הנבחרות הצעירות: נבחרת הנוער במוק' אליפות אירופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י משוגע בירוק, ‏16/8/06.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אלי מתחן Member

התנאים לאקדמאי הם כלהלן :
    1. להוולד במדינה זרה
    2. לעבוד תחת ג'ורדי קרוייף במכבי

2. oranfu Member

אם לא ברור, אני לא טענתי שסוזה ואובארוב אקדמאיים, אלא להיפך.

מה לומדים בתואר בכדורגל בגרמניה? לא ממש יודע. אני מניח שזה כמו תואר BA כללי רק שכל הקורסים מוכוונים לעולם הספורט והכדורגל, כמו פיזיולוגיה, פסיכולוגיית ספורט וכל מיני דברים כאלה. ברור לגמרי שרוב המאמנים בעולם לא אקדמאיים, אלא מעטים מאוד. אבל כן יש תואר כזה.

3. oranfu Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

4. Igi Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מה הופך את סוזה ואובארוב לאקדמאים לכדורגל? הם למדו את זה באוניברסיטה.
    אובארוב בתקופתו בדינמו מוסקבה שילב לימודים עם קריירת המשחק וסוזה אחרי הפרישה.

זה לא איזה משהו יוצא דופן ובמקומות מתוקנים זה תנאי דיי הכרחי (ויש בערך בכל מקום באירופה לימודי כדורגל באוניברסיטה, לא רק גרמניה. כדורגל קרוב למדע היום). תתפלאו, במקומות אחרים תעודת פרו בד?כ לא מספיקה. ויש המון אקדמאים בניגוד למה שנכתב כאן - יש מועדונים בגרמניה שלא מעסיקים אדם שאינו אקדמאי, רוב המאמנים מהדור היחסית חדש, לרבות מוריניו ווילאס בואס, אקדמאים למשל.
    אני גם לא אומר שמשתמשים בזה לאקדמיה או משהו כזה במכבי, רק עומד על ההבדל בין זה לבין בית ספר לכדורגל.

והנה, אגב, קצת פרטים על תואר בכדורגל באוניברסיטת סאות'האמפטון סולנט. וזה ממכון קרויף.
    בנוסף, אקדמיות של לא מעט מועדונים, מתוקף היותן אקדמיות, מלמדות לתואר בניהול כדורגל, כלכלת ספורט וכדורגל, וכד'.

נערך לאחרונה ב: ‏9/10/13
  6. oranfu Member

לא ידעתי שAVB ומוריניו למדו באוניברסיטה. אני בכלל לא בטוח שזה נכון ובהחלט רוב המאמנים היום (גם ברמות הגבוהות) לא למדו כדורגל באוניברסיטה. בגרמניה זה יותר שכיח.

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לפי הערך באנגלית בוויקיפדיה על מוריניו:
    "He studied sports science in Technical University of Lisbon and attended coaching courses in Britain"
    אותם קורסים זה פחות בכיוון של קורס פרו בווינגייט ויותר בכיוון של הקורסים שמוצגים בלינקים שהבאתי. בעבר הוא אמר שהעובדה שלא היה שחקן כדורגל לא יכולה להפריע לקריירת האימון שלו, פשוט כי היה לו יותר זמן ללמוד את המשחק באוניברסיטה.

לגבי וילאס בואס לא מצאתי לינק, אבל הוא למד בפורטוגל לפי ריאיון איתו שראיתי פעם.

מאמנים מברצלונה למשל, לומדים את המקצוע בתוך המועדון. לימודי ניהול כדורגל זה חלק מה"לה מאסיה" (ויש עוד המון מועדונים בעולם שמלמדים לתואר/השכלה מסוימת).
    בלינק שנתתי לחוברת של מכון קרויף אפשר לקרוא ציטוטים של תלמידים במכון - שחקני עבר, הולנדים ולא הולנדים.
    באנגליה יש המון אוניברסיטאות ומכללות לכדורגל, אפילו באצטדיון וומבלי אם הבנתי נכון (UCFB).
    ובגרמניה, כמו שציינת, זה גם שכיח, ובערך לכל מאמן גרמני החל מתחילת שנות האלפיים יש תואר.
    וגם בבלגיה, צרפת ועוד ועוד מקומות יש את זה.

לא חסרות דוגמאות מהדור הצעיר יותר. פשוט לא מדברים על זה כי זה מובן מאליו היום בעולם, בדיוק כמו שלא מזכירים כמשהו מיוחד הייטקיסט שלמד הייטק.

לא סתם קוראים לאקדמיות לכדורגל כך. זה לא סתם כינוי מגניב שהושרש, אלה פשוט אקדמיות לכדורגל. עובדים שם אקדמאים.

8. oranfu Member

לימודים במועדון זה עדיין לא אוניברסיטה.

9. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה תואר אקדמי, לא משנה איך תסובב את זה. הם יוצאים עם דיפלומה.

אני אדגיש, למקרה שזה לא היה מובן - הם לא לומדים במועדון, הם לומדים באקדמיה של המועדון.
    פה אין את זה. אז אי אפשר לצפות להקמת אקדמיות ככה בקלילות, ואי אפשר לצפות שפתאום "אנשי המקצוע" בארץ יבינו יותר. כאן צריך פשוט לייבא תכניות לימודים לכדורגל לאוניברסיטאות, או שההתאחדות תארגן משהו בסגנון, כדי שאפשר יהיה להגיע לשלב הבא שהוא הקמת אקדמיות.

10. EuropeGuy Member

צריך לאמוד על ההבדלים שבין המושג אקדמיה לבין מחלקת הנוער שמייצרת שחקנים, והקשר ביניהם.

אורימור, אני לא בטוח שהאקדמיות שציינת כפופות למועדונים עצמם.
    נראה לי שזו יותר יוזמה מדינית/פרטית, וההחלטה מי ישלח אליהם ללמוד ומי לא, נתונה להחלטת המועדון.
    לצורך העניין זה כמו שמכבי תל אביב או אשדוד יחליטו שתפקידים מסויימים יאויישו בה על ידי אנשים שלמדו מדעי הכדורגל. לא למדו בתוך המועדון, אבל למדו.

בארץ פשוט מכנים אקדמיות כדורגל פופולריות כמו של אייקס, ליסבון, עכשיו לאחרונה שמעתי גם "האקדמיה בבאזל" שמגדלת כישרונות, כשהשימוש במילה אקדמיה הוא בעצם מעין כינוי למערכת שמייצרת שחקנים. אלא אם כן בבאזל ליסבון ושאר ה"אקדמיות" המדוברות אכן יש פקולטה שכפופה למועדון.

הרי מוסד אקדמי הוא מוסד שתנאי הקבלה בו שווים לכולם, אין דבר כזה שאחד ילמד והשני לא, וששניהם יחשבו "בוגרי אקדמיה". מה שקורה בפועל הוא שבמועדונים שהזכרת הלימודים הם לא נחלת הכלל ולכן יש אומנם קשר בין אקדמיות לכדורגל ובין מערכות נוער (או באנגלית Youth system) אבל זה לא בהכרח תנאי אבסולוטי כמו לדוגמא אצל בוגרי תואר ראשון.

11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מוסד אקדמאי זה לאו דווקא מוסד לימודי, למשל האקדמיה ללשון היא אינה מוסד לימודי, אלא מחקרי, שנעשה ע"י אקדמאים. וגם היא לא פתוחה לכל דורש לעבוד בה.
    מה שמתרחש באקדמיות בעולם הוא בעצם מחקר ויישום ועובדים שם אקדמאים, אנשים שעשו תואר בנושאים כמו מדעי הספורט, ניהול ספורט, כלכלת ספורט (נושא שנחלק לכל מיני כיוונים, בין אם שיווק ובין אם ניהול כלכלי) וכד'.
    אותו "ייצור שחקנים" הוא תוצר של חקר בנושאים שונים (כושר גופני, גוף האדם, קואורדינציה ועוד) ואימוץ של גישות שונות. באקדמיות האלה מביאים מרצים לצוות ולשחקנים שלומדים לשחק כדורגל, כדי שירצו בנושאים מגוונים. עובדים שם על עוד דברים חוץ מלמידת יסודות פיזיים. לא מעט מהעבודה היא קוגניטיבית, ואקדמיות רבות מחייבות את רוב השחקנים הצעירים להגיע לבגרות מלאה (או מה שמקביל לזה במקומות מסוימים).
    כשאני מדבר על לימודים באקדמיה של מועדונים אני מתכוון בעיקר לשחקני עבר וכאלה שהגיעו מתוך המועדון הנתון. גווארדיולה למשל למד את יסודות האימון וניהול הכדורגל במועדון בו היה ברוב שנות חייו, וזה נרשם לו ברזומה כנקודת זכות גדולה, בדיוק כמו אדם שלמד הנדסה ב-MIT לדוגמה. לא כל מועדון עם אקדמיה עושה עבודה לימודית ברמה אקדמית, אגב, ובד"כ אם יש משהו בסגנון זה נעשה בשיתוף עם מוסד חיצוני (למשל ברנלי באנגליה עובדת עם UCFB שהזכרתי קודם).

אתה יודע למה לאקדמיות בליסבון, אייאקס ובאזל קוראים כך? כי נעשית שם עבודה אקדמית ועובדים שם אקדמאים. אם זה היה סתם בית ספר לכדורגל היו מתייחסים לזה בהתאם, פשוט מאוד.
    הנה מאמר קצר מכלכליסט על האקדמיות בגרמניה בכלל, ועל זו במיינץ בפרט.

ודרך אגב, עשית הפרדה נכונה שצריך להרחיב עליה - ההפרדה בין מערכות נוער לאקדמיה. לכל מועדון עם אקדמיה יש מערכות נוער שעובדות לפי מה שמכתיבים מהאקדמיה. העבודה במערכת נוער היא למעשה חלק מהאקדמיה, שיש לה עוד אגפים שונים.

12. Telkiyski Member

בקיצור, אם זינאדין זידאן בא לג'קי באשדוד ומבקש ללמד כדורגל את הילדים, צריך לבדוק קודם כל אם הוא אקדמאי כדורגל.

אם שורה אובארוב מגיע לעומת זאת, הוא נכנס ישר, הרי הוא אקדמאי.

ואם אתה בוגר מכון קרויף? אתה יותר ממוזמן.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זידאן אקדמאי. בעל תואר בניהול ספורט (תכתוב "zidane university" בגוגל). סתם שתדע. כל אנשי הכדורגל, לפחות הצעירים יותר (מתחת לגיל 55) במקומות מתוקנים מחזיקים בדיפלומה - חשבת פעם למה יש שחקני עבר שהופכים למאמנים, אבל רק אחרי כמה שנים מרגע הפרישה?

כדורגל, וספורט בכלל, זה מדע לכל דבר. לא כל כדורגלן יכול לאמן או ללמד כדורגל, לא כל כדורגלן יודע דברים הכרחיים לתפקיד. אתה מדבר על זידאן והיותו שחקן עבר עצום - ללא הכשרה, מה הופך אותו לאחד שיכול ללמד שחקנים כדורגל? את מי תעדיף כמאמן, רייקארד, או ונגר?
    ספורט זה מדע, ובאקדמיות עובדים גם אנשים שעוסקים במדע.
    ומה זה מאמן? מדובר בתפקיד ניהולי. מאמן הוא מנהל ספורט, וצריך להתייחס לכך בהתאם. אתה חושב שאדם צעיר יכול להתחיל לעבוד כמאמן במקום שמכבד את עצמו, ללא תואר? אין דברים כאלה בעולם. זה בדיוק כפי שלא יעסיקו אדם כמנהל בחברה ללא תואר.
    תעודת פרו, המסמך הזה שכולם מדברים עליו, היא בסה"כ הכשר סופי לעבודה כמאמן בוגרים. בגילאים הצעירים מספיקה בארץ גם תעודת מדריך, זה בדיחה.

אני לא בא להלל כאן את מכבי, רק ציינתי עובדה שבארץ יש שני אקדמאים לכדורגל שמועסקים, שניהם ממכבי, וגם הם לא עובדים באקדמיה, פשוט כי אין בארץ וגם לא תהיה בשנים הקרובות.

ואגב, בוגרי מכון קרויף הם בעיקר כדורגלני עבר. בעלון שהבאתי קודם נכתב שם שהעבודה שם נועדה לכאלה שרוצים לפתח קריירת כדורגל מקצועית שאינה של שחקנים (אפשר להבין דיי בקלות - כדי להיות מקצוען צריך ללמוד). נכתב שם גם שזה בנוי בעיקר לכדורגלני עבר שלא יכלו לשלב בין הקריירה ללימודים (מכאן שיש כאלה שעושים את זה). ולא לומדים שם רק אימון, אלא גם ניהול ואפילו עבודה של פיזיותרפיסט ספורט וכד', יש לא מעט נושאים, בדיוק כמו שאתה יכול לבחור בין משפטים ורפואה למשל.

14. Telkiyski Member

"כדורגל הוא מדע לכל דבר"?נו באמת.
    אולי תגיד לי מה הנוסחא שמנבאת תוצאות של משחקים? אני אשים ווינר.

ולגבי הדוגמאות שהבאת, מוריניו למשל עשה תואר במדעי הספורט אם הבנתי נכון. נו, איך בדיוק תואר במדעי הספורט קשור ללימוד כדורגל? הוא מאמן כדורגל או היורש של גלעד ויינגרטן?

ואם לזידאן יש תואר בניהול ספורט, איך זה ספיציפית דווקא הופך אותו למישהו שיודע הכי טוב איך ללמד ילדים צעירים כדורגל?

כדי ללמד ילדים צעירים את היסודות של המשחק, צריך להבין בכדורגל יותר מאשר "בניהול ספורט".

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע אני פיפי מההודעה שלך.

ובנימה יותר רצינית:

תגידו יש שידור למשחק של הצעירה מול פורטוגל?

בנוגע לנבחרות הצעירות:

נבחרת הנערים (עד גיל 17)
    נבחרת הנוער (עד גיל 19)
    נבחרת הצעירה (עד גיל 21)

1. ליצור את ליגת הצעירה. מה זה ליגת הצעירה? כל אותם שחקנים שבגיל 18 למעשה מפסיקים לשחק באופן סדיר ובעיקר מחממים את הספסל או פורשים או משרתים בלאי בצה"ל. במקום לקחת את כל הילדים האלה שעוברים לשחק בליגות הנמוכות, להשאיר אותם במסגרת הקבוצות, להפוך אותם לספורטאים מצטיינים (כן אני יודע שמדובר בכמה מאות שחקנים כל שנה אבל בינינו מה הם תורמים למדינה בגריפת עלים?) ובעצם לתת להם להמשיך את הקריירה עד גיל 21. אני בטוח שלא מעט שחקנים יתגלו, והאמת? במקום שאיזה דור מיכה יקבל 16 הופעות בהרכב במכבי בעונה, הוא יקבל במצבר קרוב ל-50 הופעות יחד עם ליגת הצעירה. אם בפרמייר ליג האנגלית הקימו ליגה כזו, אז מי זו ישראל שלא תקים?

2. לטעמי על מנת לחשל כמה שיותר את הנבחרות הללו, יש צורך לצרפן לליגה הבכירה בכל אחת משכבות הגיל, כאשר סגל השחקנים כמובן יכול להשתנות מעת לעת, לפי כושר משחק, פציעות, הרחקות. אני מאמין שאם יהיה מספר X של שחקנים שישחקו אחד עם השני, קרוב ל-6 שנים (בין הגילאים 15-21). זאת אומרת ששחקנים יתאמנו עם הנבחרת כל השבוע וישחקו במדיה, כשכמובן שכל הנבחרות לכל אורך השנים ישחקו באותה שיטה (וזה יחייב גם את המאמן הלאומי לשחק באותה שיטה שתוכתב על ידי מנהל מקצועי אמיתי, ולא חאפר). זאת אומרת ששחקנים ברמת הנבחרת יכולים לשחק במשך קרוב ל-15 שנים באותה שיטת משחק, זה יתרון עצום, בטח ובטח אם כמה שיותר שחקנים שמשחקים בגילאים הצעירים גם יגיעו לבוגרת. כמובן שכל השחקנים ישהו כל השבוע בבית הנבחרות, ולמעשה רק בגיל 18 יהיו שייכים לקבוצות, ורק אז יגיעו למשחקי הצעירה, שבהחלט יכולה לשחק גם בליגת הצעירה.

מצב נושא:
הנושא נעול.