כמוני? אתה לא יודע לקרוא ("זה דוקא בסדר...")? לקפטנים שציינתי יש יותר קלאסה וכבוד ליריב. גם לאמברוזיני שלא היה קפטן ב-2007, ועדיין התנצל על השלט. אגב, העקיצה הזאת וההתנהגות של טוטי אתמול בכלל לא משתווים.
וואו איזה נצחון אדיר. רומא שוב מראה שדווקא המאמן הכי לוזר הפך אותה לווינרית. צריך להודות לפלוקארי על הפנדל הגרוע. ובנוגע לכדור החופשי של ווצ'יניץ'- האמת שזאת הייתה בעיטה די סתמית. היה שם שחקן של לאציו שממש ברח שנייה לפני שהכדור נבעט, כמו איזה ילד קטן שמפחד שהכדור יבעט ומפרק את החומה בשנייה האחורנה. בכל מקרה, אי אפשר להאשים את השוער של לאציו בגול הזה. הוא ראה את הכדור הזה רק בשנייה האחרונה כי הסתירו לו, וגם ככה הכדור הזה היה מאוד חזק.
דווקא לטוטי יש כבוד ליריבים שלו על המגרש. הדוגמא האחרונה שזכורה לי היא במשחק נגד יובה בו בופון הורחק וטוטי רץ לנחם אותו. לאף אחד מהשחקנים שהזכרת ובמיוחד לא לאמברוזיני אין את הקלאסה של טוטי. רק אתמול כאשר ישב על הספסל, ווצ'יניץ' רץ אליו לחגוג את השער והוא סימן לו להריע לקהל במקום. טוטי הוא מנהיג הרבה יותר גדול והרבה יותר מוערך מהם על המגרש ובחדר ההלבשה. גם הצורך שלו להגן על חבריו לקבוצה מעוררת הערצה. המקרה היחיד בו הוא מתבדח על חשבון היריבה הוא אך ורק בדרבי. כך זה היה לאורך כל הקריירה ובאמת שאני לא מבין למה דווקא עכשיו אנשים נזכרו להתייחס לזה. גם בסיבוב הקודם הוא עשה בדיוק את אותו הדבר, וכמו אתמול, עשה זאת מול הקורבה סוד ולא מול שחקנים או אוהדים של הקבוצה היריבה (למשל כמו הוצאת לשון של באלוטלי).
לטוטי יש יותר קלאסה כי הוא סימן לווצ'יניץ' להריע לקהל? בסדר. כבודו כמנהיג וסמל מונח במקומו, אל תדאג, אבל לטעון שהוא ספורטאי עם קלאסה של דל פיירו או זאנטי? אולי גם מאלדיני ירק על יריבים שלו? הוא שחקן ענק, עושה הכל בשביל הקבוצה שלו, וגם החגיגה עם אוהדי רומא והלעג ללאציו זה מקובל מבחינתי. האם זה מוריד מהקלאסה שלו? לחלוטין כן. בשורה התחתונה, זה לא משנה כלום, רק לא צריך לנסות לשקר שזו התנהגות ספורטיבית לגיטימית לחלוטין וששחקנים כמו דל פיירו וזאנטי היו מתנהגים ככה.
פרנצ'סקו טוטי נקנס על ידי הליגה ב 20,000 אירו עקב התנהגותו בדרבי. רומא ולאציו נקנסו ב 40,000 אירו כל מועדון בגלל מהומות האוהדים.
לא זאנטי, דל פיירו ולא הצוללן שלך, לא משחקים בשום צד בדרבי הרומאי. שחקנים בכירים שמזוהים עם שתי הקבוצות תמיד חגגו והתבדחו על חשבון היריבה. זאת מסורת וחלק בלתי נפרד מהיריבות העצומה בין שני המועדונים וזה לא אמור לגרוע מה"קלאסה" שלהם בתור ספורטאים.
לרגע היה נדמה לי שאנחנו דנים פה בביקורת על החגיגות שלו מול הקורבה סוד לאחר שריקת הסיום. צלילות? אתה רוצה לחדש לי משהו או שסתם היו חסרות לך מילים כדי להשלים את המשפט? אפשר להגיד עליו הכל אבל מבחינה ספורטיבית על המגרש, טוטי משחק נקי ומהווה דוגמא לשחקנים הצעירים כמו דה רוסי שרצים לבטל שערים שכבשו עם היד. אני לא רואה ניגוד בין זה להתפרצויות שלו שרובן היו תגובות למשחק לא ספורטיבי או אגרסיבי מידי שבוצעו נגדו או נגד חבריו לקבוצה.
אנחנו מדברים על הנסיון שלך לשקר שהוא ספורטאי למופת עם יותר קלאסה מכל אחד אחר. אתה כבר בורח לתירוצים שזה בגלל הדרבי ולכן לא צריך להשוות אותו לדל פיירו וזאנטי, למרות ששניהם השתתפו במשחקים לא פחות לוהטים (ואף יותר חשובים מבחינה תחרותית) אחד מול השני. אני בטוח שאפילו אם תריץ חיפוש ביוטיוב על totti dive/card/spit, אתה תראה כמה דוגמאות למה שאני אומר לך.
טוטי מסביר את הטענה שלי בצורה הטובה ביותר : The derby has its own history, a particularity that makes it a different game. In the traditions, the insults, the parties, it's the fans who are the protagonists. I grew up both as a fan and as a footballer inside these traditions and I believe that no one can ever change me. I remember the post derby celebrations many years ago: Di Canio under the Curva Sud with his finger raised towards our fans or Pandev gesturing with his ears towards our end. Added to this, the Lazio players celebrated their successes with special T-shirts on which I was taunted. The Lazio players stuck a poster of me up in their dressing room to motivate themselves. But all this doesn't bother me, because this is also part of the derby, מוריניו : Radu did not receive a two-match ban because he must play against Inter in two rounds." :aaarofl: