לאונרד כהן הוא מוסיקאי ענק, זה שאתה לא מבין את המוסיקה שלו לא אומר שזה משעמם, לדעתי כל הניו מטאל שאתם שומעים הוא משעמם (בנאלי בצורה קיצונית, כל כך צפוי, כל כך לא מושקע, כל כך לא איכותי), כהן כותב מילים ענק, יש לו לחנים מצויניים, ואני שומע מוזיקה שאנשים עשו לפני שסבא שלך נולד, אז מה? זה שמוזיקה ישנה לא אומר שהיא לא טובה. ולאונרד כהן לא בין האומנים המועדפים עליי אבל הוא עדיין ענק ובאמת בן אדם גאון שעושה דברים פשוטים אבל גאוניים.
מאקס, אני מכיר חלק גדול מהאמנים שכתבת, אבל אני לא ממש אוהב אותם. יכול להיות שהם איכותיים, זה פשוט לא הטעם שלי. מה לעשות שאני מעדיף מוזיקה ישראלית. ובקשר להערה שלך, כולי צער שניתן לראות מוזיקה ישראלית רק בערוץ 24, ושבאמת יש שם בעיקר מיין סטרים (למרות שאם תסתכל בלילה אתה תראה דברים מוזרים ומעניינים), אבל זה מה יש, ואני לא מתלונן.
אני חייב להודות, למרות שאני לא מכיר את כל רשימת האמנים שננת (שבאמת הייתה מכובדת), אלא שאני מכיר, וששמעתי מוזיקה שלהם, היא בהחלט מוזיקה טובה, שנעים לשמוע, שכיף להאזין לה. אך יחד עם זאת, אני לא כלכך מסכים עם הקביעה שלך לגבי שאר האנשים והמוזיקה שהם שומעים. לכל אחד טעם משלו (כמו באוכל, ויותר מכך, אם אנחנו כבר בפורום כדורגל - העדפת קבוצה), ולכן אינני חושב שאתה צריך לשפוט אנשים, או את מידת ההבנה שלהם במוסיקה על פי העדפה כזו או אחרת. אתה יכול לא להסכים, אתה גם יכול להיגעל מהמוסיקה שהם שומעים, אבל כל אחד והעדפות שלו. אני אישית אוהב כמעט כל סגנון מוזיקה שהוא (מלבד הפופ הבלתי נגמר והבלתי נסבל הזה), אבל אני באמת אוהב די הרבה סגנונות של מוזיקה...
מבחינתי, המוזיקה האידיאלית היא כזו עם לחן טוב. אני לא סובל את כל הזמרים שמאחורי שירתם נשמע תוף וחצי שקוראים לעצמם מוסיקאים. ככה שמבחינתי, כל מוזיקה אינטרומנטלית היא טובה, ובעיקר מטאל אינסטורמנטלי (מטאליקה, נבארמור).
באריק - אם אתה אוהב מוסיקה אינסטרומנטלית (שד"א מטאליקה היא לא כזו) דבר איתי, אני יכול להמליץ לך כמה דברים אם אתה מעוניין. קלייברט - בשום פנים ואופן אני לא שופט אנשים לפי הטעם המוזיקלי שלהם, אני לא אומר שבן אדם טיפש כי הוא שומע ראפ לדוגמה, או שהוא לא מבין במוזיקה, כי זה יהיה אותו דבר כמו להגיד שכל אוהדי מילאן (או כל קבוצה אחרת) לא מבינים בכדורגל כי הם צריכים לאהוד ריאל כמוני. אני מסכים שזו שאלה של טעם, ואם בן אדם שמע את כל האומנים שכתבתי (ותאמין לי יכלתי להוסיף עוד ואני גם יודע שאני לא ממש מבין עוד במוסיקה ואני מנסה לגלות סגנונות שונים וכו', יש לי 300 שעות של מוזיקה על המחשב ולדעתי זה כלום, אני מחפש עוד מוזיקה וסגנונות אחרים כי אני יודע שיש לי עדין הרבה מאוד דברים לשמוע) ואומנים אחרים והחליט שפופ זה ה - דבר בשבילו אני לא יגיד לו כלום, כי זה הטעם שלו, אבל אם לדבר דוגרי, כמה אנשים באמת שמעו שמינית (שזה בערך 15 אומנים מהרשימה) ממה שיש שם לעומק (כשאני אומר לעומק אני מתכוון לפחות 3 שעות מכל אומן, יש לי אומנים שיש לי אפילו 15 שעות שלהם והייתי רוצה שיהיה לי 15 שעות מכל אומן שכתבתי, אבל בקאזה אין הכל ואין כסף לקנות מקורי)? אני יהיה מופתע אם איזה 5 אנשים פה באמת שמעו. לכן רוב האנשים שאומרים "לינקין פארק להקת המטאל\רוק כבד הטובה בעולם" וכו' פשוט אומרים את זה כי הם לא שמעו שום דבר חוץ מזה, בגלל זה כשאני אומר לרוב האנשים שאני שומע רוק אז הם אומרים שהם שמעו פעם וזה לא יפה, אני שואל איזה להקות הם שמעו והם אומרים לי שלינקין פארק, סיסטם אוף א דאון, קורן, לימפ ביזקיט וכו', הם פשוט לא יודעים שזה לא רוק, זה ניו מטאל, שזה אפשר להגיד הסגנון הכי מסכן במטאל (אפילו בלאק מטאל על אף קיצוניותו יותר טוב). אני למשל שומע מוזיקה איזה 5 שעות בממוצע ליום (דיסקמן, מחשב, מנגן בגיטרה ועוד) ואני שומע בלוז, רוק, פרוג, קצת מטאל, ג'אז, קלאסי, פיוז'ן ועוד ואני יודע שזה לא מספיק (יש עוד קאנטרי, פולק, מוזיקת עולם ועוד מלא דברים שעדיין לא התעמקתי בהם אני יודע שאני אתעמק בהם). למשל אתה המלצת על "רוח השינוי" של העקרבים (אין לי כוח לעבור לאנגלית http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx ) אבל יש שירים יותר טובים ממנו אצלהם, זה שהוא הכי מוכר לא אומר שהוא הכי טוב (למרות שבהחלט שיר ענק).
אנשים, "אל טעם ועל ריח אסור להתוכח" אז אל תתוכחו, הדיון הזה הוא על מנת שכל אחד יחשף לסיגנונות אחרים בגלל שאחר אוהב אותם, ואם הוא גם יתחיל לאהוב את המוסיקה הזו בזכות הדיון הזה, מה טוב. לי יש טעם די ייחודי- אני פשוט אוהב כמעט כל סגנון (ברור שלא כל להקה אבל כל סגנון) חוץ ממוסיקה מזרחית (קיצונית דוגמת ברוגז ושולם, לא יודע איך קוראים לשיר הזה, איתי יודע אנחנו צוחקים על זה כל הזמן זה הולך משהו כזה :ברוגז ברוגז אף פעם שולם שולם לעולם 4 דקות רצופות בכל מחריד) וטראנסים (להבדיל מדאנסים והאוסים) שזה יותר גרוע כי זה לא 4 אלא 11 דקות אותו רעש משעמם בלי שינוי.
רקובה - לא רוצה להעליב אותך או משהו, אבל אתה יודע כמה שמעתי את המשפט "אני שומע הכל" ? אתה שומע ג'אז? בלוז? פרוג? פיוז'ן? קאנטרי? קלאסי? אופרה? בלאק מטאל? אני מניח שלא, אז להגיד שומע הכל זה פשוט לא נכון, אני מכיר אולי שני אנשים שבאמת שומעים כמעט הכל ולא סתם אומרים את זה ואני מדבר עם הרבה מוזיקאים, אז אני באמת לא חושב שאתה שומע הכל. ואני יודע שאני נשמע כאן כמו איזה מניאק מתנשא, זו לא הכוונה שלי, הכוונה שלי היא להראות לכם שיש דברים אחרים שלא מראים בטלויזיה ולא משמעים ברדיו מטעמי רייטינג, אם אתם רוצים ללמוד קצת על מוזיקה שונה אני מציע את האומנים שכתבתי, שירים ספציפיים אני באמת לא יכול להמליץ (אלא אם כן אתם רוצים שאני אשים את כל המוזיקה שיש לי במחשב בווינאמפ ויעתיק את הפליי ליסט לכאן, אם כן תבקשו...).
אני לא יודע כמה פעמים שמעת את זה אבל אני יכול להוריד אחד מהרשימה כי אמרתי ש: ... אוהב... בין אוהב ושומע יש הרים וגבעות, אתה שומע כל מה שאתה אוהב? ואתה יודע מה? אני כן אוהב וכן שומע קאנטרי, קלאסי (במיוחד) בלוז וג'אז (טייק פייב) ומה שאמרת, זה שאין לי הרבה בפלייליסט זה משהו אחר. גם אני לא רוצה להישמע מניאק ומתנשא, אבל עצה- שים לב לניסוחים וכאלה, ועל מה שאתה מגיב.
אני הכי אוהב את החיפושיות וקצת מה-60-70-80 (ג'ימי הנדריקס ...) תגידו , משהו הצליח להוריד את שיר הנושא של פיפא 2004 (Red Lion משהו)? כי ניסיתי להוריד אבל זה בגרסה מעצבנת ומגעילה
youth and young manhood של kings of leon, שיר מס' 1 בדיסק שלהם זה באמת שיר חמוד מפיפ"א, אבל אם כבר מדברים על שירי פיפ"א אז Burn Burn, לא יודע של מי, ואפשר לדבר גם על שירי פיפא לדורותיו כמו סונג 2 של בלר ופטבוי סלים ורובי וויליאמס, אם אתם מוצאים רשימה של שירי פיפא לדורותיו תביאו כי יש שיר אחד שאני לא יודע איך קוראים לו.
רשמתי בדיוק את מה שרשמת וזה עוד פעם הוריד לי את הגרסה שיש איזה מוסיקה והוא שר מגעיל בערך 20-30 שניות ואז לא שומעים כלום !!! דרך אגב , יש לי איימיש וכתבתי בחיפוש fifa song וזה מצא לי מלא , תנסה (אם יש לך קאזה או איימיש)
רקובה - כן, כל מה שאני אוהב אני גם שומע (איך אני יכול לאהוב משהו אם לא שמעתי את זה?). וג'אז זה כל כך מעבר לטייק פייב, ואם אני אוהב בלוז אני שומע בלוז (שעות על גבי שעות). ואתה אומר שאתה אוהב הכל אז אני מסביר לך שזה פשוט בלתי אפשרי לאהוב הכל, למשל ניקח מטאל, למטאל יש תת ג'אנרים (יש מטאל גם מעבר למטאליקה, מגאדת' ואיירון מיידן), יש בלאק מטאל, פרוג מטאל, דום מטאל, דת' מטאל, מטאל ניאו קלאסי, ספיד מטאל, טראש מטאל (כמעט כמו ספיד מטאל), גוטיק מטאל, פאוור מטאל, ברוטאל מטאל, הארדקור ועוד סגנונות שאפילו אני לא מכיר, אתה שומע את כל הסגנונות האלה? תעשה טובה, אז נכון, אתה יכול לאהוב את NEM של מטאליקה ולהגיד "אני שומע מטאל", אבל זה רק נובע מחוסר הידע שלך במטאל (אני סצם מביא מטאל כדוגמה, אני אפילו לא שומע מטאל חוץ מאיירון מיידן). למשל קלאסי, יש בארוק, יש ניאו קלאסי, יש מתקופת הרנסנס, יש מלא סגנונות, אתה שומע הכל או רק באך, מוצרט ובטהובן? אני יכול להמשיך עם ג'אז שיש שם ביבופ, בלוז ג'אז, ווקל ג'אז, ג'אז רוק וכו' כמו כן יש ברוק מיליוני סגנונות משניים ועוד. אולי אתה התכוונת שאתה יכול לשמוע שיר מכל סגנון כמעט ושזה לא יפריע לך שזה קאנטרי או מטאל, אם לכך התכוונת אז סבבה, אבל אני הבנתי אחרת... ואתה יכול להסביר לי את הטיפ שלך? לא הבנתי מה ז"א לשים לב למה אני מגיב ולניסוחים?
א' אני כן יודע על התת סוגים (לפאנק למשל יש איזה 20 תת סוגים) וכשאני אומר שאני אוהב משהו (נניח מטאל) זה לא אומר שכל שיר מטאל שיצא אי פעם אני אוהב, יש כאלה ויש כאלה, וכשאני אוהב ז'אנר אני לא שומע אותו שעות על גבי שעות, ובקשר לעצה בסוף תקרא שוב, אין לי כוח לרדת מהנושא, בוא נמשיך הלאה?
ברור שאתה לא צריך וגם לא יכול לאהוב כל שיר מהסגנון, אבל להגיד "אני אוהב מטאל" זה כללי מדי, אלא אם אתה אוהב את כל סוגי המטאל, סתם לדוגמה, איזה אומני מטאל אתה שומע?