הנבחרת הטובה בעולם

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י AFC, ‏18/8/03.

1. AFC Member

2. ליהי Member

סליחה, אבל בקשר לטרזגה אני חושבת שכמה אנשים פה בפורום עושים לו ממש וואחד. אתם שוכחים שהוא משחק ביובה, ושזה כדורגל איטלקי, ולא אכפת לי כמה תצעקו שזאת סטיגמה- אבל חלוצים צרפתים לא מצליחים בליגה האיטלקית, הרי כולם יודעים שזאת ליגה חזקה וקשה שלא כל אחד בנוי לה, ואני חושבת שהדוגמא הקלאסית היא תיירי הנרי חברו לחוד בנבחרת צרפת. ראיתם איך הוא שיחק באינטר ותראו איך הוא משחק בארסנל , הבדל שמיים וארץ. טרזגה צריך לשחק באנגליה או בספרד, ואז הוא יצליח בגדול, אבל זה לא משנה עדיין את העובדה שבנבחרת הוא לא חלוץ בינוני אלא יותר מזה. אז די כבר לרדת על טרזגה. :?

3. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

בטח, בליגה האנגלית כל שחקן יכול להצליח...

עכשיו ,אני חושב ליהי שאנשים פה עושים לא עוול כי הוא לא שיחק ממש הרבה העונה בגלל פציעות בעונות הקודמות הוא שיחק מצויין ובכלל הוא מבקיע הרבה בליגה האיטלקית שכולכם שונאים.

4. ליהי Member

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
    חחח יניב איך אני אוהבת שאתה מתעצבן אתה כזה חמוד...אתה מבין למה אני מתכוונת, ההפך,אתה צריך להיות מוחמא שהליגה האיטלקית כ"כ חזקה וקשה שרק שחקנים בודדים (מאוד) יכולים להצליח בה...

בכל מקרה, אז הנה עוד תשובה אופציונלית ליכולות של טרזגה בליגת האיטלקית, לכל מי שעושה לו עוול בתור חלוץ.

5. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

ליהי הוד מעלתו המלך הנרי שיחק באיטליה ביובה ולא באינטר... אבל אני לא מאשים אותך שלא שמת לב כי הוא לא עשה שם כלום.... רק המחשבה על תיירי הנרי העדין והטכני חוטף בעיטות מגאטוסו ומטראצי וכריסטיאנו זאנטי ועוד רבים ודוחים גורמת לי לסיוטים.....
    מזל שהוא אצלנו.

בכל אופן גם אם אתם לא מסכימים שהחוד של הצרפתים הכי טוב, וחושבים שיש אחרות שמשתוות להם בתחום הזה (לדעתי הולנד משתווים להם בחוד - רוד ואן-גול, מקאיי, קלייברט), אני רואה שהגענו פה למסקנה הברורה שלפחות מבחינת סגל צרפת היא הכי חזקה בעולם לאחר שקלול של כל העמדות (אחרת כל המקטרגים לא היו בוחרים לנסות ולהוריד מערכו של טרזגה).
    אבל אני גם מסכים שיש משחקים שבצרפת כלום לא מתחבר ולא ברור לי למה. לשמחתי זה לא קרה בשנה האחרונה ואני מקווה שהנבחרת המדהימה הזו למדה לשחק ביחד ושנראה אותם קורעים רשתות ביורו הקרוב.

6. ליהי Member

ראבאק ויירה יובה, מה קרה אז התבלבלתי. :evil:

בכל מקרה, זה רק מחדד את הפואנטה שלי שאיטליה ידועה בלהרוס שחקנים במיוחד כאלה עם פוטנציאל טוב. וזה לא רק הנרי וזה לא רק טרזגה זה גם רובר פירס (שאפילו לא התקבל לאינטר...האאא,הוא היה זה שהלך להבחן לאינטר. מבינים?! אסוציאציות).

בקיצור- אני ממליצה להתרחק מהמקום הזה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בני,רצית תגובה,קיבלת:
    ושוב בני,ככה זה יורו ,התירוצים שזה שפורטוגל קיבלה קבוצות שבאותו זמן היו פחות טובות מהקבוצות שצרפת קיבלה לא מתקבלים.
    צ'כיה של אז הייתה במשבר עמוק,ולא הזכירה את הצ'כיה שהגיעה לגמר מול גרמניה מס' שנים לפני זה.
    דנמרק אותו דבר,גם היא לא הייתה קרובה ביכולת שלה לתצוגות של הנבחרת של נילסן,וספרד,כמו שאתה בעצמך אמרת,ציפיות גבוהות אבל בתכלס,לוזרית נצחית.
    ככה שאני לא רואה הבדל גדול במשחקים,פורטוגל הייתה יותר טובה,פשוט קל,זה שצרפת עברה אותה בקלות לא אומר כלום,באותו טורניר בחצי גמר השני איטליה עברה את הולנד,זה אומר משהו?
    לא,הולנד הייתה בכמה רמות מעל איטליה,רק בונקר איטלקי מגעיל ויכולת מדהימה של טולדו בשער של איטליה מנעו מהולנד לעלות.
    ושוב,הולנד נראו טוב בגלל שהם אירחו,במשפט זה אתה נותן הצדקה לטענה שצרפת לא הקבוצה הטובה בעולם,הכיצד?
    אתה טוען שהולנד שיחקו טוב כי הם אירחו,אז אני יכול לטעון שצרפת לקחו את המונדיאל ב98 בגלל הביתיותוזה מתווסף למה שאתה אמרת קודם,שביורו שעבר הולנד היו יותר טובים.
    אז יוצא שהמונדיאל ב98 נלקח ע"י צרפת בגלל הביתיות,ושביורו ב2000 הולנד היו יותר טובים, כלומר צרפת היא לא הקבוצה הטובה בעולם,מכיוון שאת המונדיאל שהיא לקחה בזמנו היא לקחה בגלל הביתיות,והיורו שהיא לקחה היה צריך להיות של הולנד שהייתה יותר טובה,לכן אתה בתירוצים שלך מוכיח שאני צודק!

פורטוגל- לא מרשימה במשחקי ידידות.
    למי אכפת? אתה יודע מה זה אומר? כלום,פשוט כלום.
    לפני המונדיאל הנוכחי ברזיל הייתה גרועה,בקושי עלתה למונדיאל,שיחקה גרוע והפסידה במשחקי הידידות,אבל במונדיאל,שיחקה את הכדורגל הטוב ביותר.
    פורטוגל מציבה נבחרת מצוינת,שחקנים כמו פיגו,רונאלדו הצעיר של מנצ'סטר,קווסאמרה של ברצלונה ודקו בהחלט יכולים לעשות אצל פורטוגל את קפיצת המדרגה שהיא צריכה.

גרמניה- כמה שאני שונא את הנבחרת הזאת חיבים להודות בעובדות,היא הגיעה לגמר המונדיאל,היא תעלה ליורו מהמקום הראשון(כמו בכל שנה בעור שיניה),יש לה שחקנים מצוינים כמו באלאק קאן ואחרים,ובגלל שהיא מארחת את המונדיאל הקרוב,היא תרצה להוכיח לכולם שהיא מסגלת לקחת תואר.

ספרד- נבחרת עם שחקנים כמו ראול ולואיס אנריקה לא יכולה להיות חלשה.
    לוזרית היא כאן,אבל אין סיבה שהיא לא תגיע לשלבים הגבוהים ביורו,נכון היא לא תיקח אותו,אבל בהחלט מסוגלת להגיע לשלבים הגבוהים ביותר.

הולנד- אז מה עם היא לא עלתה למונדיאל?
    אני מבטיח לך שהאכזה מנבחרת צרפת והתצוגות שלה במונדיאל היו הרבה יותר גדולות,נכון,הולנד לא הייתה שם,אבל גם צרפת לא,מבחינה פיזית אולי,מבחינת איכות המשחק גם צרפת לא הייתה במונדיאל הזה.
    חוץ מזה,הולנד למדה את הלקח ובנתה נבחרת נהדרת.

שוודיה- שוב,נבחרת נחמדה,אבל אני מסכים עם בני לגביה,באמת לא ברמה של צרפת.

לכן,שוב,הטענות שצרפת היא הנבחרת הטובה בעולם שגויות.

8. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

באמת הולנד זו תעלומה גדולה בשבילי... איך זה יכול להיות שנבחרת עם RVN ומקאי, שניים מחמשת החלוצים הטובים בעולם לטעמי, כל כך מקרטעת? זה פשוט הרג אותי. האם זה בגלל שהם ניזונים בקבוצות שלהם מקשרים טובים? אבל זה לא שדווידס ואוברמארס לא יודעים כדורגל... מוזר.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מאשים את ואן חאל.
    איך נבחרת שזמן קצר לפני חגגה ביורו והציגה כדורגל נפלא לא עלתה למונדיאל?
    רעב בטוח היה,האכזבה מהיורו סיפקה את זה, אבל לא הצליחו לחבר את החלקים הנכונים.
    בכל מקרה,בתור אחד שעוקב בצמידות אחרי הנבחרת הזאת,אני חייב להגיד שסוף סוף הולנד מראה חלק מהפונטציאל שלה,המשחק שלה מול צ'כיה היה מהרמה הגבוהה ביותר,וגם מול ארגנטינה ראינו חלק מהיכולות שלה.
    הולנד תהיה ביורו,ועם היא תנצל את הפונטציאל שלה,אין סיבה שהיא לא תיקח את היורו.

10. AFC Member

צ'כיה לא היתה לא במשבר ולא נעליים. היא לא התקשתה לעלות ונתנה פייט מצוין לצרפת והולנד וניצחה בקלילות את דנמרק. היא פשוט היתה בבית עם נבחרות חזקות יותר, מה שאתה לא יכול להגיד על הבית של פורטוגל. אני אמרתי שנמרק נבחרת טובה בגלל שזכתה 4 שנים קודם לכן ביורו 92? אל תכניס לי מילים לפה. ספרד אולי לוזרית נצחית - אבל האם טורקיה נבחרת יותר טובה?
    בחצי הגמר השני איטליה שדדה את הניצחון עם אנטי כדורגל מחליא (ועוד יש אנשים רוצים לשדר את הדבר הזה בארץ) מידיה של הולנד, נכון. אבל איטליה לא הצליחה לעשות זאת לצרפת, למרות שהולנד היתה המארחת שם.

שוב - לא ביססתי את הטענה שלי שצרפת היא הנבחרת הטובה בעולם על סמך מונדיאל 98. לא הלכתי כל כך אחורה, הסתכלתי ת'כלס על השנה האחרונה - גביע הקונפדרציות, מוקדמות היורו, משחקי הידידות... תוצאות כמעט מושלמות, הסגל האיכותי בעולם, שיתוף פעולה מצוין ביניהם (ולא מחנות כפי שניצן ציין תוך כדי הפגנת בורות מוחלטת). שים לב למה שאני אומר.

בטח שזה אומר משהו! אז על פי מה תשפוט אותה? באיזה עוד טורניר היא שיחקה השנה? הטורניר האחרון שלה היה המונדיאל, ראינו כיצד היא שיחקה בו. בגלל זה ההכנה של פורטוגל למשחקי האימון היא גדולה יותר משל שאר הקבוצות, כי ת'כלס זאת הדרך היחידה שלהם לבחון את עצמם לפני הטורניר החשוב שהם מארחים. בקשר לרשימת השחקנים שלך - לואיס פיגו לא אותו שחקן שהיה בעבר, אי אפשר להשוות אותו לפירס. רונאלדו? על סמך ה-30 דקות שלו? אוי הצביעות... רק לפני איזה חודש טענת שהוא לא יותר משחקן טוב, אבל כשהוא עבר למנצ'סטר - החלטה גאונית של פרגי, השחקן הטוב בעולם. במשחק שעבר אפשר היה לראות שרונאלדו מתגלה כבלוף. קוואסרמה? מה הוא כבר עשה בקריירה שלו? הוא בכלל לא נכנס לסגל הנבחרת! דקו למיטב זכרוני אינו פורטוגלי אלא ברזילאי, וגם אם הוא פורטוגלי אי אפשר להשוות אותו להנרי. אתה לא רוצה באמת להגיד לי שפורטוגל עדיפה על צרפת, נכון?

איך היא עלתה למונדיאל הזה? דרך הפלייאוף, לאחר שחטפה חמישיה מאנגליה וסיימה בתיקו עם צפון אירלנד. איך היא הגיעה לגמר המונדיאל? עלתה משמינית הגמר בפנדלים, ברבע הגמר ניצחה בעזרת שיפוט, בגמר לא הופיעה למשחק. שחקנים בולטים? אוליבר קאן, מיכאל באלאק. שחקנים יוצאים מן הכלל, אבל הם רק שניים, בעוד שלצרפת אפשר למנות חמישה כאלה.

נו, אז למה להשוות לצרפת? אז לספרד יש את ראול ולואיס אנריקה (פחחחחח אם אנריקה הוא הכוכב של ספרד זה כבר אומר הכל), אז מה? הבינוניות שם פשוט מדהימה. איך אפשר להכניס אותה לאותה קטגוריה עם צרפת?!

הולנד לא עלתה למונדיאל. הולנד מקום שני בבית שלה במוקדמות היורו. החלוץ המהולל של הולנד, רוד ואן-ניסטלרוי שלך, כבש עד היום רק שער אחד במשחק רשמי של הולנד (שלא לדבר על הפאתטיות שלו לעומת חלוצים אחרים, בטח ולבטח שלעומת הנרי). אוברמארס, שחקן פותח בהולנד, הוא שחקן ספסל בבארסה שקבוצתו מנסה להיפטר ממנו שנים. שוערה של הולנד הוא אדווין ואן דה-סאר או סאנדר ווסטרבלד, שניהם שוערים בינוניים להחריד. מיכאל רייזיחר פותח בהרכב נבחרת הולנד.
    איך לעזאזל נבחרת כזאת יכולה להיות הטובה בעולם?

11. ליהי Member

חחח, וואלה באמת בא לי לעשות איזה מיני השוואה קטנה כזאת. בלי כל הפנדלים שנותנים לואן ניסטלרוי מסביב, בלי שיבשלו לו לפינה הקבועה שלו ברחבה כדורים מעולים הקבוצה שהוא משחק בה ברגיל,אלא נבחרת שהכימיה שם פחות טובה. אני רוצה לעשות מיני השוואה בין ואן ניסטלרוי להנרי, כדי לראות מי בנבחרת מבקיע יותר ומבשל יותר. מה אתה אומר מושיקו בובה, בא לך? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx

12. Julian Joachim Member

בני בחייאת אם היה תואר באוניברסיטה בלזיין את השכל אתה היית בלי שום צל של ספק פרופסר של כבוד בפקולטה....

אני אתעלם מהסוף של הפסקה כי הטמטום נוזל שם, אבל אני אתייחס להתחלה. איך ברזיל הגיעה למונדיאל? הייתי אומר שבצורה לא מרשימה במיוחד... אה? ואם בא לך ללכת אחורה (שמתי לב שאתה אוהב את זה), במונדיאל 94 ברזיל הייתה עליונה על כל הנבחרות ובקושי העפילה אליו כשבדרך בוליביה משפילה אותה...
    בוא נמשיך... דנמרק בכלל לא הייתה אמורה להיות ביורו 92, והיא לקחה אותו. שלא לדבר על גרמניה שחזרה מהקבר אחרי טורניר בינוני וזכתה בגמר אולי הכי מדהים שנראה בתולדות היורואים מול הקבוצה שרבים החשיבו כטובה בעולם אז.

מה הפואנטה שלי? ל-א משנה איך נבחרת מעפילה לטורניר, משנים הביצועים שלה בזמן אמת. ועכשיו, אני אשתמש במשפט שהאיטלקים פה אמרו הרבה...
    לא תמיד ההתקפה מעידה על נבחרת טובה יותר. לפעמים נבחרת מציגה הגנה כל כך סוחפת שאי אפשר לעשות שומדבר כנגד... וכזאת הייתה גרמניה במונדיאל האחרון, וכזאת היא תהיה גם במונדיאל הבא. ההבדל היחיד הוא שבניגוד לאיטלקים למשל, הגרמנים מציגים כדורגל יעיל, ויש להם תמיד את השחקן הנכון במקום הנכון. קשרים עם הרמה טובה יש שם לא מעט, חלוצים עם משחק ראש טוב יש שם עוד יותר, ואם רוצים אפילו כמה קשרים עם יכולת למסור מסירות עומק מצויינות לחלוצים המהירים והמאסיביים של הגרמנים. גרמניה היא יעילה ולכן היא הנבחרת הטובה בעולם.

ובני אני חייב להגיד כאן משהו...

ההגנה של נבחרת צרפת היא פשוט זוועה.

השוער הראשון שלה עד לפני כמה זמן מכבב לו בקבוצת מילואים באנגליה (מצב שאליו אפילו אוברמרס הבינוני לא הגיע - אגב, כשהוא היה בארסנל הוא לא היה הכי מדהים בעולם?).

ליליאן תוראם כבר מעבר לשיא, ואין בכלל מה להשוות אותו לשחקן שהביא במו רגליו וראשו את הזכייה במונדיאל 98' לצרפת. סילבסטרה, ואני רוצה לראות אם תסכים איתי או לא הוא בכלל לא מתקרב לרמה הגבוהה באמת של הבלמים. גם לא של הגרמנים. סאניול הוא שחקן נחמד, אבל בתור שחקן הגנה... אנדי גריפין והוא לא שונים אחד מהשני במיוחד... וליזארזו? בן 34, וה-ר-ב-ה מעבר לשיא, אחת הסיבות לבינוניות של באיירן בצ'מפיונס עושה שעברה.

חוליית הגנה מתחת לכל ביקורת. אפילו לברזיל יש יותר מה למכור פה. לב-ר-ז-י-ל!!!!

בקשר להתקפה ולקישור... אני אחזור למה שאמרתי קודם, שמשחקי ההכנה לא משנים כלום. בזמן אמת, צרפת נכשלה כישלון חרוץ מול 3 נבחרות נחותות על הנייר. בלי זידאן, עם זידאן... אתה הפכת את צרפת לנבחרת הטובה ביותר עם פור... אם היה פור כזה, היא הייתה מסיימת עם מעט יותר מ-0 (!!!!!!!!!!!!!!!!!) שערי זכות ב-3 משחקים במונדיאל. 0, 0, 0... מספר עגול ומאוד יפה.

צרפת היא זידאן, לכן אני בכלל לא אתייחס לפירס, הנרי או טרזגה, כי ראינו מה הנבחרת הזאת שווה בלי זידאן.

אז בעצם, פתאום צרפת לא מפחידה במיוחד, אה?

(אגב, צריך לציין רק בגלל שאמרת שמשחקי ידידות זה משהו חשוב מאוד, שנבחרת ישראל חטפה 7-1 מנבחרת גרמניה, בעוד שצרפת בעור שיניה הוציאה 2-1...).

(עריכה : דבר אלי יפה :evil: )

13. שגיא Guest

לדעתי אי אפשר בכלל לתת הגדרה כזו לנבחרת. "הטובה בעולם", זה לא משהו בר השוואה, ברמה הבינלאומית קשה מאוד להשוות בין נבחרות, הרי משחק אחד חלש עשוי להרוס הכל ומשחק אחד טוב עשוי להקפיץ אותם לגבהים חדשים, וגם לאורך זמן זה לא ממש נוח למדוד נבחרות, הרי סגל השחקנים משתנה, שחקנים פורשים, שחקנים חדשים צוברים נסיון ואחרים כבר בעלי נסיון רב. השוואת נבחרות זה לא משהו שאפשר לעשות בקלות כלכך, הוכחה לנבחרת ה"טובה ביותר" הוא כביכול טורניר בינלאומי גדול. נכון, יש גם מזל בעסק הזה, אבל נבחרת לא זוכה סתם בטורניר כלשהו, צרפת לא זכתה סתם ביורו ובמונדיאל, היא הייתה הטובה ביותר באותה התקופה, באירופה ובעולם, כרגע תהילת העולם שייכת לברזיל, שזכתה במונדיאל האחרון, ועד המונדיאל הבא, התואר הזה הוא שלה.

אגב, לגבי משחקי הידידות שפולדש דיבר עליהם, למה לא עושים את אליפות משחקי הידידות? לפחות אז ישראל הייתה באחד המקומות הראשונים.... :wink: