שימו לב מה כתבתי ותתייחסו לזה, בלי לסלף את הדברים. אמרתי שהיו רק שניים ששרו והם היחידים שהם לא בני מהגרים או ילידי מדינה זרה. מול ספרד שיחק בק שהוא יליד רוסיה, בוניש שהוא יליד פולין, בואטנג שהוא בן לאב גנאי, דניס אאוגו בן לאב ניגרי, סמי חדירה בן לאב טוניסאי, אשקן דז'אגה יליד טהרן, מרקו מארין נולד ביוגוסלביה לשעבר, גונזאלו קסטרו ספרדי ומסוט אוזיל טורקי. כך נראה ההרכב פרט לשני שחקני שאלקה, תקנו אותי אם אני טועה (דנידין, תאמין לי שאני בודק טוב טוב לפני שאני כותב, את רשימת המכולת הזו חסכתי מהכתבה כי אין לי כוונה להלאות, זה מספיק ארוך גם ככה) אגב, אין לי דבר נגד התופעה - זו לא נחלתה של גרמניה בלבד. חשוב היה לי להתייחס גם לזה ולא רק בתוך ההצלחה הראויה להערכה של הנבחרות הצעירות בגרמניה.
נבחרת גרמניה עד גיל 20 מתכוננת לאליפות העולם במצרים שתחל ב-25 לספטמבר ולמאמן הנבחרת הורסט רובש יש בעיה גדולה מאוד: כל השחקנים הבכירים של הנבחרת הזאת כבר משחקים חלקם באופן סדיר בבונדסליגה ולא קיבלו שיחרור מהקבוצות שלהם לאליפות, בסך הכל מדובר בלא פחות מ-27 שחקנים שהיא אמורים לשחק באליפות העולם ויצטרכו להשאר בבית,הרשימה המלאה: Holger Badstuber (Bayern München), Philipp Bargfrede (Werder Bremen), Sascha Burchert (Hertha BSC Berlin), Eric Maxim Choupo-Moting (1. FC Nürnberg), Dennis Diekmeier (1. FC Nürnberg), Alexander Eßwein (VfL Wolfsburg), Timo Gebhart (VfB Stuttgart), Ilkay Gündogan (1. FC Nürnberg), Toni Kroos (Bayer Leverkusen), Marko Marin (Werder Bremen), Christoph Moritz (Schalke 04), Thomas Müller (Bayern München), Deniz Naki (FC St. Pauli), Savio Nsereko (AC Florenz), Bastian Oczipka (Hansa Rostock), Kevin Pezzoni (1. FC Köln), Konstantin Rausch (Hannover 96), Stefan Reinartz (Bayer Leverkusen), Marcel Risse (1. FC Nürnberg), Sebastian Rode (Kickers Offenbach), Sebastian Rudy (VfB Stuttgart), Julian Schieber (VfB Stuttgart), Christopher Schorch (1. FC Köln) und Andre Schürrle (FSV Mainz 05). אז מי כן יצא למצריים: Tor: Tom Mickel (Hamburger SV), Sebastian Mielitz (Werder Bremen), Ron-Robert Zieler (Manchester United) Abwehr: Patrick Funk (VfB Stuttgart), Sebastian Jung (Eintracht Frankfurt), Florian Jungwirth (1860 München), Cihan Kaptan (Bursaspor), Björn Kopplin (Bayern München), Maik Rodenberg (Arminia Bielefeld), Kai-Fabian Schulz (Hamburger SV), David Vrzogic (Borussia Dortmund) Mittelfeld: Semih Aydilek (Kayserispor), Lars Bender (Bayer Leverkusen), Lewis Holtby (Schalke 04), Timo Perthel (Werder Bremen), Mario Vrancic (Rot Weiss Ahlen) Angriff: Tobias Kempe (Werder Bremen), Manuel Schäffler (1860 München), Dani Schahin (SpVgg Greuther Fürth), Richard Sukuta-Pasu (Bayer Leverkusen)
נצחון חלק היום לנבחרת הצעירה U20 שמשתתפת באליפות העולם במצרים ללא כל השחקניםהבולטים שלה בתוצאה 0-3 על נבחרת ארה"ב, את השערים כבשו סמיה אידילק (קיסאריספור) פלוריאן יונגווירט (מינכן 1860) ומנואל שפלר (מינכן 1860).
המשחק השני של הנבחרת עד גיל 20 יוצא בשעה 16:00 לדרך מול דרום קוריאה, שידור של המשחק אפשר למצוא כאן: http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=50492&part=sports
עוד כמה דקות יוצא לדרך משחק שמינית הגמר באליפות העולם עד גיל 20 בין גרמניה לניגריה, ההרכב הגרמני: זילר יונג-יונגווירט-ל. בנדר-קופלין פונק-הולטבי-קמפה-ס. בנדר ורזוגיץ-סקוטה פאסו שידור של המשחק: http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=51510&part=sports שיהיה בהצלחה.
משודר גם ביורוספורט. למעשה, כל הטורניר משודר שם. ובהצלחה כמובן! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
ממה שראיתי בחדשות הספורט נצחון ענק של גרמניה שחזרה פעמיים מפיגור. כוכב המשחק קופלין שאמרו שמשחק בקבוצה הצעירה של באיירן. יאללה חצי גמר מול ברזיל-הזדמנות לנקום על 2002 (-:
לא להתלהב יותר מדי זה רק רבע הגמר מול ברזיל ולא חצי...ובכלל, אם איך שברזיל נראית עד עכשיו זה נראה כמו סיום המסע של גרמניה באליפות.
אתה צודק שאתה אומר שאין ממה להתלהב, בונקר גרמני לתפארת וניצול מרשים של מס' טעויות קשות של הניגרים (בגול ה-1 ובשלישי, וקבלת החלטות רעה בהתקפה), ביכולת הזו הגרמנים יתקשו לעשות משהו מול ברזיל למרות שבתאכלס הסגנון הברזילאי יהיה קל יותר לגרמנים מבחינת התתמודדות איתו. קופלין היה רחוק מלהיות כוכב המשחק למרות הצמד, המצטיין בטח שלא היה מגרמניה אבל אם לבחור דווקא מהגרמנים אני אהבתי את המשחק של מס' 4, לא זוכר את שמו אבל דומה ליוגורט, אחראי ומדויק... בכללי הקישור וההגנה פשוט נמחקו ע"י הניגרים להוציא את ה-20 דק' הראשונות אולי בהן היה שקול, בעיקר שני המגנים (קופלין?) שאכלו אבק מהניגרים כמו גם שני הקשרים המרכזיים שנעלמו מול הרונה ואיבראהים, מס' 9 בחוד יודע להחזיק את הכדור לא רע אבל סבל מהעדר הצטרפות ככה שקשה לשפוט אותו. מול ברזיל זה סיפור אחר, הסלסאו משחקים בקצב יותר איטי ורגוע מה שיתאים לגרמנים מבחינת סגנון, אך מצד שני יש להם שני שחקנים בחלק הקדמי שהם רמה מעל השחקנים שגרמניה התמודדה איתם עד כה ויכולים להכריע את המשחק רק בזכות המהלכים האישיים שלהם. מה שכן קשה לי להאמין שבלי קצת יותר יוזמה הגרמנים יוכלו להגיע לחצי, למרות שמבחינת פונטציאל יש להם את הכלים לקחת את התואר.
האמתי שראיתי רק חלקים מהמשחק כולל הסיום הגרנדיוזי של הילדים. אולי באמת הנבחרת התבנקרה וניצלה בנס. אולי באמת הניגרים היו צריכים להיות בשלב הבא. עובדה היא שהנבחרת הזאת עם 10 שחקנים הדיחה את אחת הפיבורטיות בשער בשניות הסיום. לא בדקות, בשניות הסיום. אז לא רק שעושים עבודה גדולה עם הנור בגרמניה, אלא שמלמדים אותם להילחם עד לשניה האחרונה ולהיות ווינרים. רק שיהיה לזה המשכיות. ד"א אליאס, הנבחרת הגרמנית הגיעה בלי ציפיות, מבחינת רבים זה הפתעה שהם בכלל הגיעו לשמינית הגמר. ככה שזה עוד הישג מרשים לנבחרת גרמנית שמראה שלא הכוכבים האינדבדואלים הם אלו שמביאים הצלחה אלא הקבוצתיות.
חבר'ה לא פחות חשוב מהמשחק ברוסיה דקה 73 הולטביי מעלה אותנו ל-0-1 מול ברזיל בפלייאוף של עד גיל 20!! יאללה שישמרו על התוצאה.
גרמניה עד גיל 20 מפסידה לברזיל 2-1 (לאחר הארכה) ואומרת ביי ביי לטורניר הזה. הפסד שהיה די צפוי לפני המשחק, קיבל פן אחר לאחר ההובלה של הגרמנים בדקה ה-73, אבל אז בא המהפך.
מול ברזיל לגרמנים היה כבר יותר קל מבחינת הסגנון מאשר מול ניגריה, המשחק היה בקצב שגרמניה רצתה והיא אפשרה לברזיל להניע את הכדור חופשי במרכז השדה רחוק מהשער, שהברזילאים התקרבו הם כבר נצקלו בהתנגדות קשה. ההתקפות הגרמניות היו מסוכנות יותר מאשר מול ניגריה, הייתה הצטרפות יפה והיה רק חסר שברזיל תעשה שגיאה קשה או שתיים כמו הניגרים בשביל חגיגה גרמנית. זה לא קרה אבל בסה"כ למרות המשחק המסוגר הגרמנים לא היו רחוקים מעוד הפתעה. מס' 4 (הקפטן) שחקן נהדר ומי שלא תהייה הקבוצה שלו היא תהנה ממנו בקרוב מאוד לדעתי, הרבה בגרות במשחק. דווקא מהבנדרים שעשו הרבה רעש סביבם לא התלהבתי. התייחסתי נטו למשחק בביקורת על גרמניה, זה אמנם פחות רציני אבל אני לא מכיר את כל הסביב של כל נבחרת והציפיות מבית. הדחה ברבע הגמר רק אחרי הארכה לנבחרת כמו ברזיל נחשב להצלחה בגרמניה אני משער, אבל סגנון המשחק והיכולת מול ניגריה לא שיכנעו. מה גם שבמונדיאליטו יותר מרוב טורנירי הנבחרות שאני מכיר זה ציפיות לחוד ומציאות לחוד, מכיוון שקשה מאוד להעריך נכונה את הקבוצות. קוסטה ריקה והונגריה הם דוגמאות מצויינות, לפני שנתיים אלו היו צ'כיה וצ'ילה וכך הלאה...