המחזור ה-24: ליברפול ממשיכה במאבק האליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏30/1/09.

1. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

סטרטפורד,
    בדרך כלל אולי אתה צודק, אבל פרדיננד שם לו יד על הצוואר ופשוט הוריד אותו למטה.

2. Pipe Member

במצבים כאלו של ערבוביה ברחבה ו4-5 שחקנים שמצטופפים על מטר וחצי תמיד יהיה מגע - כמעט אף פעם לא תראה שריקות על מקרים כאלו. מה עוד שלמרות שפרדיננד שם לו יד על הכתף הוא לא מנע ממנו להגיע לכדור וברגע הנפילה הכדור כבר היה מעבר לטווח ההשגה שלו.

ובעיני שיפוט בסדר של האלסי. פנדל ברור על קאריק שנשרק (ארטטה לא התכוון להפיל אותו אך הנגיעה שלו ברגל של קאריק בבירור הפילה אותו), עוד אחד גבולי שלא נשרק (מצב דומה מחוץ לרחבה וזו עבירה ברורה. לטעמי אם לא היה נשרק פנדל 3 קות קודם לכן האלסי כן היה מצביע על הנקודה) ושריקות חמישים חמישים הלכו פעם לכאן ופעם לשם, סך הכל אין תלונות.

בקשר למשחק, מחצית ראשונה בהילוך שני ועדין טבז החמיץ sitter ורונאלדו פגע בקורה. מחצית שנייה רדומה משהו, אם כי גם בה נראינו מסוכנים והגענו לרחבה בתכיפות. סך הכל השחקנים נחו קצת על המגרש והעבירו את הזמן עד הסיום עם הנעת כדור טובה. נצחון מוצדק, עוד רשת נקייה, 5 נקודות יתרון, ארסנל משמיטה נקודות, יום עבורה טוב.

3. Pipe Member

בקשר למשחק של וילה מול וויגאן.
    מחצית ראשונה רדומה, אך מחצית שנייה פשוט אדירה של הוילנס. וויגאן לא הייתה קיימת ובמשך 45 דקות וילה ישבה על השער של קירקלנד ואני עד עכשיו לא מבין איך היא לא הבקיעה.
    אינספור ערבוביות מטרים מהשער, קורה, 4 הצלות מהקו, פיגרואה בתצוגת הגנה פנומנלית בגופו מנע שני שערים וגם שארנר נתן את הכל עם שתי הצלות אדירות מהקו.
    בזבוז של שתי נקודות מבחינתו של אוניל, שלפחות יכול להתנחם בכך שג'ון קארו חזר מהפציעה ושאשלי יאנג חוזר להרכב כבר בשבוע הבא.

4. בועז Member

אגב אבו, דיברת על כך שווסטהאם כביכול מתגאה במסורת התקפית ואז סיפרת על בונקר...
    אני מסכים שהיום לא בדיוק ראינו כדורגל מבריק מווסטהאם, וזה אנדרסטייטמנט, אבל אי אפשר לצפות מקבוצה שתשחק מצויין בכל משחק. היום ווסטהאם הייתה מרוכזת בלא לספוג שער, יותר מאשר בלהבקיע אחד. הצלחנו לעשות את זה, ואפילו בלי להתאמץ יותר מדי.
    לפני עונותיים במשחק הראשון שלנו באימרויות ניצחנו אותכם. זה היה הבונקר הכי מטורף , הגנו עם 13 שחקנים ברחבה. במקרה זאמורה גנב גול. היום, צופפנו מאחורה וזה היה מספיק כדי לתסכל את החבורה המתוסכלת גם ככה שלבשה אדום.
    אבואה, נאסרי, דנילסון, הברק שהיה לארסנל בעונה שעברה די נעלם, וארסן ונגר רחוק הדחה אחת מוקדמת מליגת האלופות כדי להבין את זה.

5. קינג לדלי Member

ראיתי עכשיו את ההחמצות של וילה וההתאבדויות של שחקני וויגאן על קו השער ואני מסרב להאמין שזה לא נכנס.
    כל כך חבל לחניכים של אוניל.הלוואי שבסוף יצליחו להשתחל לרביעייה.

6. Pipe Member

זה היה משחק יוצא דופן.
    באחד המצבים כבר שמעו צעקה של שער מהקהל, במצב שני לוק יאנג כבר הסתובב ורץ לחגוג. פיגרואה עם משחק מדהים. מסוג המשחקים שלא רואים כל יום. כמו יונייטד - פומפי בגביע בעונה שעברה, או ארסנל - צסק"א בליגת האלופות לפני שנתיים. וילה הייתה צריכה לסיים עם שלישייה לפחות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/2/09
  7. אבו Member

לא אמרתי כביכול, ואם יצא שאולי הצגתי את זה ככה אז לא לזה התכוונתי. ווסטהאם באמת מאז שאני זוכר את עצמי, מועדון עם מסורת התקפית ואני זוכר מפגשים איתם בהייבורי שהיו אחלה, בגלל זה חבל לי לראות כבר איך הכדורגל השתנה(ונגר דיבר על זה מספר פעמים), עם כדורגל הגנתי כמו היום.

בכל מקרה, אתה מזכיר פה את ה1-0 של זאמורה, זאת סיטואציה שונה לגמרי. ווסטהאם אז הייתה עמוק בבוץ(למרות שהייתה באותה תקופה בתנופה, היא עדיין הייתה מתחת לקו האדום), ובאמת היו לה מספיק סיבות לשחק איך שהיא שיחקה. אבל היום? באיזו סכנה נמצאת ווסטהאם, שיכולה למנוע ממנה לשחק כדורגל קצת יותר פתוח? העניין הוא, שאם סנדרלנד למשל הייתה עושה את זה, אז לא הייתי אומר כלום, כי ברור לי שהם עושים את זה בצדק ולא מסוגלים ליותר. לגבי ווסטהאם, אני לא חושב כך. נוסיף לזה את הכושר הטוב שווסטהאם מצויים בו, בייחוד מבחינה התקפית, ובגלל זה ציפיתי למשחק יותר פתוח.

ואכן הברק שלנו נעלם באופן משמעותי, בגלל השחקנים שציינת(פרט לנאסרי שעם פארטנרים ראויים יוכל להשתלב היטב) גם כן, וסיבות כאלו ואחרות כולל התנהלות מפגרת מינואר בעונה שעברה.
    לגבי זה שלא נגיע לליגת האלופות, אין ספק שכל הדרכים מובילות לכך וזה בהחלט עם סיכויים גדולים לקרות, הבעיה היא עד כמה זה ישפיע על הכנסות המועדון(כלומר, זה בטוח ישפיע. השאלה עד כמה קריטי זה יהיה לגבי שוק ההעברות וכו'..), על שחקנים כמו ססק ורובין- בכל מקרה, אם זה אכן ייקרה, אז לונגר כבר לא יהיה מנוס מלבנות קבוצה חדשה.

נערך לאחרונה ב: ‏1/2/09
  8. Pipe Member

אבו, מספר דברים בקשר להודעה שלך:

1) מעטות קבוצות הפרמיירליג שמגיעות למגרשי הבית של קבוצות הטופ 4 ומשחקות פתוח. אין לאף קבוצה מחוץ לטופ 4 הגנה שמסוגלת להתמודד מול המהירות, התחכום והתנועה של שחקני ההתקפה של יונייטד, ארסנל, צ'לסי וליברפול במגרש פתוח ולכן כיווץ ההגנה ויצירת שני קווים צפופים זו הדרך היחידה למזער נזקים. אפילו קבוצות כמו טוטנהאם ווילה עשו זאת מול יונייטד, במגרש הביתי שלהן.
    זה כבר הפך לדבר שבשגרה. זו נקודת ההתחלה במשחקים כאלו העונה וכל סטייה מהנורמה הזו מהווה הפתעה. לכן אין סיבה שווסטהאם לא תנהג כך. ה"מוניטין" ההתקפי שלה לא רלוונטי במקרים כאלו. לזכותם יאמר שאיך שהפטישים שיחקו היום זה כלום לעומת מה שקבוצות כמו סטוק, בורו או סנדרלנד עשו העונה. הם עוד ניסו לתקוף, ניסו להניע כדור, פשוט לא הצליחו, בניגוד לקבוצות הנ"ל שהתבנקרו לחלוטין עם 11 שחקנים.

2) אי העפלה לליגת האלופות לקבוצה כמו ארסנל זו מכה כלכלית אדירה. ההפסדים מהכנסות מאופ"א, מזכויות שידור ומאובדן חשיפה יכול להגיע ל40-30 מיליון יורו. מיותר לציין את הפגיעה המקצועית בקבוצה ואת הירידה באטרקטיביות שלה עבור שחקני עלית ואפילו עבור שחקנים קיימים (ואן פרסי, ססק, אדבאיור). גם אם ההכנסה הזו לקבוצה אין הרבה כסף לבזבוזים, בלעדיה היא אולי אף תאלץ למכור שחקנים כדי לשמור על איזון תקציבי.
    במידה וזה אכן יקרה (אני מאוד מסופק שוילה תצליח לסחוב עד הסוף עם הסגל הדליל שלה), בעיני לא רק שזה ישפיע על התקציב אלא זה עשוי להשפיע על העתיד של ונגר (אני בספק שהתמיכה האדירה שלו הן מההנהלה והן מהאוהדים תשאר בהינה גם עם גביע אופ"א ומקום חמישי).

9. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

הנצחון של יונייטד אתמול הופך את המשחק היום להרבה יותר מעניין, שכן שתי הקבוצות יודעות שכל תוצאה חוץ מנצחון מעיפות אותן מהמירוץ.

C'mon you Reds!

10. קינג לדלי Member

נולאן בהרכב ניוקאסל,כאשר אמאובי וקארול חלוצים והארפר בשער.
    יש לי הרגשה שהחתולים השחורים עושים דאבל על ניוקאסל.

11. Cup of Tea Liverpool, UK

איזה כיף? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

12. Geordie_Lad Member

אנחנו אולי בדרך להפסד ביתי לסנדרלנד, שזה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות, אבל אין לי טענות לשחקנים - הם פשוט לא מספיק טובים.
    מי שמשחק נותן הכל, אבל זה פשוט לא מספיק. קיניר חייב לעשות משהו כי בקצב הזה אנחנו נראים כמו מועמדת בכירה לירידה.

13. Geordie_Lad Member

איזה מלך הווארד ווב.. איזה פנדל הזוי

האווירה בסנט ג'יימס מטורפת, הייתי בדרבי הקודם בתחילת העונה בסטדיום אוף שייט וכמעט ולא חזרתי בחיים, איך הייתי מת להיות שם עכשיו

14. George Best Member

אי אפשר לתת הסבר טוב יותר מזה, מתוך הבי בי סי:
    The radio commentary verdict is that Newcastle have had two half-shouts for a penalty - and we all know what two halves make.

15. Pipe Member

צחוקים עם אמאובי. לניקואסל נפסל שער כשבמהלך אחד הוא גם היה בנבדל, גם עשה עבירה על קולינס וגם נגע ביד בהשתלטות על הכדור. והוא עוד מעז להסתכל על הקוון במבט תמים.

גם דאף מבדר. איבוד כדור סתמי ברחבה של שחקן סנדרלנד, הוא ונולאן עומדים מטר אחד מהשני, יש לו את על הזמן שבעולם לעשות משהו במהלך הזה והוא מחליט לבעוט מהמקום ברגל ימין.