אני לא יודע איך רוני לוי הצליח להגיע לזה, אבל אין ספק שזו יכולה להיות התקדמות ענקית עבורו. הוא מקבל קבוצה שהציגה משחקים לא רעים על הבמה הגדולה ביותר באירופה ויותר מכך, הוא זוכה לאמן בליגה טובה בהרבה מהליגה שלנו.
בלי לזלזל בשלושת האליפויות של מכבי חיפה (הישג גדול של לוי), ברור לכולם שהוא הגיע לשם רק בזכות קשרים. קשה לי להאמין שאוניראה הלכו עד התחתית של ליגת העל כדי למצוא מחליף למאמן שהתפטר. וזה לא שהם במצב כזה גרוע בליגה ובאירופה...
קודם כל זה ליגה רומנית, לא אנגלית. בכל זאת, בוא לא נצא מפרופורציות. שנית, קשרים קיימים גם בחו"ל. זה לא המצאה ישראלית. שיהיה לו בהצלחה.
עוד ליגיונר בגרמניה? מינכן 1860 רוצה את אלמוג כהן מינכן 1860 פנתה למכבי נתניה בבקשה לרכוש את אלמוג כהן עוד בחלון ההעברות הנוכחי. הקבוצה מהליגה השנייה בגרמניה, אשר קיבלה המלצות חמות על קפטן מכבי נתניה ממאמנה לשעבר לותר מתיאוס, התעניינה בכהן כבר בקיץ אך העסקה לא הבשילה. כעת פנה המנהל הספורטיבי של המועדון מיקי סביץ' למכבי נתניה וביקש לרכוש את קשר הנבחרת האולימפית. להמשך הכתבה.
כל הכבוד לאלמוג כהן, הוא עובד על היכולת שלו והיה לו את לותר מתיאוס כדי לשבח אותו. שרק לא ידאגו נשמות טובות להפחיד אותו עם הליגה השניה. בונדסליגה 2 טובה יותר מליגה ראשונה בבלגיה, זה בטוח.
באמת אם שחקן ישראלי מתכוון לשחק בחו"ל שלא יהיה ביזיונר וגם אם לא הולך לו אז שלא יחזור אחרי חצי עונה או עונה לארץ,בחיית אם הם כבר עוזבים שלא יעשו מעצמם סמרטוטים.
הבעיה היא ששחקנים שיוצאים מהארץ בטוחים שהם הולכים להיות שחקני הרכב גם בחו"ל, גם בבלגיה, וכשזה לא קורה אז פתאום עומר גולן מפרלטט עם מכבי פ"ת וטועמה מגשש בהפועל ואפילו אבי נמני הגדול קיפל מהר מאוד את הזנב. זה לא רק תרבות ספורט, זה גם מוסר עבודה לקוי, וזה לא מתחיל ונגמר בכדורגל.
אז אברהם גרנט הוא המאמן שנתפס יוצא מבית זונות באנגליה,לא הכי נעים ודי מבאס שאחד הנציגים היחידים שלנו שם עושה דבר כזה,מצד שני אברם גרנט הוא אדם פרטי ומותר לו לעשות את זה. מה שיפה בכל הסיפור זאת התגובה של צופית גרנט,מגינה על אברם בצורה שמדהימה אותי וכל הכבוד לה,כל העניין מלוכלך אבל צופית יצאה תותחית מהסיפור. בנושא קצת יותר משמח,קאזאן ממש רציניים בכוונות שלהם על נאתכו וזה נראה שהם ממש מחזיקים ממנו,נחמד לשמוע ששחקן שהוא לא נחשב לכוכב ענק בליגה מקבל כזה ריספקט ממועדון כמו קאזאן.
מישהו מוכן להסביר מה בדיוק קורה עם גולסה?.. אני לא מכיר את הסיפור יותר מדי, רק שמעתי שהוא חתם עם לאציו מאחורי הגב של חיפה, ומה שאני לא מצליח להבין זה איך הוא עובר ככה בשושו אם הוא עדיין תחת חוזה במכבי חיפה ולמיטב הבנתי בשביל העברה כזאת הוא ולאציו צריכים את ההסכמה של חיפה. ומתי הוא עובר לשם? במועד ההעברות שנסגר השבוע או בקיץ?
יש מצב שצופית ואברם תכננו טוב מאוד את התגובה שלה. כשהיא תומכת בו ולא עושה כביכול עניין מהביקור שלו בבית הזונות זה מחסל אפשרות של עבריינים לסחוט אותו. עכשיו הכל גלוי ועל פניו אפילו לאשתו לא אכפת. אברם ייצא מזה כמו תמיד, הוא טפלון.
אביו של גולסה חתם עליו לחוזה שלא ברור אם זה שנתיים או שלוש במכבי חיפה כשהיה בן 16. כעת הוא בן 18 ולטענתו חוזהו בחיפה הסתיים. לכן הוא נסע בחשאי לאיטליה וחתם בלאציו. מכבי חיפה לא מוכנה לתת למהלך להתבצע ומי שתקבע אם ההעברה אפשרית תיהיה אופ"א. במידה והיא תתברר כלא אפשרית גולסה יחזור לארץ וירד לנעור של מכבי חיפה לשבועיים כעונש על זה שחתם בחשאי ולאציו תשלם 700 אלף יורו. גולסה נחוש להישאר בלאציו, אולם היום נחת בארץ כדי להסדיר את שירותו הצבאי ויפגש עם יעקב שחר.
בזמן האחרון יוצא לי לחשוב הרבה על הכשלון של הישראלים שלנו בליגה הבלגית,האם זה בגלל הליגה עצמה או בגלל הישראלים? גם ברדה שהשתפר מאוד בבלגיה ואפילו היה שם טוב מאוד עונה וקצת פתאום ירד בהרבה ביכולת שלו שם,יצחקי חזר,גולן זיו וסטרול לא ממש מרשימים כמו שהרשימו בהתחלה ורמי גרשון בדרך להתחיל קריירת נגרות אחרי ישיבה ארוכה על הספסל של ליאז' וכאחד שסיקר את ליאז' עם כל הפציעות שלה זה ממש לא לזכותו של גרשון,האם באמת הליגה הבלגית עוזרת לישראלים?בסופו של דבר עדיין מכל הנציגים שהיו לנו לא יצא לנו משהו טוב מהליגה הזאת,חוץ משיפור ביכולת של ברדה כל השאר איכזבו די בגדול.
כל השאר אכזבו כי כל השאר לא שווים ליגה בלגית. מי בדיוק? יואב זיו ואבי סטרול המוגבלים? עומר גולן על הקריירה שלו במכבי פ"ת? גילי ורמוט שחשב שיהיה כוכב בן לילה? ברדה היה היחיד שלוקח את העבודה שלו ברצינות. הוא הגיע לבלגיה על מנת להשתפר. כל השאר הגיעו על מנת להראות את מה שהם יודעים, בהנחה שזה יספיק, אבל כשלא משתפרים באירופה גם לא נשארים באירופה. דודו אוואט נשאר במקום? בניון? טל בן חיים? אפילו בן סהר, שמחמם את הספסל באספניול, עשה התקדמות אישית ונראה חזק יותר וטוב יותר. הזלזול בליגה הבלגית חודר בסופו של דבר גם לשחקנים, גם הם קוראים עיתונים וגולשים באתרי ספורט. בסוף הם סופגים את זה. מי שרוצה להגיע לליגה הבלגית על מנת לעשות בוכטות יחזור מהר מאוד לארץ. את הבוכטות שלו הוא כבר יעשה בארץ, כי מה שלא טוב לליגה הבלגית עדיין טוב מספיק לליגת העל.