המחזור ה-30 בפרמיירליג: Beryl

Discussion in 'פורום כדורגל אנגלי' started by Michael Carrick, Mar 19, 2015.

  1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Messages:
    20,914
    Likes Received:
    5,288
    בדם, ביזע ובדמעות, בשערים הגדולים, בהחלקות הגדולות, בהופעות הגדולות, במסירות הגדולות אחורה, בקאמבקים הגדולים, בהרחקות הגדולות - צריך לומר שג'רארד תמיד הצליח לעשות הכל הרבה יותר מעניין.

    ביונייטד, מה נגיד - נראה שהעסק התחבר. השילוב בין מערך נכון, הרכב נכון, איוש עמדות נכון וגם הבנה של מה שוואן חאל רוצה. רק שפגרת הנבחרות לא תחזיר אותנו אחר כך שני צעדים לאחור. כרגע זה נראה טוב מאוד - הן מבחינת המצב בטבלה והן מבחינת קרש הקפיצה שביקשנו מהעונה הזו לקראת העונות הבאות.
     
  2. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    25,263
    Likes Received:
    18,732
    לא יודע מה נראה לך טוב מאוד. בניתם קבוצה בסכומי עתק, לכאורה אמורה לרוץ לאליפות, בפועל ניראת מאוד בינונית ואולי תסיים מקום 4 בעונה חלשה של הליגה. חוכמה קטנה מאוד. בקיץ אתם שוב צריכים לצאת לשוק עם אותם הסכומים.
     
    oranfu likes this.
  3. JohnTerry26 Member

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    4,881
    Likes Received:
    763
    אני מבין מאיפה אתה בא LF, אבל תשמע ביחס לעונה שהם עשו ואיך שהם נראו, אני יכול להבין למה האוהדים רואים אפילו טיפה את האור בקצה המנהרה אחרי שני הניצחונות האחרונים. הם השקיעו הרבה וזו לא עונה מוצלחת מבחינת כדורגל ואולי גם תוצאות אבל זו כבר היסטוריה זו לא הקבוצה הראשונה שמבזבזת כסף ולא רואה תמורה. לא היה להם סיכוי לרוץ לאליפות כל כך מהר גם עם ההשקעה הזאת, אבל היריבות החלשות עזרו להם לתקוע יתד כנראה בטופ 4, למרות תוצאות ויכולת חלשה כאמור.
     
    Last edited: Mar 22, 2015
  4. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    8,846
    Likes Received:
    1,737
    אז ג׳רארד מגעיל לפחות כמו קוסטה. לא?
     
    Bluekipper and golding like this.
  5. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,963
    Likes Received:
    26,967
    Gender:
    Male
    יונייטד לא הייתה אמורה לרוץ העונה לאליפות, אלא לסיים בטופ 4. זו המטרה המוצהרת
     
  6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Messages:
    20,914
    Likes Received:
    5,288
    רק אדם אופטימי ביותר היה אומר שהיינו צריכים לרוץ לאליפות העונה. בעונה הבאה, כן. העונה, לא. אבל המציאות היא שעד לפני שבועיים נראינו גם לא טוב מבחינת הכדורגל וגם במצב מאוד מעורער בכל הנוגע למצב בטבלה. אמנם רק שני משחקים, ועדיין, הם גרמו לשינוי משמעותי מאוד. פתאום אפשר להסתכל קדימה באופטימיות גם לטווח קצר וגם לטווח יותר רחוק וזה פשוט לא היה שם עד לאחרונה.

    בקיץ צריך להשקיע? כן, יש מה לחזק, אבל איך שנראינו רוב העונה, אפשר היה להחתים את מסי ורונאלדו וזה לא היה נראה טוב כמו קבוצה עם מסי ורונאלדו.
     
    alexshw likes this.
  7. Mellow29 Kopite

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    9,072
    Likes Received:
    3,608
    זה דווקא היה יותר בסגנון באלוטלי מאשר קוסטה.
     
  8. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    8,846
    Likes Received:
    1,737
    שני תאקלים דוחים של גנב הטאסות בפחות מעשר שניות.
    בהחלט מייצג.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. golding מנהלים

    Joined:
    Jun 26, 2011
    Messages:
    8,719
    Likes Received:
    3,678
    רודג'רס על קוסטה:
    רודג'רס על סקרטל:
     
    אלעד, Bluekipper and JohnTerry26 like this.
  10. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Nov 26, 2011
    Messages:
    14,234
    Likes Received:
    10,043
    Gender:
    Male
    עם הסכומים שיונייטד השקיעה במצב שאין לה שום מפעל אירופי להתמודד איתו היא באמת הייתה צריכה להתמודד על אליפות, שלא נדבר על להציג כדורגל משכנע יותר, אם כי אי אפשר להתכחש לשיפור שחל במשחקים האחרונים. אבל אני אומר את זה בין השאר גם כי שאר הקבוצות מאוד חלשות (פרגוסון כנראה היה לוקח אליפות בעונה כזו, וזו גדולה בפני עצמה). הבעיה שהכסף לא הושקע במקומות הבעייתיים באמת, וכן, פרגוסון השאיר סגל דיי גרוע ולא מאוזן שרגיל לשחק כדורגל חרא וגם דורש הרבה שיפורים פרסונלים.

    כל מי שצפה ביונייטד במהלך העונה, או לפחות בחלק מהמשחקים שלה, צריך לבקר בחריפות את ואן חאל על הכדורגל המזעזע שהקבוצה שיחקה. אבל שוב, זו חוכמה לקחת את הנקודות גם שאתה לא משחק טוב וזה ההבדל המהותי בין ליברפול ליונייטד.

    ומאמנים חייבים להפסיק להתעלל ברוני. הוא כנראה החלוץ הטוב בליגה, אבל בשביל זה צריך לשחק איתו חלוץ. לא ברור למה כל הזמן הוא צריך להקריב את היכולות שלו בשביל הקבוצה, במקום שהקבוצה תעבוד בשבילו כמו בכל קבוצה עם שחקן ברמה שלו.
     
  11. JohnTerry26 Member

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    4,881
    Likes Received:
    763
    השאלה מה זה להתמודד על אליפות? להיות כל העונה ראש בראש במרחק של 5 נק ומטה מהמוליכה, או שמה שסיטי עשתה רוב העונה נקרא התמודדות על אליפות? (למעט תיקו מוחלט בינה לבין צ׳לסי אחרי ההפסד של צ׳לסי לטוטנהאם, אף פעם זה לא באמת היה קרוב)

    אני חושב שלא היה ליונייטד סיכוי לא משנה עם איזה מאמן, אי אפשר להגיע מ0 ל100 בכמה חודשים. יש תהליך שצריך לעבור כשבונים קבוצה חדשה ויש כל כך הרבה שחקנים חדשים, ובטח כשבעונה שעברה היא נראתה כמו שנראתה.
     
    alexshw likes this.
  12. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Messages:
    24,217
    Likes Received:
    6,259
    צריך לזכור שבמחזורים הראשונים עוד שיחקנו עם קלברלי, וולבק, צ׳יצ׳אריטו ושאר השחקנים שוויתרנו עליהם. הקבוצה לא הייתה מוכנה בזמן ושילמנו על זה מחיר.
     
  13. Bon Argumentum Ad Hóminem

    Joined:
    Nov 3, 2013
    Messages:
    552
    Likes Received:
    575
    בכלל, יונייטד כמועדון עוברת טרנזישן שזר לכל מועדון שהוא שלא אוסר אחרי גי רו, שזה 99 אחוז מהמועדונים בעולם. לצפות ממועדון לרוץ לאליפות עם סגל כ"כ לא מאוזן, מבוגר, מעבר לשיא ולא יציב אחרי עזיבתו של מאמן שבנה בערך כל חלקה במועדון בעת המודרנית זה לא רציני. אם למוריניו מגיע עונה שניה, אז גם לואן-חאל. הוא עשה טעויות והקבוצה לא נראית טוב לרוב אבל כרגע רק מבחן התוצאה קובע ושם הוא עומד בו לא רע בכלל. הוא עשה מספיק בכדורגל בשביל שיתנו לו את הזמן לעשות את מה שהוא יודע, תוך התאקלמות בליגה האנגלית, בדרך שהוא יודע.
     
  14. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    25,263
    Likes Received:
    18,732
    טרי, אתה בטח זוכר שכשצ'לסי בזבזה המון כסף מאסיבי לראשונה אז היא מיד סיימה במקום ה-2 והייתה הכי קרובה לארסנל אז יש גם דרך אחרת מהבינוניות של מנ יו גם כששופטים תוך זמן קצר.

    הבזבוז של רוני מזכיר לי את מה שאני אומר על הקריירה של ג'ררארד בנבחרת האנגלית, שניהם פנטסטיים בתפקיד המקורי שלהם אבל יש להם קללה שהם טובים גם בתפקידים אחרים. אז ג'ררארד העביר קריירה בנבחרת בשלל תפקידים, קיצוני שמאלי, קיצוני ימני, קשר אחורי ומעט מאוד פעמים בתפקיד בו היה הכי טוב. רוני עובר את אותו הדבר מאז שמנ יו הביאה את ואן פרסי, הקללה שלו היא הורסטיליות שלו. הוא צריך להיות מספר 9, תמיד. קשה להתווכח עם האליפות שהביאה הרכישה של ואן פרסי, הוא היה פנומנלי בעונה ההיא, אבל באותה מידה אני יכול לטעון שהיה נרכש במקומו שחקן שישחק מאחורי רוני והיה מביא אפקט דומה.
     
    oranfu and אלעד like this.
  15. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Nov 26, 2011
    Messages:
    14,234
    Likes Received:
    10,043
    Gender:
    Male
    ליברפול של העונה שעברה היא דוגמא טובה למה שהתכוונתי אליו.

    אי אפשר לעבור מ-0 ל-100 באופן כ״כ חד, אולי למעט מקרים בודדים כנראה (ע״ע גווארדיולה בברצלונה), אבל יונייטד השקיעו סכומים אדירים, ועם שאר הקבוצות הגדולות שלא משכנעות, בנוסף ללוח המשחקים הנוח שהיה לה ובהיעדר מפעל אירופי היא בהחלט יכלה לעשות הרבה יותר בליגה. בכל מקרה, המטרה הראשית בפתיחת העונה הזו כנראה תושג אחרי הניצחון היוקרתי אתמול.

    אני מסכים שיונייטד מנסה ליצור זהות חדשה ביום שאחרי פרגוסון, אבל נראה ש״תהליכים״ בכדורגל התחילו לעלות סכומים אדירים.