הנבחרות הצעירות: נבחרת הנוער במוק' אליפות אירופה

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by משוגע בירוק, Aug 16, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

כדורגל זה לא רק טכניקה וטקטיקה. זה הרבה מעבר וזה בהחלט מדע שלם.
    אם היית מתאמץ טיפה וקורא את הלינקים שהבאתי קודם בהודעות שלי, היית מבין למה אני מתכוון. תואר בניהול ספורט זה טייטל שכולל בתוכו גם ניהול זמנים, בניית תכניות, לימודי קואורדינציה ונושאים בסיסיים במדעי ספורט וכד' (אתה בוחר מה ללמוד, בדיוק כמו שבאדרכילות אתה בוחר להתמקד בדבר מסוים כמו גורדי שחקים למשל). אלה דברים סופר חשובים בלימוד כדורגל. מה זה "לדעת כדורגל"? זו גישה מפגרת.

ומוריניו לקח גם קורסים בניהול ספורט לפי הדוגמאות שהבאתי. כלומר הוא למד בחלק מהקורסים שמשלימים תואר בניהול ספורט. סביר להניח שהקורסים שהוא לא לקח, הם אלה שקשורים למדעי הגוף.
    ובוא נחשוב למה מדעי ספורט חיוניים למאמן - הוא הרי לא אמור לפקח על בריאות וכושר של שחקנים, לא אמור לארגן להם תכניות מסודרות שמותאמות ליכולתיהם, בכלל לא.

והלוואי שהיה בכדורגל שלנו אנשים כמו וויינגרטן שיעבדו במועדונים.

הגישה שלך לא שונה מזו של שלמה שרף ואייל ברקוביץ'. גישה מפגרת ומנותקת מהמציאות שלפיה אנחנו יודעים הכל ואף אחד לא יכול ללמד אותנו. אתה פשוט לא יודע מה הולך בעולם. אם תבוא לאנגליה, ספרד או גרמניה ותלגלג ככה על תואר בניהול ספורט וחשיבותו למאמן/מנהל במועדון כדורגל, פשוט יצחקו עלייך.
    סתם אנשים עושים את זה, לכיף? סתם רוב המועסקים במועדונים מקצועניים (כמה שלא מתמקדים במילה הזו, זה ספורט מקצועני, מקצוע!) בעולם מחזיקים בדיפלומה?

2. אלי מתחן Member

לא כל מי שיש לו דיפלומה הוא אקדמאי. יש מעט מאוד מקצועות לימוד באקדמיה שמוציאים בוגרים עם תעודות.

3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אל תהיה קטנוני, אני מעריך שהבנת למה אני מתכוון.

4. אלי מתחן Member

כשאתה עוסק בהגדרות, חשוב להיות מדוייק.

5. Telkiyski Member

ואתה כמובן, אורימור, איש העולם הגדול, האירופי הנעלה, הישראלי שלמרות היותו ישראלי הוא בעצם אירופי לכל דבר, שמלמד אותנו על אקדמיות כדורגל באירופה.

תעשה לי טובה, מוריניו צריך להיות מאמן כדורגל, על שאר הדברים כמו כושר ותזונה, מי כמוך אוהב לספר לנו פה, אחראים "אנשי מקצוע" נפרדים (סיפרת שבמכבי יש תזונאי לא? אז פתאום תזונה וכושר זה התפקיד של המאמן?)

ואני לא מלגלגל על התואר ב"ניהול ספורט", אני פשוט בספק עד כמה הוא רלוונטי למישהו שרוצה להיות מאמן של קבוצת כדורגל.

אתה פשוט נהנה מהסגידה הזו לכל מה שאירופי ומפוזת ה"אני אלמד אתכם, אני מבין בכדורגל אירופי, אני אוהד של מכבי תל אביב אז אני בעצם אירופי" שזה מדהים.
    מעניין אם היית ככה לפני בואו של המלך קרויף השני.

איך תואר בניהול ספורט אמור לגרום למישהו שרוצה לאמן ילדים לדעת ללמד אותם לעצור כדור למשל?
    בוא תסביר לי את זה.
    בוא בכלל נביא פרופסור בן 55 ללמד ילדים להרים קרן, הרי הוא פרופסור בניהול ספורט.
    די בחיאת כבר.

6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

תקרא קצת ותבין, זה הכל.

על בניית הכושר עובדים מאמני הכושר עם הפיזיולוגיים (התזונאים זה דבר אחר ומדהים שצוחקים על זה..), אבל המאמן צריך להיות אחראי לכך שיישתמשו באותו כושר כראוי ויחלקו אותו נכון - למשל כדי לתכנן משחק לחץ צריך להבין המון בנושאים האלה.
    המאמן צריך לבנות תכניות אימון, לחלק זמנים ולחצים נכון, לדעת כיצד לעבוד עם שחקנים וכד' - את זה לומדים באותו תואר.

ואיך אדם עם תואר כזה מלמד איך לעצור כדור למשל? זה פשוט. עצירת כדור זה עניין של קואורדינציה. במהלך השנים התפתח אופן עצירת הכדור שמלמדים לפי מחקר - קואורדינציה זה דבר שלומדים בלימודי כדורגל באוניברסיטה. ובנוסף באקדמיות בעולם יוצאים להשתלמויות אצל מומחים בנושא שממליצים. גם אם המאמן עצמו לא מתמחה בקואורדינציה, מכתיבים לו תכנית בנושא, שאותה הוא יודע לנהל בזכות התואר בניהול ספורט.

אם אתה בספק אם התואר רלוונטי למאמן כדורגל - איך זה שרוב המאמנים המקצועניים באירופה מחזיקים בתואר? ואיך זה שמאז שהעסק הפך לרציני יותר הכדורגל התפתח כ"כ הרבה?

ושוב - התואר לא נועד רק לאימון. למשל מצאתי קודם אתר של אוניברסיטה לכדורגל (אני דיי בטוח שפרסמתי חלק ממנו בלינק), בו מוצגים המסלולים הנלמדים במקום וביניהם:
    - כלכלת ספורט שיש בה מספר התמחויות לבחירה - ניהול פיננסי/שיווק/מדיה/משפטים (לימודים מיוחדים לספורט).
    - פסיכולוגיית ספורט (במסלול למאמנים זה חובה למיטב ידיעתי).
    - ניהול מתקנים.

אני לא סוגד למכבי ולא אומר שבמכבי עובדים בצורה מספיק טובה ושהיא דוגמה למקום שבו עובדים באופן באמת נכון (ביחס למקומות אחרים בארץ מכבי עובדת נהדר, ביחס לאירופה היא לא משהו בכלל כרגע). אני רק אומר שכדורגל זה מקצוע שצריך ללמוד בדיוק כמו כל מקצוע אחר.
    אתם לא מסכימים עם זה כנראה בגלל הגישה הרווחת שכדורגל זה ספורט עממי שכל אחד יכול לדעת - אבל כמו כל ספורט הוא התקדם כ"כ עד שהיום הוא לחלוטין מדעי, וצריך לקבל את זה.

7. Telkiyski Member

אני חושב שהאמת היא איפשהו באמצע.
    ברור שכל הדברים שאתה מספר עליהם פה יהיו מועילים בטווח הארוך, אבל לא צריך לעשות מכדורגל כזה מדע מדויק.
    זה בעיקר עניין של השקעה ועבודה קשה.
    בישראל יש מנטליות של לא-להשקיע, וזהו.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לא אמרתי שלא. אבל השקעה זה לא הכל, צריך גם המון ידע.

9. EuropeGuy Member

השקעה זה בערך כמו דלק.
    כיצד מנוצלת ההשקעה זה כבר ההבדל בין מאזדה לרולס רויס.
    בשביל לפתח כלי רכב טוב או מערכת כדורגל טובה צריך להכנס לפרטים הקטנים ביותר, ובין היתר לשלב מחקר כיצד לשפר ולשדרג אותם. לא צריך לפחד מהמילה מדע, הספורט ישאר של העם ולא יהפוך פתאום לאיזושהי שלוחה של אוניברסיטאות והקהל לא ידרש בעתיד להביא מחשבוני כיס במקום צעיפי קבוצות, אבל ההנחה שעצם מי שיש לו ניסיון בכדורגל היא לכשעצמה מספיקה, זה פשוט לא נכון- או במילים אחרות, לא מספיק.

בדקתי בערוצי הספורט ואין בינתיים סימנים של שידור למשחק הזה, חבל.
    מה שכן ישודר הוא דווקא המשחק של עד גיל 19 מול דנמרק.

Last edited: Oct 9, 2013
  10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה הבעיה עם זה שהמשחק מול דנמרק משודר?

הבעיה שלי עם נבחרת הנוער זה שאם עולים לשלב העילית לא ישדרו וזה מעצבן.

אני חושב שהנבחרת הצעירה זה יותר מלגיטימי שישדרו את המשחקים שלה. האמת? אני מאמין שיש לנו בית סביר בהחלט, ויש אפשרות להתברג בין 4 הסגניות הטובות ביותר. נכון נתנו 7 לנגרים שהבוגרת התבזתה מולה, אבל סה"כ שאר הבית יחסית פתוח.

את נורבגיה ראינו ביורו האחרון פה מקרקסת אותנו אבל בוודאות חצי הרכב לא ישחק כבר עם הצעירה מולנו, אלא יתמקד בהכנות לפלייאוף/מונדיאל 2014. פורטוגל בצעירות מרשימה, אבל די מפשלת ברגע האמת. גם מולה יש לנו זיכרון רע, ביורו 2007 בהולנד כשאכלנו מהם 4 די בקלות, אבל היתה להם קבוצת כוכבים שכבר אז היו בצמרת של אירופה.

11. EuropeGuy Member

הבעיה היא לא עם זה שדנמרק משודר (מבורך) אלא זה שהצעירה בפורטוגל בחוץ לא משודר
    משום מה די הייתי בטוח שמשדרים אותו.

12. Telkiyski Member

משחקי חוץ של הצעירה כמעט אף פעם לא משודרים, אלא אם מדובר בשלב פליאוף (כמו מול צרפת ואיטליה של בלוטלי).

13. EuropeGuy Member

חבל, כי ניצחון בפורטוגל יהיה צעד גדול לפלייאוף שכזה.
    ה7 שערים מול אזרבייז'אן במקביל ל1-1 המביך של הבוגרת בר"ג מעורר סקרנות לצפות בנבחרת הזו.

14. קשר שמאלי Member

ההרכב המשוער: ברק לוי, עומר צלישר(מחליף את דסה הפצוע), אדי גוטליב, בן והבה, טאלב טוואטחה, עאהד עזאם, גדי קינדה, עומר אצילי, דור מיכה, מונס דאבור ואופיר מזרחי

http://sports.walla.co.il/?w=/3825/2684539

Last edited: Oct 9, 2013
  15. ייא Member

איזה שעה הערב הצעירה תשחק? זאת של ניס.
    בוודאות יש שידור ברשת למשחק הזה, אני כבר אמצא בערב.,
    בכל אופן, סמנו 4-1 פורטוגל

Thread Status:
Not open for further replies.