זה מאוד תלוי,קודם כל בבלגיה יותר קל להתקדם לקבוצה בליגה בכירה באירופה או לקבוצת צמרת בלגית מאשר במכבי חיפה כי יותר סקאוטים מגיעים לליגה הבלגית. דבר שני זה בקשר לשחקנים לא מובילים בקבוצות שלהם-שחקנים כמו עובד,שיבחון[עד המחזור הזה],תמוז וכו.. שלא ממצים את הפוטנציאל שלהם יכולים פתאום להגיע לליגה אחרת ולפרוח מכמה סיבות: 1 - סוג אימון אחר,פתאום הם יתחילו להתאמן נכון ולא שכונה כמו בארץ. 2 - קצב אחר לליגה,סגנון אחר לליגה ולקבוצה כמו שקורה לברדה. 3 - מאמן חדש יבוא בלי סטיגמה עליהם[או פחות ממה שיהיה פה] ולפעמים מאמנים אחרים יראו למשל שחלוץ או קשר פה מתופקדים יותר טוב כמגינים.
כרגע הליגה הבלגית תפורה על עובד. יש שם קצב יותר מהיר שמתאים לו, שם לא יהיה שכונה ושם הוא יתאמן על הפיזיות. אם הוא יעבור לשם הוא בהחלט יכול להפוך לשחקן גדול. נכון שאת הצעד הראשון הוא צריך לעשות פה אבל הוא אף פעם לא ינצל את הפוטנציאל שיש לו בארץ. שיתחיל להשקיע ואולי עוד שנתיים כבר נוכל לראות מככב בליגה בסגנון צרפתית\הולנדית.
עד שראובן עובד לא יפסיק עם הבילויים והשטויות שמעבר לכדורגל - אני לא חושב שנזכה לראות את ראובן מגיע לליגה בחו"ל . ראובן בליין ידוע, הוא לא מקצועי, עם זאת - רואבן עובד הוא אחד השחקנים הכי כישרוניים בכדורגל הישראלי, קשה להעלים עין מכך .
בדיוק מה שאמרתי. ברגע שמשהו יעשה לראובן לרדת מהקטע של השכונה ויגרום לו להיות בנאדם רציני אז הוא יכול להגיע לרמות הגבוהות באירופה.
גיא אסולין: "אני מקווה שאשולב בנבחרת בעתיד" , אני לא מבין .. הוא לא עשה צבא .. אז איך בדיוק ? משהו יכול להסביר לי ?
אסולין מתגורר בחו"ל מגיל 12 - הוא פטור משירות בצה"ל ע"פ כל חוק ודין כמו עוד עשרות אלפי בני ישראלים שירדו מהארץ, כל עוד לא יחזור לגור במדינה לפני גיל הצבא.
פיני בלילי שנפצע במשחק העונה של קבוצתו - סיבאספור נגד גלאטסראיי כבר אחרי 12 דקות, לא יחזור העונה למגרשים, אחרי שפרק את הכתף, וניתוח מצריך העדרות של לפחות חצי שנה מהמגרשים. ביום ראשון נחת בלילי בישראל, והגיע לבית החולים תל השומר, יחד עם רופא הנבחרת ד"ר מרק רוסנובסקי, על מנת להיבדק אצל מומחים. בלילי יעבור ניתוח בשבוע הבא. פיני בלילי אמר: "בשבוע הבא אעבור את הניתוח. אני לא יודע מה בדיוק משך ההחלמה, אבל מקווה שזה יעבור מהר. לא רציתי לוותר על המשחק מול גלאטסראי. עליתי אחרי זריקה וחבישה, אחרי כמה דקות נפלתי על הכתף ואיכשהו הצלחתי להחזיר אותה למקום אבל אחרי שבע או שמונה דקות עשיתי גליץ' והיא יצאה שוב מהמקום, ורק כשהגעתי לבית החולים הצליחו להחזיר אותה. הזמינו רופא מומחה לטפל בי ולפי מה שהוא ראה ולפי ד"ר רוסנובסקי שראה אותי בארץ המצב לא טוב". http://i15.tinypic.com/8be6xee.Xxx פיני בלילי מורד על אלונקה, במשחק ביום שישי נגד גלאטסראיי.
ורמוט לא מצליח כי בינתיים השלישיה הקדמית של גנט מצליחה והוא עוד חלש פיזית ביחס לשאר השחקנים. הליגה הבלגיה היא האופציה האחרונה עבור ראובן עובד להצליח.