אני לא מבין את הספק יהירות ספק ביטחון מופרז של אנשים כאן. הלו?! ליברפול שתי נקודות מאחורינו, כשהיא ביקרה ברוב המגרשים הקשים כבר בסיבוב הראשון, בדיוק כמונו. יש לה סגל עמוק יותר ומאוזן יותר יחסית לעונה שעברה, יש לה את אחד משלושת החלוצים הטובים בעולם שעוד לא נכנס לעונה הזו ויש לה הגנה טובה ההתלהבות ותחושת המחוייבות עומדים לצידה. היא הקבוצה האחרונה שאפשר לזלז בה, תרתי משמע. ארסנל וצ'לסי אולי "הרוויחו" את הזלזול והפסילה, וגם זה בספק, אך ליברפול ממש לא. עם כל תוצאות התיקו הביתיים שלה, היא ניצחה בגודיסון, בברידג', בCOMS, והוציאה תיקו באמירויות, שלוש דברים שיונייטד לא עשתה. יש לה מאמן הזוי, היא בנויה על שני שחקנים, היא כובשת פחות והיא משחקת פחות טוב, עודין היא רק שתי נקודות מתחתינו (ולנו יש משחק חסר). תחגגו במחזור ה38, עכשיו אתם סתם מדברים באוויר.
לקח לי זמן להתאושש מהניצחון הזה של ליברפול,עוד טיפה וזו היתה תוצאה נטו לטובת יונייטד, חבל,זה היה קרוב להיות סוף שבוע מושלם מבחינת יונייטד. צ'לסי לא נראית טוב,היום ובתקופה האחרונה, עוד לגבי היום,אחרי ההרחקה הלא מוצדקת של לאמפארד היה צפוי שהיא תיסתגר ותנסה לצאת בשלום, מיקום שערוריתי של צ'ך בגול הראשון. ליברפול עם עוד ניצחון בדקות הסיום,כמו בשלב מוקדם יותר העונה וכאוהד יונייטד זה חלום בלהות.
האוהדים היחידים שאמורים לחגוג עכשיו הם אלה של מנצ'סטר יונייטד. ליברפול לא ייקחו אליפות עם בניטז גם אם הם יובילו את הטבלה בארבע נקודות ערב המחזור האחרון. הוא פשוט כל כך לא מתאים לרמות האלה. אני האחרון שבוכה על טעויות שיפוט ואין לי בעייה עם טעויות שמכריעות משחקים - יש לי בעייה עם העובדה שהשופטים באנגליה פשוט שפנים. ריילי עמד מטר וחצי מהאירוע ועוד בזווית אידיאלית לראות יותר טוב מכל אחד אחר באיצטדיון שלמפארד לוקח את הכדור... אז הוא הסתכל על בניטז, קרץ לקופ והוציא את האדום. יופי. לא פלא שכל מה שנשאר ללמפארד זה לחייך ולרדת מהמגרש עם הידיעה שהשופט בא עם השריקה הזו מהבית. וזה עוד מילא, מי זה הקוון האפס הזה שלא צייץ על העבירה של בוסינגווה בסיום?! איך הוא מעיז? שוב, עמד מטר מהמקום!!! לא לראות, סתם לטעות - זה עוד בסדר, אבל ככה?! ממרחק אפס? זה פשוט מעליב.
במידה רבה, אתה צודק, למרות שאני דווקא חושב שארסנל וצ'לסי הרוויחו היטב את העובדה שלא סופרים אותן במירוץ לאליפות. גם מבחינת נקודות, גם מבחינת נקודות תורפה. הן פשוט לא טובות מספיק. אז זה יונייטד מול ליברפול, עם דגש על יונייטד מול ליברפול ולא יונייטד מול עצמה, כמו שיש אנשים שסבורים. אולי בהמשך העונה יתברר אחרת, כבר היו גם עונות כאלו, אבל כרגע הכל פתוח. כן, ליונייטד יש יתרון, וכבר עברנו בשלום שני משברי פציעות, אבל כרגיל, הדרך עוד ארוכה. כבר בסוף השבוע גם לנו וגם לליברפול יש משחקי חוץ טריקיים, וגם פקטורים כמו מי תלך רחוק יותר בליגת האלופות ובגביע ישחקו תפקיד. אבל אני חושב שלקבוצה עצמה זה יהיה טוב. יש משהו stale כשמאבק האליפות מתנהל נגד צ'לסי. היינו שם, עשינו את זה, יש לנו את ה-DVD (אפילו יותר מאחד). ליברפול זה עניין די חדש. לא היה מאבק אמיתי ישיר מאז 1997.
פרט סטטיסטי מעניין שמרטין טיילר אמר היום במהלך השידור הוא שליברפול לא ניצחה פעמיים בליגה את צ'לסי מאז האליפות האחרונה שלה (ליברפול).
מישהו אמר להם לא לחגוג? אבא שלי צרח וקפץ כמו ילד בן 4 בגולים של ליברפול.חייכתי כשראיתי את זה. להיפך, אני שמח ומאושר לראות דברים כאלה (לא ניצחונות של החלאות, כמובן...). לדלי, הנקודה שלי היא שאוהדי ליברפול נאיבים. אלה אותם האוהדים שכותבים משחק אחרי משחק שבניטז עם שלל טעויות (והם צודקים), אני, אתה וכל העולם רואים מה הרמה של הקבוצה הזו ושהיא לא מספיק טובה לאליפות. מה קרה, ניצחון על צ'לסי ועוד פעם יוצאים לצייץ? זה כמו אוהדי ארסנל שבתחילת העונה סירבו להאמין (כמעט כולם) ולקבל את זה שהקבוצה שלהם נחלשה. aw forever עוד ניסה לספור לי את הפער בין יונייטד לארסנל כל מחזור ואמר "זה רק 2 ומשחק חסר". אז נכון, קשה להתווכח כי עם עובדות לא מתווכחים. אבל כשמתסכלים על הדשא מבינים מה הפערים בין יונייטד לליברפול. אם החלאות בסופו של דבר יזכו באליפות (מלח מים מלח מים) זה יהיה בעיקר בגללנו ולא בגללם. אני לא פוסל אפשרות שכזו, אבל הסיכויים לכך לא גבוהים. אין ספק שהם השתפרו והם סוף סוף מנצחים משחקים מול הגדולות אחרי רקורד מזוויע שלהם בעידן בניטז מול יתר הטופ 4, אבל קבוצה שמאבדת כ"כ הרבה נקודות ביתיות מול קבוצות נחותות ממנה בהרבה. קבוצה שמשחק ההתקפה שלה בנוי אך ורק על 2 שחקנים, קבוצה שבהרכב שלה משחק דירק קויט, קבוצה שהאוהדים שלה מתבאסים (וצודקים) שיוסי בניון לא עולה בהרכב שלה (חס וחלילה אני לא מזלזל ביוסי, ההיפך הוא הנכון - רק מחמאות על הכושר הנהדר, אבל קבוצה שמחכה שבניון יושיע אותה...). ואלה בדיוק אותם הדברים שאמרתי גם כשהם הובילו עלינו בפער של 8 ו-9 נקודות.
בניון לדעתי צריך להיכנס כמחליף בליברפול. הוא לא עומד בקצב של משחקים כאלה. בתור שחקן מחליף בליברפול הוא יכול לתרום יותר.
בסט, להגיד לך את האמת? כן, אתם קבוצה יותר איכותית, וכן, בניטז ממש לא המנג'ר האידיאלי לקבוצה שרצה לאליפות באנגליה, או אפילו קרוב לכך. אבל בסופו של דבר כן השתפרנו העונה, גם בניטז, אמנם ההתעקשויות שלו על סקרטל וקויט ע"ח אגר ובניון הן מטומטמות, העובדה שהוא השאיר אותנו כרגע עם 2 חלוצים לחצי עונה עמוסה מאוד גם. אבל ככל שהעונה מתקדמת אנחנו נראים יותר טוב. נגד צ'לסי שליטה מוחלטת וגם הגענו להרבה מצבים, טורס מתחיל להכנס לעניינים וג'רארד נראה טוב מתמיד. להגיד שאם ניקח אליפות זה יהיה בגללכם ולא בזכותנו, זה מאוד צפוי וברור, הרי כרגע אתם עם יתרון בנק', ואם תנצחו את כל המשחקים שנותרו וגם אנחנו אז אתם תזכו - כך שרק אם תאבדו נק' נוכל לעלות למקום הראשון. ושיהיה ברור, הראש כן אומר שאתם תיקחו את האליפות ואני לא משלה את עצמי לרגע ואומר שאנחנו פייבוריטים. אבל תנסה אתה להמר נגד הקבוצה שלך במאבק אליפות, אני בטוח שכאוהד אמיתי הלב לא ירשה לך.
שום קשר למציאות. משתפרים? בגלל זה הגיע רצף תוצאות התיקו, בגלל השיפור המטאורי?! אהה, רגע, ניצחתם את צ'לסי - אין ספק, משתפרים. לצערך ולצערו של בניטז, גם על ניצחון מול צ'לסי מקבלים רק 3 נקודות. לא עשר. שליטה מוחלטת מול צ'לסי?! מול עשרה שלא ניסו אפילו לעבור את החצי התכוונת... עד הדקה השישים ליברפול לא עשתה שום מהלך שאפילו רמז על רצון כלשהו להגיע ליותר מהאפס-אפס החביב על בניטז מול הגדולות. טורס וג'רארד? מילא האנגלי, הוא תמיד שם וזה אף פעם לא מספיק לשום דבר. אבל טורס, זה שיכול לקחת את הקבוצה על הגב ולעשות את ההבדל, מתי הוא בדיוק ניכנס לעיניינים?
טורס הראה כמה ענק הוא וכמה הוא מה שהוא צריך להיות,חלוץ. יכול להיות זוועה 88 דקות (וטורס אלמלא אלכס היה מסיים עם 4 שערים) ובדקה ה89 לתקוע את שער הניצחון. איאן ראש אמר פעם שהכי קל זה להיות חלוץ,אתה יכול להחמיץ 5 מצבים ולהבקיע אחד ואז אתה הגיבור,טורס הוא חלוץ שבקושי מחמיץ,מהזן הזה של הסקוררים הטהורים,ואן ניסטלרוי,לוקה טוני.
יכולת הסיום של טורס לא מתקרבת לזו של טוני וואן ניסטלרוי. טורס חלוץ שונה לגמרי, הוא הרבה יותר מבריק, מהיר ומסוכן עם הכדור, אבל מבחינת סיומת הוא 2 רמות מתחת לאיטלקי וההולנדי ודומיהם. עם כל הכבוד לנגיחה של טורס, תשים שוער של דוויז'ן פור באמצע השער והוא אפילו לא צריך לזנק כדי לקלוט את הכדור. המיקום של צ'ך היה מזעזע. טורס חלוץ ענק והיה הטוב בליגה אשתקד, אבל מאז הפציעה זה לא זה, בדיוק כמו רונאלדו.
מה משנה הסיומת בכלל? מעבר לכך שהיא כמו כל חלוץ נורמלי תשתפר עם השנים הנקודה היא בכלל הסקורריות שבו שמזכירה את זאת של שני הגדולים שציינתי. 2-3 פציעות לא קלות ועדיין יש באמתחתו 8 שערים,3 צמדים,והעונה רחוקה מסיום ובעיקר,שיאו עוד לפניו. הבסיס להשוואה שלו עם ואן ניסטלרוי וטוני היא העובדה שהוא,בדיוק כמוהם,חלוץ שיש בו הכל,ממשחק ראש מצויין עד סיומת טובה דרך פיזיות,טכניות,מהירות (אולי אצל טוני פחות),יכולות מנטאליות טובות ובעיקר ווינריות. רק שימשיך בקצב הזה,בבקשה... דובר על כך שבכלל לא בטוח שטורס חזר לעצמו, אז כדי לחזור לעצמו קודם כל הוא צריך לכבוש,ושלשום הוא עשה את זה כמו גדול.