עזוב את זה שהיא השיגה רק נקודה... היא גם לא כבשה אף שער!! זה משהו מדהים שעדיין בלתי נתפס... היא הצטרפה למועדון של סין, ערב הסעודית ויוון, איזה כבוד. ואני חושב שביילסה הוא מאמן מטומטם, דפוק, ובגלל זה אני הוא (כי הוא דופק את ארגנטינה וזה גורם לקרפד להתעצבן). מתחילת המונדיאל אני הייתי בטוח שארגנטינה תיקח את המונדיאל... וצרפת? בלי זידאן היא פשוט לא הייתה נבחרת. במשחק מול דנמרק זה היה ברור שהיא תפסיד, פשוט ברור (תשאלו מי שם 35 נקודות בטריוויה על זה, אז כשלשים 7 נקודות נחשב לדבר נדיר וההימור הממוצע היה 2-3 נקודות). ודיי באמת צרפת מעצבנת... האגו שמה חוגג בצורה בלתי נסבלת, כולם מנסים להיות הכוכבים. והדבר הכי מעצבן בהם זה שאנשים מנסים להשכיח את המונדיאל, כאילו זה איזה פנצ'ר קטן או משהו, הרי היא לקחה את היורו והמונדיאל הקודם ובסגל שלה יש את ואת ואת ואת... לעומתם במאני טיים גרמניה וברזיל מתפקדות, וגם ספרד ואיטליה. ויודעים מה? אפילו אנגליה הראתה יותר ווינריות מצרפת... צרפת זה סתם בלון, שלא מספיק שהוא התפוצץ פעם אחת, עכשיו שוב מנפחים אותו והוא הולך להתפוצץ שוב ביורו הקרוב. ואז זידאן יפרוש ובאמת ייגמר תור הזהב הצרפתי.
בוא נתחיל שספרד היא ממש לא עומדת במאני טיים...מתי היא כן עמדה? אני לא מסנג'ר על צרפת אבל אני בכל זאת חושב שיש עתיד אחרי זידאן ונכון שהם אולי כרגע תלויים בו אבל הם ילמדו לשחק בלעדיו כי יש להם מספיק שחקנים טובים.
חאלאס כבר להיות אנטי צרפת סעמק!!! וואלה? צרפת כ"כ גרועה? טוב, אין לי כוח לויכוחים האלה. תסתכלו על הטבלה של הנבחרות הטובות בעולם ותלכו על פיה,אוקיי? אז היא מקום שני. מקובל מבחינתי, באמת. רק תפסיקו לרדת ככה על הנבחרת היחידה בעולם שאני אשכרה נהנת לראות משחק שלה כי יש פאקינג התאמה בין השחקנים ,ואת זה לא מצאתי עדיין ברמה כזאת באף נבחרת אחרת. שאלו פה "מיהי הנבחרת ה ט ו ב ה בעולם?" אז אמרתי את דעתי. וכן פולדש, דעתי היא : אגדית,חלומית. בעיה שלי.
לא אמרתי שאסור לך לאהוב אותם, הוויכוח הוא דווקא יותר עם בני שטוען שגרמניה לא ברמה של צרפת מהסיבה הפשוטה שבלי באלאק/קאן היא מתפרקת. אמרתי שסיים גוס פור צרפת. הוא אמר לא, כי יש עוד הרבה שחקנים אחרים. אמרתי לו אולי יש שחקנים אחרים אבל בינתיים צרפת, כמו שדאייר אמר הצטרפה למועדון שהוא אני עצום, של נבחרות שלא הצליחו לכבוש שער אחד במונדיאל. מישהו אמר תיאום?
ליהי עם כל הכבוד הדירוג של צרפת לא קובע שום דבר, זה דירוג שעד לפני המונדיאל קולומביה הייתה במקום הרביעי בו. להזכיר את הזכיה של צרפת במונדיאל בצרפת זה חסר כל קשר כשמנסים לתרץ את המונדיאל בדרום קוריאה, כי בערך חצי הרכב פרש, זה כמו לסנגר על מכבי של עונת 2000 שסיימה במקום השישי בלהגיד "מה אתם רוצים, היא זכתה בדאבל ב-96". גם הטיעון של גביע הקופנדרציות-לפחות האחרון, הוא מגוחך, כי בגמר הם ניצחו את קמרון שלא יכלו לשחק בגלל טרגדית פואה, וממה שהבנתי דרך התקשורת האמריקקית הם לא הפגינו יכולת מהמשופרות בעולם. נבחרת צרפת היא אפיזודה חולפת, שהייתה לה תקופה יפה של 3 שנים(98-00), אבל די, זה נגמר, השחקנים כשחקנים אינדבידואלים טובים בקבוצת שלהם, אבל כנבחרת הם לא מצליחים להשתלט על הפאקינג אגו שלהם, זה בערך כמו תופעת המחנות במכבי, רק ששם יש 900 מחנות במקום 2. ודייר- במה ספרד ואיטליה הוכיחו את עצמם? ספרד כבר 52 שנה לא הגיעה ל-4 הראשונות, ואולי במונדיאל האחרון אפשר להסביר את זה בשיפוט האיום והנורא- אבל צריך לזכור שגם בשמינית הגמר הם לא שיחקו יותר מדי טוב, ובבית המוקדם הם שיחקו טוב, אבל היו הרבה יותר טובות מהם בבתים המוקדמים. איטליה פשוט נכשלה במונדיאל הזה, הם היצגו יכולת שהיא בושה וחרפה אפילו לכדורגל האיטלקי בשלב הבתים, ובשמינית הגמר הם יכלו לגמור את זה כ"כ הרבה פעמים, אבל כ"כ הרבה פעמים, שהם בכלל לא היו צריכים להגיע למצב של להתלונן בצדק על השיפוט.
מאז המונדיאל ההוא צרפת כבר החליפה מאמן, וכעת יש לה רק הפסד אחד בשנה האחרונה אם אינני טועה. במשחקי מוקדמות היורו היא דורסת בלי בעיות, את גביע הקונפדרציות לקחה בהליכה וגם במשחקי הידידות לא מתקשה - אם תבדוק תראה שמאז המונדיאל, שאחריו הוחלף המאמן והשיטה, לצרפת יש את המאזן הכי טוב בשנה האחרונה. אבל למה לחשוב על דברים כאלה, כשאפשר לברוח למונדיאל?
ישנן כמה מדינות בעולם שתמיד, לא משנה מה קורה, מייצרות כשרונות ראויים ונבחרות טובות לאורך כל ההיסטוריה. לדוגמא ברזיל, ארגנטינה, איטליה, אנגליה וגרמניה - אלו מדינות שאמנם לפעמים יש להן נבחרות קצת יותר מוצלחות ולפעמים קצת פחות, אבל בסה"כ לאורך ההיסטוריה מדובר בנבחרות שתמיד היו דומיננטיות בכדורגל העולמי. צרפת לא היו כך. ממש לא. מאז ימי פלאטיני והזכייה ביורו 84 הנבחרת הזאת הדרדרה לשפל המדרגה, ומה יעיד על-כך יותר טוב מההפסד לישראל בפארק דה פראנס שמנע מהם עלייה למונדיאל. אבל עכשיו זמנים השתנו, ולדעתי צרפת מסוגלת להוציא כשרונות נונ-סטופ לפחות ברמה של הגדולות שציינתי לעיל, אם לא יותר. השילוב של חברה שיש בה מהגרים רבים מצפון-אפריקה ומאפריקה השחורה יחד עם מתקני אימון ולימוד כדורגל ברמה הגבוהה ביותר יחד עם המאמנים הטובים ביותר מאפשרים לצרפת לייצא כשרונות בקצב מסחרר. ולא מדובר רק על הנבחרת העכשווית (שהיא אדירה לדעתי), אלא גם על נבחרות צעירות יותר. אני לא יודע אם שמתם לב אבל כמעט בכל טורניר נבחרות צעירות שיש ביורוספורט הנבחרת שלהם לוקחת את הטורניר או מגיעה עד הגמר או לפחות מועמדת לזכייה (חוץ מהטוניר עד גיל 17 שיש עכשיו ביורוספורט). אז נבחרת הכי טובה בעולם? אולי כן, אולי לא. אבל אפיזודה חולפת - היית מת!
רק שתדע שדרום קוריאה (!!!) עברה את ספרד ואת איטליה בגלל השיפוט המזוויע. אין מצב שדרום קוריאה הייתה עוברת אותן, גם אם היו 200,000 קוריאנים באיצטדיון, זה לא היה עוזר... מה שכן עוזר וגם עזר, זה השיפוט. תשווה בין הנבחרות - דרום קוריאה ליד ספרד ואיטליה, כמו שאומרים - לא כוחות! למשל בספרד, בראחה כובש שער חוקי אחרי נגיחה, והשופט פוסק על עבירה של הלגארה. איפה עבירה?!?!? מבין כל האנשים שהיו באיצטדיון, רק השופט ראה שם עבירה - שלא הייתה! והוכיחו את זה בהילוכים חוזרים. בכלל, ספרד שלטה במחצית הראשונה ללא ערורין, רק חוסר מזל לא הביא עוד שערים (בהארכה מוריינטס בעט לקורה אם אני זוכר נכון... חוסר מזל). ואל תשכחו, שראול לא שיחק במשחק הזה. עם ראול, השופט לא היה מצליח לתת לקוריאה ניצחון. באיטליה, השופט הביא פנדל לקוריאנים, הם החמיצו, איטליה עלתה ליתרון ולקראת הסיום שוויון. בהארכה השופט הרחיק את טוטי, ושוב, רק השופט ראה התחזות. במשחק של פורטוגל נגד דרום קוריאה, גם לא חסרו טעויות שיפוט. הרחיקו את פינטו (בצדק), אבל חוץ מההרחקה, היו עוד טעויות... אני לא זוכר ממש, אבל היו. אז מעניין, כל הטעויות במשחקים של דרום קוריאה... לא הייתי מתפלא אם דרום קוריאה הייתה זוכה. :roll: בושה שככה היה נראה הטורניר הגדול בעולם. בני, עכשיו אתה מבין למה איטליה וספרד עפו?
חחח....וואט דה פאק? ניצן, מה לעזאזל הסנפת? נבחרת צרפת היא אפיזודה חולפת?! אוקיי, משהו פה מרקיע שחקים ,ומאוד לא נעים לי להצביע על המילה המדוייקת .אז אוקיי, שנת 2000 היתה שנה מצויינת א-ב-ל צריך להתעלם טוטאלית מכל מה שקורה מסביב היום בשביל לראות שנבחרת צרפת היא פשוט נבחרת כל כך פאקינג חזקה, תסתכל באיזה תוצאות היא מנצחת בקדם יורו 2004, תסתכל איך היא לקחה את הקונפדרציות בהליכה (עם כל הכבוד לאסון פואה, היא היתה מנצחת גם בלעדיו, וכן. זה כן תופס כי זה המדד שיש לנו נכון להיום). נבחרת צרפת ל-ע-ו-ל-ם לא תהיה אפיזודה חולפת, גם כשהנרי,זידאן,ויירה,פירס,טרזגה,סילבסטרה וכל השאר ילכו לפנסיה, יבואו אחרים מאותו פס יצור, מאותו בית ספר ענק לכדורגל שמשווק כבר יותר מ-4 שנים ("משנת "2000") שחקנים פשוט ענקיים.נקודה. בקשר לטענה שלך פולדאש...תראה,אם קאן לא יפתח מסיבה כזו או אחרת בשער גרמניה אז זה יהיה להמן,ולמרות הפער הדי ענק בין השניים זאת עדיין לא היחלשות ברמה כזאת שתוריד את הנבחרת הגרמנית בכמה דרגות כי בכל זאת להמן לא שוער רע. באלאק לעומת זאת זה כבר סיפור אחר, וצודקים שאומרים שבלי באלאק מה לעשות הנבחרת הגרמנית היא לא אותו הדבר.
עזבו, אתם כנראה לא מבינים. אולי אני אסביר לכם את זה אחרת. נמשיל את המונדיאל לגביע האנגלי, תחרות שכולם רוצים לזכות בה. כבוד, יוקרה, בונוסים כספיים ובמה מכובדת... ולעומת זאת, נמשיל את גביע הקונפדרציות לגביע הליגה. תחרות שכולם רוצים להפסיד בה, אין בה כבוד, אין בה יוקרה, הבונוסים הכספיים מכסים בערך הוצאות של הנסיעה באוטובוס... עכשיו אתם מבינים למה אני מתייחס למונדיאל כמקום האחרון שבו ראינו את צרפת בתחרות רצינית? ומעבר לזה... תפסיקו להתעלם מזה! בלי זידאן א-י-ן לצרפת נבחרת. זידאן רק מזדקן, ועדיין אין לו יורש. באלאק לעומתו הוא בשיא, בן 27, יש לו כמה שנים טובות לתת והגרמנים מגדלים כשרונות בכמויות שלא היו מביישות אף נבחרת אחרת. וכמובן שיש להם את השוער הכי טוב בעולם, אז בכלל...
ולצרפת במונדיאל לא היה חוסר מזל? ספרת את כל הקורות של הנרי וטרזגה? איך מתפרצת אחת עם שמירה לקויה של לבוף גרמה לשער ניצחון? את כל ההחמצות נגד אוראגוואי? אין מה לעשות, בסופו של דבר הסטימטרים האלה מכריעים משחקים. בקשר לטעויות השיפוט - עד היום זכורה לי השערוריה של ברזיל מול בלגיה ברבע הגמר, כששער חוקי לחלוטין נפסל ללא הצדקה ופשוט גמר מנטלית את הבלגים, שלא האמינו שאחרי שכבשו סוף סוף מול ברזיל, סתם לוקחים להם את השער. ברזיל ניצלה את זה ועלתה. זה לא מונע מאף אחד בדיון הזה להגיד שברזיל ווינרית והיא הנבחרת הטובה בעולם, נכון? צרפת זכתה בגביע הקונפדרציות ללא זידאן. צרפת גברה על יפן (אלופת אסיה), קולומביה (אלופת דרום אמריקה), ניו זילנד (אלופת אוקיאניה), טורקיה (מקום שלישי באליפות העולם האחרונה) וקמרון (אלופת אפריקה). כל הנבחרות הללו הגיעו עם הרכבים מלאים. טורקיה רוצה להוכיח לעולם שהיא נבחרת גדולה באמת, עבור קמרון, קולומביה, יפן וניו זילנד גביע הקונפדרציות הוא ההזדמנות היחידה שלהם לשחק ברמה העולמית ולא בתחרויות בין יריבות נחותות ביבשת שלהן, מלבד גביע העולם, שם הסיכוי שלהן להגיע אפילו לרבע הגמר קלוש. זכיה או מקום גבוה בטורניר יכול להבטיח לשחקנים הללו חשיפה באירופה (דג'מבה דג'מבה הובא למנצ'סטר גם בזכות היכולת שלו בגביע הקופדרציות) וכסף וכבוד לארצם. הנבחרות הללו רצו ועוד איך לזכות בגביע הזה, אבל פשוט צרפת הכי טובה. בקשר לכשרונות הגרמנים הצעירים - אני מודה שאני לא ממש מומחה בנבחרת גרמניה ובמחלקות הנוער שם, אבל מלבד סבסטיאן קהל - אלו כשרונות צעירים יש לגרמניה שמסוגלים להשתלב בנבחרת? ממש לפני המונדיאל הגרמנים טענו שלא יצא כלום מדור העתיד שלהם ושהשחקנים הצעירים משחקים כמו זונות (כן כן, ככה אחד מהם אמר). אז מאיפה פתאום צצו שחקנים צעירים ומוכשרים בכמויות? אז? לצרפת יש את שני החלוצים הטובים בעולם, את הקשר האחורי הטוב בעולם, את הקשר השמאלי הטוב בעולם ואת המגן הימני הטוב בעולם.
בני אתה צוחק עלינו? אתה מדבר על כמה שזה מכובד לנצח את הנבחרות האלה ואז מציין משפט אחרי זה שאין להן סיכוי ריאלי להגיע לאנשהו במונדיאל? והכוונה במשפט האחרון היא שיש להם את השוער הכי טוב בעולם בלי תחרות, הנרי וטרזגה לעומת זאת, הם לאו דווקא הטובים בעולם. ומלבד קהל? דייסלר עוד לא הראה את מה שיש לו בזירה הבינלאומית. מצטדלר, פרינגס, בירופקה ועוד הרבה שחקנים שבנצור ישמח לזיין לך את השכל עליהם.
כן. סה"כ הסברתי שהטענה שלך כאילו כל הנבחרות רוצות להפסיד בטורניר הזה היא לא נכונה. אלה לא נבחרות מהטופ העולמי שיכולות להתקדם במונדיאל (אלא אם כן מדברים על מונדיאל 2002), אבל גם לא נבחרות אדישות שרק רוצות ללכת מפה. מדובר בנבחרות כשרוניות עם שחקנים שמתים להיחשף ולהגיע לאירופה. בלי תחרות? יש לא מעט אנשים שסבורים שבופון הוא השוער הטוב בעולם, ויש כאלה שחושבים שזהו טולדו. במיוחד אחרי הפאשלה של קאן בגמר המונדיאל (לא שאני חושב כך, בכל מקרה). הנרי וטרזגה לא הטובים בעולם? היחיד שאני מוכן לקבל כשחקן ששווה להם הוא כריסטיאן ויירי. מלבדו אני לא חושב שיש חלוץ ברמה של הנרי או טרזגה. אם אתה מעוניי, תציע מועמדים אחרים. דייסלר בן 23, עוד מספר חודשים בן 24. כישרון צעיר ומבטיח? אתה לא חושב שהוא כבר עבר את השלב הזה? בקשר לשאר השחקנים, אני מתנצל אבל אין לי ממש כוח לבדוק את גילם. אולי אח"כ.
אתי לזיין את הכשל http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx אבל עוד רגע. יונייטד, לא נמאס? כל דיון אתה קופץ עם הצהרות מפגרות שלי גורמות רצון עז לזרוק עליך משהו. ולזיוני שכל: גרמניה שולטים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx, אני די בטוח שבמונדיאל הבא גרמניה מגיעה לגמר ולוקחת אותו אלא אם יהיו מקרים יוצאי דופן כמו פציעה או משחק כרטיסים של איזה שופט. גרמניה תמיד תהיה נבחרת נהדרת לא בגלל כוכבים או מאמן מעולה אלא בגלל משמעת מעולה. גם אם מצטדלר הוא לא הבלם הכי טוב בעולם תמיד יהיה תיאום מושלם בינו לבין הבלם השני, הוא תמיד ידע לעשות את העברה הנכונה, הוא תמיד ירוץ לכל כדור ולא יפסיק לרוץ 90 דקות. בגלל זה גרמניה היא נבחרת טובה. הסיבה שהיא הולכת לזכות היא שזה הפרוייקט של גרמניה כבר כמה שנים, גרמניה הגיעה למונדיאל הזה כשהמטרה היחידה היא לטפח את קל, או מטדלר או כל שחקן צעיר אחר. גם ביורו גרמניה לא תגיע בשביטל לזכות, היא תגיע רק בשביללתת לשחקנים הצעירים הזדמנות לעבוד על התיאום בנבחרת. ועדיים זאת נבחרת עם באלאק, קאן, נויביל (מוביל הליגה הגמרנית בכיבושים), קלוזה (שפורח בזמנים חשובים), קל (קשר אחורי נפלא עם הרבה מאוד פוטנציאל), ועוד הרבה פועלים שחורים שיעשו את העבטודנה הרבה יותר טוב מאיזה וירטואוז ברזליאי. ובירופקה בכלל לא בנבחרת, אתה לא מבין כלום.