שוב.
קשה לי להאמין שהוא יחזור לשחק כדורגל באנגליה, לפחות בשנה הקרובה. לצערי המשפחה שלו מפורקת, אבא שלו נפטר, והדבר האחרון שצריך לעניין אותו זה כדורגל, בטח ובטח לא בישראל, הוא צריך להרים את עצמו כי לא משנה כמה אתה חזק, עדיין זה אבא שלך, וכמובן שצריך להרים את המשפחה, זו טרגדיה ולא לוקח יום יומיים אז שמתגברים עלייה. אני הייתי מציע לו לחזור לישראל, להיות קרוב למשפחה ולתת עונה אחת טובה, עד כמה שאפשר כמובן ואז לחזור לאנגליה, עם ההיסטוריה שלו, הרזומה שלו והקשרים הטובים של הסוכן שלו, זו לא תהיה בעיה גדולה בשבילו לחזור לפריימרליג. הכי טוב שבולטון תשאיל אותו לעונה אחת לקבוצה בישראל ואחריה יחזור לאנגליה כמו גדול, גם בצד המקצועי וגם בצד המשפחתי, עד כמה שאפשר כמובן.
לתמיר כהן אין מה לחזור לישראל. עם כמה שזה מעצבן, החיים ממשיכים והוא לא יכול לזנוח קריירה ומקור פרנסה. הוא בטח כן ישאר בארץ שבועיים, חודש או כמה שידרש וקבוצתו תאפשר לו, אבל בסופו של דבר החיים שלו צריכים להימשך.
זו החלטה שלו. אם הוא יחליט שהוא מקריב את ההתקדמות המקצועית והקריירה בחו"ל בשביל להיות קרוב למשפחה ולשחק בארץ (ואני בטוח להרוויח לא רע, לא כמו באנגליה, אבל לא רע).. אני לא חושב שאפשר לשפוט אותו על כך ואני חושב שאפשר להתייחס להחלטה כזו כלגיטימית.
מדובר פה על סביבות שנה, לא יותר מזה. הוא לא יזניח שום קריירה אירופאית, המשפחה שלו הרבה יותר חשובה והוא צריך להיות קרוב אלייה בזמנים הקשים האלה, ברגע שהמצב השתפר, הוא יחזור לאירופה. תמיר יחסית צעיר עדיין ויש לו עוד קריירה ארוכה, כרגע המשפחה בראש הרשימה.
בסה"כ שנה, לא יותר מזה? שנה אחת כזאת יכולה לגמור לך את הקדנציה האירופאית לתמיד. במיוחד שתמיר בחצי העונה האחרונה כמעט ולא שיחק בכלל, מי בכלל יזכור אותו אחרי שהוא יחזור לישראל? אסור לו בתכלית האיסור לעשות את הטעות הזאת. יש לו עוד סיכוי לשקם את הקריירה שלו בקבוצה אחרת באנגליה, בטח לא לחזור למכבי תל - אביב ולהרוס את עצמו בקבוצה הזאת - שהדבר הכי אירוני שיקרה זה שהוא וגל אלברמן עוד בסוף יתחרו על מקום בסגל... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
אז עוד יותר טוב, הוא לא משחק באנגליה אז בישראל הוא כן ישחק. לאור הנסיבות הטראגיות והקשר של אבי כהן לכדורגל האנגלי, אני מאמין שבולטון או קבוצה אנגלית אחרת תבין אותו ויכול לעשות לו רק טוב אם ישאילו אותו לישראל לעונה אחת ואז יחזור לאנגליה, לא משנה אם זו בולטון כי נגמר לו החוזה בסיום העונה או קבוצה אחרת. הוא גם ירוויח דקות משחק ויחזור לאנגליה בכושר הרבה יותר טוב וגם יעמוד לצד משפחתו ברגעים הקשים. הפיתרון הכי טוב לשני הצדדים זו השאלה לקבוצה בישראל.