קבוצה ''שמחזקת''' את עצמה בשחקנים בדומתם של גל אלברמן ורוברטו קולואטי-אין לה זכות קיום בליגה הראשונה. למרות שהם השחקנים ההישראלים הכי טובים בתפקידם
האם יהיה לנו לגיונר בצרפת? קשר עירוני קרית שמונה, יובל שבתאי, שרק לפני מספר חודשים שיחק בליגה הארצית וסייע לקריית אתא לעלות ליגה, זומן לעשרה ימי התרשמות במארסיי הצרפתית. הצוות המקצועי של מארסיי התרשם מהביצועים של השחקן בקלטות שנשלחו אליהם. יצוין כי סקאוט מטעם מארסיי צפה בשבת האחרונה במשחק הניצחון של הקריה על בית"ר ירושלים. שבתאי, בן 21, ישתחרר רק בעוד חודשיים משרות צבאי סדיר. הוא מוגדר כאחד מכדורגלני העתיד של קרית שמונה, אליה הגיע רק בקיץ האחרון. יש הטוענים כי עליו להשתפשף יותר בליגת העל ולתקוע יתד בהרכב הקבוצה, לפני שיחלום על אירופה. בקרית שמונה אמרו כי עדיין לא התקבלה פניה רשמית מהמועדון הצרפתי.
קשקוש אחד גדול. לאלברמן יש מקום בהרכב אצל קבוצות הרבה יותר גדולות מגלדבך. אני בטוח שעבורו גלדבך היא תחנת מעבר, אני מקווה.
ראיתי כמה פעמים את אלברמן בגלדבאך והוא עושה שם יופי של עבודה, ממשיך עם התיקולים הנהדרים שלו(למרות שהוא צריך לשפר קצת את העניין הזה כי הוא נופל הרבה מדי לגליצ'ים ולפעמים זה פוגע בו), בקיצור הוא מציג יכולת נהדרת אבל גלדבאך קבוצה ממש גרועה, אף אחד לא עוזר לו בקישור, אני בטוח שבקבוצה יותר טובה עם קישור קצת יותר טכני הוא יהיה יותר טוב, רק שלא ישימו לב אליו כי גלדבאך כנראה תרד ליגה ואלברמן ידוע כאחד שלא מושך הרבה תשומת לב אלא עושה עבודה שקטה.
עכשיו עם מאמן חדש במקום המאמן הקודם לוקאיי ( כזה גרוע), אני מאמין שמונשנגלדבך תתחיל לשחק כדורגל טוב יותר.
בינתיים הוא משחק בקבוצת תחתית בגרמניה. זה השיא שלו. אם הוא היה ראוי ליותר?הוא כבר מזמן היה משחק בקבוצה יותר גדולה. אין ספק שהוא הקשר האחורי המוביל שיש בישראל כרגע. אבל הוא לא הוכיח שהוא ראוי לשחק בקבוצות גדולות יותר. אין כדורגל בישראל. ישראל היא לא מדד כלום.
נכון, אבל שאלברמן שיחק פה היה צריך לעקוב אחריו כמה דקות כדי להבין שהמח שלו עובד מהר יותר מכולם, זה נכון שזה לא קובע שום דבר, אבל כמו שאי אפשר לקבוע עד שהוא יוכיח את עצמו, בטח שאי אפשר לפסול אותו.
לפני שנתיים באותה קבוצת תחתית גרמנית שיחק פוצ'ו אינסואה שחקן נבחרת ארגנטינה והוא לא קיבל חצי מהפידבקים שאלברמן מקבל וגם היה שותף לירידה , ארגנטינה היא לא מדד לכלום ? הבחור שחקן הרכב כמעט קבוע עד כה אם אני לא טועה למרות שבד"כ לשחקנים שמגיעים מליגה כל כך חלשה כמו הישראלית נדרש זמן על מנת להתאקלם לקצב באירופה.
זה לא שהוא שחקן הרכב באיזה קבוצת צמרת. הוא שחקן הרכב בקבוצה שהשלימה כבר עם הירידה לליגה השניה. קבוצה עם סגל חלש. כנראה שאין להם את האפשרות להביא שחקן יותר טוב מימנו. אלברמן שחקן מצוין. אבל אני חושב שהוא מעורך יתר על המידה. ולדעתי אין לו מקום בקבוצות גדולות יותר. טל בנין היה שחקן הרבה יותר טוב מימנו
זה ויכוח מיותר, אלברמן הגיע לבונדסליגה בזכות ולא בחסד, כאשר הוא יגיע למועדון גדול יותר, ואני מאמין שזה יקרה, אז נוכל לדעת אם הוא מתאים לרמות הגבוהות. כמו שנאמר כאן, הליגה הישראלית היא לא ממד לכלום, שיהיה לו בהצלחה בכל אופן.
אלברמן עוד יחסית צעיר, וכבר הוא שחקן יותר מגוון מטל בנין צפוי לו עתיד גדול, אם הוא לא 'יעשה ברק יצחקי' ויחזור לבית"ר
אני לא חושב שראית את טל בנין משחק. טל בנין כבש בעונה אחת כמות שערים שאלברמן לא הבקיע כל הקרירה. ''יותר מגוון''. במה הוא יותר מגוון? טל בנין כבש ובישל הרבה מאוד שערים. וגם באמצע הוא היה קיר בטון.